Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 4:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Jak czerpać energię wprost od Boga ? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jak czerpać energię wprost od Boga ?
Alicja nie ma formuły typy weź głęboki oddech, zrób trzy skłony i będzie duch święty..... Samo twoje pytanie świadczy o tym, że nie masz pojęcia o czym mówisz. Po pierwsze musisz Boga trochę poznać czytając Biblię ( proponuję Nowy Testament na start ). Uwierzyć, prosić Boga o zrozumienie tego co się czyta i zacząć się modlić. Nie ma tu żadnej tajemnicy... O Ducha Świętego wystarczy poprosić jak już ci cytowałem wcześniej.

Wt lut 01, 2011 10:14
Napełnić się duchem świętym to droga upadków i uczenia się na swoich błędach moim zdaniem są warunki jakich trzeba przestrzegać by być napełnionym duchem świętym.

1.Sakramenty Pokuty
2.Uczęszczanie na msze w niedziele i św. i przyjmowanie komunii św.
3.Walka z grzechem
4.Codzienna Modlitwa
5.Czytanie Pisma Św.
i tak dalej można by było wymienić więcej bo jest tego od cholery więc aby otrzymać ducha św trzeba się niezle napracować to nie ma takiego czegoś ot tak ducha św się otrzymuje ale można go też szybko stracić i to zależy przede wszystkim od Boga czy otrzymasz ten dar :).

Wt lut 01, 2011 11:27
zbanowany na stałe

Widzę nieczystość.
Sposób zadania pytania, treść ...

Ta osoba nie wie kim jest Duch Święty.

Ja bym radził na kolanach do najbliższego kościoła po siedmiokroć i do spowiedzi co tydzień.
Potem już nie będzie potrzeby zadawania takich pytań.

Wt lut 01, 2011 11:30
@ maly_kwiatek

prawda ta osoba na pewno nie wie kim jest duch święty
ale do spowiedzi co tydzień to już przesada

Wt lut 01, 2011 12:34

Mi wystarczyła Biblia, modlitwa, a spowiadam się samemu Bogu nie księdzu. Nie potrzebowałem do nawrócenia KK.

Wt lut 01, 2011 13:30
Aha, samemu Bogu sie spowiadasz?
A On ci na pewno odpuszcza? Bo Jezus mowil cos do uczniow takze o zatrzymywaniu grzechow (J 20,22-23). Skad ta pewnosc, ze akurat ciebie to nie dotyczy?

Wt lut 01, 2011 14:23

Szymon24 napisał(a):
do spowiedzi co tydzień to już przesada

Nie jest przesada, ja co drugi miesiąc jestem u spowiedzi.

Jezus napełniał się światłem jakie daje Bóg. Podobnie ja czynię, Bóg mnie przepełnia swoją mocą, światłością, energią, wtedy czuję się szczęśliwa i pragnę tą radością się dzielić.

Wt lut 01, 2011 15:33
zbanowany na stałe

Alicja2011 napisał(a):
Bóg mnie przepełnia swoją mocą, światłością, energią, wtedy czuję się szczęśliwa i pragnę tą radością się dzielić.

Czego dowodem jest niniejszy wątek :razz:

Wt lut 01, 2011 15:41
@ Alicja
tydzień to nie miesiąc

co tydzień to przesada nie da się wytrzymać np. 2tyg bez grzechu? uważam że się da.

Wt lut 01, 2011 15:50

Kamala skopiuję swoją wypowiedź z innego wątku, bo już mnie o to pytano.

-Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, sa im odpuszczone, a którym zatrzymacie są im zatrzymane (J 20-22-23)

Ty widzisz w tym słowa skierowane do Kapłanów. Ja uważam, że słowa te kieruje poprzez Biblię do wszystkich swoich uczniów, do ludu Bożego. Do tych którzy zostali ochrzczeni duchem świętym. Kto to taki ? Każdy kto należy do Kościoła Chrystusowego (Nie mówię tu o instytucjach ziemskich. Bóg zna swój lud.)
Jak należy rozumieć słowa Jezusa? Dosłownie. Jeśli ktoś ci zawini, a jesteś ochrzczony duchem świętym, to jeśli mu wybaczysz, to i Bóg nie poczyta mu tego grzechu. Bóg jakby podpisuje się pod decyzją tych, których sobie wybrał. Jest też napisane co zwiążecie na ziemi, będzie związane i w niebie. I adresatem tych słów jest lud Boga a nie kapłani KK.

Chodzi tu o grzechy względem ciebie samego, a nie wszystkie pozostałe. To tak jakbym złapał złodzieja samochodów i powiedział mu przebaczam ci, że ukradłeś ten samochód. To jakiś absurd by był. Przebaczyć może ten, przeciwko któremu złodziej zawinił.

Ustalenie do kogo kieruje Jezus te słowa jest kluczowe. A kieruje je do swoich uczniów!!! Czy tylko kapłani są uczniami Chrystusa? Nie. Natomiast każdy kto przyjmuje jego naukę, staje się jego uczniem. Więc (według twojego rozumienia) teoretycznie każdy prawdziwy Chrześcijanin powinien móc odpuszczać grzechy, nie tylko kapłani.

A kto to są ci kapłani?

"Wy zaś jesteście wybranym plemieniem, królewskim kapłaństwem, narodem świętym, ludem [Bogu] na własność przeznaczonym," 1P 2 :9

" i uczynił nas królestwem - kapłanami dla Boga i Ojca swojego, " AP 1;6

" i uczyniłeś ich Bogu naszemu królestwem i kapłanami,
a będą królować na ziemi" AP 5:10

Kapłanami na mocy przymierza są wszyscy Chrześcijanie(ci których Bóg uważa za swój lud). Podobnie nie istnieje jakaś hierarchia ,że najpierw papież, potem arcybiskupi, jeszcze potem zwykli kapłani. Jest to całkowicie niebiblijne. Taki Paweł np. mówił, że kto nie pracuje ten niech nie je i sam zapierdzielał wśród tych których nauczał.

Zakładając nawet, że rzeczywiście Jezus dał władzę odpuszczania wszelkich grzechów swoim uczniom, to i tak się nie trzyma kupy bo wtedy każdy chrześcijanin powinien móc odpuszczać grzechy.

Tworzenie doktryny o spowiedzi usznej na podstawie słów:
"Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, sa im odpuszczone, a którym zatrzymacie są im zatrzymane "
Jest czystą fantazją.

Co do tradycji, to proponuję wziąć do serca słowa Jezusa który mówił:

"Dlaczego i wy przestępujecie przykazanie Boże dla waszej tradycji?"

I skonfrontować waszą tradycję z Biblią.

Wt lut 01, 2011 18:00

Jezus czytał w duszach jak w książce

ten sam dar miał ojciec pio terz czytał w duszach tesz nie musiał słyszec grzechów
nawet przypominał im jakie popełnili a zapomnieli

jak czerpać energie
z eucharystii tak czerpała energie np Marta Robin tylko komunią się żywiła

Wt lut 01, 2011 22:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2