|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
a widziałaś ty kiedy buddyzm?
bo z tego co czytam wynika że może w "Gościu Niedzielnym' coś może było i przeczytałaś że Budda to taki Chrystus...
ale to bujddyzm nie buddyzm.
|
| Wt wrz 18, 2007 20:48 |
|
|
|
 |
|
Zencognito
|
olinka napisał(a): Jeśli nie czujesz potrzeby znalezienia Boga, to co oznacza Twój buddyzm? Nie ma czegoś takiego jak buddyzm Zencognito. Ja nie mam własnego buddyzmu. Potrzeba odnalezienia Boga nijak się ma do buddyzmu. olinka napisał(a): Ja myślę, że potrzeba łączności z Bogiem jest czymś w rodzaju instynktu. 
A ja myślę, że nie.
|
| Wt wrz 18, 2007 21:12 |
|
 |
|
Seweryn
|
Zencognito napisał(a): olinka napisał(a): Ja myślę, że potrzeba łączności z Bogiem jest czymś w rodzaju instynktu.  A ja myślę, że nie.
Olinko niektórzy nie mają instynktu samozachowawczego.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
| Wt wrz 18, 2007 21:16 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
a niektórzy nie są w stanie go zwalczyć nawet dla najwyższych wartości...
wszak instynkt to coś zwierzęcego.
|
| Wt wrz 18, 2007 21:23 |
|
 |
|
olinka
|
Zencognito napisał(a): olinka napisał(a): Jeśli nie czujesz potrzeby znalezienia Boga, to co oznacza Twój buddyzm? Nie ma czegoś takiego jak buddyzm Zencognito. Ja nie mam własnego buddyzmu. Potrzeba odnalezienia Boga nijak się ma do buddyzmu. olinka napisał(a): Ja myślę, że potrzeba łączności z Bogiem jest czymś w rodzaju instynktu.  A ja myślę, że nie.
Zen, czepiasz się słów, jasne, że nie "twój" buddyzm.
Poza tym czym dla ciebie jest buddyzm? To chyba religia, nie? Nie ma w niej Boga?
_________________ Make a good thing better.
Mój Bóg i moje wszystko.
|
| Wt wrz 18, 2007 21:51 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Idioto - pomysl ze dwa razy - zanim wyślesz jeszcze raz takiego posta Ostrzegam - grabisz sobie do bana... Asienkka
|
| Wt wrz 18, 2007 22:14 |
|
 |
|
Seweryn
|
Czego można wymagać od osoby, która każę się zwać idiotą.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
| Wt wrz 18, 2007 23:04 |
|
 |
|
Zencognito
|
olinka napisał(a): Poza tym czym dla ciebie jest buddyzm? To chyba religia, nie? Nie ma w niej Boga?
Jest, tak samo jak są deva i demony. Buddyzm uznaje istnienie Boga, jednak mimo iż jest on istotą niezmiernie dobrą i kochającą, to nie jest wolny od złudzeń (tzn. nie jest oświecony). Dlatego buddyści nie pokładają nadziei w Bogu i nie szukają w nim schronienia, wybierając Dharmę Buddy. Buddysta powinien szanować Boga, ale nie jest zobowiązany do jakiegokolwiek szukania go w swojej praktyce, gdyż nie jest to konieczne do Oświecenia.
|
| Wt wrz 18, 2007 23:14 |
|
|
|