Autor |
Wiadomość |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Sadeness nie jest satanistą, a Katolikiem
Natomiast sataniści tu są, bo czują moją obecność ...
Witold to miły chłopak, też nie jst satanistą, ale ma szansę zostać gorliwym Katolikiem i chętnie poświęcam Mu czas
Są i tacy którzy już się przełamują
A są i tacy, którzy są bardzo gorliwymi Katolikami
|
Śr lip 29, 2009 21:40 |
|
|
|
 |
Sylwia A.
|
frater napisał(a): Natomiast sataniści tu są, bo czują moją obecność ...
Tak. Boży ludzie trwający w Prawdzie zawsze są narażeni na złość szatańską.
|
Śr lip 29, 2009 22:32 |
|
 |
Gorthard
|
frater napisał(a): @Sadeness
Zakładam żeś żartowniś, ale przestrzegam zarazem, że sataniści składaja ofiary z ludzi.
Jako młody musisz uważać, by nie trafić na ruszt.
Nie ulegaj stereotypom  Wbrew pozorem sataniści nie składają żadnych ofiar
|
Cz lip 30, 2009 12:37 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Albo nie masz wiedzy na ten temat, albo kłamiesz.
Zarówno, i sataniści jak, i lucyferianie składają ofiary z ludzi. Robią też znacznie bardziej ochydne rzeczy, których nie zamierzam Tu opisywać.
|
Cz lip 30, 2009 15:18 |
|
 |
r4dz10
|
frater napisał(a): Albo nie masz wiedzy na ten temat, albo kłamiesz.
Zarówno, i sataniści jak, i lucyferianie składają ofiary z ludzi. Robią też znacznie bardziej ochydne rzeczy, których nie zamierzam Tu opisywać.
to Ty kłamiesz, osłuchałeś się zwyczajnych mitów. poczytaj na temat współczesnego satanizmu, a mocno się zdziwisz.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Cz lip 30, 2009 16:02 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Mam na ten temat znacznie większą wiedzę niż zapewne sądzisz.
Znam też zagrożenia.
Na świecie od lat 60 tych XXw. satanizm działa na wpół legalnie i to jest w tym wszystkim najgorsze . To nie jest śmieszna maskotka z rogami, tylko prawdziwe potężne niebezpieczeństwo.
Naprawdę robią dużo bardziej ohydne rzeczy, niż składanie ofiar z ludzi.
Może, za zgodą Moderatorów założymy tu temat, nie szerzący satanizm, a mówiący tylko o zagrożeniach z tego wynikających.
przez tą rozmowę przywołujemy tu znacznie silniejsze duchy złe ...
to nie jest dobre dla wielu, którzy nie trwają na Modlitwie, a bardzo niebezpieczne dla tych którzy nie żyją w stanie Łaski Uświęcającej.
Są w Kościele Naszym Egzorcyści - jest Ich niespełna stu i Oni mają o tym potężną wiedzę. Dużą wiedzę mają też grupy wsparcia i ... .
Opętania są wypadkową grzechu przeciw Pierwszemu Przykazaniu.
|
Cz lip 30, 2009 18:25 |
|
 |
r4dz10
|
nie. zróbmy temat o sataniźmie: jego rodzajach, ew. praktykach i zagrożeniach z niego wynikających. jeśli nie zrobimy nic, na forum zalęgnie się demoniczna bestia: Ignorancja, która będzie sprawiać, że ludzie dalej będą gadać głupoty nie znając się na temacie (np. składanie ofiar z ludzi)
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Cz lip 30, 2009 18:33 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Koniec tego tematu.
|
Cz lip 30, 2009 18:39 |
|
 |
r4dz10
|
no tak, nie mamy argumentu, to uciekamy  typowe. przecież moderator jest wyrozumiały i wydzieli naszą dyskusję o sataniźmie :] ale nie, to nie  pa
|
Cz lip 30, 2009 18:42 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Pa
|
Cz lip 30, 2009 18:46 |
|
 |
r4dz10
|
dziękuję WIST
frater, opowiedz nam o ohydnych praktykach satanistów - ja jestem bardzo ciekawy, co oni wg. Ciebie wyczyniają. tylko nie mów o gówniarzach, którzy o sataniźmie pojęcia nie mają i koty mordują 
|
Cz lip 30, 2009 19:11 |
|
 |
Gorthard
|
A to niektóre przykazania z "dekalogu" satanistów:
5. Nie rob seksualnych "postępów" dopóki nie dostaniesz wyraźnej propozycji współżycia.
9. Nie krzywdź małych dzieci.
10. Nie zabijaj zwierząt (nie-ludzi), chyba ze zostaniesz zaatakowany lub będziesz potrzebował pożywienia.
I kto tutaj nie ma wiedzy na ten temat bądź kłamie 
_________________ Czy wiesz, że 99% ludzi czyta tego posta z ręką na myszce? Nie zdejmuj ręki, już jest za późno.
|
Cz lip 30, 2009 20:20 |
|
 |
maro110
|
frater napisał(a): Sadeness nie jest satanistą, a Katolikiem
Natomiast sataniści tu są, bo czują moją obecność ...
Witold to miły chłopak, też nie jst satanistą, ale ma szansę zostać gorliwym Katolikiem i chętnie poświęcam Mu czas
Są i tacy którzy już się przełamują
A są i tacy, którzy są bardzo gorliwymi Katolikami
frater nie ma pojęcia o niektórych rzeczach a mysli że wie wszystko.. przychodzi tu jaka na spotkania oazowe i chce żebyśmy wszyscy śpiewali jedną i tę samą pieśń przyklaskując mu... chce też nawracać usilnie na swoją wiarę.. ma do tego prawo...
ale może jest cień szansy że poglądy innej osoby zainspirują go do myślenia i poszukiwania... bo nie wierze że uważa iż poznał całą prawdę
tu wkleję mały opis
"Kilka ważniejszych typów satanizmu:
1. satanizm podwórkowy, zwany pseudosatanizmem. inspirowany muzyką blackmetalową, zakładający bunt wobec wszystkiego, religii chrześcijańskiej w szczególności. Antyklerykalny - najczęściej łączy się z kultem Szatana. Ze względu na swą ostentacyjność często uważany za satanizm właściwy, bo najbardziej widoczny, co szkodzi całej religii ogólnie.
2. satanizm racjonalny - ateistyczny, Szatana traktujący wyłącznie jako symbol, ze spłyconą warstwą filozoficzną, nastawiony hedonistycznie. LaVey i Kościół Szatana reprezentują tą odmianę.
3. satanizm okultystyczny (na przykład Świątynia Seta). Tutaj Szatan (niekoniecznie pod tym imieniem) traktowany jest osobowo, a sfera sacrum istnieje i można się z nią kontaktować oraz ją wykorzystywać."
ale sam się trochę dziwię.. jeśli ktoś uznaje kult szatana to musi wierzyć w istnienie Boga.. i to Boga silniejszego od szatana.. jaki sens wierzyć w boga który jest słabszy i wedle przepowiedni przegra??
|
Cz lip 30, 2009 20:37 |
|
 |
No
|
Cytuj: ale sam się trochę dziwię.. jeśli ktoś uznaje kult szatana to musi wierzyć w istnienie Boga.. i to Boga silniejszego od szatana.. jaki sens wierzyć w boga który jest słabszy i wedle przepowiedni przegra??
Nie koniecznie przecież mogą łączyć postać chrześcijańskiego Szatana z zupełnie nie-chrześcijańskim spojrzeniem na świat o ile dobrze rozumiem Świątynia Seta synkretyzuje Szatana z Egipskim Bogiem Setem. Nie zdziwiłbym się gdyby najbliżej chrześcijańskiej wizji Szatana był ten "satanizm podwórkowy" praktykowany bardziej jako rodzaj młodzieżowego buntu niż religia i w dużej mierze podporządkowujący się chrześcijańskim wyobrażeniom na temat wyznawców Szatana ale to tylko takie moje spekulacje...
|
Cz lip 30, 2009 22:07 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Na początek chcę wyraźnie podkreślić, że to nie ja, a WIST założył ten wątek. I pod Jego Jurysdykcją w szczególny sposób jest ten temat.
Na początek wywiad z Egzorcystą z Anglii z Portalu Wiara.pl
http://prasa.wiara.pl/index.php?grupa=6 ... 7748&katg=
BOŻE OJCZE Kocham CIĘ bardzo i proszę o Pomoc. ... ... ...
... ... ... ... Wzywam... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Wiem, że temat ten może przynieść bardzo wiele Nawróceń do BOGA, ale przy złym moderatorstwie może doprowadzić wiele osób do piekła.
Należy pamiętać, że główni czytelnicy to ci z przeglądarek internetowych.
Do każdej mojej wypowiedzi w tym temacie zamierzam dodawać fragment Objawień Stygmatyczki Cataliny Rivas - "Tajemnica Mszy Świętej" - posiadających Imprimatur w Boliwii skąd pochodzą.
Najcenniejsze treści będą ukryte w długich plikach - także *.mp3 i dostępne tylko dla Tych, którzy będą mieli Łaskę Ich wysłuchać.
Chciałem Prosić mojego Przyjaciela franciszkańskiego Egzorcystę przebywającego w Europie, żeby włączył się do tematu, jak uzna to za stosowne.
Proszę też mego Opiekuna Duchowego Egzorcystę … o Wsparcie.
Proszę też innych Egzorcystów i Grupy Wspierające o Wsparcie.
Nie jestem autorytetem w tym temacie i jeżeli będę z niego usunięty nie będę miał żadnych pretensji.
Przestrzegam też Moderatorów, że mają wnikliwie przestrzegać Regulaminu Forum Wiara.pl
viewtopic.php?p=220227#220227
|
Cz lip 30, 2009 22:26 |
|
|
|