Re: Polećcie dobrą książkę o rozwijaniu miłości w małżeństwi
Polecę książki jednego autora. To Jerzy Grzybowski, który wraz ze swoją żoną Ireną założył ruch rekolekcyjny
Spotkania Małżeńskie. Poniższe pozycje polecam szczególnie w połączeniu z proponowanymi przez ruch rekolekcjami.
Małżeńskie drogowskazy - Lektura na dobry początek. Wprowadza w duchowość dialogu.
Dialog jako droga duchowości w małżeństwie i nie tylko - Dla mnie druga Biblia. Zmieniła moje życie. Absolutna podstawa, ale trzeba ją przeżyć, nie tylko przeczytać.
Małżeńskie temperamenty - Pomoże dowiedzieć się więcej o sobie, swoim sposobie reagowania i poznać lepiej współmałżonka.
Nasze małżeństwo nie może być przegraną
Nieporadnik małżeńskiDwu ostatnich nie czytałam, ale domyślam się po nich dość ogólnych, ale też na pewno przydatnych treści w tym duchu, co powyżej.
Polecam gorąco, z własnego doświadczenia - gdyby nie proponowany przez ruch dialog, taki sposób życia i patrzenia na siebie samego i siebie nawzajem, nie mogłabym chyba teraz powiedzieć o naszym małżeństwie, że jest szczęśliwe. (A my jesteśmy chyba na podobnym etapie, co u Ciebie
ikm - w tym roku stuknie nam 5 lat małżeństwa)