Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 06, 2025 12:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
 KK a dyskryminacja 
Autor Wiadomość

Czy mam ci udowadniać prawdę Pisma świętego, któremu nie wierzysz?

tak - czekam...

Leszek, Jan napisał(a):
Czy też czepiasz się dla samego czepiania, nie biorąc pod uwagę, że to nie ja jestem autorem tego tekstu?

jeśli zadawania prostych pytań nazywasz czepianiem to tak czepiam się...

Marek 16:16 "Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony." :)

So wrz 01, 2007 8:39

So wrz 01, 2007 12:03

Czy za dyskryminację uważasz że kobiety nie mogą pracować na kopalni i wykonywać ciężkich prac fizycznych szkodliwych dla zdrowia, dźwigać ciężarów?

To sa prace fizyczne, takich w kosciele na funkcji ksiedza czy biskupa , papieza nie ma. Pokaz mi w jakim spoleczenstwie demokratycznym prace umyslowe sa zakazane dla kobiet (prezesi firm, dyrektorzy, prezydenci, premierzy).

So wrz 01, 2007 13:20

Społeczność wierzących katolików (czyli Kościół) nie jest ze swej natury demokratyczna, co nie oznacza, żeby ta społeczność nie ktorzystała w pewnych okolicznościach z procedur demokratycznych.
Jeśli nie wiesz dlaczego, w Kościele katolickim kobiety nie mogą otrzymywać sakramentu święceń, to na początku tego wątku znajduje się link, który podałem, a w którym to zagadnienie, jak też kwestia miejsca zajmowanego w Kościele przez kobiety, jest omawiane.
Poza tym dziwi mnie, że żaden z ateistów tutejszych nie wpadł na pomysł, żeby skrytykować np. judaizm, w którym kobiety nie mogą nawet modlić się wspólnie z mężczyznami.

So wrz 01, 2007 14:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6