NIE dla pigułki „dzień po”!
Autor |
Wiadomość |
Otodox
Dołączył(a): Pn mar 03, 2014 16:14 Posty: 240 Lokalizacja: nieciekawa
|
 Re: NIE dla pigułki „dzień po”!
JedenPost napisał(a): Otodox napisał(a): Czasem alkohol zmiesza "chuć seksualną"
Pierwsze słyszę, powszechnie wiadomo, że jest raczej odwrotnie z uwagi na jego działanie odhamowujące. Zmniejsza co najwyżej prawdopodobieństwo stanięcia na wysokości zadania. ON: Pij, pij, będziesz łatwiejsza. ONA: Pij, pij, nie będziesz mógł. ON: Pij, pij, nie będziesz pamiętała że nie mogłem! I tyle w temacie  bo się zrobił off-topic
_________________ Na forach dyscyplina intelektualna jest sztuką raczej nieznaną.
|
So sty 31, 2015 19:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I naprawdę decydowana większość młodzieży chce odpowiedzialnie podchodzić do seksu i w duchu chrześcijańskim? Widzę jednak coś innego wokół. Młodzi nie czekają ze współżyciem do ślubu, chyba tylko nieliczni.
Widzę jak mieszkają ze sobą, nawet zmieniając partnerów co jakiś czas. No właśnie, przecież każdy wie, że zmiany partnerów seksualnych skutkują chorobami przenoszonym drogą płciową. Grupa wysokiego ryzyka: homoseksualiści i prostytutki. I zmiana partnerów seksualnych!!!W taki sposób rozprzestrzenia się AIDS i choroby weneryczne. Myślę że to bardzo ważny argument - czystość. Warto być wiernym sobie wzajemnie:)
|
Cz lut 05, 2015 0:10 |
|
 |
JedenPost
|
Maria-Magdalena napisał(a): Grupa wysokiego ryzyka: homoseksualiści Możesz wyjaśnić dlaczego?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz lut 05, 2015 7:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Maria-Magdalena napisał(a): Grupa wysokiego ryzyka: homoseksualiści Możesz wyjaśnić dlaczego? Często zmieniaja partnerów seksualnych.
|
Cz lut 05, 2015 8:36 |
|
 |
Johnny99
|
Otodox napisał(a): Sport działa dokładnie odwrotnie, zwiększa libido. Dokładnie, nie wiem skąd wziął się ten mit, popularny za PRL, że "sport rozładowuje". Chodziło chyba, nie wiem, o zmęczenie? Ale to co najwyżej na początku.. z doświadczenia "całego mojego dorosłego życia" wynika, że najlepiej "rozładowuje" praca (dużo pracy).
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz lut 05, 2015 8:52 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Maria-Magdalena napisał(a): JedenPost napisał(a): Maria-Magdalena napisał(a): Grupa wysokiego ryzyka: homoseksualiści Możesz wyjaśnić dlaczego? Często zmieniaja partnerów seksualnych. Wszyscy? To bardzo interesujące, bo wydawałoby się, że znaleźć partnera homoseksualnego jest znacznie trudniej niż hetero...
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz lut 05, 2015 8:56 |
|
 |
Johnny99
|
Niekoniecznie. Kiedyś był w Wyborczej (nie wiem, czy dam radę znaleźć) artykuł/reportaż jakiegoś (chyba) dziennikarza, który był gejem i narzekał właśnie na tę "łatwość". Jego zdaniem, to jest tak: owszem, osób homo jest mało, ale jak już na jakąś trafisz, to prawdopodobieństwo, że będzie "chętna" jest sporo wyższe niż w przypadku osób hetero.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz lut 05, 2015 9:04 |
|
 |
JedenPost
|
Cóż, dość logiczne, że deficyt przyczynia się do spadku wybredności W tym wypadku warto jednak uwzględnić to, że zarówno takie indywidualne studia jak i regularne badania statystyczne będą obarczone większym stopniem niereprezentatywności niż ma to miejsce w wypadku badań heteroseksualistów. Do badanych trzeba jakoś dotrzeć, a homoseksualizm jest wciąż czymś napiętnowanym i raczej ukrywanym. Osoby przyznające się do swojej orientacji są zatem grupą raczej specyficzną, będą to ludzie raczej z większych miast niż z mniejszych, obracający się i poszukujący partnerów (jak zapewne ów dziennikarz) w środowiskach raczej bardziej niż mniej wyodrębnionych z ogółu, o których można domniemywać, że są tez seksualnie bardziej aktywni. W konsekwencji osoby bardziej rozwiązłe będą w badaniach nadreprezentowane, a nie bardzo wiadomo jaką wziąć na to poprawkę.
|
Cz lut 05, 2015 9:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost, zwróć uwagę, ze delikatnie odbiegasz od tematyki. Homoseksualiści nie muszą brać pigułki "dzień po".
Jednak są w grupie wysokiego ryzyka zachrowań na choroby przenoszone drogą płciową, ponieważ często zmieniają partnerów.
|
Cz lut 05, 2015 10:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost, przepraszam. Widzę jak moje słowa zabrzmiały. Mam nadzieję że mi wybaczysz. M-M
|
Pt lut 06, 2015 8:41 |
|
 |
JedenPost
|
Proszę? Normalnie zabrzmiały, faktycznie był to offtop, nie ma za co przepraszać 
|
Pt lut 06, 2015 9:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam nadzieję, że ja nie utworzę offtopu  I pozdrawiam. Znalezione w sieci: http://gosc.pl/doc/1638197.Gender-jak-marksizmMyslę że ten artykuł jest bardzo spójny z legalizacją "pigułki dzień po", mówiąc o tych samych zagrożeniach dotyczących wychowania dzieci, ról społecznych, zachowań. A o. J. Augustyn mówi bardzo wyraźnie do czego to zmierza i jak powinni zachować się odpowiedzialni rodzice.
|
Pt lut 06, 2015 11:42 |
|
 |
Verbal
|
Maria-Magdalena napisał(a): M A o. J. Augustyn mówi bardzo wyraźnie do czego to zmierza i jak powinni zachować się odpowiedzialni rodzice. Szkoda ,że ojciec Augustyn tak niewiele wie o tym czym jest ten "straszny" gender. A ,że mu się z bolszewizmem kojarzy ... no tak tak jak w dowcipie o szeregowcu ,któremu się wszystko z d... kojarzyło.
|
Pt lut 06, 2015 12:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magdaleno, gender studies nie taki straszny jak go malują. Moim zdaniem przereklamowany i demonizowany. I nie zapominaj o tym że gdyby nie te straszne feministki genderowe to ani Ty ani Twoja córka nie mogłybyście kształcić się ani pracować ani mieć swoich pieniędzy na małe kobiece przyjemności. I także wiele innych rzeczy, przecież kiedyś nawet nie było publicznych szaletów dla kobiet bo przecież miejsce kobiety jest ....? Cytuj: Ważnym paradygmatem studiów gender jest teoria społeczeństwa patriarchalnego, zgodnie z którą kobiety są ofiarami instytucjonalnie utrwalonej męskiej dominacji w społeczeństwie i kulturze. Dominacja ta, uzasadniana naturalną nierównością biologiczną płci, prowadziła do wykluczenia kobiet z najważniejszych obszarów życia społecznego (przede wszystkim z nauki, gospodarki, polityki i religii). Kobiecość konstruowana była jako odwrotność i uzupełnienie męskości, przypisywano jej cechy związane z wycofaniem, biernością i słabością, rezerwując dla kobiet podrzędne role w strukturze społecznej. Z tego powodu studia gender stanowią ważny element gender mainstreamingu, czyli strategii politycznej zmierzającej do likwidacji przejawów dyskryminacji kobiet i wypracowania stanu zrównoważonych relacji pomiędzy mężczyznami i kobietami[potrzebne źródło].
Studia gender podejmowane są w obrębie wielu dyscyplin akademickich, m.in. w filozofii, historii, socjologii, psychologii, antropologii kultury, literaturoznawstwie, historii sztuki, ekonomii i in. Teoretycy gender studies przyjmują założenie, że wszystkie aspekty ludzkiego życia uwarunkowane są konsekwencjami obowiązywania społecznych i kulturowych norm płci.
|
Pt lut 06, 2015 22:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy naprawdę uważasz że tamten świat był taki zły? To był uprządkowany świat kobiety i mężczyzny. Boży świat. https://www.youtube.com/watch?v=woAFATRKE_EUwierz mi, bardziej przeraża mnie ten który nieuchonnie nadchodzi. Świat totalnego chaosu. A dobrze wiesz kto kryje się w chaosie.
|
So lut 07, 2015 11:38 |
|
|
|