Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski
Cytuj: Rzeczywiście Intronizacja jest procesem który ma miejsce przed, w trakcie i po uroczystym Akcie uznania Jezusa za Króla Polski. Specjaliści od łamania ludzkich sumień i serc nie boją się prywatnych aktów intronizacyjnych. Oni boją się publicznego Aktu Państwowego, bo w istocie boją się Chrystusa jako Króla Polski, a takim Aktem będzie On obwołany formalnie.
Mnie Intronizacja kojarzyła się i kojarzy z tym samym co czynił Prymas Wyszyński z milionami Polaków na Jasnej Górze gdy powierzał Matce Bożej Polskę. Kojarzy mi się z ogromnym zaufaniem do Osoby Jezusa Chrystusa i z autentycznym powierzaniem Mu spraw naszej Ojczyzny, o której nasi europejczycy raczyli w ogóle zapomnieć dążąc do jej zniszczenia i zastąpienia Ojczyzny Unią Europejską pod dowództwem Niemiec. Z pewnością taki Akt Intronizacji może mieć i ma przeciwników - właśnie wśród zwolenników globalnego państwa unijnego. Jednak znakomita większość Polaków nie życzy sobie przynależności do unijnego państwa globalnego. My sobie życzymy Polski - a w Polsce Jezusa Chrystusa, który panuje nad nasza Ojczyzną i ją ochrania przed złem. Jemu ufamy, a nie rozmaitym europejskim guru. Prymas S. Wyszyński powierzył Maryi Polską, a już w akcie Intronizacji w październiku 1951r Polske Jezusowi nie powierzył. A skoro ok 80% Polaków popiera uczestnictwo RP w UE i nie chce wyjścia z UE UE to organizacja iście szatańska, to tylko ok 20% narodu dokona czwartej z kolei Intronizacji.
|
| N lip 03, 2016 14:23 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka, nie doczytalas uwaznie, bo napisalem ze przyjdzie osobiscie czyli w sposob wszystkim widzialny.
|
| N lip 03, 2016 14:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): JedenPost napisał(a): sapper napisał(a): W takim razie najwyzszy czas zmienic-poprawic Konstytucje. Nie, najwyższy czas ostudzić gorące głowy. Tak, bo wiara i miłość Boża jest w Narodzie. I stąd tak imponująca frekwencja w praktykowaniu wiary od 23% do max 39% 
|
| N lip 03, 2016 14:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
@Alus napisała: Prymas S. Wyszyński powierzył Maryi Polską, a już w akcie Intronizacji w październiku 1951r Polske Jezusowi nie powierzył. A skoro ok 80% Polaków popiera uczestnictwo RP w UE i nie chce wyjścia z UE UE to organizacja iście szatańska, to tylko ok 20% narodu dokona czwartej z kolei Intronizacji.
- twój polityczny jad kąsi każdą dobrą ideę.
|
| N lip 03, 2016 14:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Prymas S. Wyszyński powierzył Maryi Polską, a już w akcie Intronizacji w październiku 1951r Polske Jezusowi nie powierzył. Alus, nie wymyślaj nowej historii Kościoła, co? Weź sobie może przeczytaj o Koronacji Maryi na Królową Polski na przykład tu: http://sanctus.pl/index.php?module=aktualnosci&id=2494W trzechsetną rocznicę ślubów Jana Kazimierza episkopat Polski z inicjatywy więzionego prymasa Stefana Wyszyńskiego dokonał ponownego zawierzenia całego kraju Maryi i odnowienia ślubów królewskich. 26 sierpnia 1956 roku ok. miliona wiernych na Jasnej Górze złożyło Jasnogórskie Śluby Narodu Polskiego. Natomiast 28 października 1951 Sługa Boży Prymas Kardynał Stefan Wyszyński dokonał prywatnie Intronizacji Jezusa Chrystusa na Króla Polski i było to działanie nie publiczne z udziałem władz Polski, tylko niejawne. Dwa lata później Prymas został przez władze aresztowany i uwięziony. Skoro ukrzyżowaliśmy Jezusa publicznie, to mamy Go uwielbić jako Króla też publicznie. I Jezus sobie tego życzy - tak przekazał Słudze Bożej Rozalii Celakównie. Alus napisał(a): A skoro ok 80% Polaków popiera uczestnictwo RP w UE i nie chce wyjścia z UE UE to organizacja iście szatańska, to tylko ok 20% narodu dokona czwartej z kolei Intronizacji. Alus, kilka dni po BREXIT i w szale kod-OWSKIEJ histerii medialnej wokół tego faktu, uczestniczyłem w głosowaniu w internecie "Czy jesteś za wyjściem Polski z Unii czy za pozostaniem". Wynik był 83% za wyjściem Polski z Unii. Ankieta była powszechna, ale z jednego adresu IP można była raz głosować. Weź się w końcu za przegląd innych mediów, niż te, które Cię kłamią, skoro występujesz w tego typu dyskusjach, które wymagają jednak minimum oparcia na faktach.
|
| N lip 03, 2016 14:48 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
veros napisał(a): Wynik był 83% za wyjściem Polski z Unii. Ankieta była powszechna, ale z jednego adresu IP można była raz głosować.
Gdzie była ta powszechna ankieta?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| N lip 03, 2016 14:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Na fejsbuku.
|
| N lip 03, 2016 14:53 |
|
 |
|
JedenPost
|
Gdzie konkretnie - na jakiej stronie/profilu?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| N lip 03, 2016 14:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Veros, nie ściemniaj, bo o tym, że polski Internet nie jest reprezentatywny dla całości społeczeństwa, że nadreprezentowani są w nim korwinoidzi i tym podobne typy ludzkie, ćwierkają już wróble na wszystkich polskich jesionach.
O tym, że w Internecie ankiety fałszuje się bez problemu, również wiadomo co najmniej od 2009 roku, kiedy Anonymous zhakowali ankietę Time'a na najbardziej wpływową osobę świata, układając jej pozycje wynikowe w akrostych "marble cake also the game".
|
| N lip 03, 2016 14:58 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Veros, nie ściemniaj, bo o tym, że polski Internet nie jest reprezentatywny dla całości społeczeństwa, że nadreprezentowani są w nim korwinoidzi i tym podobne typy ludzkie, ćwierkają już wróble na wszystkich polskich jesionach.
O tym, że w Internecie ankiety fałszuje się bez problemu, również wiadomo co najmniej 2009 roku, kiedy Anonymous zhakowali ankietę Time'a na najbardziej wpływową osobę świata, układając jej pozycje wynikowe w akrostych "marble cake also the game". Przecież nikt ci nie broni wierzyć w "dane" Alus w których proporcje wyniku ankiety są odwrócone. A miejsca ankiety nie pamiętam, utonęła w odmętach fejsbuka.
|
| N lip 03, 2016 15:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): @Alus napisała: Prymas S. Wyszyński powierzył Maryi Polską, a już w akcie Intronizacji w październiku 1951r Polske Jezusowi nie powierzył. A skoro ok 80% Polaków popiera uczestnictwo RP w UE i nie chce wyjścia z UE UE to organizacja iście szatańska, to tylko ok 20% narodu dokona czwartej z kolei Intronizacji.
- twój polityczny jad kąsi każdą dobrą ideę. Aby idea była dobra musi być realistyczna. Cytuj: Alus, nie wymyślaj nowej historii Kościoła, co? Weź sobie może przeczytaj o Koronacji Maryi na Królową Polski na przykład tu: http://sanctus.pl/index.php?module=aktualnosci&id=2494W trzechsetną rocznicę ślubów Jana Kazimierza episkopat Polski z inicjatywy więzionego prymasa Stefana Wyszyńskiego dokonał ponownego zawierzenia całego kraju Maryi i odnowienia ślubów królewskich. 26 sierpnia 1956 roku ok. miliona wiernych na Jasnej Górze złożyło Jasnogórskie Śluby Narodu Polskiego. Natomiast 28 października 1951 Sługa Boży Prymas Kardynał Stefan Wyszyński dokonał prywatnie Intronizacji Jezusa Chrystusa na Króla Polski i było to działanie nie publiczne z udziałem władz Polski, tylko niejawne. Dwa lata później Prymas został przez władze aresztowany i uwięziony. Skoro ukrzyżowaliśmy Jezusa publicznie, to mamy Go uwielbić jako Króla też publicznie. I Jezus sobie tego życzy - tak przekazał Słudze Bożej Rozalii Celakównie. Alus napisał(a): A skoro ok 80% Polaków popiera uczestnictwo RP w UE i nie chce wyjścia z UE UE to organizacja iście szatańska, to tylko ok 20% narodu dokona czwartej z kolei Intronizacji. Alus, kilka dni po BREXIT i w szale kod-OWSKIEJ histerii medialnej wokół tego faktu, uczestniczyłem w głosowaniu w internecie "Czy jesteś za wyjściem Polski z Unii czy za pozostaniem". Wynik był 83% za wyjściem Polski z Unii. Ankieta była powszechna, ale z jednego adresu IP można była raz głosować. Weź się w końcu za przegląd innych mediów, niż te, które Cię kłamią, skoro występujesz w tego typu dyskusjach, które wymagają jednak minimum oparcia na faktach. Właśnie......oparcia na faktach.....Intronizacja dokonana przez prymasa Wyszyńskiego była trzecią. Drugiej dokonano w Krakowie w 1921r z udziałem całego Episkopatu Polski i rzeszą ponad 100 tys wiernych......czyżby za mało, aby stanowili "naród"? http://www.ekspedyt.org/space/2013/05/0 ... -razy.htmlGłosowania w internecie - szkoda czasu na komentarz. UE traktujemy jako element naszego bezpieczeństwa. Dzisiaj być w Europie tzn być w UE. Realna przynależność do Europy, to przynależność do UE. Chcemy być w UE - to pogląd większosci Polaków. Ci, którzy dzisiaj próbują tłumaczyć, ze jest inaczej, ci którzy mówią i jakichś referendach w sprawie wyjścia Polski z UE sa szkodnikami, awanturnikami politycznymi.
Ostatnio edytowano N lip 03, 2016 15:10 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| N lip 03, 2016 15:03 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ja tekiej ankiety nie miałam na swojej tablicy, co znaczy, że nie była ona powszechna, a dostepna tylko dla ludzi o określonych poglądach. Facebook działa tak samo jak google (szpieguje), czyli wrzuca na tablicę wszystko co może zainteresować adresata sugerując się rodzajem odwiedzanych stron. Z powyższego powodu przestałam korzystać z google , bo lepiej wiedziało ode mnie czego szukam.
|
| N lip 03, 2016 15:03 |
|
 |
|
JedenPost
|
veros napisał(a): A miejsca ankiety nie pamiętam, utonęła w odmętach fejsbuka. Czyli nie pamiętasz kwestii najistotniejszej dla oceny jej wiarygodności. OK.
|
| N lip 03, 2016 15:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Za to Ty jesteś pewny odwróconych w proporcjach "danych" podanych przez Alus 
|
| N lip 03, 2016 15:08 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
veros napisał(a): Za to Ty jesteś pewny odwróconych w proporcjach "danych" podanych przez Alus  Jestem pewna, podobnie jak autor zapodanego przeze mnie cytatu 
|
| N lip 03, 2016 15:12 |
|
|
|