Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 11:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
 Co dobrego w Ateiźmie? 
Autor Wiadomość

Post Co dobrego w Ateiźmie?
Co daje człowiekowi Ateizm? według mnie , niesie on więcej złego niż dobrego. Dowodem tego jest forum Ateistów . Żadnych hamulców , kolorem dominującym jest czarny ,ponure nicki , żadnych zasad- łacina podwórkowa dozwolona ,a nawet wskazana , moderatorzy klną jak szewcy .

Nie dziwię się , że niektórzy Ateiści nie wytrzymują tego fałszu i przychodzą na forum wiara, gdzie mogą normalnie porozmawiać. Nie ma tu żadnego wyzywania . Brak idiotycznych nicków , cała gama kolorów , czerni jak najmniej , nikt nie szczyci się bezsensownymi podpisami o obrzyganej prostytutce .Nikt nie podważa historii , moderatorzy nie klną . Ludzie widzą sens życia ,zamiast narzekać jaki ten świat jest okropny.

Obraz tych dwóch portali pokazuje różnice w życiu z Bogiem i bez .

Pt lut 29, 2008 0:05
po co chodzisz na ich fora skoro tak cię one odstręczają?
nawracasz?
jeśli tak jak tu to gratulacje.

Pt lut 29, 2008 0:10

kogo krzywdzą ci ateiści?
po co chodzisz na ich fora skoro tak cię one odstręczają?
nawracasz?
jeśli tak jak tu to gratulacje.

Wielu nikogo , prócz samych siebie.

Nie mówię że odstręczają tylko ,że dają niewiele dobrego .

Pt lut 29, 2008 0:23

Zastanawiam się czy w ogóle kiedykolwiek ateiści zorganizowali się zbiorowo. Bo, coś wydaje mi się, ze dopiero teraz coś się zaczyna dziać. Jednak prócz narzekania i niszczenia religii jakiejkolwiek która wpadła, by im w łapy nie widać.
Tych ludzi co są ateistami wiąże między sobą to, że nie wierzą. Tyle, że już tutaj zaczyna ich dzielić niewiara w różnych bogów z miejsc z których pochodzą. Podejrzewam, że gdyby trafili na tych ludzi [zorganizowanych zbiorowo] wedle których moralności żyją, przyjęli by ich religię i zwyczaje bardzo szybko. Teraz nie wiadomo kto gdzie zasiewa propagandę cywilizacyjna. Dzięki odbiornikom telewizyjnym, pismom, radiu może ktoś zostać wychowany według pojęć odstających od norm moralnych społeczeństwa w którym żyje.

To co mamy jako spuściznę po przodkach [niekoniecznie polskich tylko przodkach, pisze ogólnie] w materialnej postaci posiada zdobnictwo związane z religiami, wierzeniami. Zszokowało mnie kiedyś to, że nawet dywany które tak są wychwalane [bodajże perskie] miały zdobnictwo związane z symbolika religijna.
Nie dość tego to cała kuchnia cywilizacji sakralnych jak np żydowska jest ustawiona pod dyktando religii.

Nie da się ukryć, że motorem pchającym ludzi w postęp są religie.
Choć nie zawsze ciągną ciągle do przodu, a niekiedy wręcz hamują postęp, to jednak podwyższają poziom samoświadomości człowieka.

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pt lut 29, 2008 0:56

Tak jak Ty mówisz, że to nie religia zabijała kiedyś ludzi, tylko wyznawcy, tak samo ateizm nie ma z niczym podobnym wspólnego. To tylko pogląd a co kto z nim zrobi to już jego problem. Takie jest moje zdanie.

Pt lut 29, 2008 8:55
Zobacz profil WWW

Mam wrażenie, że wiara czy niewiara ma mało wspólnego z zachowaniem.
Już nie raz była mowa ze skoro w Polsce jest tylu wierzących to czemu jest u tak marnie z moralnością.
Tylko ateiści grzeszą w Polsce i psuja średnią katolikom? ;)

A to był pewnie ateista:
http://pl.youtube.com/watch?v=6MEnjMSYY ... re=related

Pt lut 29, 2008 12:42

Dowodem tego jest forum Ateistów . (...) kolorem dominującym jest czarny

Wygrałeś Sewerynie, ten argument mnie przekonał :)

Przychodzi taki moment, kiedy naukowiec z uśmiechem na twarzy mówi: "to niemożliwe, to cud!". Po chwilach podniecenia przychodzi czas wytrwałych poszukiwań, aby w końcu ktoś mógł krzyknąć: "wiem!".

Pt lut 29, 2008 16:31

Ateizm sam w sobie nie jest niczym złym - jak zwykle całe zło tkwi w ludziach. Osobiście do Ateistów nie mam nic bo nic złego mi nie zrobili ale boli mnie, że tak zawzięcie próbują przekabacić ludzi wierzących na swoją stronę. W sumie ateiści są jak żydzi: dopóki się ich głaszcze i pozwala głosić swoje poglądy jest cacy; ale wystarczy słowo krytyki i od razu podnosi się z ich strony fala sprzeciwu i agresji.

Ateiści głoszą wyzwolenie słowa i myśli a tymczasem sami pieczołowicie duszą poglądy ludzi wierzących i narzucają im swój tok myślenia ("bo katole to lub tamto").

Drodzy Ateiści: my wiemy że dla Was Bóg nie istnieje więc nie musicie nam tego milion razy powtarzać: jeśli szanujecie "wolność myśli" to pozwólcie nam myśleć tak a nie inaczej.

Pozdrawiam

P.S. Zgaduję, że teraz pojawi się stos komentarzy na temat części o Żydach:)

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Pt lut 29, 2008 16:49

Ciekaw tylko jestem na kogo takiego się natknąłeś, by starał się zawzięcie przekonać do swoich racji. Jak na razie to spokój tego forum zaburza Seweryn i to on coś do nas ma, a nie odwrotnie ;)

Pt lut 29, 2008 17:41
Zobacz profil WWW

Cytuj:
Dowodem tego jest forum Ateistów . (...) kolorem dominującym jest czarny

Wygrałeś Sewerynie, ten argument mnie przekonał :)

Jest tysiące argumentów i wszystkie mają jedną wspólna cechę ,są mianowicie negatywne . Byłeś na forum Ateistów, więc wiesz jak to wygląda . Brak optymizmu ,szczęścia ,radości, często sensu .Objawia się to w idiotycznych nickach ,"obrzyganych" podpisach ,kolorystyce czerni , emblematach z horrorów ,itd. To co człowiek robi jest tym co myśli ,więc Ateiści tym wszystkim uzewnętrzniaja to co jest w nich.A nie jest to ciekawy obraz .
I ta ciągła rozmowa . Rozmowa o czymś czego rzekomo nie ma .

Pt lut 29, 2008 18:05

Pt lut 29, 2008 18:07

Czego nie ma? Pojęcia Boga?

Przypomnij sobie swój stary emblemat . Trochę przebywania na forum wiara i proszę jak elegancko wyglądzasz ;)

Ps Portal Ateistów powstał, aby mogli oni rozmawiać o pojęciach. To ciekawe.

Pt lut 29, 2008 18:15

A Sokrates o czym m.in. prowadził dyskusje z pewnymi z niekiedy bardzo pewnymi siebie rozmówcami?

Pt lut 29, 2008 18:22

To strasznie dziwne. Bo mnie, na przykład, zachęca się ciągle do chodzenia do kościoła ale ja nie zachęcam do chodzenia na jakieś ateistyczne spotkania Myślę, że niektórzy ludzie z obu grup boją się zdominowania przez grupę do której nie należą.

Może faktycznie niektórzy Żydzi są mili dla tych tylko, którzy podzielają ich poglądy. Ale tę samą cechę posiadają zwolennicy RM. Być może posiadają ją również niektórzy ateiści. Zdaje mi się, że posiadanie tej cechy nie zależy od światopoglądu na temat Boga czy od narodowości. Są ludzie którzy nie tolerują odmienności i traktują ją jak atak na własną osobę. "Kto nie z nami ten przeciwko nam".

Ateiści są jak Żydzi
Jezus był Żydem
Ateista jest jak Jezus ;)

Pt lut 29, 2008 19:06

Sewerynie nie przestajesz mnie zadziwiać !
Cytuj:
Nikt nie podważa historii

Zabawne, że tyle razy zarzucałeś to różnym osobom na tym forum a teraz sam przyznajesz, że to jednak nieprawda czyżbyś w ten pokrętny sposób przyznawał się do błędu ?

Pt lut 29, 2008 19:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona