Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 16, 2025 14:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Modlitwa o uzdrowienie małżeństwa 
Autor Wiadomość
Post Modlitwa o uzdrowienie małżeństwa
Nie wiem czy to pytanie pasuje do tego działu - czy o modlitwie ale spytam... Znalazłam w internecie Modlitwę o uzdrowienie małżeństwa - czy jest to jakaś specjalna modlitwa? Czy ktoś ją odmawiał? Czy komuś z Was pomogła? Wklejam poniżej może kumuś z Was się przyda i pomoże:
Modlitwa o odrodzenie małżeństwa
Panie, przedstawiam Ci nasze małżeństwo - mojego męża (moją żonę) i mnie. Dziękuję, że nas połączyłeś, że podarowałeś nas sobie nawzajem i umocniłeś nasz związek swoim sakramentem. Panie, w tej chwili nasze małżeństwo nie jest takie, jakim Ty chciałbyś je widzieć. Potrzebuje uzdrowienia. Jednak dla Ciebie, ktory kochasz nas oboje, nie ma rzeczy niemożliwych. Dlatego proszę Cię:
- o dar szczerej rozmowy,
- o "przemycieoczu", abyśmy spojrzeli na siebie oczami Twojej miłości, ktora nie "pamięta złego" i "we wszystkim pokłada nadzieję", - o odkrycie - pośrod mnostwa rożnic - tego dobra, ktore nas łączy, wokoł ktorego można coś zbudować (zgodnie z Twoja radą: "zło dobrem zwyciężaj"),
- o wyjaśnienie i wybaczenie dawnych urazow, o uzdrowienie ran i wszystkiego, co chore, o uwolnienie od nałogow i złych nawykow.
Niech w naszym małżeństwie wypełni się wola Twoja. Niech nasza relacja odrodzi się i ożywi, przynosząc owoce nam samym oraz wszystkim wokoł. Ufam Tobie, Jezu, i już teraz dziękuję Ci za wszystko, co dla nas uczynisz. Uwielbiam Cię w sercu mojego męża (mojej żony) i moim, błogosławię Cię w naszym życiu.
Święty Jozefie, sprawiedliwy mężu i ojcze, ktory z takim oddaniem opiekowałeś się Jezusem i Maryją - wstaw się za nami. Zaopiekuj się naszym małżeństwem. Powierzam Ci rownież inne małżeństwa, szczegolnie te, ktore przeżywają jakieś trudności. Proszę - modl się za nami wszystkimi! Amen!

Cz wrz 18, 2008 8:17

Post Re: Modlitwa o uzdrowienie małżeństwa
ikm napisał(a):
czy jest to jakaś specjalna modlitwa?

Ja nie wiem, czy są jakieś "specjalne" modlitwy (tzn. działajace w jakiś szczególny sposób, lepsze od innych). Najważniejsza jest chyba intencja i szczerość.

Osobiście nie lubię takich gotowych tekstów. Jak dla mnie za dużo tu słów...

Cz wrz 18, 2008 8:24

Zamiast się modlić, może lepiej wybrać się do fryzjera? Oczywiście trywializuję, ale jak się coś psuje to zwykle jest jakaś przyczyna, warto pomyśleć co jest przyczyną i jak to naprawić.

Cz wrz 18, 2008 9:35
Zamiast się modlić, może lepiej wybrać się do fryzjera?

:D Chciałabym - ale przy małym dziecku w ciągu tygodnia to niewykonalne niestety. :-D

Cz wrz 18, 2008 9:45

Nie przesadzaj. Nie Ty jedna wychowujesz dzieci. Porozmawiaj z mężem, tradycyjny model rodziny, że mąż zarabia kasę a kobieta zajmuje się domem nie zawsze się sprawdza. Czasem trzeba coś zmienić puki nie jest za późno.

Cz wrz 18, 2008 9:56

Fakt, nie ma "lepszych" i "gorszych" modlitw, nie ma modlitw magicznych: powiesz- i juz się spełni! Cudnie by tak było, niestty, róznie z tym jest... Wszystko zależy od szczerości modlitwy, wytrwałości, chęci autentycznej przemiany serca. A mając to wszystko nie trzeba gotowych formuł, choć wielu ludziom one pomagają.
Do "Sympatyka..."- czasami sytuacja w małżeństwie jest tak trudna, że nie pomoże fryzjer, kosmetyczka, sauna, masaż, spa, solarium, sexi bielizna, siłownia, terapia małżeńska i co tam jeszcze ludzie wymyślili... Czasami może pomóc tylko Bóg.

Pt paź 17, 2008 11:56

Ikm , myślę że taka modlitwa dobra jest na mszy świętej , a nie w domu .

Pt paź 17, 2008 21:36
TUjest ciekawa strona o trudnościach w małżeństwie- oczywiście prezentująca podejście katolickie...

Cytuj:
Charyzmatem Wspólnoty Trudnych Małżeństw SYCHAR jest dążenie jej członków do uzdrowienia sakramentalnego małżeństwa, które przeżywa kryzys. Współpracując aktywnie z Jezusem Chrystusem - Bogiem w każdej sytuacji, nawet po ludzku patrząc beznadziejnej, możliwe jest odrodzenie małżeństwa.

N paź 19, 2008 12:32

:D Chciałabym - ale przy małym dziecku w ciągu tygodnia to niewykonalne niestety. :-D

poszukaj fryzjerki która przyjdzie do ciebie do domu, ja tak robie :) mam sąsiadkę która się jeszcze uczy, obetnie, zafarbuje, uczesze... oczywiście nie wszystko na raz bo trwało by to z długo (jeremiaszek aż tyle nie śpi na raz) i jeszcze manicure mi zrobi :D

Pn paź 27, 2008 21:23

Poza tym naprawdę trzeba się przełamać i nauczyć, że z dzieckiem można WSZYSTKO załatwić. Ja swoje dwa bąble zabieram ze sobą wszędzie, przestałam się już dawno przejmować ludźmi, którzy dla własnej wygody czy komfortu psychicznego woleliby nie widzieć w swoich lokalach\instytucjach biegających i rozgadanych dzieci. Trzeba wcześniej pomyśleć o jakimś zajęciu dla maluchów, np. wziąć długopis i notes, niech bazgrają, albo paczkę chrupek, to kilka minut spokoju też jest- i można załatwiać swoje sprawy!
Oczywiście czas dla siebie bez dzieci też jest ważny, bardzo ważny, wręcz niezbędny. I o ten czas też trzeba walczyć.

Śr paź 29, 2008 13:10

Z tego co słyszałem to w takich przypadkach bardzo pomocna jest modlitwa za wstawiennictwem Świętego Józefa np:

http://mtrojnar.rzeszow.opoka.org.pl/no ... dlitwy.htm

http://www.societas-josephi.vr.pl/html/ ... litwy.html

http://www.katolik.pl/index1.php?st=roz ... j=modlitwy

pzdr

Śr lis 12, 2008 21:48
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]