Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary.
Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jeżeli dla Ciebie tak wygląda odpokutowanie to może stąd się wziął twój problem.
A skąd możesz wiedzieć jak pokutuje ksiądz-pedofil ? Pytałeś go ? Masz dowody przeciw mojemu twierdzeniu ? Nie masz...masz tylko swój faryzeizm Obcy_astronomie.
Chcesz znać liczby OPAT_90 ? To wyślij list do Kurii z pytaniem o liczę ogólną oszustów, złodziei i zboczeńców w polskich parafiach...tam Ci wszystko powiedzą
A fakty które tu przytaczam są pewne- Ty dotychczas walczysz z nimi tylko swoim faryzeizmem.
|
Pn cze 02, 2008 17:18 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: A fakty które tu przytaczam są pewne- Ty dotychczas walczysz z nimi tylko swoim faryzeizmem.
Retoryka rodem z PRLu 
|
Pn cze 02, 2008 17:20 |
|
 |
0bcy_astronom
|
mariolcia napisał(a): Cytuj: Jeżeli dla Ciebie tak wygląda odpokutowanie to może stąd się wziął twój problem. A skąd możesz wiedzieć jak pokutuje ksiądz-pedofil ? Pytałeś go ? Masz dowody przeciw mojemu twierdzeniu ? Nie masz...masz tylko swój faryzeizm Obcy_astronomie. Vice versa.
Ciekawi mnie twoje podejście do sprawy...
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pn cze 02, 2008 17:24 |
|
|
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
mariolcia napisał(a): Chcesz znać liczby OPAT_90 ? To wyślij list do Kurii z pytaniem o liczę ogólną oszustów, złodziei i zboczeńców w polskich parafiach...tam Ci wszystko powiedzą Myślałem że ta Twoja cudowna prasa podaje liczby. No nie- zawiodłem się... mariolcia napisał(a): A fakty które tu przytaczam są pewne- Ty dotychczas walczysz z nimi tylko swoim faryzeizmem.
Prawo rzymskie mówi: "jeden świadek to żaden świadek". Więc skoro problem (nie twierdzę że go nie ma ale mam zasadę ostrej weryfikacji faktów) jest taki palący, to dlaczego jesteś tu jedyną osobą, która tak głośno "szczeka". Wybacz- inaczej nie mogłem tego nazwać.
Najpierw może byś mnie poznała osobiście a dopiero potem wyzywała od faryzeuszy. Powiedziałbym Ci coś ale nie mam w zwyczaju obrażania się na kogokolwiek a tym bardziej obrażania kobiety. Komentarz zachowam więc dla siebie.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Pn cze 02, 2008 17:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mariolcia a ja mam wrażenie że nasłuchałaś sie jakiś nieprawdziwych rzeczy o katolikach i teraz chcesz wszystkim wygarnąć jacy oni są źli bo księża do pedofile. A czy my usprawiedliwiamy ksiezy pedofili ? Jak niby seminaria mają badać czy ten czy inny młodzieniec za 30 lat kogoś nie zgałci ? A czy wśród innych wyznań nie ma zboczeń ? ksiadz pedofil źle ale biskup kobieta i do tego homoseksualista okej . Może i okej nie potępiam ale homoseksualizm potepia Pismo św mowiac że nie wejda do królestwa. Po za tym zauwazyłem że odp na te zarzuty na które znasz odp a na inne juz nie. Poki co zdania katolików sa bardziej wiarygodne niz twoje bo ty posługujesz sie pojedynczymi przypadkami. To tak jakbym powiedzial pije rano kawe bo wiekszość ludzi pije. Pytania jaka wiekszość ? To tak jakbym powiedział nie nawidze dzis niemców za holokaust ! To co żejakis tam ksiadz pije alkohol czy jest pedofilem to wszyscy katolicy są zboczeni i pijacy ? Coś sie tak doczepiłatych księzy masz kompleks czy co ? Poki co siejesz nienawiść do katolików . Czemu nie mowisz np o Matce Teresie katolickiej zakonnice , o Ojcu Pio ktory zbudowal Dom Ulgi w Cierpieniu , czemu nie mowic o ojcach kamilianach ktorzy zajmują sie chorymi i cierpiącymi w szczególności chorymi na AIDS czemu nie powiemy o Caritas albo o jadłodalniach prowadzonych przez braci i siostry Albertynki. Dlaczego dzisiaj gloryfikuje sie zło i to co zgniłe ? Dlaczego w TV pokazuje sie że mąż pobił zone a nie pokazuje się kochających rodzin jako wzór
JA nie twierdze że nie pokazywać  Bo pewnie ludzie mają prawo wiedziec i trzeba pokazywac zło w kościele i księża którzy dopuszczają sie nieprawośći powinni otrzymać kare. Tylko pamietajmy że św Paweł pisał ze mamy pamietac o naszych przełożonych ( miał na myśli biskupów i prezbiterów) bo oni jako powołani przez Boga zdadza tego sprawe. Dlatego ksiadz który naduzył urzedy z pewnością dostanie wyrok od Boga ale nie nam oceniach . Zostawmy to Bogu. Fajnie jest powiedziec ze ksiądz spowodował wypadek bo był pijany ale to inni ludzie nie piją i nie prowadzą ? Ksiadz to tez człowiek. Tak samo lekarze niby powołani do ratowania zycia a wiadomo jakczasem to wygląda. Nie oczekujmy że ksiadzto anioł bez skazy.
JA nie chce mariolka abyś odebrala to jako moj atak ale wiesz czasem trzeba troche dystansu i pokory. Ja sie tego ucze i nie jestem fanatycznie zapatczonu w Kościół i potrafie dostrzec zło ale potrafie tez dostrzec dobro i brać z tego dobra przykład.
|
Pn cze 02, 2008 17:32 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
mariolcia ma racje, zgnilizna w kościele się szerzy, dlaczego żaden ksiądz nie zaprotestował przeciwko takiemu bezczeszczeniu bożonarodzeniowej szopki... szkoda gadać... http://www.milanos.pl/video.php?cat=1&id=0545 
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
Pn cze 02, 2008 17:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
z tą kobietą biskupem to chodzi mi o przypadek w protestatyźmie.
|
Pn cze 02, 2008 17:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
OPAT_90:
Cytuj: Więc skoro problem (nie twierdzę że go nie ma ale mam zasadę ostrej weryfikacji faktów) jest taki palący, to dlaczego jesteś tu jedyną osobą, która tak głośno "szczeka". Wybacz- inaczej nie mogłem tego nazwać. Bo to Forum katolickie z którego widzę ze już dawno przepędziliście ludzi myślących inaczej niż modelowy "wierny". Cytuj: Najpierw może byś mnie poznała osobiście a dopiero potem wyzywała od faryzeuszy. Powiedziałbym Ci coś ale nie mam w zwyczaju obrażania się na kogokolwiek a tym bardziej obrażania kobiety. Komentarz zachowam więc dla siebie. Lepiej napisz list do kurii i nie bój się. Wierz mi oni Cię tam zrozumieją bo "Kto szuka nie błądzi". Leerek: Cytuj: Ksiadz to tez człowiek. Tak samo lekarze niby powołani do ratowania zycia a wiadomo jakczasem to wygląda. Nie oczekujmy że ksiadzto anioł bez skazy. Ale niektóre z tych "aniołów' w sutannach to ANIOŁY UPADŁE i nie przymykajmy oczu na ich przestępstwa tylko dlatego ze chroni ich powaga Kościoła i koloratka. Cytuj: Jak niby seminaria mają badać czy ten czy inny młodzieniec za 30 lat kogoś nie zgałci ? A czy wśród innych wyznań nie ma zboczeń ? ksiadz pedofil źle ale biskup kobieta i do tego homoseksualista okej Jak można stawiać na równi księdza-zboczeńca a kobietę o innej orientacji seksualnej ? Chyba że dla "wierzących" każdy gej czy lesbijka są z góry przestępcami. Cytuj: Poki co zdania katolików sa bardziej wiarygodne niz twoje bo ty posługujesz sie pojedynczymi przypadkami.
Po pierwsze tych przypadków jest mnóstwo po drugie do tej pory nie tylko nie potraficie podważyć ich wiarygodności ale nawet im zaprzeczyć. Próbujecie tylko bagatelizować lub nie widzieć winy sprawców w sutannach a to nieuczciwe i nie po bożemu.
To co DOBRE powinno być normalnym i zwyczajnym w kościele dlatego jego zgniliznę trzeba i uwidaczniać i tępić a nie się jej wstydzić czy mówić że jej niema.
|
Pn cze 02, 2008 18:02 |
|
 |
0bcy_astronom
|
1. znów "jak widzisz" może zacznij patrzeć oczami i myśleć tym kalafiorem w głowie bo gdyby tak było już dawno byś poleciała.
2. Wtedy Go na pewno lepiej poznasz.
3. Upadłe anioły są wszędzie - w kościele też, zwróć uwagę, że jeżeli jest jakiś ksiądz niegodny tego stanowiska to wylatuje - nie obchodzi Cię to? Ważne że jakiś pasożyt się tam wślizgnął i tylko to się liczy?
4. bo homoseksualizm nie jest zboczeniem co nie?
5. zgadzam się trzeba tępić zgniliznę w kościele, to dlaczego tępisz kościół?
Tomasz Olbratowski.
|
Pn cze 02, 2008 18:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
OBCY_ASTRO...napisał:
Cytuj: 1. znów "jak widzisz" może zacznij patrzeć oczami i myśleć tym kalafiorem w głowie bo gdyby tak było już dawno byś poleciała. Diabeł z Ciebie wychodzi synu na tym Forum a nie talent Cytuj: Upadłe anioły są wszędzie - w kościele też, zwróć uwagę, że jeżeli jest jakiś ksiądz niegodny tego stanowiska to wylatuje - nie obchodzi Cię to? Albo zostaje przeniesiony do innej parafii czy diecezji i tam może doskonalić swoje "zdolności". Cytuj: bo homoseksualizm nie jest zboczeniem co nie? Nie jest zboczeniem tylko formą preferencji seksualnej. W antyku homoseksualizm był czymś naturalnym i poważanym. Cytuj: zgadzam się trzeba tępić zgniliznę w kościele, to dlaczego tępisz kościół?
Mylisz się. Walczę z księżami-przestępcami i ZŁEM które reprezentują a nie z podstawą Kościoła.
|
Pn cze 02, 2008 18:19 |
|
 |
0bcy_astronom
|
1. Nie no ale intryguje mnie twoja nieumiejętność logicznego myślenia, prawdopodobnie jest przyćmione chęcią powiedzenia czegoś chamskiego na katolickich księży. Brak zwolenników twojego podejścia na tym forum argumentujesz tym, że ich wyrzuciliśmy. Więc co Ty tu robisz? Postanowiliśmy zrobić wyjątek?
2. Jeżeli ksiądz np został napadnięty i pobił kogoś czy coś innego czy wszedł z wrogie stosunki z jakimiś ludźmi to chyba dobrze że go przenoszą co nie?
3. W takim razie pedofilia te nie jest zboczeniem tylko preferowaniem ludzi młodych.
4. Właśnie widać jak walczysz z księżmi przestępcami - Ktoś kogoś pobił - to na pewno ksiądz katolicki. Idealna walka...
Tomasz Olbratowski.
|
Pn cze 02, 2008 18:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: W takim razie pedofilia te nie jest zboczeniem tylko preferowaniem ludzi młodych.
Preferowaniem nieletnich co jest i zboczone i karalne. OBCY_ASTRONOMIE dla Ciebie pedofilia jest czymś zwyczajnym i codziennym ?
Co do przenoszenia ksieży-sadystów do innych parafii:
Ponieważ jednak tym razem bezwstydna młodzież występy księdza nagrała, media się trochę pooburzają. A to przecież nic nowego. Bicie uczniów na lekcjach religii jest w Polsce powszechne, ale skrzętnie wyciszane. W filmie z wielkopolskiego Sulęcina ksiądz uderza ucznia w twarz tak mocno, że ten spada z krzesła. Dyrektor szkoły, pan Janusz Janicki, jest nastawiony bojowo. Zapewne nikt nie przeprowadził z nim jeszcze rozmowy uświadamiającej.
Do końca roku szkolnego będę siedział w klasie podczas religii, którą prowadzi ten ksiądz. A od września nie będzie już uczył w mojej szkole.
A jeśli nawet, co z tego? Będzie uczył w innej. Przeniesienie tam, gdzie ich jeszcze nie znają, to najbardziej dotkliwa kara, jaką Kościół katolicki przewiduje dla czarnych owiec w swych szeregach. W tym pedofilów i zwykłych chuliganów. Bo osoba bijąca słabszego to po prostu chuligan.
http://www.pardon.pl/artykul/5007/ksiad ... -_normalka
(tam też filmik jak bije katolicki ksiądz)
|
Pn cze 02, 2008 18:30 |
|
 |
niktszczególny
|
0bcy_astronom napisał(a): mariolcia ma racje, zgnilizna w kościele się szerzy, dlaczego żaden ksiądz nie zaprotestował przeciwko takiemu bezczeszczeniu bożonarodzeniowej szopki... szkoda gadać... http://www.milanos.pl/video.php?cat=1&id=0545 
Eee, przesadzasz Obcy. Jakie bezczeszczenie? Widziałeś różne ruchome szopki na świecie? A czymże się to różni? Jak najbardziej ulokowane w klimacie wesołej, dziecinnej i beztroskiej ludowości. Szopka raczej nie jest niczym poważnym, chyba że specjalnie ją taką uczynimy.
|
Pn cze 02, 2008 18:31 |
|
 |
0bcy_astronom
|
nikt szczególny - moja wypowiedź miała charakter ironiczny - uwielbiam Jasia Fasolę a scena z szopką jest jedną z moich ulubionych i nie uważam tego za bezczeszczenie.
Wciąż mnie zadziwia twój tok rozumowania. jeżeli Ty twierdzisz że homoseksualizm nie jest zboczeniem i ja powiem, że pedofilia to też nie powinno w takim razie być zboczenie to Ty od razu wnioskujesz że jestem pedofilem...
A czy ty jesteś Homoseksualistą?
A filmik zaraz zobaczę i skomentuję...
Tomasz Olbratowski.
|
Pn cze 02, 2008 18:38 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Ojej widzę, że naiwnie wierzysz we wszystko co jest napisane a przedstawia katolików w złym świetle...
1. Jak jest tam napisane - normalka lekcja religii w polsce <- nie wiem czy normalka ale nikt z mi znajomych nie miał z takim czymś do czynienia więc normalką to na pewno nie jest.
2. ładnie brzmi słowo pobił, ale popchnięcie a pobicie to 2 różne rzeczy.
3. Gdyby spadł z krzesła nie wstałby tak szybko. Uchylił się w lewo i tyle.
Owszem ksiądz nie powinien go nawet popchnąć, ale kto wie co było wcześniej, mamy tu kawałek filmu, jeżeli ja wezmę i ci załaduję kopa a później włączę kamerę jak mi oddajesz to będę miał dowód na to że mnie ATAKUJESZ nieprawdaż?
Tomasz Olbratowski.
|
Pn cze 02, 2008 18:43 |
|
|
|