Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 13:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 jeszcze raz o miłości, której nie powinno być 
Autor Wiadomość

Post jeszcze raz o miłości, której nie powinno być
Prowokacyjny temat. I aż dziwnie od takiego zaczynać swą obecność na forum. Jestem zakochana w mężczyźnie, dla którego byłam przelotnym zauroczeniem. Teraz jest klerykiem w seminarium. Oboje wierzymy. Wiem, że nie mogę ale nie potrafię nie myśleć o nim. Patrzę jak powoli mnie zapomina i tylko jego podekscytowanie na pierwszym roku seminarium trzyma mnie jakoś. Ciężko mi jako odrzuconej kobiecie, która zawsze pragnęła stworzyć chrześcijański dom pełen ciepła i Jezusa. Ciężko jako przyjacielowi, którego on już nie potrzebuje. Pewien ksiądz powiedział mi na spowiedzi, że jeśli to prawdziwe powołanie, nawet gdyby M. został ze mną, ja czułabym, że nie jest w pełni mój. Teraz jednak nie potzrebuję tego czuć, nie musi być mój w pełni, niech tylko będzie. Proste powiedzieć, że zapomnę. Bardzo trudno zapomnieć.

Cz kwi 09, 2009 9:23

Przelotne zauroczenie czy może miłość? Bo jeżeli przelotne zauroczenie to sama popatrz na Twoje przelotne zauroczenia i jak teraz podchodzisz do tych byłych chłopaków. Czujesz się winna? A może któryś Cię do tej pory kocha? Takie życie, czasem się rozstajemy.

Mógł natomiast Cię kochać, ale wybrać większą miłość. Wtedy będziesz zawsze kimś ważnym dla niego nawet jeżeli będziecie mieć sporadyczny kontakt lub w ogóle go nie mieć.

Dalej Ty piszesz, że go kochasz. Kochać to pragnąć szczęścia i dobra tej drugiej osoby. Jeżeli naprawdę go kochasz to pozwolisz mu odejść (mówię o Twoim przywiązaniu emocjonalnym do niego) i co więcej będziesz współdzielić jego szczęście. Nie mówię, że to łatwe, trudne. Ale to jedyna droga, która ma sens. Wspieraj go w jego powołaniu, a nie skupiaj się na swoim "nieszczęściu".

Pozdrawiam.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Cz kwi 09, 2009 10:08

znam podobną historię tyle że w tej mojej, dziewczyna również została osobą konsekrowaną i teraz wspiera modlitwą swojego ukochanego brata który stał się apostołem Bożego Miłosierdzia, oboje są PIĘKNI BOGIEM.

Wt kwi 21, 2009 17:07
Zobacz profil WWW
Ciężko mi jako odrzuconej kobiecie, która zawsze pragnęła stworzyć chrześcijański dom pełen ciepła i Jezusa. Ciężko jako przyjacielowi, którego on już nie potrzebuje.

Nazwij uczucie, które sprawia, że jest Ci ciężko...

Wiesz pewne rzeczy musimy przepracować sami...

To tak jak przychodzisz do psychologa- to on choć z dużym prawdopodobieństwem wie, co jest twoim problemem, to nie mówi tego, tylko czeka aż sama do tego dojdziesz...

Tak musi być...bo to jedyna droga...[/b]

Śr kwi 22, 2009 21:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]