Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 30, 2025 0:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
 czy Jezus z Ewangelii NA PEWNO był Bogiem? 
Autor Wiadomość

Post Re: czy Jezus z Ewangelii NA PEWNO był Bogiem?
Wpisz w Google: 69 tygodni-Biblia a nauka
Zobaczysz, że Jezus jest BOGIEM. O to ta strona: http://potop-exodus.w.interia.pl/proroc ... godni.html

ZOBACZ :)

Wt gru 29, 2009 12:16

"Biblia a Nauka"...

Nic tylko pogratulować powoływania się na poważne źródła...

Wt gru 29, 2009 13:22

Odpowiedź jest prosta!
Ależ oczywiście!
Takim samym jak każdy z nas!
Ty jesteś Bogiem także!
Gdy przejdziesz prawdziwy chrzest wodą żywą, gdy zostaniesz wzniesiony to znaczy ochrzczony ogniem, wtedy będziesz robił to samo co Jezus i jeszcze wiecej!

(...) Bez wątpienia jesteś moim wybrańcem; i błogosławione są oczy, na które spojrzysz z radością. Lecz ciebie ja skryję pod maską smutku: ci, którzy ujrzą ciebie, lękać się będą żeś upadł: lecz ja ciebie wzniosę. [KP2,53]

Pn sty 04, 2010 22:02
Zobacz profil WWW
zbanowana na stałe

to dlaczego Jezus mówił w Nt : " dlaczego mnie nazywasz dobrym? jeden jest tylko dobry Bóg ,który jest w niebie"

skoro Jezus był Bogiem , to po co zadał takie pytanie ?

N lut 21, 2010 19:54

Ja mam lepszy przykład.
Podczas kuszenia Jezusa na pustyni , szatan oferuje mu wszystkie królestwa świata, w zamian za pokłon. Gdyby Jezus rzeczywiście byłby równy Ojcu (Bogu) to szatan nie wysuwałby takiej propozycji, bo byłoby to zupełnie bezsensowne. Przecież szatan nie byłby na tyle głupi , aby oferować Bogu, coś co w zasadzie już posiada. To wskazywałoby na to , że Jezus nie jest równy Bogu lecz czymś pomniejszym od niego.

N lut 21, 2010 20:53

ashkel86 napisał(a):
Ja mam lepszy przykład.
Podczas kuszenia Jezusa na pustyni , szatan oferuje mu wszystkie królestwa świata, w zamian za pokłon. Gdyby Jezus rzeczywiście byłby równy Ojcu (Bogu) to szatan nie wysuwałby takiej propozycji, bo byłoby to zupełnie bezsensowne. Przecież szatan nie byłby na tyle głupi , aby oferować Bogu, coś co w zasadzie już posiada. To wskazywałoby na to , że Jezus nie jest równy Bogu lecz czymś pomniejszym od niego.

Mysle, ze do szatana tez to nie nalezalo, jednak oferowal to Jezusowi.
A propos kuszenia, w Pismie Swietym jest napisane:
Wtedy wziął Go diabeł do Miasta Świętego, postawił na narożniku świątyn i rzekł Mu: «Jeśli jesteś Synem Bożym, rzuć się w dół, jest przecież napisane: Aniołom swoim rozkaże o tobie, a na rękach nosić cię będą, byś przypadkiem nie uraził swej nogi o kamień». Odrzekł mu Jezus: «Ale jest napisane także: Nie będziesz wystawiał na próbę Pana, Boga swego».
Mt 4, 5-7

Czemu mialby tak mowic, gdyby nie byl Bogiem?

N lut 21, 2010 21:19

Odpowiedź zawarta jest w powyższych słowach:"aniołom swoim rozkaże o tobie"-pytanie kto rozkaże?
Moje wątpliwości rozwiewa wypowiedź samego Jezusa z Jana 14:28:"Słyszeliście,że wam powiedziałem:Odchodzę i znowu przyjdę do was.Gdybyście mnie miłowali,radowalibyście się,że idę do Ojca,gdyż Ojciec jest większy niż ja".Prosto i jasno.

Pn lut 22, 2010 14:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8