Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 6:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Odkupienie duszy. 
Autor Wiadomość

Post Odkupienie duszy.
Witam.

Jeżeli ktoś sprzedał swoją duszę diabłu za sławę i luksus to czy może się nawrócić?
Czy jeśli w pewnej chwile uwolni się od złego wpływu i zacznie działać przeciwko złu, jednym słowem zacznie iść w 'drugą stronę' to czy ma szansę na odkupienie duszy i ponownie życie z Bogiem? Czy jest z góry skazany na potępienie? Jeżeli całe jego życie od momentu uwolnienia się z rąk szatana było by wzorem do naśladowania dla chrześcijan.

N lut 26, 2012 22:34

Post Re: Odkupienie duszy.
Jeżeli zrezygnuje ze sławy i luksusu, co może być bardzo trudne.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

N lut 26, 2012 22:38

Czy jest gdziekolwiek powiedziane, że są sytuacje w których na nawrócenie człowieka Bóg będzie obojętny? Czy Szatan jest silniejszy od Boga, że może nie "oddać" duszy, która należy do Boga? Jak zwykle, jedyna przeszkoda to wola i wybór człowieka. Nawet grzech przeciw Duchowi Świętemu sprowadza się jedynie do zatwardziałości i trwaniu w grzechu, a nie do tego że nie ma możliwości nawrócenia, nawet jeśli się chce.

N lut 26, 2012 22:45

Dobrze, że powstała taka postawa
przykładem człowieka który demaskuje teraz zło jest Robert Tekieli

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

N lut 26, 2012 22:50

Dzięki.

N lut 26, 2012 22:58

http://www.youtube.com/watch?v=wgj6VL7o03A

Fragment komedii pt. "Zakręcony". Kto nie zna angielszczyzny(ja też słabo :x ) to objaśniam, że ten czarnuszek to jakże sympatyczna personifikacja Pana Boga, bądz Anioła Stróża, który wyjaśnia zagubionemu bohaterowi, który to wszedł w konszachty z djobłem (Elizabeth Hurley, z takim djobłem też bym wszedł :D ), otóż wyjaśnia mu, że dusza nie należy do człowieka, więc nie może jej sprzedać.

Pn lut 27, 2012 1:44

Jest sporo takich przypadków. Ktoś taki może być zbawiony, ale NIE dlatego, że "całe jego życie od momentu uwolnienia się z rąk szatana było by wzorem do naśladowania dla chrześcijan" bo nikt nie jest w stanie zbawić się sam. Zbawić go może tylko Jezus, Syn Boga, którego oddana krew "oczyszcza z każdego grzechu" (1 J 1:7).

Poza tym Biblia wyraźnie stwierdza, że KAŻDY kto nie zna Jezusa, jest w mocy Diabła tak czy owak (np. Ef 2:1-5).

Pn lut 27, 2012 3:17

Gdzieś słyszałem, że egzorcyści zajmują się takimi osobami, które podpisały "cyrograf"

Pn lut 27, 2012 11:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]