Dajcie bana temu osobnikowi, bo już nie można czytać tych jego wydymanych bzdur, niezależne od posiadanego światopoglądu.
Jak można pisać w kółko jedno i to samo? Nie dość, że wszystko jest już poruszone w odpowiednich tematach, to ten musi tu wpadać raz na dwa tygodnie i olśniewać nas wspaniałą "myślą".
Największym paradoksem u tego człeka jest to, że zadaje pytanie, a w kolejnym zdaniu sam sobie na nie odpowiada.
Cytuj:
a gdzie wolna wola i wolny wybór o którym tak wiele w nauce kościoła ?
tego nie ma po prostu nie ma
Długo moderacja będzie to jeszcze tolerować?
A tak na temat:
Cytuj:
religię narzuca nam się siłą
Dojdzie kiedyś do twojego zakutego łba, że NIKT mi niczego na narzuca, ani nie narzucił siłą? Że naprawdę istnieje wybór?
Wydaje mi się, że w tym temacie chodzi jak zwykle o popisanie się w stylu "haha, patrzcie jaki ja jestem fajny, narzucono mi religię, a ja się z niej wyzwoliłem. Wy jesteście gorsi, ciemni i zacofani, bo nie chcecie jej porzucić, tak jak ja. Rodzice za was wybrali, zindoktrynowali was i trwacie w niewiedzy, a ja, mimo tego wszystkiego, jestem na tyle wspaniały, że uważam to za bajki"
Jest zirytowany i ostry, bo to forum, jako jedno z niewielu, trzyma poziom i istnieje kulturalna dyskusja na temat światopoglądów. Lecz wpadnie taki Frater czy inny "Rozmyślacz" i robi się kocioł...