Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 8:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Imię anioła 
Autor Wiadomość

Post Imię anioła
Witam wszystkich.
Chciałbym opisać co mi się przytrafiło.

Jestem facetem, z ponad trzydziestoletnim bagażem doświadczeń. W miarę normalnym, Kochana żona, wspaniali synowie..:-) Kiedyś "natrafiłem" na temat aniołów stróżów. Ktoś pisał, że ten anioł zawsze pomaga, że można z nim niejako współpracować. Oczywiście skracam tutaj całość myśli autora tamtego tekstu, ale mniej więcej o to chodziło. Pomyślałem sobie - Aniele stróżu, jak Ty masz na imię? Powiedz mi.

Jakiś czas później do firmy pracującej obok mojej przyszedł nowy młody pracownik. Zapytałem kolegę jak ma na imię ten nowy.

- Emanuel

-Emanuel? Cholera, to jak będziemy mu mówić? Emanek? Manek? - odpowiedziałem.

W ciągu następnych dni okazało się, że ten nowy ma na imię Darek (chyba, w każdym razie dużo pospolitsze imię niż Emanuel).
Do dziś nie wiem (pracę już zmieniłem) czemu tamten odpowiedział mi, jak odpowiedział. Normalnie głupio mi było się zapytać.

Ale... chyba już wiem jak ma na imię mój..:-)

Tak tylko chciałem się podzielić moim doświadczeniem z Wami.
Pozdrawiam:-)

Pn sty 25, 2016 22:22

Post Re: Imię anioła
Tak to mniej więcej działa... To twoja świadomość i przekonanie to potwierdza. Podobnie działa udzielanie odpowiedzi na pytania do Ducha św.
Emanuel -Bóg z nami
Nick twój ma sugerować, że jesteś ateistą. Dla Boga to nie ma znaczenia. Ale znaczenie ma , abyś cenił miłość i prawdę. Wiedz jednak jedno zarówno Twój anioł ( a możesz mieć ich więcej nie tylko stróża) ani Jezus ani Duch św nie będzie na siłę wkraczał do twojego życia. Ponieważ prawdziwa miłość niczego nie robi co jest połączone z lękiem jak i zmuszaniem. Ty musisz najpierw tego chcieć! Oczywiście możesz zdawać sobie sprawę z tego iż często nie bardzo wiesz co jest właściwe ( bo nie masz całkowitego i pełnego rozeznania). Jednak możesz prosić o pomoc włąśnie Anioła stróża aby pomógł Ci znaleźć tę jedyną drogę , która pozwoli zachować to co jest niezbędne do kroczenia nią bez zbytnich pomyłek i błądzenia.
Powodzenia.

Wt lut 02, 2016 12:17

Cześć glejt,
fajny awatar masz..:-)

A Twój nick mówi że umowy jakieś podpisujesz..?:-))

Heh gdyby moja wiara była jak ziarnko gorczycy mógłbym góry przenosić... Więc pewnie dużo bezpieczniej będzie nazwać się jak ja to zrobiłem.

Cytuj:
a możesz mieć ich więcej nie tylko stróża

a to mnie zaciekawiło. Możesz to rozwinąć?

Ciekawi mnie również czy ktoś jeszcze próbował poznać imię swojego Anioła?

Śr lut 03, 2016 21:23

Zdrobnienie od Emanuel to Emek. Przynajmniej tak mówi do męża żona jedynego Emanuela jakiego znam. Jestem ciekawy dlaczego nie wyjaśniłeś sprawy z kolegą póki pracowaliście razem. Skoro to było tak niezwykłe dla Ciebie zdarzenie. Czy on się naprawdę tak przedstawił czy to tylko Twoja wizja, jakiś omam słuchowy? Co w żadnym razie nie umniejsza niezwykłości tej historii.

Śr lut 03, 2016 21:44

Że tak zapytam, bo nie do końca rozumiem - czy anioł nie może nazywać się Darek?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Cz lut 04, 2016 10:39
JedenPost napisał(a):
Że tak zapytam, bo nie do końca rozumiem - czy anioł nie może nazywać się Darek?

Moglby, czemu nie, ale chyba nie zrozumiales glebi wypowiedzi glejt skoro zadajesz takie pytanie.

Cz lut 04, 2016 11:31
ateist napisał(a):
Cześć glejt,
fajny awatar masz..:-)

A Twój nick mówi że umowy jakieś podpisujesz..?:-))

Heh gdyby moja wiara była jak ziarnko gorczycy mógłbym góry przenosić... Więc pewnie dużo bezpieczniej będzie nazwać się jak ja to zrobiłem.

Cytuj:
a możesz mieć ich więcej nie tylko stróża

a to mnie zaciekawiło. Możesz to rozwinąć?

Ciekawi mnie również czy ktoś jeszcze próbował poznać imię swojego Anioła?

Im blizej Boga jestes i im bardziej szczerze wierzysz, tym wiecej pomocy otrzymujesz, bo zly wtedy robi sie bardziej agresywny wobec Ciebie. Musisz jedyniie o ta pomoc poprosic.

Cz lut 04, 2016 11:42

Cytuj:
Jestem ciekawy dlaczego nie wyjaśniłeś sprawy z kolegą póki pracowaliście razem

Bo w gruncie rzeczy zdałem sobie sprawę z niezwykłości całej sytuacji dopiero za jakiś czas... Najpierw po kilku dniach dowiedziałem się jak nowy ma naprawdę na imię. Następnie znów minęło kilka dni zanim przypomniałem sobie o co pytałem i kogo...:-) A potem zmieniłem pracę.

Cytuj:
Czy on się naprawdę tak przedstawił czy to tylko Twoja wizja, jakiś omam słuchowy?

Pytałem nie bezpośrednio tego nowego (był na innej zmianie) tylko kumpla z jego firmy. Nie mam pojęcia czemu tak odpowiedział, czy może tak mi się wydawało tylko. W każdym razie mam tą scenkę przed oczami do dziś.

Cytuj:

Pytanie oczywiście zaczepne - że się tak wyrażę. Widocznie masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. No i nikt nie nazywa się Darek (właściwie Dariusz). To jest imię.

Cytuj:
bo zly wtedy robi sie bardziej agresywny wobec Ciebie

A z tą agresją to rzeczywiście może być prawda. Ostatnio teściowa przechodzi sama siebie...:-)

Cz lut 04, 2016 23:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]