Mój Atak na Kościół - moja Misja
| Autor |
Wiadomość |
|
RichardP
|
 Re: Mój Atak na Kościół - moja Misja
Cytuj: Życie... katolicyzm nie ma życia w sobie...
1. pisząc ogólnie lub etaforycznie zwiększasz szansę niezrozumienia 2. mozna dyskutowac czy nie ma "zycia" czy ma 3. nawet jeśli nie ma to dlaczego trzeba go zniszczyć. Dużo rzeczy jest "bez życia" i nikomu nie przeszkadzają.
_________________ "Myślisz tak mało miłości w świecie, a to tak dużo świata w miłości, gdy świat znika zostaje miłość i to jest szczęście"
http://www.youtube.com/watch?v=76xvVxapfEU
|
| Śr mar 10, 2010 21:17 |
|
|
|
 |
|
aspherus
|
Majkel ze Stalowej napisał(a): Oj... zrobiło się gorąco.
Sporóbuję jeszcze bardziej uprościć to moje "przesłanie":
Młody mężczyzna postanowił żyć pełnią życia. Codziennie rano uprawiał jogging, brał prysznic, szedł do pracy uśmiechnięty, wierzył w siebie, w innych i w sukces własnej firmy. Po godzinach spotykał się z kumplami na piwie. Poznał wspaniałą kobietę (gdzieś przypadkowo w kinie). Wczoraj zadzowniła do niego nawet mama z powiadomieniem o poprawieniu się stanu zdrowia ojca. Kupił sobie wymarzony motocykl. Zaliczył testy kwalifikacyjne i otrzymał awans na stanowisko dyrektora. Podczas joggingu dnia następnego zatrzymał się w połowie i przewrócił się na ziemię. Zaczęły go brać jakieś dziwne drgawki. Stoczył się do przerembli. Znieruchomiał. Patrzył w niebo... a na nim komety. Niebo co chwila zmieniało kolor. Poczuł zimny wiatr. Gdzieś na horyzoncie ujrzał tornado. Nie śmiał się podnieść i uciec. Nagle, z oddali, prawdopodobnie z wichury, usłyszał głos: JA JESTEM.
Tak objawia się Bóg Prawdy i Miłości ludziom, którzy kochają Życie bez religii. Majkel - napisales ze katolicyzm jest bez zycia . Mam pytanie : dlaczego tak jakos '' bez zycia'' opowiedziales o tym wydarzeniu . Przeciez jest ono najwazniejsze w Twoim zyciu .
|
| Śr mar 10, 2010 21:39 |
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
WIST napisał(a): CzłowiekBezOczu u nas nikt nie przekonuje, u nas się rozmawia i może Majkelowi by się to przydało, odrobina zrozumienia (nie przyznania racji), oraz okazja do obcowania z ludźmi na żywo, na zasadzie że każdy ma jakieś ułomności, dlatego szanujmy się nawzajem bo nikt nie może się wywyższać. No to miałem na myśli. Widać że gość szuka i może mu wiara pomoże bo widać że lubi religijne klimaty.
|
| Śr mar 10, 2010 21:56 |
|
|
|
 |
|
Majkel ze Stalowej
zbanowany na stałe
|
Ja jestem tym, wokół którego coś się dzieje... nie chcę tego, ale muszę to wziąść. Muszę wypić ten kielich... Na Waszą korzyść myślcie sobie, że jestem psychiczny. Ale niedługo będzie taki change jakiego nie było nigdy 
|
| Cz mar 11, 2010 0:43 |
|
 |
|
Majkel ze Stalowej
zbanowany na stałe
|
To jest mniej więcej tak: raz na jakiś czas rodzi się facet, który nie jest facetem ani kobietą; to jakiś syn człowieczy i na początku za bardzo nie wiadomo o co mu chodzi. Jest skazany na misję, która tkwi w jego sercu. Jest swoistą prostytutką i rewolucjonistą jednocześnie. Jeżeli jednak odpowiednio wyłapie wskazówki (tak jak w wielu grach ps - chodzi o kombosy), to uda mu się narobić niezłego zamieszania. Taki gość staje się czystą tendencją, ewolucją, postępem. Często jednak ceną jest schizofrenia.
|
| Cz mar 11, 2010 0:55 |
|
|
|
 |
|
WIST
|
Ty jesteś tym kimś? Chcesz zbawiać świat, czy założyć nową sektę?
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Cz mar 11, 2010 1:17 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie, on streszcza "Ostatnie kuszenie"...
|
| Cz mar 11, 2010 6:51 |
|
 |
|
atryda
|
Na pewnym etapie dyskusja przestaje mieć sens i trzeba "otrzepać kurz z sandałów naszych".
|
| Cz mar 11, 2010 16:49 |
|
 |
|
RichardP
|
j.w., ale jestem optymista i czekam na big-change
_________________ "Myślisz tak mało miłości w świecie, a to tak dużo świata w miłości, gdy świat znika zostaje miłość i to jest szczęście"
http://www.youtube.com/watch?v=76xvVxapfEU
|
| Cz mar 11, 2010 18:18 |
|
 |
|
Majkel ze Stalowej
zbanowany na stałe
|
big-change to ja... eee... chyba nie mam uprawnień. PUNKT OMEGA na mnie działa. Zanim rozpocznę moją Misję na dobre, muszę ukończyć studia. Narazie Panowie jesteście świadkami czegoś, co nazwałbym skurczami porodowymi Pozdrawiam!
|
| Cz mar 11, 2010 19:42 |
|
 |
|
CzłowiekBezOczu
|
Myślałem że skurczami emocjonalnymi. Przepraszam za te onetowe wtręty ale może byś powiedział normalnie co Ci w duszy gra ? I wcale nie chodzi o podryw. 
|
| Cz mar 11, 2010 20:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Czy ktoś może wytłumaczyć o czym pisze Majkel i o co mu chodzi?
|
| Cz mar 11, 2010 21:29 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Majkel ze Stalowej, a moze chcesz przetestowac sile perswazji tej drzemiacej w Tobie Osobliwosci i spowodowal napisanie przez forumowicza kalisto pieciu slow; "Dural udowodnil mi istnienie Boga"? Place 25 tys zlotych!
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| Cz mar 11, 2010 21:31 |
|
 |
|
WIST
|
Obawiam się że tu już dawno nie ma dyskusji. Zamykam zatem bo niepotrzebnie powoli przeradza się to w hide park.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Cz mar 11, 2010 22:08 |
|
|
|