Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 11:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Mesjasz? 
Autor Wiadomość

Post Mesjasz?
Czy rzeczywiscie Mesjasz istnieje już w obecnych czasach?

http://mesjasz.pun.pl/forums.php osoba z tego forum nie jaka K12G,informuje o tym,że zna Mesjasza,a wszelkie teksty są autorstwem Mesjasza.

Na forum K12G tak się przedstawiła

Cytuj:
Należę do ścisłych współpracowników Mesjasza.
Moje Rodowe Korzenie na ziemi sięgaja cywilizacji Atlantyckiej,kultywowane w Rodach Egipskich Kapłanów.Poprzez Marię Magdalene połączyły się z Rodem Dawidowym.
Pewne linie Rodowe zostały ukryte w Europie po to by bezpiecznie w czasach ostatecznych mógł się objawić Mesjasz,i Ja mogłabym bezpiecznie żyć.
Jestem niewiastą ;nick mój jest związany z Apokalipsą.

Np.podaje tresci o Odkryciu Skarbu Świątyni Salomona i Testamentu Boga w Rennes le Chateau -tutaj możecie sobie przeczytac http://mesjasz.pun.pl/viewtopic.php?id=16&p=1

I to ze zdjęciami z wyprawy i opisem wraz z fragmentami Bibli.I pisze o tym na różnych forach internetowych,dyskuje na ten temat można zobaczcy w następujących forach:

1. http://www.faktyimity.pl/fakty_forum/in ... 0&count=40

2. http://www.forum.gildia.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0 tutaj o Mesjaszu żyjącym w obecnych czasach.

3. http://forum.histmag.org/index.php?topic=4703.0

I wiele innych for,wystarczy w wyszukiwarce wpisac "K12G" i się zobaczy,wiele stron o tym Mesjaszu między innymi.

Ludzie się z niej wyśmiewają,ale ona mówi,że jest to prawdą,że jeżewli chcą to niech zwerfikują te teksty Mesjasza.Jak na razie nikomu się nie udało przedstawic,że kłamie .Ogólnie zna się bardzo,bardzo dobrze na Bibli,wg jej Mesjasz przybył dac nam informacje i nie będzie dokonywał żadnych cudów.Mesjasz to polak z rodu Dawidowego.

Tutaj wybiorę parę fragmentów wzietych z róznych stron,gdzie na posty użytkowników odpowiadała K12G:

Cytuj:
Mesjasz nie wcielił się tu na ziemię po to, by tworzyć jakąkolwiek sektę, wyznanie lub religię, takie działanie nie jest zamierzeniem Boga.
Nie oczekuje On pokłonów tworzenia bóstw, oczekuje tylko współpracy. Nie przyszedł również w celu posprzątania, po 2012r, lecz jest tu po to, by przekazać wiedzę ludziom chcącym ją wysłuchać i zrozumieć. Jego celem jest umożliwienie ludziom, rozeznania niebezpieczeństw tego trudnego okresu.

Cytuj:
Jezus nie zamienił wody w wino dosłownie tylko w przenośni.
Miało to miejsce na jego własnym weselu,Jezus kazał dać sługom wino zamiast wody ,co na tamte czasy było niebywałe ,doktrynierzy chrześcijańscy wykorzystali to i nazwali cudem,by krnąbrnym "sztywne karki zginać"

Cytuj:
Jeżeli należycie do myślącego gatunku homosapiens ,to słowa ,które tu przedstawiacie poprzecie argumentami ,a nie złośliwościa i ślepotą.
Czy logiczne odczytanie tekstów biblijnych jest dowcipem?
A może dowcipem jest działanie Boga ?
Istota rzeczy jaka wynika z waszych wypowiedzi swoje żródło czerpie w kompletnie bezsensownym przedstawianiu postaci Jezusa w kultach.
Tam istniejące interpretacje tekstów biblijnych to poprostu kpina.
Jednak uważacie to za poważne postępowanie ludzi i jakoś sektami tych kultów nieokreślacie.
Wasze zarzuty co do charakteru moich postów są gołosłowne ,i do czasu gdy nie poprzecie waszych słów logicznymi wywodami będe je nazywała złośliwym kpiarstwem.
Człowiek oceniając innego człowieka ma obowiązek uzasadnić swoją ocenę.jeżeli ocenia jego wypowiedzi musi tych ocen dowieść.
Co do stwierdzeń mówiących o prowokacji brak kolejnych z waszej strony argumentów są to tylko puste słowa.
Mam możliwość przekazania całej wiedzy o człowieku ,o Bogu. i o wszechwświecie .Mogę przedstawić teorię która wyjaśnia kwestię konfliktu pomiędzy nurtami ewolucjonistycznym a kreacjonistycznym,gwarwntuję że wiedza jest spójna i logiczna .Jest to możliwe tylko poprzez konkretne i rozsądne pytania.

Cytuj:
Religie,wyznania,sekty tak zniewoliły większość ludzi na ziemi ,że sa "ślepi i głusi "....
Wiecie dlaczego Mesjasz sie nie ujawnia ?bo niie nadszedł na to jeszcze czas.Czasy nie sa bezpieczne ,akta jego rodu Burbonów skrzętnie sa skrywane w podziemiach Watykanu ,duzo jeszcze tajemnic ujrzy światło w ciągu pięciu lat,

Cytuj:
Zdjęcia zawarte w postach są zdjeciami wykonanymi przez nas w czasie 3 naszych podróży do Rennes le Chateau.
Te zdjęcia ,które są ujęte w poście dotyczącym Skarbu Świątyni ,pokazują sfotografowane przez nas znaki.
Wszystkie znaki znajduja się w jednym miejscu {zdj.są jedynymi fotografiami na świecie pokazującymi te znaki-nikt do tej pory takowych nie zrobił} , są tam również inne ,których nie publikujemy .
Odnosniki do tych znaków w postaci zdjęc z tamtejszego kościoła, a w jednym przypadku z obrazu Pasterze Arkadyjscy są tak samo autentyczne.Pozostałe zdjęcia pokazują rzeżby ,które między innymi zawierają informacje dotyczące Testamentu Boga ,który wskazuje potomków Chrystusa i Magdaleny ,ich dziedzictwa i wskazywanego skarbu.
- tu chodzi o ten skarb Salomona i Testament Boga.

Cytuj:
Jezeli macie tyle problemów i związanych z tym watpliwości w stosunku do Mesjasza to zweryfikujcie rozsądnie rzeczony temat,ale nie w sposób wylewania jadu ani w sposób ślepego odrzucania,bo odrzucanie wszystkiego już nie jest odrzucaniem lecz wyrzucaniem.
I znów zostajecie sami , czas biegnie,a meta życia to nie jest wtęga to przepaść.
Wspólnie przygotujcie program weryfikacji Mesjasza bo inaczej Go nie poznacie będziecie z nim jedli,bedziecie z nim rozmawiali,a nierozpoznacie Go - tak mówią przepowiednie.

Wg,niej Mesjasz i Jezus to dwie różne postacie,Mesjasz jest Królem a Jezus księciem,pokazuje się to w Bibli Gdańskiej:

I ja mam pytanie czy to może byc prawda?,po co ona by mogła by o tym pisac na wielu forach internetowych i tak przekonywac,że to prawda i odpowiadac na pytania innych?,po co? miałaby się tak męczyc,jeżeli miała by kłamac? i co o tym ogólnie myslicie?

Może by taki ktoś bardzo znany w Bibli spróbował by to wszystko zwerfikowac?

Wt lip 31, 2007 0:06

Kolejna sekta wyrosła na gruncie New Age.

Wt lip 31, 2007 2:48

Post Re: Mesjasz?
Asef napisał(a):
(...)
I ja mam pytanie czy to może byc prawda?,

nie

Asef napisał(a):
o co ona by mogła by o tym pisac na wielu forach internetowych i tak przekonywac,że to prawda i odpowiadac na pytania innych?,

1. Ma zaburzenia świadomości
2. Jest chora psychicznie
3. Wierzy w to co robi

Asef napisał(a):

po co? miałaby się tak męczyc,jeżeli miała by kłamac?

kłamstwem jest świadome wprowadzanie w błąd. Być może ona w to wierzy.

Asef napisał(a):

Ale co ?

Skarb Salomona został odkryty na podstawie kodu Leonarda da Vinci i wcześniejszej książki dwóch brytyjczyków, bo to oni rozsławili tę francuską miejscowość.

Sposób opisu miejsca ukrycia skarbu też wskazuje na sposób myślenia analogiczny jak w "Kodzie" ("tylko wybrany znajdzie wskazówki").

A poszukiwanie podobieństw między obrazem a jakąś skałą... :shock:

Mieszkam na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, terenie złożonym ze skał wapiennych. Jak znajdę kiedyś chwilę, to pójde udowadniać z aparatem, że ziemia jest płaska, za pomocą naskalnych wyrzeźbień i miejscowych artystów (oczywiście wszyscy są/byli geniuszami, ale niszczy ich spisek władz i prominentnych wykładowców ASP). Czy w ogóle zwróciłeś uwagę, że przez całą historię ludzkości artyści odgrywali wielką rolę w życiu mas, a obecnie zakłada się kaganiec młodym twórcom poszukującym Prawdy i Sensu poprzez przymus nauki na Akademiach Sztuk Pięknych. Tam są tłamszeni i wtłaczani w ramy oficjalnego widzenia świata.
Nie zastanawiałeś się może dlaczego tak jest?
Otóż oni odkryli Sens, ale to jest ukrywane przez hierarchię artystyczną, żeby nie dać ludziom szczęścia.

Pozdrawiam

Ps. Jak znajdę na skałach wskazówki do skarbu, mogę sprzedać miejsce jego położenia za 40% wartości. :lol:

Wt lip 31, 2007 6:39
Zobacz profil ICQ WWW

http://www.megas-awz.com/index_pl.php?op=4&no=5

Cytuj:
Urywki, przygotowywanej do wydania książki

Magdaleny i Andrzeja Struskich

„TESTAMENT WYKUTY W SKALE”

Autorzy publikują sensacyjne odkrycia dotyczące daty przyjścia i tożsamości Mesjasza oraz jego rodziny. Te informacje odkryte zostały przez nich w Rennes le Chateau, w Langwedocji, na południu Francji, w pozostawionym przez Wizygotów testamencie w postaci kamiennych rzeźb.

Przejrzałem tę stronę i tylko niezłomna postawa moderatorów wzbrania mi dopisania kilku przymiotników co do jej opisu.

Poza opisami podanymi wyżej jest tam fragment:

Obrazek

Cytuj:
Fot. 1 Jesteśmy u celu naszej drogi

Tu na szczycie góry tabliczka z numerem drogi, po raz kolejny jest dla nas zaskoczeniem. O ile przy drogowskazie, oznaczenie D52 znajduje się w naturalnym dla niego miejscu, to tu umieszczone jest ponad tablicą informacyjną oznaczającą nazwę miejscowości. Nie jest to naturalne dla niej miejsce, pierwszy raz spotykam się z takim oznakowaniem. Cała ta sytuacja niewątpliwie ma jakieś znaczenie i należy ją zapamiętać.

Autor właśnie stwierdził, że odpowiednik naszego Zarządu Dróg Powiatowych jest opanowany przez tajne wizygockie stowarzyszenie broniące czegoś tam. :o

Wt lip 31, 2007 7:09
Zobacz profil ICQ WWW

stern napisał(a):
Asef napisał(a):
(...)
I ja mam pytanie czy to może byc prawda?,

nie

Z kąd taka 100 % pewnosc,na forum k12g są przedstawione informacje z róznych przepowiedni,że to co się dzieje ma miejsce teraz i w tym czasie zyje obecnie na ziemi Mesjasz i że my go na razie nie poznamy,będziemy z nim jedli,pili,ale go nie poznamy,przeczytaj sobie tam tresci,poszukaj.

stern napisał(a):
Asef napisał(a):
o co ona by mogła by o tym pisac na wielu forach internetowych i tak przekonywac,że to prawda i odpowiadac na pytania innych?,

1. Ma zaburzenia świadomości
2. Jest chora psychicznie
3. Wierzy w to co robi

A czemu ludzie nie uwierzą?,to tak samo jak żył Jezus.

stern napisał(a):
Asef napisał(a):

po co? miałaby się tak męczyc,jeżeli miała by kłamac?

kłamstwem jest świadome wprowadzanie w błąd. Być może ona w to wierzy.

Z kąd wież,że to kłamstwo?,udowodnij to,przedstaw,gdzie popełnia błędy.

stern napisał(a):
Asef napisał(a):

Ale co ?

Jak to?,te wszystkie działy tam na forum,oprócz tych 2 ostatnich.Podaje fragmenty psalm 24 np 7 o tych podniescie czola wasz - ona to informuje,że ludzie mają zamknięte świadomosc,przez różnego rodzaju religie,tam o tym pisze,a w apokalispie w którymś z wersetów jest mowa o Jezusie jako księciu,i o Mesjaszu jako Królu,takie rzeczy zwerfikujcie,itd.

stern strona którą podałeś rózni się dużo od tamtej,jest mniej obrazków i mniej opisana,itd.

Leszek, Jan to nie jest żadna sekta,jeśli tak uważasz to mi to udowodnij,nie chcą jak widzisz,żadnych modłów i tego tupu rzeczy,podają tylko informacje od Mesjasza a od ciebie zależy,czy wierzysz czy nie,nie chcesz nie musisz czytac.

Wt lip 31, 2007 8:28

Co ja ci będę udowawniał, jeśli brakuje ci tak podstawowej cechy, jak choćby odrobina zdrowego rozsądku.

Wt lip 31, 2007 8:43

Asef napisał(a):
stern strona którą podałeś rózni się dużo od tamtej,jest mniej obrazków i mniej opisana,itd.

O co chcesz się założyć, że w tej ksiażce będzie to samo.
IMHO to strategia marketingowa.

poszukaj w googlach tego o czym pisze owa pani, jestem pewien, że odkryjesz, że to kompilacja wcześniejszych teorii.

Asef napisał(a):
Leszek, Jan to nie jest żadna sekta,jeśli tak uważasz to mi to udowodnij,nie chcą jak widzisz,żadnych modłów i tego tupu rzeczy,podają tylko informacje od Mesjasza a od ciebie zależy,czy wierzysz czy nie,nie chcesz nie musisz czytac.

skoro już w to uwierzyłeś, to po co sobie nami zawracasz głowę?
Tutaj znajdziesz albo ludzi którzy mają świadomość zamkniętą przez wrogie człowiekowi religie, ale takich, co w ogóle w te bzdury nie wierzą.

BTW: Masz coś wspólnego z tą książką? ;)

Wt lip 31, 2007 8:44
Zobacz profil ICQ WWW

Asef napisał(a):

Ciezar dowodowy lezy po stronie rzekomego mesjasza. To on musi udowodnic, ze nim jest. Mysle, ze nie zażadam duzo jesli zachce demonstracji Boskiej mocy od, badz co badz, Jezusa 2.0?

Wt lip 31, 2007 8:44

tommy napisał(a):
Ciezar dowodowy lezy po stronie rzekomego mesjasza. To on musi udowodnic, ze nim jest. Mysle, ze nie zażadam duzo jesli zachce demonstracji Boskiej mocy od, badz co badz, Jezusa 2.0?

ty masz zamknięty umysł i nic nie zobaczysz. :P

Wt lip 31, 2007 8:46
Zobacz profil ICQ WWW

tommy napisał(a):

Powiedz Tommy czy zmartwychwstanie Jezusa nie jest dla ciebie wystarczającą demonstracją Mocy Boskiej. Czyż nie jest to dla ciebie wystarczający dowód?

Wt lip 31, 2007 8:52

Ja tak do końca w to nie wierze,po prostu chciałem wysłuchac waszych opini na ten temat :)

Wt lip 31, 2007 8:53

tommy napisał(a):
Asef napisał(a):

To tak tyle,że jak widac w jej postach na forach wynika z tego,że Mesjasz nie będzie dokonywał żadnych cudów,takich jak Jezus,cuda mają czynic fałszywi prorocy i Mesjasze.

Wt lip 31, 2007 8:56

stern napisał(a):
ty masz zamknięty umysł i nic nie zobaczysz. :P

Zastanawiam sie teraz czy ironia tego stwierdzenia jest skierowana przeciw mnie czy przeciw mesjaszowi :-D

Seweryn napisał(a):
Powiedz Tommy czy zmartwychwstanie Jezusa nie jest dla ciebie wystarczającą demonstracją Mocy Boskiej. Czyż nie jest to dla ciebie wystarczający dowód?

Czytalem kiedys taki fajny cytat - "Efektywnosc cudow Boskich zmniejsza sie wprost proporcjonalnie do rozwoju nauki.".

Nie sugeruj cudu ktory nie jest potwierdzony w jakimkolwiek nie-religijnym tekscie jako dowod. Z tej samej beczki - dlaczego nie wierzysz w to, ze Demeter zeslala glod na ludzkosc po tym jak Hades porwal Persefone - jej corke - do zaswiatow?

Asef napisał(a):
To tak tyle,że jak widac w jej postach na forach wynika z tego,że Mesjasz nie będzie dokonywał żadnych cudów,takich jak Jezus,cuda mają czynic fałszywi prorocy i Mesjasze.

To kiepsko. Wobec tego niestety ten mesjasz nie wyroznia sie w zaden sposob sposrod tlumu przywodcow religijnych.

Wt lip 31, 2007 11:33

tommy napisał(a):
Zastanawiam sie teraz czy ironia tego stwierdzenia jest skierowana przeciw mnie czy przeciw mesjaszowi :-D

a jak sądzisz? ;)

"Kto nie jest przeciwko nam, ten jest z nami" - to z Pisma. Wg posiadanej przeze mnie wiedzy nt. interpretacji tego Fragmentu pasuje do Ciebie i wywołanego tu tematu ;)

Wt lip 31, 2007 14:14
Zobacz profil ICQ WWW
Seweryn napisał(a):
czy zmartwychwstanie Jezusa nie jest dla ciebie wystarczającą demonstracją Mocy Boskiej. Czyż nie jest to dla ciebie wystarczający dowód?

Jakie zmartchwychwstanie ? Najbliżej jezusa byli przedstawiciele narodu żydowskiego, żydami byli apostołowie, Jezus i wszyscy. Żydzi nie twierdzą wcale, że Jezus zmartchwychwstał, tylko uważają, że apostołowie wykradli jego ciało. Dlaczego miałbym nie wierzyć żydom, którzy byli naocznymi świadkami tych wydarzeń ? Dlatego, że jedna osoba napisała że było inaczej inaczej ? :-)

Wt lip 31, 2007 14:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona