|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Andy72
|
 Zło kontra wiara
Służby Specjalne - cały film PL https://www.youtube.com/watch?v=qChjMQBMbv0Film ten pozwala przyjąć prawdziwe proporcje - pokazując prawdziwe zło
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| Śr cze 29, 2016 8:58 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Zło kontra wiara
A inne filmy fabularne nie? Porzucasz jeden wątek, by zacząć usprawiedliwiać własne zuchwałe grzechy w innym. Tym razem zamiast porównywać się do psychopatów, porównujesz się do bohaterów jakiegoś kryminału.
|
| Śr cze 29, 2016 9:47 |
|
 |
|
Andy72
|
Jakie zuchwałe grzechy? Słowa o psychopatach widocznie trafiły w jakiś twój czuły punkt.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| Śr cze 29, 2016 9:49 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Jakie zuchwałe grzechy? Nie mam pojęcia jakie. Każdy jakieś grzechy ma na sumieniu. A jeśli uważa, że to nic złego, że je czyni, to takie grzechy nazywamy zuchwałymi. Ale to jest kolejny wątek, w którym przeciwstawiasz jakieś "prawdziwe zło" (psychopatów, bohaterów fikcji) niewinnemu małemu złu. Cytuj: Słowa o psychopatach widocznie trafiły w jakiś twój czuły punkt. Możesz sobie mnie nazywać psychopatą, skoro to Ci sprawia przyjemność.
|
| Śr cze 29, 2016 9:54 |
|
 |
|
Andy72
|
Są grzechy małe i wielkie. Nie można ich zrównywać. Ja tam nie chciałbym aby nazywać mnie psychopatą, ani człowiekiem gorszego sortu, ale kwestia gustu. Chyba że bycie psychopatą ktoś traktuje jako usprawiedliwienie.
|
| Śr cze 29, 2016 9:57 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Są grzechy małe i wielkie. Są grzechy Twoje i cudze. Za Twoje pokutujesz; cudze Cię nie obchodzą (chyba że jesteś spowiednikiem, ojcem duchowym, lub ktoś Cię poprosi). Cytuj: Ja tam nie chciałbym aby nazywać mnie psychopatą, ani człowiekiem gorszego sortu Ja też nie chcę i aktywnie do tego nie dążę. Po prostu widać, że lubisz mi sugerować różne rzeczy.
|
| Śr cze 29, 2016 10:04 |
|
 |
|
Andy72
|
1h14m - pokazane jest zderzenie dwóch światów, prawdziwego zła z niewinnością spowiednika
|
| Śr cze 29, 2016 10:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): 1h14m - pokazane jest zderzenie dwóch światów, prawdziwego zła z niewinnością spowiednika Bitwa Bękartów też była fajna w przedostatnim odcinku Gry o Tron. Ale co z tego wynika dla Twojej czy mojej duchowości?
|
| Śr cze 29, 2016 10:10 |
|
 |
|
Andy72
|
Nie oglądałem Gry o Tron
|
| Śr cze 29, 2016 10:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Nie oglądałem Gry o Tron Żałuj. Porównałbyś się z takim Ramsayem Boltonem, czy Gregorem Clegane'm, to dopiero byś miał materiał do usprawiedliwiania własnych grzeszków.
|
| Śr cze 29, 2016 10:15 |
|
 |
|
Andy72
|
A ja wcale nie chcę usprawiedliwiać. Bardzo byłbym zadowolony, gdybym popełniając to co popełniał był największym grzesznikiem a inni otaczający mnie byli aniołkami. Niestety 1% ludzi jest bardzo złych. Nie zgadzam się z podejściem: ten grzesznik i ten grzesznik, co za różnica. Zauważ że święty Piotr który się zaparł został został świętym a Judasz lepiej dla niego by się nie narodził.
|
| Śr cze 29, 2016 10:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): A ja wcale nie chcę usprawiedliwiać. Tak Ci przez przypadek wychodzi. Cytuj: Bardzo byłbym zadowolony, gdybym popełniając to co popełniał był największym grzesznikiem a inni otaczający mnie byli aniołkami. To zastanów się, dlaczego święci uważali się za największych grzeszników? Cytuj: Niestety 1% ludzi jest bardzo złych. Jak to policzyłeś? Cytuj: Nie zgadzam się z podejściem: ten grzesznik i ten grzesznik, co za różnica. W obliczu Boga tak to wygląda w istocie. Cytuj: Zauważ że święty Piotr który się zaparł został został świętym a Judasz lepiej dla niego by się nie narodził. Judasz popadł w rozpacz, a Piotr okazał skruchę.
|
| Śr cze 29, 2016 10:51 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
|