Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 07, 2025 20:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Małżeństwo o jakim marzymy 
Autor Wiadomość

Post Małżeństwo o jakim marzymy
Serdecznie zapraszam do skorzystania z cotygodniowych bezplatnych porad dla malzenstw opartych na Pismie Swietym (Malzenstwo o jakim marzymy). W serwisie http://www.slowo.pl mozna rowniez zaprenumerowac porady dla rodzicow (rowniez na bazie Pisma Swietego). Mam nadzieje, ze te propozycje beda pomocne dla uzytkownikow tego forum.

Pozdrawiam serdecznie!

Pn lut 13, 2006 18:30

dziwny portal

Witam - w jakims sensie tak, poniewaz wkrotce bedzie odswiezony i uporzadkowany. Nie mam czasu zajmowac sie tym serwisem w takim wymiarze jakim chcialbym. Chetnie jednak uslysze na czym ta dziwnosc polega. Dzieki.

Pn lut 27, 2006 17:11
Panie Zbigniewie, prosze o krotkie przedstawienie autorow strony( do jakiego Kosciola nalezycie?).

Pn lut 27, 2006 17:24

Panie Zbigniewie, prosze o krotkie przedstawienie autorow strony( do jakiego Kosciola nalezycie?).

Bardzo prosze z przyjemnoscia - nigdy nie ukrywalem swojej przynaleznosci. Osobiscie (formalnie) naleze do Kosciola Luteranskiego w Polsce (www.luteranie.pl), progamista php jest z kosciola Rzymsko Katolickiego a programista aplikacji umozliwiajacej wysylanie tysiecy wiadomosci dziennie, bo mamy wielu uzytkowniko nalezy do kosciola ewangelicznego.

Powiem tak - nigdy nikogo w ramach tego serwisu nie namawialem do zmiany wyznania. Chodzi mi o to, by karmic ludzi Slowem Bozym. Jesli to komus pomga, to sie bardzo ciesze. Serwis istnieje juz ponad 7 lat i mam calkowicie czyste sumienie jesli chodzi o intencje i ich realizacje.

Pn lut 27, 2006 17:30

dziwny portal

Moze wkleje przykladowa zawartosc jednego z pierwszych emaili, ktory otrzymuje sie na liscie Malzenstwo o jakim marzymy.

Słowo Dnia - Małżeństwo o jakim marzymy

W momencie, kiedy małżeństwo zostaje zawarte, Bóg widzi nas już zawsze jako ludzi połączonych ze sobą. Za późno jest na zadawanie sobie pytania, czy mieliśmy być ze sobą razem. Teraz pytanie brzmi już inaczej: "Co mamy zrobić, żeby było nam ze sobą naprawdę dobrze?" Zatem gorąco zachęcamy każde małżeństwo do podjęcia decyzji i postanowienia przed Bogiem: "Oboje chcemy być w naszym małżeństwie szczęśliwi i zrobimy wszystko, co w naszej mocy, by tak właśnie było. Zapraszamy Boga, by nam w tym pomógł, zmieniał każdego z nas i wkraczał z mocą tam, gdzie nasze ludzkie możliwości się kończą."

"Jeśli Pan domu nie zbuduje, próżno trudzą się ci, którzy go budują."
Księga Psalmów 127:1

Co o tym sadzicie?

Zbyszek

Wt lut 28, 2006 17:07

Panie Zbigniewie - mądre słowa :) jako mężatka [dzisiaj z 14-letnim stazem] sama musiałam w pewnym momencie swoejgo malzenstwa do nich dojsc... sama to zle slowo :) z pomocą kierownika duchowego - ale prawda jest taka, ze to ja musialam sobie uswiadomić tę nieodwolalnosc małżenstwa i dac swoją zgodę na to... bo niby to sie wie, ale zanim przyjmie sie to sercem i zacznie tym życ, mija niekiedy trochę czasu :) Bogu dziękuję jednak za ten czas - gdyz tam, gdzie wzmógł sie grzech, jeszcze bardziej rozlała się łaska :)

Pozdrawiam i życzę wielu owoców Ducha świętego w tej działąlności :)

Wt lut 28, 2006 17:18

Panie Zbigniewie - mądre słowa :) jako mężatka [dzisiaj z 14-letnim stazem] sama musiałam w pewnym momencie swoejgo malzenstwa do nich dojsc... sama to zle slowo :) z pomocą kierownika duchowego - ale prawda jest taka, ze to ja musialam sobie uswiadomić tę nieodwolalnosc małżenstwa i dac swoją zgodę na to... bo niby to sie wie, ale zanim przyjmie sie to sercem i zacznie tym życ, mija niekiedy trochę czasu :) Bogu dziękuję jednak za ten czas - gdyz tam, gdzie wzmógł sie grzech, jeszcze bardziej rozlała się łaska :)

Pozdrawiam i życzę wielu owoców Ducha świętego w tej działąlności :)

Tak przy okazji to Zbyszek :) a w ogole to serdecznie dziekuje za slowa zachety. Sledze sobie wypowiedzi na tym forum i bardzo mi sie podoba. Bardzo wiele tu wartosciowych postow.

Pozdrawiam!

Teraz Torun :( / kiedys Wisla :)

Zbyszek

Wt lut 28, 2006 17:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]