Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 18:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Problem [Kto przekona młodego człowieka ze "bog" istnieje?] 
Autor Wiadomość

Post Re: Problem [Kto przekona młodego człowieka ze "bog" istniej
noOne jesteś szowinistą :)
Kobieta ma takie samo prawo do kariery co mężczyzna. A to, że nie mają z kim dziecka zostawić, to nie problem wiary dziecka, schodzisz z tematu. Dziecko można zostawić z Dziadkami na przykład:)
Nie każda kobieta pracuje po to by robic karierę. Myslisz, że wszystko załatwi zamknięcie kobiety w domu i kazanie siedzieć jej przy garach... masz moim zdaniem chory spaczony umysł. Zmień polityków na takich, którzy poprawią warunki bytowe w polsce tak by kobieta mogła sobie pozwolić na siedzenie w domu!
Przy obecnych średnich dochodach polska rodzina nie jest w stanie wyżywić rodzinę z jednego dochodu - wracamy do punktu w którym rodzina nie decyduje sie na dziecko z powodu małych zarobków.
Innymi słowy - kobieta w pracy daje większą szansę na dziecko w średniej polskiej rodzinie.
A to, że kobieta może zechcieć koncentrować się tylko na karierze, to tak samo z mężczyznami sie dzieje.

Pt lut 24, 2012 9:57

ale zarzucasz mi coś co nie jest prawdą,
ja wcale nie chce ZAMYKAC kobiet w domu,
chciałbym zeby wszystkie kobiety mogły swobodzie wychowywać wlasne dzieci PO SWOJEMU (bez nianki, babci itp) bez musu chodzenia do pracy,
i moja żona ma tą swobodę że nie pracuje i zajmuje się tylko "domostwem" i rodziną

"Kobieta ma takie samo prawo do kariery co mężczyzna"
zauważ jak nasiąknięta jesteś masońskimi hasłami - telewizja i gazety robią swoje

"A to, że nie mają z kim dziecka zostawić, to nie problem wiary dziecka"
a kto pokaże przykład dziecku bycia katolikiem? niańka może przedszkole ? czy mama ?

"Zmień polityków na takich, którzy poprawią warunki bytowe w polsce"
nie mamy na to żadnego wpływu

Pt lut 24, 2012 10:10

Po pierwsze... nie jestem kobietą...
Po drugie :
"chciałbym zeby wszystkie kobiety mogły swobodzie wychowywać wlasne dzieci PO SWOJEMU (bez nianki, babci itp) bez musu chodzenia do pracy, "
a jak chcą? bez musu, tylko chcą? To mają się zamknąć na życie? Skoro jest możliwość przedszkoli (nawet prowadzone przez siostry zakonne) czy zostawienia u Babci, która zazwyczaj jest większym autorytetem wiary w domostwach, to dlaczego nie?

""Kobieta ma takie samo prawo do kariery co mężczyzna"
zauważ jak nasiąknięta jesteś masońskimi hasłami - telewizja i gazety robią swoje"
Wszystko z czym się nie zgadzasz to Masońskie hasła, wygdone to, nie? Po co argumentować, skoro można nazwać to masońskim hasłem i nie odnieśc się do tego.
A tak przy okazji, nie oglądam telewizji, nie słucham radia, a gazety czytam tylko specjalistyczne o tematykach związanych z moimi zainteresowaniami, czyli żadne z wiadomościamy czy plotkami. Więc "pudło".

Skoro nie mamy wpływu na politykę, to twoje "chciałbym" nic nie zmieni i nic nie wniesie rodzicom czy osobom szukającego jakichs sposobów na przekonanie młodego człowieka.

Pt lut 24, 2012 10:22

noOne napisał(a):
chciałbym zeby wszystkie kobiety mogły swobodzie wychowywać wlasne dzieci PO SWOJEMU (bez nianki, babci itp) bez musu chodzenia do pracy,
i moja żona ma tą swobodę że nie pracuje i zajmuje się tylko "domostwem" i rodziną

A jeżeli kobieta zwyczajnie chce pracować? :) Nie mówię o powrocie do pracy zaraz po urodzeniu dziecka...ale kiedy jest ono juz nieco większe, to co szkodzi posłanie go do przedszkola na pare godzin dziennie, gdzie ma kontakt z rówieśnikami, a kobieta może rozwijać się zawodowo? Jeżeli kobieta chce, to będzie dobrze wychowywać swoje dziecko nawet pracując, a jeżeli nie chce, to może spaprać sprawę nawet siedząc w domu.

Pt lut 24, 2012 10:22

"Po pierwsze... nie jestem kobietą..."
masz jakąś dziewczynke w avatarze - to narzuca takie skojarzenie

"a jak chcą? bez musu, tylko chcą?"
przede wszystkim rodzina jest najważniejsza, Bóg i rodzina,
jak komuś nie zależy to jego wolny wybór.. Bóg ostatecznie osądzi

"Po co argumentować, skoro można nazwać to masońskim hasłem"
ale takie są fakty, to są masońskie hasła
udawanie lub sugerowanie, że antykościół nie ma wpływu na życie ludzi na tej planecie jest wielkim oszustwem

Pt lut 24, 2012 10:28

noOne napisał(a):
"Po pierwsze... nie jestem kobietą..."
masz jakąś dziewczynke w avatarze - to narzuca takie skojarzenie

Dobre:D mniejsza o to, tylko wyjasniłem, nie ma co drążyć.

noOne napisał(a):
"a jak chcą? bez musu, tylko chcą?"
przede wszystkim rodzina jest najważniejsza, Bóg i rodzina,
jak komuś nie zależy to jego wolny wybór.. Bóg ostatecznie osądzi

Rodzina jest najwazniejsza, ale to nie oznacza, że kobieta ma się nie rozwijać. A rozwijać można się również zawodowo. Dzięki wielu kobietom, które rozwineły się zawodowo mamy teraz lepsze życie. I dlaczego mają one same wychowywać dziecko? Mężczyzna tak samo ma wychowywać, ale według ciebie, to jego może cąły dzień nie być w domu, bo przecież praca, potem ewentualnie kumple i potem na noc do domu? (przykład z zycia - wiele rodzin na wsiach tak przezywa każdy dzień - bo przeciez browara sobie wypic muszą) Skoro dla mężczyzny Rodzina ma być na pierwsyzm miejscu po Bogu, to tak samo powinien siedziec w domu i pomagać kobiecie wychować dziecko, a kto zarobi na zycie? Skoro wypłata samego mężczyzny to za mało na utrzymanie, a kobieta przeciez nie powinna pracować.

noOne napisał(a):
"Po co argumentować, skoro można nazwać to masońskim hasłem"
ale takie są fakty, to są masońskie hasła
udawanie lub sugerowanie, że antykościół nie ma wpływu na życie ludzi na tej planecie jest wielkim oszustwem

antykościół? O czym ty pleciesz.
Masońskie hasła? co takiego? I dlaczego? zastanawiałeś się nad tym? zapewne nie, ktoś tak powiedział i korzystasz dowoli z tego hasła, bez zastanowienia się nad kontekstem. To jest bezmyśne i traktowanie od górne. Kończę rozmowę z tobą, bo nie potrafisz sam odpowiedzieć na temat tylko drażysz durne spostrzeganie średniowieczne. Jakoś wyszliśmy z średniowiecza do współczesności, przynajmniej niektórzy z nas z tego co widzę.

Pt lut 24, 2012 10:41

"I dlaczego mają one same wychowywać dziecko? Mężczyzna tak samo ma wychowywać, ale według ciebie, to jego może cąły dzień nie być w domu"
zarzaucasz mi coś czego nigdy nie napisałem, wcale tak nie myślę,
a po pracy jestem natychmiast w domu z rodziną i cały mój czas poza pracą poświęcam rodzinie

"Skoro dla mężczyzny Rodzina ma być na pierwsyzm miejscu po Bogu, to tak samo powinien siedziec w domu i pomagać kobiecie wychować dziecko, a kto zarobi na zycie?"
Ojciec- głowa rodziny ma zapewnić byt rodzinie - odwieczne prawo

"antykościół? O czym ty pleciesz."
o masonerii piszę - antykościele lucyfera panującym na ziemi

Pt lut 24, 2012 11:19

noOne napisał(a):
"I dlaczego mają one same wychowywać dziecko? Mężczyzna tak samo ma wychowywać, ale według ciebie, to jego może cąły dzień nie być w domu"
zarzaucasz mi coś czego nigdy nie napisałem, wcale tak nie myślę,
a po pracy jestem natychmiast w domu z rodziną i cały mój czas poza pracą poświęcam rodzinie

To pisz konkrety i przykłady do tematu, bo męczysz i nic nie wnosisz do tematu:/

noOne napisał(a):
"Skoro dla mężczyzny Rodzina ma być na pierwsyzm miejscu po Bogu, to tak samo powinien siedziec w domu i pomagać kobiecie wychować dziecko, a kto zarobi na zycie?"
Ojciec- głowa rodziny ma zapewnić byt rodzinie - odwieczne prawo

kodeks hammurabiego kiedys też był odwiecznym prawem, jakoś zniesiono bo uznano za złe. Dalej siedzisz w średniowiecznym przekonaniu. Kobieta i mężczyzna są sobie równi. To, że 1000-3000 lat temu kobieta była uznana za osobę od sprzątania mycia i płodzenia, nie znaczy, ze pogląd nie może się zmienić. Sam Kościół zmienia swoje poglądy na rózne rzeczy. Kiedys ksieży nie obowiązywał celibat i od paruset lat obowiązuje - jakaś zmiana nastąpiła. Kobieta nie jest gorsza od mężczyzny inie rzadko maja lepiej płatna pracę, lub utrzymują ją dłużej niż mężczyzna.

noOne napisał(a):
"antykościół? O czym ty pleciesz."
o masonerii piszę - antykościele lucyfera panującym na ziemi

to nie mój kościół, więc mi tego nie zarzucaj.

Pt lut 24, 2012 11:30

"Kobieta i mężczyzna są sobie równi"
to zastanów się dlaczego Bóg nie dopuścił kobiet do ołtarza
i dlaczego na kobiecie ciąży większa odpowiedzialność za grzech pierworodny

"kodeks hammurabiego kiedys też był odwiecznym prawem"
ale to było tylko prawo człowieka

"Sam Kościół zmienia swoje poglądy na rózne rzeczy"
ale Prawda od Boga jest stała i niezmienna

"Kobieta nie jest gorsza od mężczyzny inie rzadko maja lepiej płatna pracę, lub utrzymują ją dłużej niż mężczyzna."
myślisz kategoriami karierowo/finansowymi,
ja mam na myśli rolę kobiety i mężczyzny w życiu

"bo męczysz i nic nie wnosisz do tematu"
to po co odpisujesz?

"to nie mój kościół, więc mi tego nie zarzucaj."
ten antykościół narzuca wiele, nawet sobie człowiek nie zdaje sprawy że żyje wg jego reguł,
choćby usługi finansowe, karty kredytowe, zabójcze podatki, narzuca co masz jeść, pić, co ubierać itd itd

Pt lut 24, 2012 12:09

No to powiem ci, że ciebie prowadzi ten antykościół, bo chcesz szufladkować i ograniczać wolnosć swoimi poglądami - zadowolony?

Co z tego, ze Prawda od Boga jest stała i niezmienna? Gdzie pisze, że kobieta jest gorsza? Gdzie pisze, że Bóg nie dopuszcza kobiet do ołtarza - pokaż cytat, bo chyba nei pamiętam:)

""kodeks hammurabiego kiedys też był odwiecznym prawem"
ale to było tylko prawo człowieka"
Wszystko jest ręka ludzka napisane, tylko innym natchnieniem. Biblie natchnął Bóg i duch święty. Ale KKK już jest ręka i głową ludzką napisane.

""bo męczysz i nic nie wnosisz do tematu"
to po co odpisujesz? "
Sobie to pytanie zadaj

Pt lut 24, 2012 12:16

noOne napisał(a):
"Kobieta i mężczyzna są sobie równi"
to zastanów się dlaczego Bóg nie dopuścił kobiet do ołtarza
i dlaczego na kobiecie ciąży większa odpowiedzialność za grzech pierworodny

To sobie poczytaj na przykład to: http://www.szansaspotkania.net/index.ph ... ogia_ciala.
Jako mężczyzna nie jesteś w niczym lepszy ode mnie, kobiety. To, co Ty uważasz za odpowiedzialność za grzech pierworodny, poród w bólu, mogłoby być spokojnie uznane za wyższośc kobiety - bo mężczyzna nigdy nie doświadczy cudu wydania na świat nowego zycia. Ale takie stweirdzenia do niczego nie prowadzą. Dla Boga jesteśmy równi, więc przestań wygadywac takie szowinistyczne poglądy.

Pt lut 24, 2012 12:26

Aditu, dziękuję za piękny niezaprzeczalny link
http://www.szansaspotkania.net/index.php?page=teologia_ciala

Pt lut 24, 2012 12:56

że bóg nie ingeruje w świat ludzi:)

a jakie maż tezy ze Bóg nie ingeruje

Pt lut 24, 2012 13:07

Teza była właśnie taka, że Bóg nie ingeruje :D

Pt lut 24, 2012 14:50