Autor |
Wiadomość |
CzłowiekBezOczu
|
 Re: NWO
Żadne tam NWO Tylko prosty układ. Ci co maja z rodziny kasę to pchają swoje dzieciaki a ci co nie mają to zostaną dziadami. Nie ma się co doszukiwać spisków. Prosty sztos. I to się przekłada na światową ekonomię i na wszystko co widzimy i co nas otacza. Na Unię Europejską na USA. Kto ma forę ten rządzi.
|
Cz cze 17, 2010 21:18 |
|
|
|
 |
Daniel86
|
rosemayer, pisząc "komuchy" nie miałem na myśli dosłownie komunistów, lecz tych, których tak nazywacie, nawet jeśli nie mają oni poglądów komunistycznych. Tak samo robi Radio Maryja, które nazywa wszystkich, których uważa za zły, Żydami, nawet jeśli nie mają oni korzeni Żydowskich ani nawet nie wyznają judaizmu.
Kościół nie mówi, że koniec jest bliski, bo wierzy w słowa Jezusa, że tylko Bóg to wie.
Co do interpretacji Apokalipsy to jest to bardzo subiektywne, bo bardzo łatwo jest demonizować czasy, w których się żyje i wybielać czasy o których ma się niewielkie pojęcie. Gdybyś żył np. w czasach Rewolucji Francuskiej lub w czasach wojny 30-letniej, to byś też uważał, że koniec jest bliski, a przepowiednie Apokalipsy się spełniają. Zresztą sama Apokalipsa to kwestia interpretacji. Tam nic nie jest napisane wprost.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
So cze 19, 2010 16:30 |
|
 |
rosemayer
|
Nie wiem jak jest w Radiu Maryja bo nieslucham go. Ja nie nazywam Żydem kogoś kto nim nie jest  i nie wiem skąd to generalizowanie ludzi u Ciebie, gdy piszesz "których tak nazywacie" Owszem nie znamy dnia ani godziny przyjścia Jezusa, ale nie bez powodu mamy dane przepowiednie. Sadze, że głupotą byłoby nie starać się ich interpretować i z góry zakładać, że napewno nas nie dotyczą. Nie wiem co powoduje u innych, że niezauważają pewnych zależności i tego, że to co się teraz dzieje na naszych oczach wszystko ma sens. Może właśnie to jest kwestia Wiary i niewiary.
|
So cze 19, 2010 19:40 |
|
|
|
 |
pitong
|
BTW to wiem, że media z reguły przesadzają i szukają sensacji, ale jak dla mnie to chociażby w tym roku mieliśmy tyle kataklizmów i katastrof, że wystarczyłoby na jakieś stulecie. Wulkany się budzą, powódź większa niż kiedykolwiek i nadal trwa i to w dużej części Europy, a nawet Azji, spowodowana tym plaga komarów, już się mówi o zagrożeniu epidemiologicznym [choć może się skończyć jak z tą całą ostatnią grypą], trzęsienia ziemii o bardzo dużej sile, zamach na naszą elitę [tak, właśnie], i jeszcze tragedią mogę nazwać to, że nikt się nie buntuje, że nie wprowadzono stanu klęski żywiołowej [robiono to podczas duuużo słabszych powodzi] żeby przyśpieszyć wybory [choć to jest taka subiektywna tragedia]. Jeszcze katastrofa ekologiczna spowodowana wyciekiem ropy na wielką skalę. I to wszystko między styczniem a czerwcem, czyli mamy jeszcze pół roku. Więc nie wciskajcie kitu, że nic się nie dzieje i jest tak, jak zawsze było, wszystko to zbieg okoliczności itp [katolik raczej nie powinien wierzyć w zbiegi okoliczności, gdyż nic się nie dzieje bez przyczyny] No ale dopiero się zbliżamy do końca czasów, ponieważ muszą jeszcze wprowadzić ogólnoświatowy rząd, o co tak światowi politycy od lat walczą, by się spełniły wszystkie przepowiadnie.
Poza tym, jak nastąpi Dzień Sądu, to nikt nie będzie miał żadnych wątpliwości
|
So cze 19, 2010 21:19 |
|
 |
Witold
|
pitong napisał(a): Więc nie wciskajcie kitu, że nic się nie dzieje i jest tak, jak zawsze było, wszystko to zbieg okoliczności itp [katolik raczej nie powinien wierzyć w zbiegi okoliczności, gdyż nic się nie dzieje bez przyczyny] A co się właściwie takiego nadzwyczajnego dzieje? Poza tym, że nic? Cytuj: BTW to wiem, że media z reguły przesadzają i szukają sensacji, ale jak dla mnie to chociażby w tym roku mieliśmy tyle kataklizmów i katastrof, że wystarczyłoby na jakieś stulecie. "Wystarczyłoby na stulecie". Albowiem jest jeden Bóg, a Pitong jest jego prorokiem, zatem słuchajmy słów pitonga, gdyż niewątpliwie muszą być prawdą. Żadnego uzasadnienia nie potrzebują. "Się budzą"? To one kiedykolwiek spały? Na świecie nigdy nie brakowało aktywnych wulkanów i to typowe kłamstwo takich jak pitong i rosemeyer, twierdzić że to coś charakterystycznego dla czasów obecnych (zresztą zależy co w ogóle uznamy za czasy "obecne"). Każdego roku na całym świecie ma miejsce kilkadziesiąt erupcji, a pitongowi się wydaje, że jak usłyszał o wybuchu Eye-cośtam z Islandii to znaczy, że jak nic "wulkany się budzą". Media faktycznie robią wodę z mózgu, tylko w zupełnie innym kierunku, niż się wam wydaje. Cytuj: trzęsienia ziemii o bardzo dużej sile, Trzęsienia ziemi, powodzie, bla, bla, bla... dokładnie to samo co z tymi wulkanami. Twierdzenie jakoby było to coś co "w ostatnim czasie" się nasiliło to po prostu jedna wielka brednia niewarta nawet splunięcia, bo to po prostu było zawsze. "Ostatnio nasiliło się" też np. to, że jak Słońce zachodzi, to robi się ciemno. Niewątpliwy znak nadchodzącego końca czasów. Cytuj: zamach na naszą elitę [tak, właśnie] Nie spodziewałem się niczego innego. Ciekawe czy masz jakieś argumenty przemawiające faktycznie za tezą o zamachu? Ale może nie powinienem pytać, wszak pitong na "argumenty" ma wręcz alergię.
|
So cze 19, 2010 22:05 |
|
|
|
 |
Daniel86
|
pitong, to już nie twierdzisz, że za erupcją wulkanów i trzęsieniami ziemi stoi Rząd Światowy? Napisałeś też, że nie popierasz PiS-u, bo to populistyczna partia, a teraz twierdzisz, że katastrofa smoleńska to zamach na elitę Polski. Wymyśl sobie jednolitą wersję i się jej trzymaj, bo ja odrzucam poglądy, w których widzę sprzeczności i pewnie nie tylko ja.
Pytania odnośnie Apokalipsy. Skąd wiedzie, że za np. 300 lat nie nadejdą czasy, które będą pasować znacznie bardziej do przepowiedni apokaliptycznych niż dzisiejsze czasy? I czy wiecie, że od samego początku chrześcijaństwa ludzie uważali, że przepowiednie apokaliptyczne się spełnią?
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
N cze 20, 2010 10:22 |
|
 |
pitong
|
może tak, być, nie zaprzeczam. Ja tylko stwierdzałem fakt, że obecnie mamy wyjątkowo dużo "wrażeń" więc może się "coś" szykować, ale nie musi:P A btw to co mają katastrofy naturalne/"naturalne" do "wypadku" lotniczego polskiej elity? To są dwa totalnie różne tematy. A co do ewentualnego zamachu, to poczytaj w internecie, że coraz więcej ekspertów i badaczy wypadku znajduje coraz więcej nieścisłości i zastrzeżeń. Poza tym Rosja zachowuje się nader dziwnie. Wiesz, kilkanaście albo już nawet kilkadziesiąt lat temu [dokładnie nie pamiętam] była podobna historia tylko, że z elitą jakiegoś afrykańskiego kraju i dopiero stosunkowo niedawno przyznano, że to był zamach metodą meaconingu, a nie wypadek, jak mówiła oficjalna wersja wydarzeń przez wiele lat. poczytaj tutaj http://autorzygazetypolskiej.salon24.pl ... -niemieckipod koniec artykułu jest porównanie do katastrofy afrykańskiej [to był prezydent Mozambiku]
|
N cze 20, 2010 10:41 |
|
 |
Witold
|
pitong napisał(a): A btw to co mają katastrofy naturalne/"naturalne" do "wypadku" lotniczego polskiej elity? To są dwa totalnie różne tematy. To czemu postawiłeś je w jednym szeregu? Cytuj: Wulkany się budzą, powódź większa niż kiedykolwiek i nadal trwa i to w dużej części Europy, a nawet Azji, spowodowana tym plaga komarów, już się mówi o zagrożeniu epidemiologicznym [choć może się skończyć jak z tą całą ostatnią grypą], trzęsienia ziemii o bardzo dużej sile, zamach na naszą elitę [tak, właśnie],
|
N cze 20, 2010 14:46 |
|
 |
pitong
|
sorry, myślałem, że nie trzeba wszystkiego tłumaczyć od deski do deski i skrót myślowy nie wpłynie na zrozumienie ocb. Chdziło o to, że każde z tych zdarzeń to wielka tragedia.
|
N cze 20, 2010 14:49 |
|
 |
rosemayer
|
Katastrofa w Smoleńsku to dodatkowy temat na dyskusje, ale dla mnie to oczywiste, że stoji za tym rosyjski rząd i napewno nie tylko dla mnie. Ale z pewnością dla witków i innych to wina pilotów  , dlatego nie ma sensu rozpoczynania kolejnej dyskusji w tym samym temacie. Poczytajcie o uni azjatyckiej: http://www.wprost.pl/ar/1533/Unia-azjatycka/i uni amerykańskiej: http://prawo.uni.wroc.pl/~kwasnicki/EkonLit/75891.htmprzepraszam bo to są stare artykuły, a z tego co wiem to unia ameryki północnej juz istnieje, a była podpisana przez rząd amerykański w tajemnicy, natomiast azjatycka dopiero w planach. Poprawcie mnie jeśli się mylę, a jeśli nie to czy to nie są kroki prowadzące do centralizacji rządu?
|
N cze 20, 2010 16:28 |
|
 |
Witold
|
rosemayer napisał(a): Katastrofa w Smoleńsku to dodatkowy temat na dyskusje, ale dla mnie to oczywiste, że stoji za tym rosyjski rząd i napewno nie tylko dla mnie. Przydałoby się żebyście mieli jeszcze na to jakieś sensowne argumenty. Ba, nawet za tym, że to w ogóle był zamach. Kto go przeprowadził to już zupełnie inna sprawa. Tylko że takich nie macie. Po prostu "to był zamach, wszyscy to wiedzą" więc to oczywista oczywistość (tym oczywistsza, że Andriej Mierdecośtam będący postacią zmyśloną, krzyczał na miejscu katastrofy "Ni ch**a siebia"). Nie bez powodu o tym wspominam, bo wszyscy poszukiwacze prawdy doszukują się przekrętów i niedopowiedzeń w źródłach "oficjalnych", a tego jakie przekręty, niedopowiedzenia, kłamstwa i niepotwierdzone informacje pojawiają się w jedynych słusznych źródłach "nieoficjalnych" to już nie zauważają. Cytuj: przepraszam bo to są stare artykuły, a z tego co wiem to unia ameryki północnej juz istnieje, a była podpisana przez rząd amerykański w tajemnicy, natomiast azjatycka dopiero w planach. Poprawcie mnie jeśli się mylę, a jeśli nie to czy to nie są kroki prowadzące do centralizacji rządu? Jedynia "unia północnoamerykańska" (i która zapewne jest bezpośrednim pierwowzorem fantazji propagatorów teorii spiskowych) to zdaje się NAFTA czyli Północnoamerykański Układ Wolnego Handlu. Podobny twór istnieje również w Indochinach (AFTA) i w Europie (CEFTA). Są to po prostu umowy tworzące strefy wolnego handlu (znoszące cła itd.) między sygnatariuszami. Żadnego tworzenia "superpaństw" tutaj nie ma. Tak poza tym, jakby się wam kiedyś zdarzyło zamawiać coś wysyłkowo np. z USA, to się przekonacie, że stworzenie takiego "superpaństwa" obejmującego cały świat nie byłoby wcale głupim pomysłem (bo kto ma ochotę płacić cło).
|
N cze 20, 2010 17:03 |
|
 |
mariusz22
|
Witold napisał(a): Daniel86 napisał(a): Iluminaci to sekta, która czci Lucyfera, a jej symbolem jest oko w trójkącie. A to coś nowego, bo zawsze dotąd oko w trójkącie było symbolem Boga. Cytuj: Tylko, że chrześcijanie nie planują robić spisku przeciwko ludzkości. A istnieją jakiekolwiek sensowne argumenty które by przemawiały za tym, że masoni knują? Powalająca logika rozumowania: Dookoła symbole masońskie -> wniosek, że masoni knują spisek przeciwko ludzkości. Dookoła symbole chrześcijaństwa -> ...ale chrześcijanie nie knują żadnych spisków! Nie ma to jak logiczna i spójna argumentacja. Cytuj: Tu chodziło mi o demoralizacje młodzieży. Jeśli celem zwolenników NWO jest najpierw zdemoralizować młodzież, by łatwiej było im wprowadzić NWO, a młodzież jest już zdemoralizowana, to może być trudno uznać to za przypadek. Tym bardziej, że zwolennicy NWO mają do tego narzędzia (media, nauka i system edukacji szkolnej). Wybacz, jakiś czas temu stwierdziłem, że istnieją pewne formy głupoty, które nie nadają się do podejmowania z nimi dyskusji, toteż powyższe stwierdzenie skomentować mogę co najwyżej ROTFLem. Cytuj: Więc nie dziwi Cię to, że coś zostało przewidziane już 2000 lat temu? Bardziej mnie dziwi wyjątkowo naiwne, sztuczne i naciągane doszukiwanie się spełniania tych przepowiedni. Cytuj: Piszę to, bo wydaje mi się, że jesteś ateistą. Dobrze ci się wydaje. Cytuj: Ateiści uważają, że za NWO stoją Żydzi, masoni i iluminaci, a ludzie wierzący dodają do tego jeszcze szatana. Ateiści? Może i czasem ateiści, ale spiski żydomasońskoiluminackie to na ogół domena chrześcijan i to żeby nie było, często wcale nie katolików, a "biblijnych chrześcijan", tych samych co głoszą kreacjonizm. Cytuj: Co do katolików, to jest nawet na tym forum wątek poświęcony biochipom. Biochipy to jeden z punków wprowadzenia NWO. Wprowadzenie NWO to proces krok po kroku. Krok po kroku zmyślony  Cytuj: Ależ to może świadczyć o tym, że nauka to kłamstwo, a prawda jest tylko w Biblii. Aha, tak tak, kolejny przykład powalającej logiki rozumowania. Odkryliśmy fakty, które przeczą pewnemu tekstowi spisanemu 3000 lat temu, więc "tym gorzej dla faktów" - rzeczywistość się myli, a Biblia ma rację. Cytuj: Zdaniem pewnego chrześcijanina (bezwyznaniowego) wierzącego w NWO cały świat nauki i system edukacji jest sponsorowany przez masonów, a ci chcą podważyć wiarygodność Biblii. Chodzi tu głównie o Wielki Wybuch, teorie ewolucji i heliocentryzm. No, niezły jesteś. Negować heliocentryzm nawet kreacjoniści rzadko się odważają. Choć nie traktowałbym tego jako powodu do dumy... HAHAHa Witold, ty się uważasz za katolika? prosze cie oko w Trójkącie (nad trójkątem) oznacza "boga" hahahahahahaha człowieku ty nawet nie masz pojęcia o Biblii raczej. czytałeś o naznaczeniu diabla? http://www.youtube.com/watch?v=ab8c8ckebTE (kontrola ludzi nad światem) projekt w 100% NWO, http://www.youtube.com/watch#!v=38HlcS5 ... re=related Nie masz żadnego pojęcia o NWO a się o niech wypowiadasz. jeszcze to co napisałeś UP w sensie ze to popierasz,wiesz o ile NWO zmniejszy populacje? do 500milionow ludzi.  i powodzenia .
|
Pt lip 02, 2010 22:43 |
|
 |
mariusz22
|
Witoldzie jednym słowem jesteś smieszny.i GŁUPI!!!
|
Pt lip 02, 2010 22:48 |
|
 |
mariusz22
|
LUDZIE TO SIE DZIEJE NA NASZYCH OCZACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE SŁUCHAJCIE TEGO WITOLDA BO ON MÓWI STEK BZDUR NIE POCZYTAŁ A SIĘ WYPOWIADA!
|
Pt lip 02, 2010 22:51 |
|
 |
Witold
|
mariusz22 napisał(a): HAHAHa Witold, ty się uważasz za katolika? Nie. Natomiast przypuszczam, że ty uważasz się za posiadającego inteligencję i zdolność myślenia. Cóż. Źle uważasz. http://www.youtube.com/watch?v=kRA6wedXE0U
|
Pt lip 02, 2010 23:05 |
|
|
|