|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Vanceeu90
|
 SZCZĘŚĆ BOŻE
wITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH DLA KTÓRYCH WIARA JEST WAŻNA.Nie wiem jak postrzegają mnie inni.Głównym punktem mojej wiary jest to aby nie krzywdzić innych.na tym opierają się przykazania.
|
| Wt paź 14, 2014 8:29 |
|
|
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: SZCZĘŚĆ BOŻE
Też serdecznie witam od razu pytam: czy w tak pojętej wierze jest jakieś miejsce na Boga czy wystarczy nie krzywdzić innych?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Wt paź 14, 2014 9:23 |
|
 |
|
lokis
|
Bardzo dziwne pytanie! Moglbym domniemac, innowiercy jakiegos! "Nie krzywdzic innych" - nie krzywdzic Boga (bezprzecznie innego od nas), lub lokisa, tez innego na swoj sposob . 
|
| Cz paź 16, 2014 18:49 |
|
|
|
 |
|
mareta
|
Vanceeu90 napisał(a): wITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH DLA KTÓRYCH WIARA JEST WAŻNA.Nie wiem jak postrzegają mnie inni.Głównym punktem mojej wiary jest to aby nie krzywdzić innych.na tym opierają się przykazania. Też witam serdecznie. Proponuję powtórzyć sobie10 przykazań Bożych. Do kogo wg Ciebie odnosi się przykazania I, II i III? 
|
| Pt paź 17, 2014 7:44 |
|
 |
|
DarekM
|
Przykazanie nowe daję wam, abyście się wzajemnie miłowali tak, jak Ja was umiłowałem; żebyście i wy tak się miłowali wzajemnie. Po tym wszyscy poznają, żeście uczniami moimi, jeśli będziecie się wzajemnie miłowali". 
_________________ Serdecznie zapraszam na wartościowe serwisy: Piosenki Religijne » Pieśni Patriotyczne » Piosenki Dla Dzieci » Piosenki Harcerskie » Kolędy
|
| Wt lis 04, 2014 20:44 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Vanceeu90 napisał(a): wITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH DLA KTÓRYCH WIARA JEST WAŻNA.Nie wiem jak postrzegają mnie inni.Głównym punktem mojej wiary jest to aby nie krzywdzić innych.na tym opierają się przykazania. Ładne podsumowanie ateizmu - nie krzywdzić innych. Często spotykane u ateistów.
|
| Śr lis 05, 2014 10:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Vanceeu90 napisał(a): wITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH DLA KTÓRYCH WIARA JEST WAŻNA.Nie wiem jak postrzegają mnie inni.Głównym punktem mojej wiary jest to aby nie krzywdzić innych.na tym opierają się przykazania. Ładne podsumowanie ateizmu - nie krzywdzić innych. Często spotykane u ateistów. U ateistów, gdy chrześcijanie zapominają wszystko więc, co byście chcieli, żeby wam ludzie czynili, i wy im czyńcie? (Mt 6,12)
|
| Śr lis 05, 2014 11:21 |
|
 |
|
mareta
|
Autor wątku gdzie? Zaczęliśmy dyskusję a tu nie ma gościa. SZCZĘŚĆ BOŻE autorze.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
| Śr lis 05, 2014 19:34 |
|
 |
|
WIST
|
Mareto, to dość częste i szczerze mówią chciałbym aby tacy autorzy swoich tematów napisali choć w czym problem, że już nie chcą, albo nie mogą pisać. A najlepsze to są tematy dyskusje, z których autorzy znikają.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Śr lis 05, 2014 22:53 |
|
 |
|
Eubulides
|
Wątek powitalny jest tu: viewtopic.php?f=43&t=5050&start=615W tym miejscu należałoby umieścić post jaki autor zamieścił po czym zniknął. Jeśli chodzi o wątpliwości jakie zgłosili inni "forumowiczowie", to sądzę (jako, że autor wyszedł od kwestii wiary), autor nie neguje treści w jakie się wierzy, ale może chodziło mu o "praktykę". O to jak głównie wiara przekłada się w życiu. Ale puki co tylko się mogę domyślać, bo rozwinięcia ze strony autora - brak.
_________________ Cogito ergo credo. / Dei servitus vera libertas.
|
| Śr lis 05, 2014 23:36 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|