Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 20:00

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
 Kilka Pytań 
Autor Wiadomość

Post Kilka Pytań
witam proszę o poważne i sensowne odp. na pytania które miała jedna z dziewczyn w swoim opisie:

Jeśli historia Arki Noego jest prawdziwa to co Noe robił z odchodami wszystkich zwierząt? Nie było nawet odpowiedniej wentylacji. Cholera, a co jadły mięsożerne zwierzęta? A gdzie były dinozaury i jednorożce w tym wszystkim?!

Czy Adam i Ewa mieli pępki ?

Skoro dzieło boże jest tak doskonałe to po co mężczyznom sutki ?

Dlaczego Wszechmocny Bóg stał się ciałem w celu złożenia w ofierze samego siebie samemu sobie tak by jego stworzenie mogło uciec przed Jego własnym gniewem ???

Skoro Bogu nie pasowały nieobrzezane członki, to dlaczego wpierw stworzył mężczyznę z napletkiem?

Cz sie 13, 2009 20:55

Jeśli historia Arki Noego jest prawdziwa to co Noe robił z odchodami wszystkich zwierząt?

Wyrzucał do wody.

Cytuj:

No jasne. Co to za kobieta bez pępka ?

Cytuj:
Skoro dzieło boże jest tak doskonałe to po co mężczyznom sutki ?

Dowiesz się, jak się ożenisz ( tylko nie próbuj się wcześniej dowiadywać ;) )

Cytuj:
Dlaczego Wszechmocny Bóg stał się ciałem w celu złożenia w ofierze samego siebie samemu sobie tak by jego stworzenie mogło uciec przed Jego własnym gniewem Pytajnik?

Zbawienie nie polega na uciekaniu przed Bożym gniewem.

Cytuj:
Skoro Bogu nie pasowały nieobrzezane członki, to dlaczego wpierw stworzył mężczyznę z napletkiem?

A dlaczego miałyby mu nie pasować ?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz sie 13, 2009 21:00

No jasne. Co to za kobieta bez pępka ?

a skąd im się wziął ten pempek? skoro nie zostali urodzeni tylko stworzeni...

Cz sie 13, 2009 21:12

To jest z "80 pytań, które zrobią z ciebie ateistę", w których wprawdzie jest trochę racji, ale całość należy traktować raczej jako żart.

Cytuj:
A dlaczego miałyby mu nie pasować ?

A dlatego: Rdz 17, 1-14

A gdy Abram miał dziewięćdziesiąt dziewięć lat, ukazał mu się Pan i rzekł do niego: «Jam jest Bóg Wszechmogący Służ Mi i bądź nieskazitelny chcę bowiem zawrzeć moje przymierze pomiędzy Mną a tobą i dać ci niezmiernie liczne potomstwo». Abram padł na oblicze, a Bóg tak do niego mówił: (...) «Przymierze, które będziecie zachowywali między Mną a wami, czyli twoim przyszłym potomstwem, polega na tym: wszyscy wasi mężczyźni mają być obrzezani; będziecie obrzezywali ciało napletka na znak przymierza waszego ze Mną. (...) Nieobrzezany, czyli mężczyzna, któremu nie obrzezano ciała jego napletka, taki człowiek niechaj będzie usunięty ze społeczności twojej; zerwał on bowiem przymierze ze Mną»

Cz sie 13, 2009 21:13

To jest forum dyskusyjne, a nie zadaj 100 pytań do... Na te bardziej mądre pytania proszę szukać odpowiedzi w tematach które już istnieją, korzystając z wyszukiwarki, a zapewniam że te kwestie były poruszane.

Poza tym chciałbym aby ludzie zrozumieli że temat trzeba jakoś nazwać, nie kilka pytań, tylko zgodnie z treścią. Jest to reguła i umożliwia zachowanie porządku w dziale.

Cz sie 13, 2009 21:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 5 ]