|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Chciałbym zacząć wierzyć, jak zacząć
| Autor |
Wiadomość |
|
Vergos
|
 Chciałbym zacząć wierzyć, jak zacząć
Witam. Chciałbym zacząć wierzyć. Od czego zacząć ? Podajcie jakieś strony z podstawami religi, modlitwami, kultami i Bogami. Interesują mnie jakieś stare, pradawne, politeistyczne religie i kulty. Nie jakieś nowe nie sprawdzone chrześcijańskie, judaistyczne, czy islamskie. Za każdą podaną religie bardzo dziękuję.
|
| Wt sty 19, 2010 11:10 |
|
|
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
 Re: Chciałbym zacząć wierzyć, jak zacząć
frater napisał(a): Odpowiedz na pytanie; dlaczego? frater napisał(a):
Krew z Całunu Turyńskiego i z Chusty z Oviedo i Cudu w Lanciano pochodzi od tego Samego Człowieka, i wykazuje właściwości, jakby Ta Osoba Żyła.
Jest to 100% Dowód na istnienie BOGA, a także na JEGO 100% Obecność w EUCHARYSTI
Jako, że jest Jeden BÓG w Trzech OSOBACH i jest na 100% Oecny w EUCHARYSTII w Świątyniach w Postaci OSOBOWEJ i MATERIALNEJ, to proponuję Ci udać się do najbliższej Świątyni na Adorację PRZENAJŚWIĘTSZEGO SAKRAMENTU. Jestem pewny, że jak podejdziesz do Tego poważnie otrzymasz Łaskę Wiary.
|
| Wt sty 19, 2010 12:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Polecam Koronkę do Miłosierdzia Bożego. Najlepiej odmawiać o 15.00. Pozdrawiam 
|
| Wt sty 19, 2010 12:23 |
|
|
|
 |
|
Vergos
|
Wypas. Wiem Bóg mnie kocha a ja się od niego oddalam. To wina szatana który próbuje mnie oddalić od Boga naszego ojca wszechmogącego. Zatem udam się do świątyni aby zaznać odkupienia i oświecenia, poznać właściwą drogę i kroczyć nią, wyznając swoją wdzięczność za uchronienie od Szatana. Ja chciałem poznać jakieś pradawne religie, bo mi się nudzi ateizm, a ty mi wyjeżdżasz z profesjonalny praniem mózgu. A jeśli chodzi o religie to nie proponujcie szatanizmu. Jakoś taki wydaje mi się głupi, jeszcze gorszy od katolicyzmu. To szanowanie bliźniego i wgóle, ten dekalog. Takie coś by było dobre w średniowieczu. Teraz każdy jest mądrzejszy i nikt nikogo nie zabija bo tak mu się podoba. Nadal proszę o jakieś religie. Wiem jestem heretykiem i pójdę do piekła.
|
| Wt sty 19, 2010 12:24 |
|
 |
|
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Ja Cię traktuję poważnie. Nie straszę Cię szatanem.
Pomyśl logicznie (znane są nam bardzo różne przypadki Poszukujących); powyższe pytanie jako wypadkowa prowadzonych badań daje 100% pewność istnienia BOGA takiego jakim Postrzegają GO Chrześcijanie. Jako, że wielu z Nich (Chrześcijan) ma `zerwaną Biblijną Zasłonę` i już tu na ziemi Widzi Tamten Świat w innych wymiarach, to czy nie lepiej dla Ciebie dążyć bezpośrednio do BOGA, niż brnąć zakosami?
|
| Wt sty 19, 2010 12:36 |
|
|
|
 |
|
WIST
|
Wypożycz sobie książkę i poczytaj drogi Autorze.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Wt sty 19, 2010 20:02 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|