czy Jezus z Ewangelii NA PEWNO był Bogiem?
Autor |
Wiadomość |
TheJOZI
|
 Re: czy Jezus z Ewangelii NA PEWNO był Bogiem?
Wpisz w Google: 69 tygodni-Biblia a nauka Zobaczysz, że Jezus jest BOGIEM. O to ta strona: http://potop-exodus.w.interia.pl/proroc ... godni.htmlZOBACZ 
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
Wt gru 29, 2009 12:16 |
|
|
|
 |
Witold
|
"Biblia a Nauka"...
Nic tylko pogratulować powoływania się na poważne źródła...
|
Wt gru 29, 2009 13:22 |
|
 |
Bodhisattva
|
Odpowiedź jest prosta! Ależ oczywiście! Takim samym jak każdy z nas! Ty jesteś Bogiem także! Gdy przejdziesz prawdziwy chrzest wodą żywą, gdy zostaniesz wzniesiony to znaczy ochrzczony ogniem, wtedy będziesz robił to samo co Jezus i jeszcze wiecej!
_________________ (...) Bez wątpienia jesteś moim wybrańcem; i błogosławione są oczy, na które spojrzysz z radością. Lecz ciebie ja skryję pod maską smutku: ci, którzy ujrzą ciebie, lękać się będą żeś upadł: lecz ja ciebie wzniosę. [KP2,53]
|
Pn sty 04, 2010 22:02 |
|
|
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
to dlaczego Jezus mówił w Nt : " dlaczego mnie nazywasz dobrym? jeden jest tylko dobry Bóg ,który jest w niebie"
skoro Jezus był Bogiem , to po co zadał takie pytanie ?
|
N lut 21, 2010 19:54 |
|
 |
ashkel86
|
Ja mam lepszy przykład. Podczas kuszenia Jezusa na pustyni , szatan oferuje mu wszystkie królestwa świata, w zamian za pokłon. Gdyby Jezus rzeczywiście byłby równy Ojcu (Bogu) to szatan nie wysuwałby takiej propozycji, bo byłoby to zupełnie bezsensowne. Przecież szatan nie byłby na tyle głupi , aby oferować Bogu, coś co w zasadzie już posiada. To wskazywałoby na to , że Jezus nie jest równy Bogu lecz czymś pomniejszym od niego.
|
N lut 21, 2010 20:53 |
|
|
|
 |
Erendis
|
ashkel86 napisał(a): Ja mam lepszy przykład. Podczas kuszenia Jezusa na pustyni , szatan oferuje mu wszystkie królestwa świata, w zamian za pokłon. Gdyby Jezus rzeczywiście byłby równy Ojcu (Bogu) to szatan nie wysuwałby takiej propozycji, bo byłoby to zupełnie bezsensowne. Przecież szatan nie byłby na tyle głupi , aby oferować Bogu, coś co w zasadzie już posiada. To wskazywałoby na to , że Jezus nie jest równy Bogu lecz czymś pomniejszym od niego. Mysle, ze do szatana tez to nie nalezalo, jednak oferowal to Jezusowi. A propos kuszenia, w Pismie Swietym jest napisane: Wtedy wziął Go diabeł do Miasta Świętego, postawił na narożniku świątyn i rzekł Mu: «Jeśli jesteś Synem Bożym, rzuć się w dół, jest przecież napisane: Aniołom swoim rozkaże o tobie, a na rękach nosić cię będą, byś przypadkiem nie uraził swej nogi o kamień». Odrzekł mu Jezus: «Ale jest napisane także: Nie będziesz wystawiał na próbę Pana, Boga swego». Mt 4, 5-7 Czemu mialby tak mowic, gdyby nie byl Bogiem?
|
N lut 21, 2010 21:19 |
|
 |
Tutte
|
Odpowiedź zawarta jest w powyższych słowach:"aniołom swoim rozkaże o tobie"-pytanie kto rozkaże? Moje wątpliwości rozwiewa wypowiedź samego Jezusa z Jana 14:28:"Słyszeliście,że wam powiedziałem:Odchodzę i znowu przyjdę do was.Gdybyście mnie miłowali,radowalibyście się,że idę do Ojca,gdyż Ojciec jest większy niż ja".Prosto i jasno.
|
Pn lut 22, 2010 14:22 |
|
|
|