Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 12:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 przebaczenie-warto? 
Autor Wiadomość

Post przebaczenie-warto?
Jeśli mógłby ktoś tutaj poradzić mi na pewien problem przytaczając jednocześnie fragment z bibli lub pisma św...to z góry dziękuję...Ponad 4 lata temu przez zwykłą głupotę poróżniliśmy się razem ze swoi dawnym przyjacielem,kolegą...Mijając się ulicy i przechodząc obok siebie zupełnie nie reagowaliśmy na siebie były głupie uciekające spojrzenia było odwracanie głowy itd....Aż do wczoraj gdy wieczorem coś nagle we mnie "prasło"..poczułem w sobie nieodpartą chęć by wstać i pójść do kolegi by z nim powyjaśniać niejasności lub ew.go przeprosić czy w końcu zrobić tak by przyjażń nadal trwała po tych latach gniewu bezsensownego gniewu...uczucie we mnie było ciepłe i nie do zniesienia gdy chciałem sobie wybić ten dziwaczny pomysł z głowy....Dziś mam zamiar wprost pójść,wyjaśnić przeprosić,porozmawiać tylko bardzo obawiam się czy warto czy czasem nie wyjdę na głupka i czy to coś da? Łatwo jest się pogniewać o byle co ale jeszcze trudniej jest pójść i się pogodzić...Bo ludzie nie znają czegoś takiego jak ...wybaczanie...pozdrawiam

Pt gru 17, 2010 11:05

Post Re: przebaczenie-warto?
oczywiście że nie wyjdziesz na głupka. Jeśli on odrzuci Twoje przeprosiny, trudno, ale dla Ciebie liczy się krok z twojej strony. Powodzenia :)

Pt gru 17, 2010 11:13

Jest mi naprawdę ciężko kropeczko bo nawet nie wiem jak zacząć....ale przecież do odważnych świat należy..trzymaj za mnie kciuki....

Pt gru 17, 2010 11:20

Zwyczajnie ;) Skoro ty czujesz szczerą chęć pogodzenia się, to niechybnie nie przejdzie to dla jego niezauważone. Czy pogodzi się z tobą, no coż nawet jeśli nie, to będziesz wiedział, że nie zmarnowałeś swojej szansy.

Pt gru 17, 2010 13:56
Zobacz profil WWW

ja też miałam niedawno konflikt z tatą, a On ma dość trudny charakter. I abstrachując od tego kto i na ile miał rację, ponieważ jest moim ojcem i starszym człowiekiem, przeprosiłam poprostu nie usiłując żadnych racji dochodzić. Czasem tak trzeba:)

So gru 18, 2010 13:48

Cytuj:
chyba nastrój świąteczny mi się udzielił i w ramach tego pogodziłam się z koleżanką z pracy, nie wiem czy spowodowała to wigilia i nasz kapelan czy po prostu miałam dość, może okazałam troszkę pokory, może jestem mądrzejsza? nie wiem tego... jednego jestem jednak pewna: jest mi lepiej!!! i na tym chyba polegają te święta, o czym większość zapomina i udaje.
Zdecydowanie warto :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz gru 23, 2010 15:14
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6 ]