NIE WIERZYĆ! LUDZIE MAJĄ DOŚĆ FAŁSZU I HIPOKRYZJI!
| Autor |
Wiadomość |
|
Suweren
zbanowany na stałe
|
 NIE WIERZYĆ! LUDZIE MAJĄ DOŚĆ FAŁSZU I HIPOKRYZJI!
Nie wierzyć!
Przez 2000 lat ludzie są oszukiwani przez garstkę ludzi z Watykanu! Przez 2000 lat ta garstka pod tytułem INKWIZYCJI zamordowała wiele tysięcy niewinnych ludzi na swoich stosach! Za sytuacje w Poslce i na świecie odpowiedzialny jest KLER! Za ograniczania nauki, za wprowadzanie ludzi w błąd, za oszukiwanie i manipulowanie! Za wykorzystywanie swojej władzy przeciw życiu i całemu stworzeniu! Powinni za to wszystko zapłacić! Domagam się najwyższej ceny!
Na kazdym skrzyżowaniu kościół, przecież to paranoja! Ludziom brakuje na chleb, na życie, a Oni buduja nowe kościoły! Zamiast pomóc ludziom, otworzyć się na nowe rozwiązania, Oni w dalszym ciągu stoją i próbują uratowac stary świat! Zajmuje się sprawami, które wogle nie mają żadnego związku z życiowymi sprawami! Więcej! Księża dyskutują o sprawach o których wogule nei mają żadnego pojęcia i nie mogą mieć! Bo czy księża rodzą dzieci? Czy doświadczają ciąży? Czy mogą mieć rodziny? Nie! A w związku z tym nie mają wogle zielonego pojęcia na te tematy! Ale to im nie przeszkadza w podejmowaniu decyzji na te tematy! Kler, który coś takiego jak seks ma w bardzo niskim poważaniu, który w seksie widzi grzechy najcięższe! Który się nie żeni, jak może być obiektywny w tych sprawach!? I Wy NieKochani KSIĘŻA macie czelność mówić, komu się należy, a komu nie!? Bardzo szybko przekreślacie ludzi, a ludzie mają już tego dosyć! Nie wszyscy, wierzę, że grupa ta z dnia nadzień się powiększa! Bo mają Was po prostu DOSYĆ!
NA CZATACH GEJOWSKICH MOŻNA spotkac wielu ksieży, którzy w dalszym ciągu tytułują się KSIĘŻMI i szukają innych sobie podobnych, którzy pomogą im zaspokoić ich własne rządze! Nie mam nic przeciwko GEJOM, są jak najbardziej w porządku! Dosyć mam oszukiwania, dosyć mam fałszu i hipokryzji! Cieszę się, że to wszystko, cała ta chora instytucja wali się z dnia na dzień, apostatów przybywa z każdym dniem, ludzie odchodzą, wystarczy popatrzyć i zobaczyć jak jeden bliźni rabuje dobytek drugiego! Ta instytucja nie może przetrwać, wszystko co sprzeciwia się ewolucji, drodze naprzód, co stara się zatrzymać świat w miejscu, musi kiedyś upaść i całe szczęście, że data tego upadku jest już bliska! Mam nadzieję, że wszyscy którzy są odpowiedzialni za ten stan jaki ma miejsce dziś w Polsce i na świecie, poniosą odpowiedzialność! Mam nadzieję, że upadek z tych wysokich wież poglądów i przekonań będzie długi i bolesny! Żadnej litości dla tych, którzy sami jej nigdy nie mieli! Żadnej litości dla tych, którzy dostali klucze do raju prawdy, sami nie weszli i innym nie pozwalają!
KOMENTARZY I POLEMIKI NIE BĘDZIE!
Ostatnio edytowano Pn mar 28, 2011 17:03 przez Suweren, łącznie edytowano 2 razy
|
| Pn mar 28, 2011 16:54 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
 Re: NIE WIERZYĆ! LUDZIE MAJĄ DOŚĆ FAŁSZU I HIPOKRYZJI!
Suweren napisał(a): Ja domagam się najwyższej ceny! Tzn. jakiej?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn mar 28, 2011 17:02 |
|
 |
|
Elbrus
|
Suweren napisał(a): Nie wierzyć! W tym akurat cię posłucham i nie będę ci wierzył. Cytuj: Przez 2000 lat ludzie są oszukiwani przez garstkę ludzi z Watykanu! Nie może to trwać 2000 lat, bo Watykan tyle nie ma: http://pl.wikipedia.org/wiki/WatykanSuweren napisał(a): KOMENTARZY I POLEMIKI NIE BĘDZIE! I dobrze.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| Pn mar 28, 2011 17:13 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Suweren napisał(a): KOMENTARZY I POLEMIKI NIE BĘDZIE! No wiesz, zachowujesz się zupełnie jak Watykan.. he he.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn mar 28, 2011 17:23 |
|
 |
|
Suweren
zbanowany na stałe
|
Johnny99 napisał(a): Suweren napisał(a): KOMENTARZY I POLEMIKI NIE BĘDZIE! No wiesz, zachowujesz się zupełnie jak Watykan.. he he. To prawda, to bardzo korzystny układ, gdy ma się do czynienia z idiotami. Kto wie, może Watykan doszedł do takich samych wniosków!
| Pn mar 28, 2011 17:34 |
|
|
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Suweren napisał(a): KOMENTARZY I POLEMIKI NIE BĘDZIE! Rozumiem. Potrzebujesz bardzo, żeby ktoś Cię mocno przytulił...
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Pn mar 28, 2011 17:46 |
|
 |
|
Arkadiusz_O
|
Suweren napisał(a): Nie wierzyć!
Przez 2000 lat ludzie są oszukiwani przez garstkę ludzi z Watykanu! Przez 2000 lat ta garstka pod tytułem INKWIZYCJI zamordowała wiele tysięcy niewinnych ludzi na swoich stosach! Pogięło Cię  . Z krzyża spływa setki mln ofiar a Ty mi tu o tysiącach. Patrzę na świat jednak realistycznie. Bez miecza nie było by żadnej cywilizacji. Bez religii dziś by nie stukał w klawiaturę. Bez smyczy, obroży, bata nie było by postępu. A każde inne myślenie to dla mnie utopia. Wiara pojedynczego człowieka jest zawsze czymś co buduje. Religia dla społeczeństwa jest formą miecza (ognie piekielne, piekło, wieczne potępienie, czyściec itp.). Religia jest dla ludzi leniwych, nie chcących myśleć logicznie więc kupili ono gotowe "wyjaśnienia" pełne zwykłego bełkotu ale cóż innego można zaoferować Religia religią ale ciekawym jest zagadnienie co łączy wszystkich ludzi, że szukają jakiejś TAJEMNICY ( Boga, Miłości itp.). Mnie to ciekawi i ja znalazłem moją własną odpowiedź. Jest coś co nas wszystkich łączy. Pochodzimy z NIEBA czyli łona mamy (przez 9 m-cy otoczeni ciepłem, miłością i to bezgraniczną). I niczym Odys przez całe życie szukamy swojej Itaki. A.
_________________ "W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?" — Fryderyk Nietzsche
|
| Pn mar 28, 2011 19:16 |
|
 |
|
Johnny99
|
Suweren napisał(a): To prawda, to bardzo korzystny układ, gdy ma się do czynienia z idiotami. Nie przejmuj się, Jezus i tak cię kocha.
|
| Pn mar 28, 2011 19:35 |
|
 |
|
Elbrus
|
Johnny99 napisał(a): Nie przejmuj się, Jezus i tak cię kocha. Johny99 - jeśli nie chcesz zniechęcić ludzi do Jezusa, to nie pisz w taki sposób.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| Pn mar 28, 2011 19:47 |
|
 |
|
WIST
|
Pora na leczenie Suwerenie...
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Pn mar 28, 2011 19:52 |
|
 |
|
Johnny99
|
Elbrus napisał(a): jeśli nie chcesz zniechęcić ludzi do Jezusa, to nie pisz w taki sposób. To akurat było ironicznie, ale w sumie to ciekawe, że dzisiaj wystarczy ludziom powiedzieć, że ktoś ich kocha bez względu na wszystko, by od razu wzbudzić w nich niechęć.
|
| Pn mar 28, 2011 19:59 |
|
 |
|
WIST
|
Jeśli pozwolisz Johnny99, Elbrus ma trochę racji. To jest uznawane za zbyt patetyczne i nawet w filmach, gdzie teologicznymi formułami nie grzeszą, hasło Jezus Cie kocha jest tym które "klecha" czy inny głosiciel zawsze wypowie. No ale to już off top. Kto nie kocha, ten nie zrozumie istoty miłości.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Pn mar 28, 2011 20:12 |
|
 |
|
Arkadiusz_O
|
Suweren ma rację tylko zbyt emocjonalnie ją wyłożył i Suweren nie wie, że szkoda jego czasu bo rozmowa z wyznawcą dowolnej religii to jak rozmowa du..y z kijem. Na forum przewijają się ślepcy od urodzenia (wraz ze mną) co to intuicyjnie wyczuwają obecność KOLORU ale nikt nie jest w stanie sobie tego wyobrazić. Ale fachofcy od tego są i to liczni. Mało kto ma odwagę aby przyznać się, że szkoda na to czasu. Wystarczy intuicyjna wiara, że kolor jest a jak ona wygląda, jakie to wrażenie jego widzieć to temat dla speców od zamiany wody w wino czy kija węża. Może i do mnie dojdzie, że szkoda na to forum czasu bo jak ta rozmowa wygląda wyżej opisałem  . A.
_________________ "W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?" — Fryderyk Nietzsche
|
| Pn mar 28, 2011 20:54 |
|
 |
|
Acro
|
Johnny99 napisał(a): Suweren napisał(a): Ja domagam się najwyższej ceny! Tzn. jakiej? Przynajmniej jak za cukier! 
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
| Pn mar 28, 2011 20:58 |
|
 |
|
Wiadomokto
czasowo zablokowany
|
WIST napisał(a): Pora na leczenie Suwerenie... i ja jako ateista się z Tobą zgadzam ale to nie jest choroba tylko skrajny przypadek frustracji.
_________________ Jeśli miałbym zostać gorliwym wyznawcą jakiejś religii - wybrałbym taką, która ma najwięcej sensu - byłbym Jedi!
|
| Pn mar 28, 2011 21:35 |
|
|
|