Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 8:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna strona
 Ateiści podatni na fałszywe kuszenie szatana 
Autor Wiadomość

Jeśli masz coś przeciwko grze to proszę bardzo bez linka.

Wypowiedzi faceta który powtarza że nie ma krasnali są również klarowne, zrozumiałe, logiczne, inteligentne. Nie widział nigdy krasnali więc powtarza, że ich nie ma . Wchodzi na forum o krasnalach
i pisze tam, że krasnali niema, to nie są posty fanatyka.
Dlaczego byś go zamknął a Witolda i Dawkinsa nie?

Wt lis 03, 2009 16:44
zbanowana na stałe

Czyżbym miał Waszą kwintesencję wyróżniać? Apeluję o chocby trochę logiki.

Wt lis 03, 2009 16:46

nie, takiego bym nie zamknął. on wie, że krasnale to czysta fikcja i chce to przekazać tym, co w nie wierzą. podobnie jest z naszym forum i Witoldem - on wchodzi i argumentuje, że bóg nie istnieje.

ja napisałem, że zamknąłbym człowieka, który na okrągło powtarza bez ładu, składu i celu, że bóg/krasnale nie istnieją. zamknąłbym szaleńca, fanatyka, ale nie normalnego człowieka, który dyskutuje z innymi.

Wt lis 03, 2009 17:16

ja napisałem, że zamknąłbym człowieka, który na okrągło powtarza bez ładu, składu i celu, że bóg/krasnale nie istnieją. zamknąłbym szaleńca, fanatyka, ale nie normalnego człowieka, który dyskutuje z innymi.

Czy normalny człowiek rozmawia ciągle o czymś co nie istnieje np. o krasnalach? Nie jest to normalne jeśli dorosły człowiek rozmawia ciągle o czajniczku na orbicie w którego istnienie nie wierzy.

Wt lis 03, 2009 17:28

Czyżbym miał Waszą kwintesencję wyróżniać? Apeluję o chocby trochę logiki.

Sądziłem, że chodziło ci o kwintesencje tematu nie własnych wypowiedzi, które często podkreślasz w całości ale niech ci będzie.

Wt lis 03, 2009 17:35

dyskutowanie na temat wiary nie jest nienormalne. a krasnoludki, jednorożce czy czajniczki są używane w dyskusji, by np. pokazać, że taki czajniczek jest tak samo niewiarygodny jak Bóg.

przeczytaj raz jeszcze swojego posta, tylko zamiast krasnala i czajnika wstaw Boga, a zamiast "w którego istnienie nie wierzy" wstaw "którego nie widać".

Wt lis 03, 2009 17:35

Czy normalny człowiek rozmawia ciągle o czymś co nie istnieje np. o krasnalach? Nie jest to normalne jeśli dorosły człowiek rozmawia ciągle
o czajniczku na orbicie w którego istnienie nie wierzy.

Sugerujesz, że fani powiedzmy s-f, fantasy, czy komiksów o spider manie są nienormalni?

Wt lis 03, 2009 17:38

dyskutowanie na temat wiary nie jest nienormalne. a krasnoludki, jednorożce czy czajniczki są używane w dyskusji, by np. pokazać, że taki czajniczek jest tak samo niewiarygodny jak Bóg.

przeczytaj raz jeszcze swojego posta, tylko zamiast krasnala i czajnika wstaw Boga, a zamiast "w którego istnienie nie wierzy" wstaw "którego nie widać".

Gdyby Bóg nie był wiarygodny nikt by w niego nie wierzył, a tymczasem wierzy w niego większość populacji . Malo wiarygodne są natomiast poglądy ateistów dlatego właśnie mają mało wyznawców.

A jeśli wstawimy zamiast r4dz10, krasnala to czy znaczy wtedy że r4dz10 nie istnieje?

Wt lis 03, 2009 17:59

Malo wiarygodne są natomiast poglądy ateistów dlatego właśnie mają mało wyznawców.

No do *****. Ateizm nie ma wyznawców. Ateizm nie jest religią. Ile razy można to mówić?! Czy Ty jesteś wyznawcą tego, iż krasnoludki nie istnieją oraz tego, że Św. Mikołaja nie ma? Jeśli tak, to powodzenia.

Wt lis 03, 2009 18:11

Malo wiarygodne są natomiast poglądy ateistów dlatego właśnie mają mało wyznawców.

:shock:

jak wstawimy zamiast r4dz10 krasnala, to r4dz10 przestaie istnieć w bazie danych i pojawi się krasnal. ale ten nick mi nie odpowiada :D

Wt lis 03, 2009 18:19

Zaliczają się do tej grupy także obywatele państw, których rządy są bądź były totalitarne.

Tak jakby to cokolwiek zmieniało. W ZSRR i tak większość ludzi była wierząca, mimo oficjalnej ideologii.

Cytuj:
Witoldzie ile to milionów ludzi na świecie ma Wiarę - policz nam? ;)

Dużo. I co z tego.rzący w krasnale też

Cytuj:
Ale każda osoba poszukująca BOGA jest ważna, nawet jedna.

Ale każda osoba która go nie może znaleźć jest jeszcze ważniejsza. Mamy już ponoć prawie miliard takich osób.
Odnotujmy to różową czcionką.

(a co będziemy ciągle tylko na czerwonym jeździć)

Cytuj:
W państwach tych BÓG jest jednym z wrogów.

Które to konkretnie państwa?

Seweryn napisał(a):
Mówisz że człowiek , który cały czas powtarza, że nie ma krasnali...
r4dz10 napisał(a):
jest on conajmniej dziwny, zastanawiałbym się, czy go nie zamknąc w specjalnym zakładzie.

Też byś powtarzał, gdyby otaczali cię ludzie wierzący w krasnale.

I jeszcze do tego wpadali na pomysły pokroju tego, że niewiara w krasnale jest czymś nienormalnym, niemoralnym, prowadzi do zła albo że jest dziełem Wielkiego Super Złego Krasnala który sprowadził na świat głód i smród.

Cytuj:
Gdyby Bóg nie był wiarygodny nikt by w niego nie wierzył, a tymczasem wierzy w niego większość populacji .

Większość dzieci wierzy w Świętego Mikołaja. Rozumiem że to go czyni wiarygodnym.

Wt lis 03, 2009 19:03

Cytuj:

:shock:

jak wstawimy zamiast r4dz10 krasnala, to r4dz10 przestaie istnieć w bazie danych i pojawi się krasnal. ale ten nick mi nie odpowiada :D

Rozumiem nick r4dz10 jest dużo lepszy od krasnala który nie istnieje ... w bazie danych oczywiście :)

Wt lis 03, 2009 20:49

Seweryn napisał(a):
Czy normalny człowiek rozmawia ciągle o czymś co nie istnieje np. o krasnalach? Nie jest to normalne jeśli dorosły człowiek rozmawia ciągle
o czajniczku na orbicie w którego istnienie nie wierzy.

Sugerujesz, że fani powiedzmy s-f, fantasy, czy komiksów o spider manie są nienormalni?

Myslisz, że ci fani faktycznie są przekonani, że gdzies istnieje Śródziemie, Ziemiomorze a nad nami czuwa Spiderman?

Wt lis 03, 2009 21:00

1)Też byś powtarzał, gdyby otaczali cię ludzie wierzący w krasnale.

I jeszcze do tego wpadali na pomysły pokroju tego, że niewiara w krasnale jest czymś nienormalnym, niemoralnym, prowadzi do zła albo że jest dziełem Wielkiego Super Złego Krasnala który sprowadził na świat głód i smród.

2)Większość dzieci wierzy w Świętego Mikołaja. Rozumiem że to go czyni wiarygodnym.

1)Otaczają mnie ludzie mówiący, że wszechświat powstał z przyczyny innej niż Stwórca i wcale tego nie powtarzam bo jest to bezpodstawne tak samo jak wiara w krasnale.

2) Święty Mikołaj to postać historyczna , więc nie potrzebna tu jest wiara bo wiemy że istniał . Wiara jest potrzebna tam gdzie czegoś nie wiemy ale mamy wiarygodne argumenty aby w to wierzyć.

Wt lis 03, 2009 21:14

Myslisz, że ci fani faktycznie są przekonani, że gdzies istnieje Śródziemie, Ziemiomorze a nad nami czuwa Spiderman?

Większość pewnie nie ale sporą część życia poświęcają na dyskusje o rzeczach, ludziach i miejscach których niema i nigdy nie było a mało kto oskarżałby ich o szaleństwo. Co najwyżej społeczne niedostosowanie czy coś w tym rodzaju...

Wt lis 03, 2009 21:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 319 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Następna strona