Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 15:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Paruzja - i co potem z naszą planetą ? 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Słyszałeś może o "czarnej śmierci" ?
Nasz świat jeszcze nigdy nie był zdrowszy

Słyszałem epidemia dzumy 1347r spustoszyła wtedy około 1/3 średniowiecznej europy.
Ale tu musisz popatrzeć na istotny fakt że wszystkie klęski i żywioły są naraz ,sami naukowcy mówią że nasz świat zbliża się ku zagładzie .Ocieplenie klimatu ,z roku na rok są coraz gorsze klęski sami naukowcy to przyznają.Mówisz że nasz świat nigdy nie był zdrowszy .
Zobacz taki choroby jak ptasia grypa ,choroba szalonych krów ,epidemia świn, zapomiałem jej nazwę .Mięso jeszcze nigdy nie było tak skażone ,a produkty roślinne opryski chemie nawozy .Podają nie raz ile chemii zjadamy .A jeśli w obecnym czasie nie opryskasz roślin przed szkodnikami i wirusami roślin to nic ci nie urośnie .Mam drzewa owocowe w ogrodzie ,jeśli ich nie opryskam to nic mi nie chce urosnąć .A wrócmy tylko około 20 lat wstecz to niczego nie musiałem opryskiwać i były piękne owoce
I ty mówisz że nasz świat nie był jeszcze nigdy zdrowszy :-D

snafu napisał
Cytuj:
A kto od IX wieku do XIX prowadził obserwacje trzęsień ziemi korzystając ze skali Richtera

Obserwacje były zawsze prowadzone być może nie mieli takich przyrządów jak obecnie ,ale były notowane najwieksze trzęsienia.
Ale zobacz na nasz wiek xx z roku na rok jest gorzej naukowce to przyznają ,oglądasz chyba telewizję
:-D

N lis 09, 2008 7:50

Trzeba za uwarzyć że wszystko to wypełnia się na raz .Wojny , trzesienia ziemi ,huragany ,tornada ,powodzie ,pożary :-D
i nakręcanie samospełniających się przepowiedni.
Mnie się wydaje ,że ludzie niczego nie rozumieją z idei końca świata. Podnoszenie larum ,że oto wszystko obórci się w proch i nic nie zostanie to nakręcanie spirali strachu. Strach ten pochodzi z utraty status quo. Polega to na tym co tam kiedyś o jabłkach napisałeś. Kiedyś jabłuszka rosły sobie bez oprysków, a teraz musze je opryskiwać żeby w ogóle wyrosły. Dostrzegasz wyłącznie to, że jest gorzej bo z punktu widzenia przeszłości nie da się dostrzec nic innego. Boisz się .
Jan Paweł II gi powtarzał często NIE LĘKAJCIE SIĘ. PRAWDA WAS WYZWOLI.
Bo według mnie nie da się zachować świata takim, jakim był. Wszystko się zmienia. Ludzie, którzy chcą za wszelką cenę powrócić do przeszłości będą toczyć ze sobą wojny aż do wyczerpania zasobów naturalnych.
Mnie się wydaje ,że to jest właśnie zagrożenie, którego się tak kurczowo trzymasz . Koniec cywilizacji jaką znamy - cywilizacji opartej na ropie.
Strach rodzi konflikty. Bo nie widać Zbawiciela ? Wypatrujecie KOGOŚ , zamiast zrozumieć samych siebie.
Otrząśnijcie się ludzie. Sami jesteście dla siebie zbawieniem, albo jesteście zagładą.
Jan Paweł II gi wskazał na dwie podstawowe , ponadreligijne drogi do zbawienia. Brak lęku i wyzwolenie na skutek Prawdy. Jaka to jest Prawda ?
Czy szukać jej w przeszłosci , czy w przyszłości? Na pewno nie jest to Prawda oparta na strachu, tylko na miłości . Przynajmniej wg JP IIgo, który na każdym kroku podkreślał znaczenie miłości.

Czas przerzucić się na nowe, wszechdostępne źródła energii, na indywidualną samowystarczalność i nową świadomość . Ziemia należy do wszystkich ludzi. Jeśli zabraknie Ziemi na Ziemi to trzeba wyjść poza nią. Bo co innego mają zrobić Ci, którzy nie chcą uczestniczyć w nakręcaniu spirali strachu , w konfliktach i wojnach debili ?

N lis 09, 2008 11:15

Ale zobacz na nasz wiek xx z roku na rok jest gorzej naukowce to przyznają ,oglądasz chyba telewizję
:-D

Oglądam i nie widziałem aby naukowcy tak przyznawali.

N lis 09, 2008 14:17

Ale tu musisz popatrzeć na istotny fakt że wszystkie klęski i żywioły są naraz ,sami naukowcy mówią że nasz świat zbliża się ku zagładzie .

Nie mylisz naukowców ze świadkami Jehowy ?

Cytuj:
Ocieplenie klimatu ,z roku na rok są coraz gorsze klęski sami naukowcy to przyznają

Coraz więcej naukowców przyznaje, że takie zmiany klimatu to nic szczególnie niezwykłego...

Cytuj:
Mówisz że nasz świat nigdy nie był zdrowszy .
Zobacz taki choroby jak ptasia grypa ,choroba szalonych krów ,epidemia świn, zapomiałem jej nazwę .

Więcej paniki niż ofiar ciesz się, że nie umrzesz na grypę...

Cytuj:
Mięso jeszcze nigdy nie było tak skażone ,a produkty roślinne opryski chemie nawozy .Podają nie raz ile chemii zjadamy .

Lepiej zjadać chemię niż nic nie zjadać.

N lis 09, 2008 14:49

Cytuj:
Bo co innego mają zrobić Ci, którzy nie chcą uczestniczyć w nakręcaniu spirali strachu , w konfliktach i wojnach debili ?

Ja sie nie boję przyjścia Jezusa ,nie mam strachu ,gdyż Jezus obiecał mi
Obj.21.4-5
(4) I otrze wszelką łzę z oczu ich, i śmierci już nie będzie; ani smutku, ani krzyku, ani mozołu już nie będzie; albowiem pierwsze rzeczy przeminęły. (5) I rzekł Ten, który siedział na tronie: Oto wszystko nowym czynię. I mówi: Napisz to, gdyż słowa te są pewne i prawdziwe.

Nie wiem tylko o kim piszesz '''''debili''' czyżby między innymi o mnie gdyż to tak zrozumiałem ,jeśli tak to nie ładnie z twojej strony jako chrześcijanina
A co byś zrobił east gdyby cię Jezus teraz tylko odwiedził .Przytoczę wiersz który znalazłem w internecie

Gdyby tak niespodziewanie...

Gdyby tak niespodziewanie
Jezus przyszedł do Ciebie w gości,
Ciekawym, jak byś Go przyjął?
Jak byś u siebie ugościł?

O, wiem! Swój pokój najlepszy
Oddałbyś gościowi takiemu.
Najlepsze potrawy ze stołu
Oddałbyś na talerz - Jemu.

Bez końca byś Go zapewniał,
Jaki to honor i zaszczyt,
że On do Twojego domu
Jako gość wstąpić raczył.

Lecz powiedz mi bracie, szczerze:
Wybiegłbyś Mu na spotkanie,
Gdybyś zobaczył, że idzie...
Że idzie, tak niespodziewanie?

Czy nie musiałbyś się przebrać,
Nim byś Go wpuścił do domu?
I wyjąć Biblię z ukrycia?...
Schować coś po kryjomu?...

A gdyby tak Jezus zechciał
Pozostać z Tobą dni parę...
Normalnym trybem by biegło
W domu Twym życie stare?

Czy mógłbyś robić to samo
Coś robił, gdy Jego nie było?
Używał tych samych słów,
Żył tak, jak zwykle się żyje?...

Czy przy Nim te same rozmowy
Toczyłyby się przy stole?
Te same żarty, dowcipy?
Te same ruchy, swawole?

Śpiewałbyś te same pieśni
I książki czytał te same?
Czym karmi się Twa dusza -
Odkryłbyś niespodziewanie.

Wziąłbyś Jezusa ze sobą
Wszędzie, gdzie iść zamierzałeś?
Czy prędko zmieniając plany
Inne już miejsce wybrałeś?...

Czy chętnie byś Mu przedstawił
Wszystkich przyjaciół Swych bliskich?
Czy też wolałbyś by Jezus
Nie spotkał w Twym domu wszystkich?

Czy chciałbyś by w domu Twoim
Został na długie, długie dni jeszcze?
Czy może westchnąłbyś z ulgą,
Że poszedł sobie nareszcie.

Taak! Warto się zastanowić
Jak byś się bracie zachował,
Gdybyś tak niespodziewanie

Zbawcę w Swym domu przyjmował....
Jezus oddał Swoje życie za Ciebie...
W Swej bezgranicznej miłości pragnie
Cię widzieć wśród zbawionych w niebie.
(Ew. Jana 3:16-17)

snafu napisał
Cytuj:
Oglądam i nie widziałem aby naukowcy tak przyznawali.

Ja dużo oglądam programów naukowych ,dokumentalnych ,w wiadomościach często o tym mówią :-D

N lis 09, 2008 15:04

Cytuj:
Nie mylisz naukowców ze świadkami Jehowy ?

Mam na myśli naukowców a nie swiadków Jechowy ,z resztą według nich z tego co wiem to Jezus już przyszedł dawno

no napisał
Cytuj:
Coraz więcej naukowców przyznaje, że takie zmiany klimatu to nic szczególnie niezwykłego...

Ci co twierdzą że człowiek pochodzi od małpy i nie wierzą w Boga,bo według nich takie rzeczy zdarzały się w przeszłości

no napisał
Cytuj:
Więcej paniki niż ofiar ciesz się, że nie umrzesz na grypę...

Nie wiem na co umrę i czy umrę ,być może żywo doczekam przyjścia Jezusa

no napisał
Cytuj:
Lepiej zjadać chemię niż nic nie zjadać.

W obecnym czasie nie mamy wyjścia :-D

N lis 09, 2008 15:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3