|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Sage
|
 Pytanie co do rozwodu.
Nie wiem czy ktoś tu takie pytanie zadał, a przejrzenie wszystkich tematów tutaj zajęło by mi z tydzień. A więc do rzeczy, czy mężczyzna może rozstać się z kobietą w przypadku. Gdzie to mieli jedno dziecko które to już dorosło i ma swoją rodzinę. A nie chcę już żyć z tą kobietą. W urzędzie można wsiąść wtedy rozwód, a w kościele ?
|
Pn mar 12, 2012 16:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Pytanie co do rozwodu.
w KK nie ma rozwodu. Jest STWIERDZENIE nieważności i prosze trzymajmy się terminologii. Dzieci NIE SĄ przeszkodą do wniesienia takiej skargi do sądu metropolitalnego. ALE zastanów się poważnie nad swoimi motywami i nad POWODAMI dla których chcesz opuścić współmałżonkę, której ślubowałeś aż do śmierci. Z jakiej jestes archidiecezji?
|
Pn mar 12, 2012 16:23 |
|
 |
Johnny99
|
Nie można wziąć rozwodu tylko z tego powodu, że się "nie chce już z kimś żyć".
Nie bierze się rozwodu "w urzędzie", tylko w sądzie. Pozew trzeba złożyć.
W Kościele się w ogóle nie bierze rozwodu.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn mar 12, 2012 16:24 |
|
|
|
 |
Sage
|
Nie ja nie jestem żonaty, ale mam kolegę w pracy. I się tak zastanawiam po co żyć z kimś kogo dawno się przestało kochać.
|
Pn mar 12, 2012 17:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ale co to znaczy przestało? i niby z jakiego powodu?
ojj coś mi się wydaje, że komuś się po prostu żona znudziła i zamiast walczyć o związek chce sie rozstać ;|
|
Pn mar 12, 2012 17:32 |
|
|
|
 |
Sage
|
Nie wiem dlaczego, w końcu to nie moja żona. Tak czy inaczej dostałem swoją odpowiedź, dziękuje za informacje.
|
Pn mar 12, 2012 17:40 |
|
 |
mareta
|
Może kolega myli miłość z czymś zupełnie innym? Polecam pieśń o miłości św Pawła.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pn mar 12, 2012 17:42 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|