Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
JedenPost
|
 Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski
veros napisał(a): Czy to jest możliwe ?
Nie, konstytucja RP na to nie pozwala.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N lip 03, 2016 12:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Komu przeszkadza ta manifestacja wiary. Czy jedna, wspólna, uroczysta Msza całego Narodu nie jest doniosłym Aktem Uwielbienia. Oprócz świadomości o Królowaniu Jezusa, możemy głosić Akty Uwielbienia chociaż byśmy mieli robić to nie 3 raz - ale nawet tysięczny raz. Nigdy tego uwielbienia i tak nie wyrazimy za dużo, w okresie tak wielkiej niewiary na ziemi. Az mi sie nie chce powtarzac, ze juz TRZYKROTNIE dokonywano Intronizacji i to publicznie. A czasy byly takie, ze narod byl bardziej katolicki niz jest teraz. Moze veros i wybrana wiedza, jakiego to magicznego aktu nie dopelniono, ze Polacy predzej sie dzis nawzajem “substytutami pomnika ofiar smolenskich“ pozabijaja, niz reke na znak pokoju sobie na takiej wspólnej, uroczystej Mszy całego Narodu podadza? Kazda Msza sw jest uwielbieniem Chrstusa Krola Wszechswiata. Obraza dla Niego jest brak pojednania tych, ktorzy wielbia Go wargami, ale ostatni grosz by wydusili od brata obok przed oltarzem. Moze sie nad tym zastanowcie, zamiadt wzywac do obludnej ludzkiej uroczystosci zeby bez wladnego wysilku miec raj na ziemi.
|
N lip 03, 2016 13:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W takim razie najwyzszy czas zmienic-poprawic Konstytucje.
|
N lip 03, 2016 13:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): najwyzszy czas zmienic-poprawic Konstytucje. Czas jest, tylko jeszcze trochę Polaków to musi zrozumieć, by w kolejnych wyborach wybrać Parlament gotowy do zmiany Konstytucji.
|
N lip 03, 2016 13:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@kael napisała: Moze sie nad tym zastanowcie, zamiadt wzywac do obludnej ludzkiej uroczystosci zeby bez wladnego wysilku miec raj na ziemi.
Co ty nazywasz obłudną ludzką uroczystością ! Ileż trzeba mieć w sobie zła i obłudy, by tak pisać. Głoszenie chwały i publiczne uwielbienie - nazywasz obłudą!
"Uwielbione w sieci pozna Jezus dzieci swoje, które nie będą trzymać w ręku kamieni, ale pozna je przez wiarę"
Kael - upuść ten kamień.
|
N lip 03, 2016 13:32 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
sapper napisał(a): W takim razie najwyzszy czas zmienic-poprawic Konstytucje. Nie, najwyższy czas ostudzić gorące głowy.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N lip 03, 2016 13:33 |
|
 |
Robek
|
sapper napisał(a): W takim razie najwyzszy czas zmienic-poprawic Konstytucje. Taka zmiana konstytucji może być szkodliwa. Bo dzisiaj ogłosimy Jezusa królem Polski, a jutro ktoś wpadnie na pomysł żeby Święty Mikołaj został prezydentem No i zostanie prezydentem  Jezus może to tym bardziej Święty Mikołaj.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
N lip 03, 2016 13:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): sapper napisał(a): W takim razie najwyzszy czas zmienic-poprawic Konstytucje. Nie, najwyższy czas ostudzić gorące głowy. Tak, bo wiara i miłość Boża jest w Narodzie.
|
N lip 03, 2016 13:41 |
|
 |
JedenPost
|
Głosisz herezje. Wiara jest w wierzących, w każdym z osobna.
|
N lip 03, 2016 13:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Duchowieństwo kościoła powinno się otworzyć na pragnienia swoich wiernych. Czym jest kościół bez wiernych ? Czy nie nadszedł czas by kościół się odnowił ?. Odnowił w wierze. Czy ten piękny i doniosły Akt nie przyczynił by się do odnowienia i wzmocnienia wiary w kościele ?. Wiarę wyrażamy osobno swoim sercem, ale pragniemy również jednoczyć się w tej wierze z naszymi bliznimi.
|
N lip 03, 2016 13:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Króluj nam Chryste! Króluj w naszej Ojczyźnie, króluj w każdym narodzie – na większą chwałę Przenajświętszej Trójcy i dla zbawienia ludzi. Spraw, aby naszą Ojczyznę i świat cały objęło Twe Królestwo: królestwo prawdy i życia, królestwo świętości i łaski, królestwo sprawiedliwości, miłości i pokoju.
Konferencja Episkopatu Polski w kwietniu br. zatwierdziła Akt przyjęcia Jezusa Chrystusa za Króla i Pana Polski, który będzie uroczyście przyjęty i odczytany w dniu 19 listopada 2016 roku w Krakowie- Łagiewnikach
Przyjęcie panowania Jezusa, uznanie Go swym Panem, ma znaczenie zbawcze. Jest pragnieniem serc Polaków rozumiejących, że od największych zagrożeń doczesnych nieskończenie groźniejsza jest utrata zbawienia. Współcześnie zagraża ona coraz większej liczbie ludzi na skutek odrzucenia prawdy – na skutek odrzucenia Chrystusa, który jest Prawdą i na skutek odrzucenia Jego prawa miłości. Stąd pragnienie, aby powszechnej w świecie detronizacji Chrystusa ,Polska przeciwstawiła Jego intronizację. Jego realizacja zakłada szerokie otwarcie drzwi Jezusowi, oddanie Mu swego życia, przyjęcie tego, co nam oferuje i dzielenie się Nim z innymi. Chodzi o umiłowanie Jezusa do końca, zawierzenie Mu naszych rodzin, podejmowanie posługi miłości miłosiernej oraz realizację Ewangelii we wszelkich wymiarach życia, nie wykluczając jego aspektu ekonomicznego, społecznego i politycznego.
Aby tak ważne dzieło intronizacji Jezusa w narodzie Polskim mogło zostać zrealizowane, trzeba z pewnością zadbać o większe otwarcie na nie społeczności Kościoła w Polsce, a to wymaga solidnej prezentacji dzieła. Od zatwierdzenia Aktu Intronizacji minęło trzy miesiące, a żaden wierny w kościele o nim nie usłyszał. Nie usłyszał o organizowanej uroczystości odczytania i przyjęcia Aktu.
|
N lip 03, 2016 13:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem jak inni to widza ale ja pisze o faktycznym przywroceniu wladzy krolewskiej w konstytucji, cos na wzor angielskiego systemu gdzie parlament ustala a krolowa zatwierdza. Wladze wykonawcze pozostaja jak dotychczas ale wszelkie uchwaly praw musialy by miec potwierdzenie w naukach Chrystusa aby zostaly zatwierdzone i prawomocne.
Nie mniej bedzie to tylko namiastka Krolowania Chrystusa, bo porzyjdzie On osobiscie by poprowadzic tych ktorzy do konca pozostana wierni.
|
N lip 03, 2016 13:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Głoszenie chwały i publiczne uwielbienie - nazywasz obłudą! Tak, to jest obłuda, jeśli: Kael napisał(a): jest brak pojednania tych, ktorzy wielbia Go wargami, ale ostatni grosz by wydusili od brata obok przed oltarzem. Chrystus wyraźnie mówi: "Nie każdy, który Mi mówi: «Panie, Panie», wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie". Mt 7, 21.sapper napisał(a): Nie wiem jak inni to widza ale ja pisze o faktycznym przywroceniu wladzy krolewskiej w konstytucji, cos na wzor angielskiego systemu gdzie parlament ustala a krolowa zatwierdza. Wladze wykonawcze pozostaja jak dotychczas ale wszelkie uchwaly praw musialy by miec potwierdzenie w naukach Chrystusa aby zostaly zatwierdzone i prawomocne.
Nie mniej bedzie to tylko namiastka Krolowania Chrystusa, bo porzyjdzie On osobiscie by poprowadzic tych ktorzy do konca pozostana wierni. On przyszedł i pozostał obecny w Eucharystii. I prowadzi tych, którzy są wierni, a wierność Chrystusowi to zgodność słów z czynami.
|
N lip 03, 2016 14:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): Nie wiem jak inni to widza ale ja pisze o faktycznym przywroceniu wladzy krolewskiej w konstytucji, cos na wzor angielskiego systemu gdzie parlament ustala a krolowa zatwierdza. Wladze wykonawcze pozostaja jak dotychczas ale wszelkie uchwaly praw musialy by miec potwierdzenie w naukach Chrystusa aby zostaly zatwierdzone i prawomocne.
Nie mniej bedzie to tylko namiastka Krolowania Chrystusa, bo porzyjdzie On osobiscie by poprowadzic tych ktorzy do konca pozostana wierni. Sapper, koncepcja koronowania Jezusa Chrystusa na Króla Polski nie jest koncepcją dowolną, tylko ma być prowadzona według wskazówek jakich Jezus udzielił Słudze Bożej Rozalii Celakównie. Rozalia przekazała wszystko bardzo konkretnie i nie tak, jak napisałeś. Nie ma potrzeby zmiany Konstytucji, wystarczy, by wierzący w Jezusa Chrystusa Prezydent Polski, konstytucyjnie reprezentujący Naród Polski, w imieniu Narodu wziął udział w Akcie Intronizacji. Już sam Jego udział będzie symbolizował oddanie Polski pod władanie Jezusa Chrystusa. A o to właśnie chodzi. Tak jak mówi biskup Czaja, Intronizacja nie kończy procesu, tylko go zaczyna. Potem będą intronizacje rodzinne, parafialne, gminne, miejskie, wojewódzkie itd. Bo nie może się skończyć na odfajkowaniu uroczystości. Millenium Chrztu Polski obchodziliśmy przez 9 lat. I chciałbym widzieć wszystkich oponentów Intronizacji Jezusa na szczeblu całej Polski jak uczestniczą w tych mniejszych uroczystościach - publicznych - jak publicznie skazaliśmy Jezusa na śmierć. Obym się doczekał. Obyśmy wszyscy doczekali pełnego sfinalizowania Intronizacji w każdym polskim sercu.
|
N lip 03, 2016 14:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeśli uważasz, że doradzałeś Piłatowi czy Sanhedrynowi dwa tysiące lat temu, możesz naturalnie dokonać publicznie Intronizacji, tylko że sam rozumiesz, jaka będzie waga aktu wynikającego z tak trzepniętych pobudek.
Osobiście nie widzę powodu, aby pokutować za nie swoje winy. Nie widzę w ogóle sensu, żeby pokutować. Jeśli popełni się błąd, to nie należy go wyrzucać ze swojego jestestwa, tylko zapamiętać dobrze, żeby go więcej nie powtarzać.
|
N lip 03, 2016 14:22 |
|
|
|