Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: problem
No, to faktycznie trochę dziwne, jak przychodzi koleżanka i nagle zabiera się za lekturę jakiejś książki wziętej z półki, a jeszcze dziwniejsze jak jest to akurat Biblia. Dziwne masz koleżanki. Jedna wpada do Ciebie poczytać se Biblię, a druga (a może to ta sama?) uważa Cię za nienormalną, bo nie chcesz chodzić do kościółka... Ale skoro nie reagujesz alergicznie na przedmioty kultu, a na księży, to być może miałaś z nimi jakieś złe doświadczenia, o których niekoniecznie musisz chcieć opowiadać na forum....
A z rodzicami już rozmawiałaś (byle spokojnie!!)? Kiedy te rekolekcje?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt gru 16, 2014 22:04 |
|
|
|
 |
Qwerty2011
|
Roza444 napisał(a): powinno się tam iść (do kościoła) z radością a nie ze strachem i wielką złością Roza444 napisał(a): No tak miałam kontakt (z okultyzmem) i mam w sumie cały czas ale to nie ma nic do rzeczy. Roza444 napisał(a): Po prostu mam alergię na kościół Roza444 napisał(a): Trochę mnie rozśmieszyłeś tymi demonami Szczerze nie wierzę w takie rzeczy Cytuj: ale co do biblii np to ostatnio zirytowała mnie jedna sytuacja jak przyszła do mnie koleżanka i nie wiadomo po co zaczęła ją czytać jakby nie było nic innego do zrobienia strasznie się tym wpieniłam. Czy Ty nie widzisz, że wszystko to układa się w logiczną całość? Dziewczyno - obudź się.
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Wt gru 16, 2014 22:05 |
|
 |
Roza444
|
Jajko napisał(a): No, to faktycznie trochę dziwne, jak przychodzi koleżanka i nagle zabiera się za lekturę jakiejś książki wziętej z półki, a jeszcze dziwniejsze jak jest to akurat Biblia. Dziwne masz koleżanki. Jedna wpada do Ciebie poczytać se Biblię, a druga (a może to ta sama?) uważa Cię za nienormalną, bo nie chcesz chodzić do kościółka... Ale skoro nie reagujesz alergicznie na przedmioty kultu, a na księży, to być może miałaś z nimi jakieś złe doświadczenia, o których niekoniecznie musisz chcieć opowiadać na forum....
A z rodzicami już rozmawiałaś (byle spokojnie!!)? Kiedy te rekolekcje? Tak to ta sama, każdy ma inne hobby  Nie miałam złego doświadczenia z osobami duchownymi właśnie nawet w drugą stronę zawsze miałam z nimi dobry kontakt i w sumie częsty bo wcześniej cały czas coś działałam więc żadnej urazy nie mam. Dzisiaj nie rozmawiałam bo byłam za bardzo zmęczona jak wróciłam z pracy jutro porozmawiam w sobotę się zaczynają.
|
Wt gru 16, 2014 22:17 |
|
|
|
 |
Roza444
|
Qwerty2011 napisał(a): Roza444 napisał(a): powinno się tam iść (do kościoła) z radością a nie ze strachem i wielką złością Roza444 napisał(a): No tak miałam kontakt (z okultyzmem) i mam w sumie cały czas ale to nie ma nic do rzeczy. Roza444 napisał(a): Po prostu mam alergię na kościół Roza444 napisał(a): Trochę mnie rozśmieszyłeś tymi demonami Szczerze nie wierzę w takie rzeczy Cytuj: ale co do biblii np to ostatnio zirytowała mnie jedna sytuacja jak przyszła do mnie koleżanka i nie wiadomo po co zaczęła ją czytać jakby nie było nic innego do zrobienia strasznie się tym wpieniłam. Czy Ty nie widzisz, że wszystko to układa się w logiczną całość? Dziewczyno - obudź się. W jaką całość? Nie rozumiem o co Ci chodzi.
|
Wt gru 16, 2014 22:18 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: Dziewczyno - obudź się. Haahaha, hahahaa. Co to sie dzialo, uzdrowiska pol ze smiechu sie skrecalo... . Mnie na swoje fochy nie kupisz. Dam ci rade, znudzona wszystkim malolato. Idz teraz do kuchni, pierd... piescia w stol, spytaj czemu cie na katoliczke od malego nie wychowali! Czemu po pupie bylas nie bita. Jak mozesz wierzyc skoro pasa nie bylo! Niech teraz sie nie czepiaja, wlasne bledy w lozku przemysla, bo ty idziesz na teologa, dobijesz ich swietym takim i owakim. Farmazon potega jest i bedzie. "Zdrowe" umysly sie tu wypowiadaly. Tylko lokis, jak zwykle, odczepiencem nazwany zostanie. 
|
Wt gru 16, 2014 22:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Roza444 napisał(a): Qwerty2011 napisał(a): Roza444 napisał(a): powinno się tam iść (do kościoła) z radością a nie ze strachem i wielką złością Roza444 napisał(a): No tak miałam kontakt (z okultyzmem) i mam w sumie cały czas ale to nie ma nic do rzeczy. Roza444 napisał(a): Po prostu mam alergię na kościół Roza444 napisał(a): Trochę mnie rozśmieszyłeś tymi demonami Szczerze nie wierzę w takie rzeczy Cytuj: ale co do biblii np to ostatnio zirytowała mnie jedna sytuacja jak przyszła do mnie koleżanka i nie wiadomo po co zaczęła ją czytać jakby nie było nic innego do zrobienia strasznie się tym wpieniłam. Czy Ty nie widzisz, że wszystko to układa się w logiczną całość? Dziewczyno - obudź się. W jaką całość? Nie rozumiem o co Ci chodzi. Nie rozumiesz? Otworzyłaś się, przez okultyzm, na wpływ demonów, a teraz zastanawiasz się dlaczego nie możesz wytrzymać w kościele na Mszy Świętej i nie przystępujesz do sakramentów. Tu nie ma znaczenia, czy wierzysz w szatana (a powinnaś). On i tak będzie działał w Twoim życiu i odcinał cię od Boga, nawet jeżeli negujesz jego istnienie.
|
Wt gru 16, 2014 22:24 |
|
 |
Jajko
|
Ja tam z okultyzmem w życiu do czynienia nie miałem, a na msze nie cierpie chodzić odkąd sięgam pamiecią. Nudy straszne. A i strach przed spowiedzią też doskonale pamiętam. Spowiadałem się chyba 2 razy w życiu. Nie bardzo miałem z czego. Ale strach był. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Chyba jeszcze gorzej by było, jakbym miał jakiemuś obcemu facetowi opowiadać co tam złego (z punktu widzenia teorii katolickiej) robiłem. Wcale się Róży nie dziwię, że tego wszystkiego nie lubi. I nie doszukiwałbym się tu nadprzyrodzonej ingerencji samego Lucyfera czy innej istoty z zaświatów.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt gru 16, 2014 22:31 |
|
 |
lokis
|
Dzieki Yarpen, zapomnialem, ze obok bajeru, demony istnieja. Ale i anioly osobiste istnieja, ktorych ciezka praca pogardzasz. Niby sa, ale nieskuteczne. Wstyd mi za ciebie!
|
Wt gru 16, 2014 22:33 |
|
 |
Roza444
|
Jajko napisał(a): Ja tam z okultyzmem w życiu do czynienia nie miałem, a na msze nie cierpie chodzić odkąd sięgam pamiecią. Nudy straszne. A i strach przed spowiedzią też doskonale pamiętam. Spowiadałem się chyba 2 razy w życiu. Nie bardzo miałem z czego. Ale strach był. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Chyba jeszcze gorzej by było, jakbym miał jakiemuś obcemu facetowi opowiadać co tam złego (z punktu widzenia teorii katolickiej) robiłem. Wcale się Róży nie dziwię, że tego wszystkiego nie lubi. I nie doszukiwałbym się tu nadprzyrodzonej ingerencji samego Lucyfera czy innej istoty z zaświatów. A ja trochę się bawiłam w różne magiczne sprawy i wtedy jeszcze chodziłam do kościoła nie przeszkadzało mi jedno z drugim to nagle teraz miało by przeszkadzać. Jajko masz zupełną rację.
|
Wt gru 16, 2014 22:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Roza444 napisał(a): Jajko napisał(a): Ja tam z okultyzmem w życiu do czynienia nie miałem, a na msze nie cierpie chodzić odkąd sięgam pamiecią. Nudy straszne. A i strach przed spowiedzią też doskonale pamiętam. Spowiadałem się chyba 2 razy w życiu. Nie bardzo miałem z czego. Ale strach był. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Chyba jeszcze gorzej by było, jakbym miał jakiemuś obcemu facetowi opowiadać co tam złego (z punktu widzenia teorii katolickiej) robiłem. Wcale się Róży nie dziwię, że tego wszystkiego nie lubi. I nie doszukiwałbym się tu nadprzyrodzonej ingerencji samego Lucyfera czy innej istoty z zaświatów. A ja trochę się bawiłam w różne magiczne sprawy i wtedy jeszcze chodziłam do kościoła nie przeszkadzało mi jedno z drugim to nagle teraz miało by przeszkadzać. Jajko masz zupełną rację. Jak się obecnie zajmujesz okultyzmem  Udajesz że nie wierzysz w demony, a okultyzm do nich właśnie prowadzi. To że na początku było ok z okultyzmem to tak działa szatan na początku, dalej zajmujesz się okultyzmem i szatan ma otwarte drzwi by wzbudzać strach przed Mszą Św. i złość na Mszy Św., do tego szatan choć to on stoi za Twoimi problemami i jest ich źródłem, na co otworzyłaś drzwi przez okultyzm w którym ciągle trwasz, napuszcza Cię na Twoją własną najbliższą rodzinę.
|
Wt gru 16, 2014 22:52 |
|
 |
Roza444
|
Zajmuję się trudno to określić zajmowaniem raczej zainteresowaniem i trochę zabawą, zresztą co jest złego we wróżeniu z kart i robieniu różnych rytów dla mnie to jest frajda. Wcale nie udaję że nie wierzę tylko ciężko mi zrozumieć coś czego nie widzę, nie słyszę i nie czuję.
|
Wt gru 16, 2014 23:08 |
|
 |
czuowiek
|
quas napisał(a): do tego szatan choć to on stoi za Twoimi problemami i jest ich źródłem, na co otworzyłaś drzwi przez okultyzm w którym ciągle trwasz, napuszcza Cię na Twoją własną najbliższą rodzinę. A Pan patrzy i nie grzmi? Jak to? A jak piszę o Ojcu, który spokojnie się przygląda, jak jedno dziecko wbija śrubokręt w oko drugiemu, więc swoją biernością ponosi, jako Ojciec, pełną odpowiedzialność za utratę oka ofiary ataku śrubokrętem, to odpowiadają, że zły przykład... 
_________________ Johnny99: "Wszyscy, włącznie z tobą, wiedzą, że nikt nie wierzy w żadnego Potwora, a działalność Koscioła Spaghetti ma na celu wyśmiewanie wiary. Jest to tzw. wiedza powszechna."
|
Wt gru 16, 2014 23:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Roza444 napisał(a): Zajmuję się trudno to określić zajmowaniem raczej zainteresowaniem i trochę zabawą, zresztą co jest złego we wróżeniu z kart i robieniu różnych rytów dla mnie to jest frajda. Wcale nie udaję że nie wierzę tylko ciężko mi zrozumieć coś czego nie widzę, nie słyszę i nie czuję. Skutki tego odczuwasz i o nich właśnie piszesz. To co robisz i to o czym piszesz to jest uderzanie w Twoją własną rodzinę, nie widzisz tego jak owocem tego tutaj jest nawet to że inni obrażają dobre imię Twoich rodziców  Nie przeszkadza Ci to  Sama nazywasz swoich własnych rodziców dyktatorami i dajesz pożywkę ateistycznym sępom aby nazywali Twoich rodziców krzywdzicielami, ludzmi apodyktycznymi, ludźmi łamiącymi prawo....To nie jest normalne żeby za pójcie odświętne do Kościoła przed ludźmi tak uderzać we własnych rodziców. Twoje reakcje dotyczące Mszy Św. też normalne nie są i same z siebie się nie wzięły. Za tym stoi Twój okultyzm i jeżeli będziesz w tym trwała to się będzie pogłębiało, wyrządzisz szkodę sobie i swojej rodzinie, już to jest, już to odczuwasz, a może być gorzej. Przez okultyzm oddalasz się od Boga i Jego Kościoła i od własnych rodziców, najbliższych Ci ludzi.
|
Wt gru 16, 2014 23:36 |
|
 |
Jajko
|
To nie jest normalne by zmuszać awanturami pełnoletnią córkę do udziału w rytuałach religijnych. Więcej, to jest niezgodne z Prawami Człowieka, Konstytucją, a że niemoralne to już nie wspomnę.
|
Wt gru 16, 2014 23:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Roza444 napisał(a): Zajmuję się trudno to określić zajmowaniem raczej zainteresowaniem i trochę zabawą, zresztą co jest złego we wróżeniu z kart i robieniu różnych rytów dla mnie to jest frajda. Po pierwsze, to jest to grzech przeciwko I przykazaniu. Zaś po drugie, to nawet w wersji zabawy jest to zaproszenie dla diabła, aby wszedł w Twoje życie. Teraz zaś zbierasz niezbyt ciekawe owoce tej zabawy. Cytuj: Wcale nie udaję że nie wierzę tylko ciężko mi zrozumieć coś czego nie widzę, nie słyszę i nie czuję. A widziałaś kiedyś fale radiowe?
|
Śr gru 17, 2014 8:31 |
|
|
|