Czy spanie w jednym łózku jest niemoralne??
Autor |
Wiadomość |
neonka20
|
 Czy spanie w jednym łózku jest niemoralne??
Jakis czas temu miałam rozmowe ze znajomym ksiedzem. Powiedział mi ze jesli ja nocuje w weekendy u chłopaka to jest niemoralne i ze w przyszłosci jak bede wychodzic za mąz to nie dostane rozgrzeszenia bo ...spimy razem. Czy to prawda skoro my tylko zasypiamy razem i według mnie nie ma w tym nic niemoralnego.
|
Pn cze 29, 2009 14:21 |
|
|
|
 |
Katarzynka
|
Jeśli jeździsz do chłopaka na weekend i przy nim zasypiasz, to z boku to wygląda na niemoralne.
Ksiadz Ci powiedział, że nie dostaniesz rozgrzeszenia hmmm,to juz zależy od charakteru ksiedza, niestety  .
Ale też zależy od paru czynników, bo wg. mnie wspólne zaśnięcie, np. przy telewizorze, po jakimś obiadku jest moralne  jeśli nie próbujecie się rozbudzać, za bardzo kiziać itp. - spać to spać i kropka.
Ale jeśli Ty do niego jeżdzisz specjalnie po to, aby z nim nocować, to to już moze być celowe szukanie okazji do grzechu. Bo jak sie przypadkiem zdarzy taka noc, np. na wakacjach czy wyjeździe, ze nie ma wyjścia i musicie zasnąć razem, to wg. mnie jak najbardziej spoko, ale jak często śpisz z chłopakiem, to nawet mozesz o tym nie wiedzieć a zaczniesz pragnąć czegoś więcej, myśleć "a jakby to było, gdybyśmy spróbowali czegos wiecej....?"
Trzeba bardzo uważać, bo zwykły sen, ciepło jego ciała, oddech, zapach bardzo mocno działają , wydzielają sie hormony, ktore zaburzaja racjonalne myślenie i granice moralności sie zacierają.
|
Pn cze 29, 2009 16:43 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Trzeba bardzo uważać, bo zwykły sen, ciepło jego ciała, oddech, zapach bardzo mocno działają , wydzielają sie hormony, O, dobrze powiedziane. I to jest zupełnie naturalne. I prowadzi do równie naturalnego seksu, który jest równie naturalny nawet bez ślubu. :) Dlatego dalsza część: Cytuj: ktore zaburzaja racjonalne myślenie i granice moralności sie zacierają.
jest dyskusyjna.
Moje zdanie na temat: w kwestii religii spanie razem samo w sobie grzechem nie jest. Seks czy inne pochodne już owszem. Ale to tylko w kwestii religii, nie naturalności.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn cze 29, 2009 21:21 |
|
|
|
 |
Bebe
|
A propos księdza, który powiedział, że nie udzieli rozgrzeszenia z powodu nocowania u chłopaka, to przypomina mi się opowiadanko. Uczniowie w klasie mieli sami wymyślić temat wypracowania. Jasio, postanowił napisać o nadpobudliwej wyobraźni, perwersji i zakłamaniu na jej temat. Nauczycielka Jasia, lekko oburzona, prosiła o wyjaśnienie tej kwesti. Jasiu opisał 'problem' na pewnym przykładzie. "Idą dwie kobiety ulicą, zadbane, ba! eleganckie, pachnące itd. Jedzą lody. Jedna liże loda, druga gryzie loda. Która z nich jest mężatką, proszę pani?" - nauczycielka cała w pąsach, speszona: "No wiesz, Jasiu, że ci też takie świństwa po głowie chodzą!" Jasiu na to: "Proszę Pani, ta, która ma obrączkę jest mężatką, a to co Pani pomyślała, to jest właśnie perwersja!"
Ja to tam szło? że wszystko co nieczyste z serca pochodzi?
|
Wt cze 30, 2009 8:49 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Bebe napisał(a): A propos księdza, który powiedział, że nie udzieli rozgrzeszenia z powodu nocowania u chłopaka, to przypomina mi się opowiadanko. Uczniowie w klasie mieli sami wymyślić temat wypracowania. Jasio, postanowił napisać o nadpobudliwej wyobraźni, perwersji i zakłamaniu na jej temat. Nauczycielka Jasia, lekko oburzona, prosiła o wyjaśnienie tej kwesti. Jasiu opisał 'problem' na pewnym przykładzie. "Idą dwie kobiety ulicą, zadbane, ba! eleganckie, pachnące itd. Jedzą lody. Jedna liże loda, druga gryzie loda. Która z nich jest mężatką, proszę pani?" - nauczycielka cała w pąsach, speszona: "No wiesz, Jasiu, że ci też takie świństwa po głowie chodzą!" Jasiu na to: "Proszę Pani, ta, która ma obrączkę jest mężatką, a to co Pani pomyślała, to jest właśnie perwersja!" Ja to tam szło? że wszystko co nieczyste z serca pochodzi?
Hehe stara historyjka, ale jakże pięknie podsumowująca wszelkie te argumenty pokroju zgorszenia i "co inni pomyślą". ;d
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt cze 30, 2009 12:01 |
|
|
|
 |
Ścianka
|
Te czynniki są naturalne i prowadzą do naturalnego seksu, niemniej to nie wszystko. Nie może to być całkowicie naturalne, bo trzeba pamiętać o tym, by robić "to" w okresie bezpłodnym albo pamiętać o zabezpieczeniu. Naturalne, to jak dla mnie coś, co nie wymaga myślenia, ingerencji poglądów, intelektu. Coś, co dzieje się ot tak.
I teraz pytanko, czy środki plemnikobójcze na kondomach to naturalne zabezpieczenie? Wiem, że się czepiam. Natomiast usuwanie ciąży wydaje mi się wybitnie nienaturalne, niezgodne z naturą.
|
Wt cze 30, 2009 13:37 |
|
 |
r4dz10
|
Ścianka napisał(a): Natomiast usuwanie ciąży wydaje mi się wybitnie nienaturalne, niezgodne z naturą.
gwałty na kilkuletnich dziewczynkach też nie są naturalne.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Wt cze 30, 2009 14:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I teraz pytanko, czy środki plemnikobójcze na kondomach to naturalne zabezpieczenie? Wiem, że się czepiam. Natomiast usuwanie ciąży wydaje mi się wybitnie nienaturalne, niezgodne z naturą.
Wiem, że nie mój dział, ale nie mogłem się powstrzymać.
Ścianka: czy wiesz, że idąć Twoim tokiem rozumowania nienaturalne są:
przeszczepy,
bypassy,
protezy,
antybiotyki,
i mnóstwo innych rzeczy. Szczepionki też są nienaturalne, po podaje się organizmowi chemicznie wykastrowane bakterie, które przecież w naturze nie występują.
Nienaturalne nie jest też ratowanie życia niemowląt, bo w naturze by po prostu zmarły po porodzie. Nienaturalne jest też podtrzymywanie ciąży, bo naturalnie nastąpiłoby poronienie.
Popadasz w paranoję naturalności. Może w ramach tego zrezygnujesz ze wszystkiego nienaturalnego, co Cię otacza. Zobaczymy, jak długo pożyjesz.
Ale mam propozycję: po prostu, naturalnie, popukaj się w głowę zanim czasem coś napiszesz.
Crosis
|
Wt cze 30, 2009 14:26 |
|
 |
Ścianka
|
Faktycznie. Ja tam tylko swobodnie dyskutuję. Starałem się pójść tokiem myślenia Mrocznego Pasażera. Bo mi tu coś nie pasuje. Spokojnie, ja nie z tych, co nawracać tu przyszli.
|
Wt cze 30, 2009 15:48 |
|
 |
kropeczka_ns
|
neonka jedno jest pewne- rozgrzeszenie dostaniesz no bez przesady! Za takie cos?
_________________ Ania
|
Wt cze 30, 2009 16:43 |
|
 |
Ścianka
|
Wystarczy, że pójdzie z tym do innego księdza, a jak cała parafia ma takie podejście, to do innego kościoła  . Są różni księża.
|
Wt cze 30, 2009 17:28 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Ścianka napisał(a): Faktycznie. Ja tam tylko swobodnie dyskutuję. Starałem się pójść tokiem myślenia Mrocznego Pasażera. Bo mi tu coś nie pasuje. Spokojnie, ja nie z tych, co nawracać tu przyszli.
Mój post to lekka ironia na argumentowanie zwolenników seksu po ślubie i NPRu wszelkim "naturalizmem". ;P
|
Wt cze 30, 2009 22:05 |
|
 |
AHAWA
|
a ja popieram Katarzynke...
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
Śr lip 01, 2009 11:11 |
|
 |
madness
|
neonka, niedawno podobny post zalozyla inna forumowiczka, rozwinal sie na kilka stron.znajd go i wkleje link bo chyba nie ma sensu rozwijac kolejnego o podobnej tresci.
piszac w skrocie: po pierwsze spanie razem to okazja do grzechu. mozesz byc pewna ze nic nie bedzie a ja ci mowie ze moze byc bo tez nie raz za mlodu w ten sposob kusilam los. tak jak napisala katarzynka, bliskosc ukochanej osoby jest na tyle mocnym przezyciem, ze jej zapach, dotyk itp. moze zadzialac bardzo podniecajaco.
po drugie- spanie razem to gorszenie innych ktorzy wiedza o tym ze jestescie wierzacy. dajecie im sprzeczne swiadectwo, z jednej strony wiara z drugiej robienie czegos sprzecznego z jej zasadami. nikt nie bedzie was pytal czy "tylko " spicie czy robicie cos wiecej bo dla wszystkich jest jasne ze spanie ze soba oznacza jedno
|
Śr lip 01, 2009 11:21 |
|
 |
madness
|
|
Śr lip 01, 2009 11:23 |
|
|
|