Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 08, 2025 23:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
 Łaska wiary 
Autor Wiadomość

Post Re: Łaska wiary
olijula napisał(a):
Dlatego miłość do człowieka a miłość do Boga różnią się od siebie. A Boga staram się poznawać i zbliżyć się do niego na wiele sposobów: poprzez, rozmowę z innymi wierzącymi, księżmi, poprzez lekturę, filmy, świadectwa ludzi itp. itd.... Staram się jak najwięcej poświęcać czasu na przybliżanie się do niego na prawdę w różnorodny sposób, co nie osłabia mojego uczucia a wciąż potęguje.

Wczesniej rowniez o tym pisalem ze jest roznica pomiedzy miloscia do czlowieka a miloscia do Boga.
Wiem rowniez ze nie wszyscy takiego uczucia doznaja i dlatego tez nie kazdy to rozumie.
W moim przypadku milosc do Boga wzrasta kazdego dnia i to od wielu juz lat, dziekuje Bogu kazdego dnia za Jego Laske jaka mi podarowal.

Pn gru 30, 2013 10:56

Post Re: Łaska wiary
No właśnie o to chodzi. Nie czuję aby moja miłość do Boga z czasem przygasała a wręcz przeciwnie. Każdego dnia staje się silniejsza i dojrzalsza. Z każdym dniem bardziej gotowa do poświęceń i przyjęcia każdej woli Boga(nie tylko tej wygodnej dla mnie).
Bo tylko On jest drogą, prawdą i życiem........

Pn gru 30, 2013 11:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9