Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
| Autor |
Wiadomość |
|
Elbrus
|
 Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski, jak to jest że
Alus napisał(a): Te intronizacje bez autentycznego przyjęcia Jezusa sercem człowieka skutkują podobnie: http://swiat.newsweek.pl/prezydent-kolu ... 4,1,1.htmlA orędownicy intronizacji głoszą, że Kolumbia po intronizacji ma być świadectwem dla świata (dokumentalny film "Kolumbia świadectwem dla świata"). viewtopic.php?f=52&t=18429 - Niesamowita Kolumbia zawierza kraj Bogu... viewtopic.php?f=50&t=19888 - ratunek dla Polski i Świata
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| N kwi 01, 2012 21:09 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alvaro Uribe objął urząd prezydenta Kolumbii w 2002 roku- zajrzyj sobie Alus na PKB Kolumbii od tego czasu. I jaki jest związek z liberalizacją prawa narkotykowego, a faktem, że ogłosili intronizację Jezusa? U nich zakaz ma tyle sensu co prohibicja- czy gdybyś żyła w czasach, gdy walczono o zniesienie prohibicji, to byś była zawziętą przeciwniczką jej zniesienia  ?
|
| N kwi 01, 2012 21:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Alvaro Uribe objął urząd prezydenta Kolumbii w 2002 roku- zajrzyj sobie Alus na PKB Kolumbii od tego czasu. I jaki jest związek z liberalizacją prawa narkotykowego, a faktem, że ogłosili intronizację Jezusa? U nich zakaz ma tyle sensu co prohibicja- czy gdybyś żyła w czasach, gdy walczono o zniesienie prohibicji, to byś była zawziętą przeciwniczką jej zniesienia  ? A co ma PKB do intronizacji? Intronizacja winna skutkować zmianą serc, a propozycja legalizacji narkotyków wskazuje na kierunek odwrotny....prawo narkotykach liberalizuja kraje ateistyczne jak Holandia. Aktualny prezydent jako minister obrony rzadu Kolumbii uczestniczył czynnie w procesie intronizacji.
|
| N kwi 01, 2012 21:44 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): CHCĘ BYĆ CAŁY CZCZONY
JA CHCĘ BYĆ KRÓLEM TEGO NARODU
CHCĘ BYĆ KRÓLEM TEO ZAKĄTKA ŚWIATA I ŚWIATA CAŁEGO
CI CO MNIE SŁUGĄ OBWOŁUJĄ, NIE WIEDZĄ CO MÓWIĄ
Teraz chcę zostać wywyższony.
JA, KRÓL ŚWIATA, CHCĘ ZOSTAĆ UROCZYŚCIE OBWOŁANY KRÓLEM POLSKI
No no, trzeba przyznać, że Ego to ten Jezus ma wielkie. Chyba zszedł na manowce w swoim rozwoju duchowym 
Ostatnio edytowano N kwi 01, 2012 22:01 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| N kwi 01, 2012 22:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mianowicie PKB ma tyle sensu co legalizacja narkotyków. Czy praktykowanie religii daje jakieś owoce w społeczeństwie? Efekty są takie jak przy intronizacji- natura ludzka się nie zmieni.
Alkohol również jest narkotykiem, więc czy podpisałabyś się pod listą za przywróceniem prohibicji? Kolumbia jest liczącym się producentem narkotyków, więc u nich jest to prohibicja.
Tak nawiasem pisząc- skoro już dajesz za przykład Holandię, to popierając rozwiazania władzy, bo "w krajach zachodnich tak jest" - popierasz ateizację kraju. Jakby nie patrzeć, to kraje zachodnie od dawna zmierzają ku ateizmowi, więc (nie)świadomie to popierasz, bądź argument z Holandią nietrafiony. To by było na tyle, wierząc że tylko ateiści mogą jakieś prawo wprowadzić, no ale czy ktoś sprawdzał, czy prohibicję również ateiści znieśli ku chwale szerzenia ateizmu?
|
| N kwi 01, 2012 22:01 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Mianowicie PKB ma tyle sensu co legalizacja narkotyków. Czy praktykowanie religii daje jakieś owoce w społeczeństwie? Efekty są takie jak przy intronizacji- natura ludzka się nie zmieni.
Alkohol również jest narkotykiem, więc czy podpisałabyś się pod listą za przywróceniem prohibicji? Kolumbia jest liczącym się producentem narkotyków, więc u nich jest to prohibicja.
Tak nawiasem pisząc- skoro już dajesz za przykład Holandię, to popierając rozwiazania władzy, bo "w krajach zachodnich tak jest" - popierasz ateizację kraju. Jakby nie patrzeć, to kraje zachodnie od dawna zmierzają ku ateizmowi, więc (nie)świadomie to popierasz, bądź argument z Holandią nietrafiony. To by było na tyle, wierząc że tylko ateiści mogą jakieś prawo wprowadzić, no ale czy ktoś sprawdzał, czy prohibicję również ateiści znieśli ku chwale szerzenia ateizmu? Rzecz w tym, że w objawieniach R. Celiakówny Jezus mówi o konieczności zmiany serc, a co za tym idzie zmiany ku lepszemu natury ludzkiej. Intronizacjia potraktowana instrumentalnie nie przynosi owoców na jakie wskazuje Jezus. Propozycja legalizacji narkotyków - plagi, zarazy XX w - świadczy o miałkości deklaracji w tej ceremonii. Piszesz o prohibicji, o propagowaniu narkotyków poprzez wskazanie krajów, które liberalizują prawo - a istotą jest nie prohibicja, nie prawo o narkotykach, ale autentyczne królowanie Jezusa w sercach ludzi którzy zadeklarowali pragnienie zmiany serc. Właśnie praktykowanie religii winno winno dawac owoce dobra - Nie bierzcie więc wzoru z tego świata, lecz przemieniajcie się przez odnawianie umysłu, abyście umieli rozpoznać, jaka jest wola Boża: co jest dobre, co Bogu przyjemne i co doskonałe (Rz 12,2)....napewno nie jest Bogu przyjemne zabijanie ludzi przez narkotyki.
|
| Pn kwi 02, 2012 7:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A przez alkohol już tak?
Alkohol przez lata był narkotykiem, ale skoro stał się plagą to go zalegalizowano- nie mam pojęcia w którym miejscu w biblii jest akceptacja dla alkoholu, a dla innych narkotyków już nie. Nie wiem, w którym miejscy Bóg mówi, że narkotyki są złe.
To człowiek przez swoje czyny robi źle- więc nieważne, że napiszą, że w ich kraju się przestrzega prawa- to tylko deklaracja. To człowiek przez niewłaściwe korzystanie z narkotyków czyni źle. Tak samo czyni źle, gdy wypija detergen, bądź bierze nóż i zabija bliźniego. Samo narzędzie złe nie jest, ale człowiek już zły może być. To z wewnątrz wychodzi zło, nie z zewnątrz. Jeśli uznać, że biblia mówi o tym, co chce Bóg, to nie ma tam, że potępiony zostanie każdy, kto zalegalizuje narkotyki. To nie ma nic do rzeczy/.
Aby sprawdzić jak ta intronizacja ma się do przemiany serc, sprawdź sobie statystyki przestępczości, a także liczbę wypadków spowodowanych przez narkotyki, ale z grupą kontrolną która popełnia wypadki pod wpływem alkoholu. Sam przepis prawa nie czyni złym człowieka, ale człowiek, który "nie zmienił serca". Rozróżnij Alus- czyn od pisemnej deklaracji. Czy Bóg ocenia przepis prawa, czy czyn człowieka?
|
| Pn kwi 02, 2012 10:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): A przez alkohol już tak?
Alkohol przez lata był narkotykiem, ale skoro stał się plagą to go zalegalizowano- nie mam pojęcia w którym miejscu w biblii jest akceptacja dla alkoholu, a dla innych narkotyków już nie. Nie wiem, w którym miejscy Bóg mówi, że narkotyki są złe.
To człowiek przez swoje czyny robi źle- więc nieważne, że napiszą, że w ich kraju się przestrzega prawa- to tylko deklaracja. To człowiek przez niewłaściwe korzystanie z narkotyków czyni źle. Tak samo czyni źle, gdy wypija detergen, bądź bierze nóż i zabija bliźniego. Samo narzędzie złe nie jest, ale człowiek już zły może być. To z wewnątrz wychodzi zło, nie z zewnątrz. Jeśli uznać, że biblia mówi o tym, co chce Bóg, to nie ma tam, że potępiony zostanie każdy, kto zalegalizuje narkotyki. To nie ma nic do rzeczy/.
Aby sprawdzić jak ta intronizacja ma się do przemiany serc, sprawdź sobie statystyki przestępczości, a także liczbę wypadków spowodowanych przez narkotyki, ale z grupą kontrolną która popełnia wypadki pod wpływem alkoholu. Sam przepis prawa nie czyni złym człowieka, ale człowiek, który "nie zmienił serca". Rozróżnij Alus- czyn od pisemnej deklaracji. Czy Bóg ocenia przepis prawa, czy czyn człowieka? Pisemna/słowna deklaracja jest zobowiązaniem. Jeśli oddzielimy czyn od zadeklarowanej postawy, to dajemy obraz niedojrzałosci albo lekceważenia. Nie chodzi ani o narkotyki, ani o alkohol, czy o wypadki spowodowane pod ich wpływem - do których sprowadzasz dyskusję -ale właśnie o dojrzałość, odpowiedzialność. Pusta deklaracja jest zawsze tylko pustym gestem - niezależnie czego tyczy.
|
| Pn kwi 02, 2012 11:20 |
|
 |
|
noOne
|
Uznanie Jezusa Chrystusa Królem Polski Adam Czlowiek : https://docs.google.com/file/d/0Byz4W0I ... edit?pli=1zachęcam poczytać
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| Pn kwi 16, 2012 14:04 |
|
 |
|
Asienkka
|
Bardzo proszę o powstrzymywanie się od osobistych wycieczek...
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
| Wt kwi 17, 2012 1:02 |
|
 |
|
noOne
|
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| Śr maja 16, 2012 19:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To papież Natanek ma pierwszego świętego w swoim Kościele.
|
| Śr maja 16, 2012 19:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
- Nikogo nie wyrzucałem ani nie wykluczałem z Kościoła, prosiłem jedynie o przyjęcie właściwej postawy – powiedział na antenie Radia Podlasie biskup siedlecki Zbigniew Kiernikowski, komentując incydent, do którego doszło w niedzielę 13 maja w trakcie obchodów Diecezjalnego Dnia Rodziny w Sanktuarium Rodzin w Parczewie. http://info.wiara.pl/doc/1156968.Nikogo ... z-kosciola
|
| Cz maja 17, 2012 9:31 |
|
 |
|
noOne
|
świetna katecheza o Chrystusie Królu biskupa Christiana Lamberta http://youtu.be/jXWpBmZMAVs
|
| Wt lis 13, 2012 9:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Stanowisko Episkopatu swoje, a noOne swoje.
|
| Wt lis 13, 2012 10:21 |
|
|
|