| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Polski Jezus z Opola
nieja napisał(a): Jak myślicie, czy polski Jezus z Opola jest prawdziwym Jezusem? Jest na świecie tyle spraw godnych uwagi, że nad głupotą nie myślimy.
|
| N gru 27, 2009 17:44 |
|
|
|
 |
|
TheJOZI
|
Pisszecie, jakbyście nie znali Pisma Świętego.
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
| N gru 27, 2009 21:20 |
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
Lepszy byłby ze Skierniewic 
|
| Pn gru 28, 2009 11:34 |
|
|
|
 |
|
TheJOZI
|
A gdzie jego przebite ręce i nogi, i serce otwarte? ''Nie ma w żadnym innym zbawienia, gdyż nie dano ludziom pod niebem żadnego innego imienia, w którym moglibyśmy być zbawieni. Ja jestem drogą, prawdą i życiem, nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze mnie.'' Jezus ostrzegał, że wielu przyjdzie w Jego imieniu, i będą czynić wielkie znaki i cuda. Słyszałem już o wielu fałszywych Jezusach. Bądzcie czujni!n 
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
| Pn gru 28, 2009 16:00 |
|
 |
|
TheJOZI
|
"Czy Pan jest Jezusem" - 'Tak proszę Pana". Jezus nie powiedziałby do swojego stworzenia ''proszę pana'' ''Wówczas wielu zachwieje się w wierze; będą się wzajemnie wydawać i jedni drugich nienawidzić. Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą; a ponieważ wzmoże się nieprawość, oziębnie miłość wielu. Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony. [...] Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie ZNAKI i CUDA, by w błąd wprowadzić, jeśli to możliwe, także wybranych.'' ________________________________________________________________________________________ Polecam: Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczanied ... p_238.htmlTen film przekona Cię do Jezusa, proroctwa Biblii, wszystko wyjaśńione. Polecam wszystkim wątpiącym. Google: 69 tygodni- Biblia a Nauka Dowody na no, że Jezus jest Mesjaszem.
|
| Pn gru 28, 2009 16:07 |
|
|
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Jezus ostrzegał, że wielu przyjdzie w Jego imieniu, i będą czynić wielkie znaki i cuda. Tylko, ze on nie w imieniu Jezusa ale jako tenze. Jest roznica! Cytuj: Jezus nie powiedziałby do swojego stworzenia ''proszę pana'' Za czasow Jezusa nie bylo polskiej szlachty.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| Pn gru 28, 2009 16:15 |
|
 |
|
Witold
|
Byłbym się w stanie założyć, że gdyby kiedyś wrócił prawdziwy Jezus, reakcje były by takie same jak teraz: mała grupka by mu uwierzyła, a reszta uznała za wariata/kłamcę/bluźniercę i jego zwolenników za sekciarzy. Tak samo jak się to robi teraz i tak samo jak się to zrobiło 2000 lat temu. I tak samo by rzucili, że przecież "Biblia to przepowiedziała". Obawiam się tylko, że nigdy się o tym nie przekonamy...  Choć podobno prawie połowa Amerykanów wierzy w to, że jeszcze za ich życia wypełni się Apokalipsa, bo też już widzą "znaki". W Polsce też wielu widzi takie "znaki", np. świadkowie Jehowy nie raz piszą o tym w swoich gazetkach. Takie są to znaki że nic tylko przyznać rację Samowi Harrisowi: gdyby ktoś zrzucił na Jerozolimę bombę atomową, to wielu oczekujących na powrót Chrystusa zaczęło by skakać z radości, wierząc że "Biblia to przepowiedziała!", a nawet jeśli nie dokładnie to, to prawie to, w końcu jak wiadomo, wszystko zależy od interpretacji. A jak to pisali kiedyś bodajże w "Przebudźcie się": tyle w "ostatnich latach" katastrof, chorób, kataklizmów, wojen, zła na świecie... to wszystko świadczy jasno, że Królestwo Boże jest blisko. Radujmy się.
|
| Pn gru 28, 2009 18:31 |
|
 |
|
TheJOZI
|
Ale według Biblii Jezus przyjdzie poowtórnie na sąd ostateczny. Aby oddzielić owce od kozłów. Obecnie na świecie jest kilku Jezusów. DURAL: W JEGO IMIENIU ZNACZY: JAKO ON Błogosławiony, który przychodzi W IMIĘ PAŃSKĘ.
|
| Wt gru 29, 2009 0:28 |
|
 |
|
Witold
|
TheJOZI napisał(a): Ale według Biblii Jezus przyjdzie poowtórnie na sąd ostateczny. No i...? A skąd wiesz jak będzie wyglądał ten sąd ostateczny? Cytuj: Aby oddzielić owce od kozłów. Owce od kozłów. Aha. No tak. Wszystko jasne. Cytuj: Obecnie na świecie jest kilku Jezusów. Przypuszczam, że nawet znacznie więcej niż "kilku" by się znalazło. Szczególnie jeśli doliczymy do tego wszelakich guru, którzy wprawdzie nie uważają się za Jezusów, ale za synów/pomazańców/wybrańców/mesjaszy/zbawicieli/proroków bożych jak najbardziej.
|
| Wt gru 29, 2009 1:10 |
|
 |
|
mazli
|
I jeszcze miliony, które nazywają siebie "dziećmi Bożymi"!!! 
|
| Wt gru 29, 2009 1:13 |
|
 |
|
TheJOZI
|
Witold, Sąd ostateczny jest opisany w Biblii: Gdy Syn Człowieczy przyjdzie w swej chwale i wszyscy aniołowie z Nim, wtedy zasiądzie na swoim tronie pełnym chwały. I zgromadzą się przed Nim wszystkie narody, a On oddzieli jednych [ludzi] od drugich, jak pasterz oddziela owce od kozłów. Owce postawi po prawej, a kozły po swojej lewej stronie. Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: "Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata! Mt 25, 31-34 Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie; byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie; byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie." Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego?. Mt 25, 41-46 Oczywiście symbolicznie, no bo wątpie, że Jezus pozamienia nas w owce i kozły i rozdzieli  _____________________________________________________________________________________ mazli: ''Dzieckiem bożym jest każdy człowiek .Dziećmi bożymi stajemy się przyjmując chrzesti wyznając wiarę w jedynego boga. '' Prawdziwie dzieckiem Boga jest ten kto spełnia Jego wolę No ale troszkę odeszliśmy od tematu 
|
| Wt gru 29, 2009 18:26 |
|
 |
|
Witold
|
TheJOZI napisał(a): Oczywiście symbolicznie, no bo wątpie, że Jezus pozamienia nas w owce i kozły i rozdzieli  A skąd wiesz jak należy interpretować ten opis? Dosłownie, symbolicznie, poetycko i cholera wie jak jeszcze? Wiadomo jak to jest z tymi biblijnymi opisami. To zawsze może być nie dosłowny opis, tylko jakaś "konstrukcja teologiczna" (cokolwiek by to nie znaczyło), co chyba nawet sam Jezus nie do końca wie co ma przekazywać, ale coś na pewno ma.
|
| Wt gru 29, 2009 19:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Witold napisał(a): A skąd wiesz jak należy interpretować ten opis? Dosłownie, symbolicznie, poetycko i cholera wie jak jeszcze? Wiadomo jak to jest z tymi biblijnymi opisami. To zawsze może być nie dosłowny opis, tylko jakaś "konstrukcja teologiczna" (cokolwiek by to nie znaczyło), co chyba nawet sam Jezus nie do końca wie co ma przekazywać, ale coś na pewno ma. - "Wszystko więc, co byscie chcieli, aby wam ludzie czynili, i wy im czyńcie" (Mt 7,12 ) Kwintesencja nauki Jezusa nie wymaga interpretacji, jest zrozumiała dla wszystkich 
|
| Wt gru 29, 2009 20:05 |
|
|
|