|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Modlitwa o uzdrowienie małżeństwa
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Modlitwa o uzdrowienie małżeństwa
Nie wiem czy to pytanie pasuje do tego działu - czy o modlitwie ale spytam... Znalazłam w internecie Modlitwę o uzdrowienie małżeństwa - czy jest to jakaś specjalna modlitwa? Czy ktoś ją odmawiał? Czy komuś z Was pomogła? Wklejam poniżej może kumuś z Was się przyda i pomoże:
Modlitwa o odrodzenie małżeństwa
Panie, przedstawiam Ci nasze małżeństwo - mojego męża (moją żonę) i mnie. Dziękuję, że nas połączyłeś, że podarowałeś nas sobie nawzajem i umocniłeś nasz związek swoim sakramentem. Panie, w tej chwili nasze małżeństwo nie jest takie, jakim Ty chciałbyś je widzieć. Potrzebuje uzdrowienia. Jednak dla Ciebie, ktory kochasz nas oboje, nie ma rzeczy niemożliwych. Dlatego proszę Cię:
- o dar szczerej rozmowy,
- o "przemycieoczu", abyśmy spojrzeli na siebie oczami Twojej miłości, ktora nie "pamięta złego" i "we wszystkim pokłada nadzieję", - o odkrycie - pośrod mnostwa rożnic - tego dobra, ktore nas łączy, wokoł ktorego można coś zbudować (zgodnie z Twoja radą: "zło dobrem zwyciężaj"),
- o wyjaśnienie i wybaczenie dawnych urazow, o uzdrowienie ran i wszystkiego, co chore, o uwolnienie od nałogow i złych nawykow.
Niech w naszym małżeństwie wypełni się wola Twoja. Niech nasza relacja odrodzi się i ożywi, przynosząc owoce nam samym oraz wszystkim wokoł. Ufam Tobie, Jezu, i już teraz dziękuję Ci za wszystko, co dla nas uczynisz. Uwielbiam Cię w sercu mojego męża (mojej żony) i moim, błogosławię Cię w naszym życiu.
Święty Jozefie, sprawiedliwy mężu i ojcze, ktory z takim oddaniem opiekowałeś się Jezusem i Maryją - wstaw się za nami. Zaopiekuj się naszym małżeństwem. Powierzam Ci rownież inne małżeństwa, szczegolnie te, ktore przeżywają jakieś trudności. Proszę - modl się za nami wszystkimi! Amen!
|
| Cz wrz 18, 2008 8:17 |
|
|
|
 |
|
mateola
|
 Re: Modlitwa o uzdrowienie małżeństwa
ikm napisał(a): czy jest to jakaś specjalna modlitwa?
Ja nie wiem, czy są jakieś "specjalne" modlitwy (tzn. działajace w jakiś szczególny sposób, lepsze od innych). Najważniejsza jest chyba intencja i szczerość.
Osobiście nie lubię takich gotowych tekstów. Jak dla mnie za dużo tu słów...
|
| Cz wrz 18, 2008 8:24 |
|
 |
|
Sympatyk Lewicy
|
Zamiast się modlić, może lepiej wybrać się do fryzjera? Oczywiście trywializuję, ale jak się coś psuje to zwykle jest jakaś przyczyna, warto pomyśleć co jest przyczyną i jak to naprawić.
|
| Cz wrz 18, 2008 9:35 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Sympatyk Lewicy napisał(a): Zamiast się modlić, może lepiej wybrać się do fryzjera?
 Chciałabym - ale przy małym dziecku w ciągu tygodnia to niewykonalne niestety. 
|
| Cz wrz 18, 2008 9:45 |
|
 |
|
Sympatyk Lewicy
|
Nie przesadzaj. Nie Ty jedna wychowujesz dzieci. Porozmawiaj z mężem, tradycyjny model rodziny, że mąż zarabia kasę a kobieta zajmuje się domem nie zawsze się sprawdza. Czasem trzeba coś zmienić puki nie jest za późno.
|
| Cz wrz 18, 2008 9:56 |
|
|
|
 |
|
Gussowna
|
Fakt, nie ma "lepszych" i "gorszych" modlitw, nie ma modlitw magicznych: powiesz- i juz się spełni! Cudnie by tak było, niestty, róznie z tym jest... Wszystko zależy od szczerości modlitwy, wytrwałości, chęci autentycznej przemiany serca. A mając to wszystko nie trzeba gotowych formuł, choć wielu ludziom one pomagają.
Do "Sympatyka..."- czasami sytuacja w małżeństwie jest tak trudna, że nie pomoże fryzjer, kosmetyczka, sauna, masaż, spa, solarium, sexi bielizna, siłownia, terapia małżeńska i co tam jeszcze ludzie wymyślili... Czasami może pomóc tylko Bóg.
_________________ "Jesteśmy inni, każde z nas ma swoje tajemnice ciemne..."
|
| Pt paź 17, 2008 11:56 |
|
 |
|
Inny_punkt_widzenia
|
Ikm , myślę że taka modlitwa dobra jest na mszy świętej , a nie w domu .
|
| Pt paź 17, 2008 21:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
TUjest ciekawa strona o trudnościach w małżeństwie- oczywiście prezentująca podejście katolickie...
Cytuj: Charyzmatem Wspólnoty Trudnych Małżeństw SYCHAR jest dążenie jej członków do uzdrowienia sakramentalnego małżeństwa, które przeżywa kryzys. Współpracując aktywnie z Jezusem Chrystusem - Bogiem w każdej sytuacji, nawet po ludzku patrząc beznadziejnej, możliwe jest odrodzenie małżeństwa.
|
| N paź 19, 2008 12:32 |
|
 |
|
andrea
|
Cytuj:  Chciałabym - ale przy małym dziecku w ciągu tygodnia to niewykonalne niestety. 
poszukaj fryzjerki która przyjdzie do ciebie do domu, ja tak robie  mam sąsiadkę która się jeszcze uczy, obetnie, zafarbuje, uczesze... oczywiście nie wszystko na raz bo trwało by to z długo (jeremiaszek aż tyle nie śpi na raz) i jeszcze manicure mi zrobi 
|
| Pn paź 27, 2008 21:23 |
|
 |
|
Gussowna
|
Poza tym naprawdę trzeba się przełamać i nauczyć, że z dzieckiem można WSZYSTKO załatwić. Ja swoje dwa bąble zabieram ze sobą wszędzie, przestałam się już dawno przejmować ludźmi, którzy dla własnej wygody czy komfortu psychicznego woleliby nie widzieć w swoich lokalach\instytucjach biegających i rozgadanych dzieci. Trzeba wcześniej pomyśleć o jakimś zajęciu dla maluchów, np. wziąć długopis i notes, niech bazgrają, albo paczkę chrupek, to kilka minut spokoju też jest- i można załatwiać swoje sprawy!
Oczywiście czas dla siebie bez dzieci też jest ważny, bardzo ważny, wręcz niezbędny. I o ten czas też trzeba walczyć.
_________________ "Jesteśmy inni, każde z nas ma swoje tajemnice ciemne..."
|
| Śr paź 29, 2008 13:10 |
|
 |
|
AHAWA
|
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
| Śr lis 12, 2008 21:48 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|