Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 13:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
 Chciałbym zacząć wierzyć, jak zacząć 
Autor Wiadomość

Post Chciałbym zacząć wierzyć, jak zacząć
Witam.
Chciałbym zacząć wierzyć. Od czego zacząć ? Podajcie jakieś strony z podstawami religi, modlitwami, kultami i Bogami. Interesują mnie jakieś stare, pradawne, politeistyczne religie i kulty. Nie jakieś nowe nie sprawdzone chrześcijańskie, judaistyczne, czy islamskie. Za każdą podaną religie bardzo dziękuję.

Wt sty 19, 2010 11:10
zbanowana na stałe

Post Re: Chciałbym zacząć wierzyć, jak zacząć
frater napisał(a):
Odpowiedz na pytanie; dlaczego?

frater napisał(a):

Krew z Całunu Turyńskiego i z Chusty z Oviedo i Cudu w Lanciano pochodzi od tego Samego Człowieka, i wykazuje właściwości, jakby Ta Osoba Żyła.

Jest to 100% Dowód na istnienie BOGA, a także na JEGO 100% Obecność w EUCHARYSTI

Jako, że jest Jeden BÓG w Trzech OSOBACH i jest na 100% Oecny w EUCHARYSTII w Świątyniach w Postaci OSOBOWEJ i MATERIALNEJ, to proponuję Ci udać się do najbliższej Świątyni na Adorację PRZENAJŚWIĘTSZEGO SAKRAMENTU.

Jestem pewny, że jak podejdziesz do Tego poważnie otrzymasz Łaskę Wiary.

Wt sty 19, 2010 12:07
Polecam Koronkę do Miłosierdzia Bożego. Najlepiej odmawiać o 15.00.

Pozdrawiam :)

Wt sty 19, 2010 12:23

Wypas. Wiem Bóg mnie kocha a ja się od niego oddalam. To wina szatana który próbuje mnie oddalić od Boga naszego ojca wszechmogącego. Zatem udam się do świątyni aby zaznać odkupienia i oświecenia, poznać właściwą drogę i kroczyć nią, wyznając swoją wdzięczność za uchronienie od Szatana.
Ja chciałem poznać jakieś pradawne religie, bo mi się nudzi ateizm, a ty mi wyjeżdżasz z profesjonalny praniem mózgu.
A jeśli chodzi o religie to nie proponujcie szatanizmu. Jakoś taki wydaje mi się głupi, jeszcze gorszy od katolicyzmu. To szanowanie bliźniego i wgóle, ten dekalog. Takie coś by było dobre w średniowieczu. Teraz każdy jest mądrzejszy i nikt nikogo nie zabija bo tak mu się podoba. Nadal proszę o jakieś religie. Wiem jestem heretykiem i pójdę do piekła.

Wt sty 19, 2010 12:24
zbanowana na stałe

Ja Cię traktuję poważnie. Nie straszę Cię szatanem.

Pomyśl logicznie (znane są nam bardzo różne przypadki Poszukujących); powyższe pytanie jako wypadkowa prowadzonych badań daje 100% pewność istnienia BOGA takiego jakim Postrzegają GO Chrześcijanie. Jako, że wielu z Nich (Chrześcijan) ma `zerwaną Biblijną Zasłonę` i już tu na ziemi Widzi Tamten Świat w innych wymiarach, to czy nie lepiej dla Ciebie dążyć bezpośrednio do BOGA, niż brnąć zakosami?

Wt sty 19, 2010 12:36

Wypożycz sobie książkę i poczytaj drogi Autorze.

Wt sty 19, 2010 20:02
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 6 ]