| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Seweryn napisał(a): Wierzący nie zgadzają sie w wielu kwestiach nawet biskupi, naukowcy też się nie zgadzają w wielu kwestiach. Jednak wierzący zgadzają sie w sprawie kluczowej .Mianowicie zgadzają się ,że Bóg w którego wierzą istnieje ,bo inaczej byliby niewierzącymi ,że Bóg istnieje,lub może istnieć.
O czym świadczy fakt, że biskupi nie zgadzają się w wielu kwestiach ? Czyżby pismo święte nie było precyzyjne, nie było zbyt jasne ? O czym świadczą dziesiątki odłamów chrześcijańskich ?
Owszem. Wszyscy wierzący zgadzają się co do tego, że bóg istnieje. Jednak prawie każda religia inaczej tego boga przedstawia, inaczej też opisuje akt stworzenia świata i człowieka. Jedne twierdzą, że bogów było wielu inne że jeden. O czym to świadczy ?
|
| Pt wrz 14, 2007 11:56 |
|
|
|
 |
|
dobry_dziekan
|
Seweryn napisał(a): Nie zastanawiaj się tylko cytuj dużo tego nie ma, więc czekam i będziemy dyskutować dalej ,bo na razie mówisz coś o wykształceniu .
Powtórzę: Kto mówi , że nasza inteligencjia dowodzi , że świat jest tworzywem?
Hmmm, możliwe, że pomyliłem Cię z SP, Mariolcią, albo Sebastianem.
Dałbym sobie głowę uciąć, że któraś z tych osób wcześniej to napisała
No i może w dyskusji tworzywie powróćmy do Twojego tematu.
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
| Pt wrz 14, 2007 12:16 |
|
 |
|
Seweryn
|
dobry_dziekan napisał(a): Seweryn napisał(a): Nie zastanawiaj się tylko cytuj dużo tego nie ma, więc czekam i będziemy dyskutować dalej ,bo na razie mówisz coś o wykształceniu .
Powtórzę: Kto mówi , że nasza inteligencjia dowodzi , że świat jest tworzywem? Hmmm, możliwe, że pomyliłem Cię z SP, Mariolcią, albo Sebastianem. Dałbym sobie głowę uciąć, że któraś z tych osób wcześniej to napisała  No i może w dyskusji tworzywie powróćmy do Twojego tematu.
Zauważ dziekanie , że gdybyś ufał swoim przekonaniom to już byłbyś bez głowy 
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
| So wrz 15, 2007 8:28 |
|
|
|
|
|