Nowenna Pompejska i cuda za jej przyczyną
Autor |
Wiadomość |
amadeus35
|
 Re: Nowenna Pompejska i cuda za jej przyczyną
olijula napisał(a): Nikt nigdy nie pojmie zamysłu Boga..... Tylko Bóg zna prawdę absolutną. Kto będzie w niebie wie tylko Bóg i NIKT INNY. Może będzie tak, że ostatecznie znajdą się tam wszyscy?  I o to powinnismy sie wszyscy modlic 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Pn lut 17, 2014 13:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Miałeś to już napisane. Rozumiem ale tym mnie nie przekonales, poniewaz nie ma odnosnika do Pisma Swietego. Ośmieszasz się.
|
Pn lut 17, 2014 13:42 |
|
 |
amadeus35
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): amadeus35 napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Miałeś to już napisane. Rozumiem ale tym mnie nie przekonales, poniewaz nie ma odnosnika do Pisma Swietego. Ośmieszasz się. Przyjmuje twoja uwage z pokora 
|
Pn lut 17, 2014 13:44 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
amadeus35 napisał(a): W Duchu Swietym zrozumiesz Slowo Boze  Ja już je rozumiem, dzięki Kościołowi 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lut 17, 2014 13:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): Przyjmuje twoja uwage z pokora  To teraz przyjmij wreszcie do wiadomości, że Twoje przekonania nie są wyznacznikiem tego, co jest możliwe na tym świecie. 
|
Pn lut 17, 2014 13:46 |
|
|
|
 |
amadeus35
|
Johnny99 napisał(a): amadeus35 napisał(a): W Duchu Swietym zrozumiesz Slowo Boze  Ja już je rozumiem, dzięki Kościołowi  Dla ciebie moze byc Kosciol dla mnie jest Duch Swiety 
|
Pn lut 17, 2014 13:48 |
|
 |
amadeus35
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): amadeus35 napisał(a): Przyjmuje twoja uwage z pokora  To teraz przyjmij wreszcie do wiadomości, że Twoje przekonania nie są wyznacznikiem tego, co jest możliwe na tym świecie.  Tu nie chodzi tylko o moje przekonania,tak mowi Pismo Swiete, przyjmuje twoja uwage ale sie z nia nie zgadzam 
|
Pn lut 17, 2014 13:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): Johnny99 napisał(a): amadeus35 napisał(a): W Duchu Swietym zrozumiesz Slowo Boze  Ja już je rozumiem, dzięki Kościołowi  Dla ciebie moze byc Kosciol dla mnie jest Duch Swiety  Każdy odstępca od Kościoła czy heretyk twierdzi, że "mnie prowadzi Duch Święty", wiec wybacz, ale to hasło ma niewielką siłę dowodową w świetle faktu, że ludzie, którzy tak mówią, najczęściej głoszą nauki, które są sprzeczne miedzy nimi samymi (nie mówiąc już o sprzeczności z Biblią). amadeus35 napisał(a): Tu nie chodzi tylko o moje przekonania,tak mowi Pismo Swiete, Tak? To zacytuj ten fragment Pisma Świętego, w którym zapisano, że Kościół nie może rozpoznać czy dana osoba jest w niebie.
|
Pn lut 17, 2014 13:52 |
|
 |
Johnny99
|
amadeus35 napisał(a): Dla ciebie moze byc Kosciol dla mnie jest Duch Swiety  Czyli? Powiedz mi, jak to działa. Masz wewnętrzne przekonanie co do jakiegoś rozumienia i jak osiąga ono wystarczający stopień pewności, to uznajesz, że to Duch Święty?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lut 17, 2014 13:52 |
|
 |
olijula
|
Widać nie czujecie działania Ducha Świętego w sobie skoro pytacie jak to jest..... Jak ktoś czuje Ducha w sobie to nie ma żadnych wątpliwości....To tak jak czujesz, że boli cię głowa. Wiesz, że tak jest i to jest fakt choć nie umiesz tego udowodnić drugiej osobie. Nie wyjaśnisz też jaki to jest ból jeśli ktoś sam go nie poczuje. Tego nie da się wytłumaczyć, ale kiedy już to poczujesz nie masz wątpliwości, że to Duch Święty  Życzę tego uczucia każdemu szczerze i prawdziwie
|
Pn lut 17, 2014 14:41 |
|
 |
olijula
|
amadeus35 napisał(a): olijula napisał(a): Nikt nigdy nie pojmie zamysłu Boga..... Tylko Bóg zna prawdę absolutną. Kto będzie w niebie wie tylko Bóg i NIKT INNY. Może będzie tak, że ostatecznie znajdą się tam wszyscy?  I o to powinnismy sie wszyscy modlic  Wierze, że miłosierdzie Boże nie ma granic a u Boga wszystko jest możliwe 
|
Pn lut 17, 2014 14:43 |
|
 |
amadeus35
|
Johnny99 napisał(a): amadeus35 napisał(a): Dla ciebie moze byc Kosciol dla mnie jest Duch Swiety  Czyli? Powiedz mi, jak to działa. Masz wewnętrzne przekonanie co do jakiegoś rozumienia i jak osiąga ono wystarczający stopień pewności, to uznajesz, że to Duch Święty? Juz spacjalnie dla ciebie pisalem, nie chce sie powtarzac, popros Jezusa Chrystusa zebys mogl to doznac i zeby zeslal ci Ducha Swietego tak byloby najlepiej. Olijula pieknie to opisala lepiej sie juz nie da 
|
Pn lut 17, 2014 14:49 |
|
 |
amadeus35
|
Yerpin@ Pisze o tym w kazdej prawie Ewangeli, nie bede cytowal calego Pisma Swietego, czytaj a zrozumiesz Co heretycy mowia nie wiem, natomiast ty nie mozesz inaczej mowic poniewaz grozi ci wyrzucenie z Kosciola dlatego dyskusja jest taka jaka jest 
|
Pn lut 17, 2014 14:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie bedziesz cytowal bo nie znasz Pisma sw. Te cytaty ktore wklejasz wyrwane z kontekstu wybitnie o tym swiadcza.
|
Pn lut 17, 2014 14:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): Pisze o tym w kazdej prawie Ewangeli, nie bede cytowal calego Pisma Swietego, czytaj a zrozumiesz Czyli po prostu po raz kolejny nie masz żadnego fragmentu Pisma Świętego, którym mógłbyś poprzeć głoszone przez siebie tezy, ale nie potrafisz się do tego przyznać.
|
Pn lut 17, 2014 14:58 |
|
|
|