Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 9:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Komary, muchy , tasiemce itp. ! 
Autor Wiadomość

1. Człowiek jest Panem ziemii z polecenia i błogosławieństwa Boga.
Ale Szatan tak zamącił że Adam pierwszy pacyfista w historii postanowił kreować siebie na Boga a nie ziemie na raj.
Prawie cała wina spoczywa na Szatanie.
Po Adamie mamy utracony raj doskonałej natury którą posiadała Maryja.
2. Zwierzęta są gorsze od ludzi nieskończenie poprzez nature i godność.
Fauny i flory nie będzie w niebie, dzięki Bogu, dosłownie.
Jak jakieś zwierze w imie Jezusa da się zabić a wcześniej podziękuje, wychwali, uwielbi Boga za męczęństwo i będzie modlić się do niewidzialnego i nieodczuwalnego fizycznie Boga za ludzi którzy go mordują to pogadamy o świadomości zwierząt.
3. Niech jakies zwierze obliczy objętość sześcianu o boku 5 cm samodzielnie na podstawie odpowiedniego wzoru .
Zwierzęta mają dusze zmysłową.
Mają też intelekt i pamięć.
Ale żyją targane instynktami i na zasadzie kija i marchewki.
4. Psychologia i Psychiatria mówi że osoby nadmiernie lubujące zwierzęta mają problemy z samooceną, libido i ogólnie nie potrafia wyrażac emocji i nawiązywać relacji oraz więzi z ludźmi.
Jest to ogólnie dysfunkcja rozwoju psychoemocjonalnego.

ad 1. Czyli co, to Szatan odpowiada za wszelkie zło na świecie?
ad 2. Gorsze? Inne nie znaczy gorsze. Czy na świecie wszystko musi mieć strukturę hierarchiczną?
ad 3. Wiesz, niektórzy ludzie nie są w stanie tego obliczyć, nawet jeśli Tobie wydaje sie to proste. I jak ich zakwalifikujesz? Zdolnośc abstrakcyjnego, logicznego myslenie nie przesądza o tym, czy ktoś jest lepszy czy gorszy.
ad 4. Bardzo lubię zwierzęta, ale nie zauwazyłam, żebym była dysfunkcyjna i żebym miała jakikolwiek problem w relacjach międzyludzkich. Przeciwnie, kontakty ze zwierzętami wzmacniają moją wrażliwość.

Pt wrz 04, 2009 8:47

Panifrał Tak szatan sieje kąkol i zamienia przenice w chwasty.
W Protoewangeli w ksiedze rodzaju Bóg potępia czyny Szatana zawistnego Ojca Kłamstwa.
Tak szatan odpowiada za całe zło i czyn Adama.
2. Tak zwierzęta są nieskończenie gorsze od nas .
Ludzie mają wyższą nature, na obraz i podobieństwo Boga , także ciało ludzkie jest na obraz i podobieństwo Boga.
Biblia nie podejmuje chyba kwesti znęcania się nad zwierzętami.
Wszyscy ludzie są sobie równi ale mają różne rangi społeczne i zasób talentów i to powoduje nierówność społeczną i doczesną.
Kiedy zwierzęta się zjadają chwalą i oddają cześć Bogu- tak głosi S.T. .

Może Ty masz zdrowe nastawienie do zwierząt ale w dzisiejszych czasach zoologia i ekologia mają charakter skrajnie radykalnych i fanatycznych poglądów.
Zwięrzęta są bożkami dzisiejszych ludzi.
Niektórz twierdzą że zwierzęta bardziej zasługują na życie niż niektórzy ludzie- obłęd i bluźnierstwo.
Ja wiem jedno jak człowiek lubi zwierzęta lub ma jakieś to jest lewy.
Na jednym forum dziewczyna była bardzo smutna że jej suka jest chora i umrze a miała ponad 20 lat- to jest chore.
Zwierzęta to nasi kumple, kompani a nie przyjaciele.
Zwierze to jest żywa rzecz.
Dzisiaj nie ma weny twórczej odezwe się kiedy indziej.

So wrz 05, 2009 13:11

Co proszę ?? :o

Z całym szacunkiem, chrzanisz głupoty nieziemskie - jeżeli dla Ciebie jest " chore " to, że ktoś jest smutny z powodu śmierci psa, to jak możesz nazywać zwierzęta choćby i " kompanami " ? Mi było bardzo smutno, kiedy zdechły mój chomik, żółw, rybki, teraz kiedy zginął nasz kot ( był z nami 9 lat ) - no i dowiedziałem się właśnie, że jestem chory. Dzięki za info, jakoś sobie z tym chyba poradzę.

BTW dziś czytałem w gazecie, że sąd skazał na cztery miesiące paki faceta, który na oczach sześcioletniej właścicielki utopił jej kota, bo go " denerwował ". Popieram ten wyrok - miejsce SADYSTÓW jest w więzieniu. Uważam, że nawet gdy ktoś zabija komara bądź muchę ze złości albo dla zabawy, to już jest z nim coś nie tak.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So wrz 05, 2009 15:34

.
Na jednym forum dziewczyna była bardzo smutna że jej suka jest chora i umrze a miała ponad 20 lat- to jest chore.
Zwierzęta to nasi kumple, kompani a nie przyjaciele.

Gratuluję poziomu empatii i wrażliwości. Nie chciałabym być Twoim przyjacielem, bo, gdyby mój pies umierał, a ja byłabym smutna, Ty powiedziąłbyś mi, że jestem chora. Za to na pewno jesteś gorliwym katolikiem. Kochasz bliźnich, jesteś dla nich pełen współczucia... (sarkazm jak najbardziej zamierzony)

Zwierzę to żywa rzecz? Rzecz, z definicji, nie może być żywa.

So wrz 05, 2009 19:13

Nie zapominaj Metanoja, że sam jestes Homo Sapiens.

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

So wrz 05, 2009 19:42
zbanowana na stałe

Ja osobiście lubię też owady. Komary raczej ostatnio w mojej krwi nie gustują. Jedynie pajęczyny usuwam. Ale pająki bardzo lubię. W tym roku jest ich jakby więcej.

Dziwi mnie natomiast, że zwierzętom o większych gabarytach ludzie okazują większe Miłosierdzie, niż tym o mniejszych. Przykładów jest bardzo wiele; np. ślimaki, ryby, myszy, owady.

Jak myślicie czy to wynika z wiedzy o systemie nerwowym tych zwierząt, czy z... ?

Ryba w sklepie jest często żywa... i jakoś ekolodzy nie interweniują.

So wrz 05, 2009 19:43
zbanowany na stałe

Kazde zycie jest i piekne i ciekawe. Np.chrzaszcz Aphodius Frater:
Obrazek
moze zywic sie odchodami zwierzat, zgnilymi roslinami albo PIEKNYMI KWIATAMI. Widocznie zalezy od charakteru jednostki. :D

So wrz 05, 2009 20:44

[quote="frater"]Dziwi mnie natomiast, że zwierzętom o większych gabarytach ludzie okazują większe Miłosierdzie, niż tym o mniejszych. Przykładów jest bardzo wiele; np. ślimaki, ryby, myszy, owady.

quote]

Dziwne jest też to, że ludzkim przyjacielem może zostać kot lub pies, a świnia (bardzo inteligentne zwierzę) czy krowa już nie. Dla wiekszości ludzi to jedynie chodząca wieprzowina i wołowina.

So wrz 05, 2009 20:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4