Re: Myśli samobójcze- co robić ?
Cytuj:
psychiatra bierze 70 złotych i 15 minut wizyty... zapisuje leki i nic więcej.
próbowałeś tylko prywatnie? nie ma w Twojej okolicy możliwości leczenia się bezpłatnie? z moich doświadczeń oraz tego co słyszałam od przyjaciółki, niestety w przypadku psychiatrów/psychologów/terapeutów nie sprawdza się zasada że droższe jest lepsze, dodatkowo rodzi się frustracja że wyrzucamy pieniądze w błoto :< ja chodzę do psychiatry w ramach NFZ i jedyne za co płacę to leki (na stosowaniu zamienników też można dużo oszczędzić), oraz na psychoterapię w takim ośrodku w Warszawie który szczerze mówiąc nie mam pojęcia skąd ma kasę, chyba od miasta albo też od NFZ no nieważne zresztą :>
Cytuj:
Proszę Boga o jakiś znak co mam robić ale on się nie odzywa... wydaje mi się że mam się zabić bo i tak będę potępiony. Czuję że zbliża się koniec świata a ja jestem tym złym

też mam takie chore myśli

i dużo wiele gorszych... mam ochotę wyjąć sobie mózg, wyprasować i włożyć z powrotem taki ładny, równiutki.
nie poddajesz się, szukasz pomocy. masz nadzieję. i pewnie są takie momenty że jest lepiej prawda? inaczej byś już nie żył. trzeba się trzymać tych momentów, one dadzą Ci siłę.
to że nie masz dziewczyny nie znaczy że nie możesz znaleźć przyjaciela. wydaje mi się, że zanim będzie się gotowym na poważny związek z drugim człowiekiem, trzeba najpierw uporządkować siebie
zresztą co ja Ci będę mówić

nic nie zastąpi dobrej psychoterapii połączonej z braniem odpowiednio dopasowanych leków.
kiedyś jak siedziałam przed gabinetem pewnej pani psychiatry która była baaardzo nieprzyjemna (zasugerowala np ze niepotrzebnie tak sie wciskalam z tą wizytą na pierwszy możliwy termin - bo PRZECIEŻ NIE BYŁO PRÓBY SAMOBÓJCZEJ

ja to odebrałam tak - spróbuj się zabić, wtedy pogadamy

) i strasznie ryczałam, nawiązałam rozmowę z inną dziewczyną, pacjentką tej samej pani doktor. i ona mi powiedziała że ona sobie bardzo ceni tą lekarz. i że z psychiatrami/terapeutami jest jak z rękawiczkami, każdy musi sobie znaleźć taką która będzie na niego pasowała. wiem że to nie jest jakieś megamądre stwierdzenie, ale dało mi nadzieję żeby szukać dalej. a przecież w takich chorobach nadzieja jest najważniejsza
trzymaj się

:>