Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 NPR - to nie takie trudne 
Autor Wiadomość

Post NPR - to nie takie trudne
nie wiem czy może już była ta stronka podawana tutaj. Ja raczej nie jestem zwolenniczką polegania jedynie na NPRze ale próbuje zrozumieć swój organizm a pomaga mi w tym ta stronka: http://28dni.pl
Co prawda jest Ona Płatna ale przez jeden cykl tj 30 dni można ją wypróbować i jeżeli komuś naprawde będzie pomagała a korzysta z tej metody to może warto zainwestować?
Mam nadzieje ze komuś tym pomogłam. Pozdrawiam

Cz gru 25, 2008 1:42

Podana przez Ciebie strona to komercyjna inicjatywa nastawiona na robienie kasy wszelkimi sposobami. NPR to jedna sprawa a stosowanie metody to druga sprawa. Na tej stronie propaguje się kliniki, które wykonują zapłodnienie pozaustrojowe a jej twórca, żeby więcej zarobić zrobił stronę dla "pigular" żeby sobie prowadziły kalendarzyk kiedy jakie pigułki biorą itp. Co mi tu przeszkadza? Brak etyki.

Pn gru 29, 2008 15:22

Pn gru 29, 2008 15:30
Jaka etyka Hebamme? Etyka jest względna, to już Ci napisano.

A poza tym, co ma za znaczenie fakt, że w danej klinice wykonuje się zapłodnienia pozaustrojowe? Sądzisz, że taki lekarz nie jest już w stanie albo nie chce poprowadzić normalnej ciąży?

A może właśnie jesteś w błędzie, może dzięki ich wysokiej specjalizacji i dobrej praktyce są w stanie zarówno wykonać zapłodnienie pozaustrojowe jak i poprowadzić ciążę od początku do końca, z dobrymi warunkami porodowymi, dobrym wsparciem itd?

Może etyka w Twoim pojęciu tam faktycznie nie występuje. Za to ja w Twoim rozumowaniu dostrzegam brak logiki.

Crosis

Pn gru 29, 2008 16:43

A jak wręcz przeciwnie. Bo logika pieniądza mnie nie przekonuje, jedynie logika miłości i szacunku dla każdego człowieka od poczęcia do śmierci.

Jeżeli ktoś nie waha się stosować metod złych moralnie nie będzie dobrym lekarzem dla mnie i dla mojego dziecka... Nie mogę mieć do niego zaufania.

I dla mnie to wcale nie jest nielogiczne!

Pn gru 29, 2008 18:09
Jeżeli ktoś nie waha się stosować metod złych moralnie nie będzie dobrym lekarzem dla mnie i dla mojego dziecka...

Biorąc pod uwagę, że większość ginekologów popiera in vitro, a także przygotowuje się do przeprowadzania tego zabiegu - życzę szczęścia w poszukiwaniu lekarza.

Cytuj:
Nie mogę mieć do niego zaufania.

A co? Jest tak złym człowiekiem, że pewnie specjalnie doprowadzi do poronienia! Albo poda Ci coś, co spowoduje, że dziecko urodzi się upośledzone? Albo... właściwie żadne absurdy nie przychodzą mi do głowy.

Przy takim podejściu powinnaś przestać odwiedzać ginekologów.

Crosis

Pn gru 29, 2008 18:23

Mnie chodzi o to, że taka strona nie powinna być REKLAMOWANA na forum wiara.pl . To jest SPAM za który nieźle płacą.

Pn gru 29, 2008 19:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]