Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 9:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 potrzeba wewnetrzna 
Autor Wiadomość

Post potrzeba wewnetrzna
ostatnio często odczuwam wewnętrzna potrzebę posiadania dziecka.moze zle sie wyrazam w tym zdaniu. Ale czuje bardzo mocno, że chcę miec dziecko. Oczywiscie wiem, ze teraz nie mogę zajść w ciąże, bo nie mam zadnych perspektyw w tej chwili by ulozyc zycie tak by zapewnic maluchowi dobry start i warunki. Mam dopiero 20 lat. Ale jestem zdziwiona, bo jeszcze rok temu nie chcialam miec dzieci, a teraz taka zmiana troche mnie zaskakuje. Pytanie kieruje do Pań, czy Wy też czasem czułyście to co ja teraz. Bo naprawdę czuje sie rozdarta teraz.

Śr paź 27, 2010 19:43

Post Re: potrzeba wewnetrzna
jak dla mnie to jest naturalny stan rzeczy. oczywiscie kazda kobieta jest inna i roznie odczuwalny jest taki stan. ale to jest jak najbardziej normalne. fakt ze dojrzewasz do maciezynstwa poprostu. osobiscie tez to przerabialam ze tak sie wyraze. :) pozdrawiam

Śr paź 27, 2010 19:51
Zobacz profil WWW

Mnie to dopadło mniej więcej w Twoim wieku - tez koło 20tki.
I niestety nie odpuściło aż do dziś dnia.
Męczę się koszmarnie chcąc i nie mając możliwości już 10 lat.
Ale teraz mam już termin początku starań ustalony i jest mi łatwiej... bo widzę jakiś cel.
Oby tylko Bóg miał podobne zdanie na ten temat, bo tak to sobie mogę planować cuda niewidy! :P

Cz paź 28, 2010 10:18

Nurhia normalne, stajesz się dorosłą kobietą, odczuwasz instyktowną kobiecą potrzebę "budowania gniazda". Natura tak nas stworzyła że w Twoim wieku biologicznie jesteśmy w pełni dojrzałe do macierzyństwa- niestety warunki i sposób życia często powodują że musimy jeszcze poczekać. U mnie było inaczej, jakoś nie czułam wielkiej potrzeby dziecka i to długo, w zasadzie do końca studiów nie myślałam o ciąży. Nigdy nie byłam nastawiona na "nie", poprostu zajmowało mnie co innego. Skończyłam studia i mając 26 lat poszłam do pracy, miałam pracę, mąż pracował, mielismy gdzie mieszkać - i nagla stało się jakoś "rozsądne" i "naturalne" że chyba powinniśmy mieć dziecko. Ale dopóki nie urodziłam starszego synka nie czułam jakiegoś powalającego instynktu macierzyńskiego i zarówno moja pierwsza jaK i druga ciąża była decyzją podjętą na spokojnie , z rozsądku. Najciekawsze jest to że uwielbiam dzieci i rodzina jest dla mnie dużo wazniejsza niż praca czy kariera. Cieszę się że nie odkładałam tego "nie czując instynktu" tylko głos rozsądku zwyciężył:) Każda z nas inaczej to odczuwa. Spotykam dziewczyny które np wcześnie miały dzieci, teraz są już duże, w szkole i teraz ich nachodzi takie silne pragnienie żeby mieć jeszcze jedno malutkie:) to tez naturalne i wiele kobiet rodzi teraz np przed 40 tką jeszcze jedno dziecko. I fajnie:)

Cz paź 28, 2010 11:34

;) ja w takim razie będę musiała poczekać jeszcze co najmniej 3 lata, az się wszystko poukłada. Z cierpliwością niestety u mnie bardzo ciężko. Ale poczekam.

Cz paź 28, 2010 15:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]