Czy Bog modyfikuje czasoprzestrzen ?
Autor |
Wiadomość |
gabriel
|
Religia zydowska opiera sie na podobnych co chrzescijanstwo zasadach tj tego samego Boga
Dla nich prawda jest prawda taka sama jak my wyznajemy z tym ze oni nie uznaja Jezusa.Robia to nie tyle z przekory co z wiary ze rzeczywiscie Jezus nie jest Bogiem .Robia to poniewaz w to wierza.....
Za to wg mnie nie ma potepienia
Potepienie moglo by byc wtedy gyby wiedzieli ze Jezus jest Bogie a zaparli sie go ( odrzucili dobro ) . w imie doraznych celow ..i co najwazniejsze nie zalowali tego
Tak wiec jej mezowi potepienie z samej wyznawanej wiary nie grozi ..bo wierzy w to co wierzy i mysli ze dobrze postepuje...natomiast Twoja corka ..jesli wierzy w Jezusa...a zmeinai wiare w imie doraznych celow , jednym slwoem wybiera swiadomie falsz wiedzac ze to falsz..moze miec wieksze z tego powodu problemy
Tak wiec widzimy sa dwa wskazniki
Czy robi to w imie doraznych korzysci .........i ( tutaj ma juz pierwsze problemy z Bogiem ..ale wydaje mi sie ze to nie jest jeszcze najgorsze...
i
Jaka to religia ktora zaczyna wyznawac i co ona propaguje ( zaprzeczenie naszej wyznawanej koncecji dobra i Boga ..np satanisci ) no i wtedy ...moze to skutkowac potepieniem
Sama sztywna definicja apostazji jaka wyznaje pan Jarzebski jest typowo urzednicza ( tak pisze paragraf i koniec kropka )..a Jezus nigdy nie byl sztywniakiem..a zawsze lamal konwenanse o ile owoc tego lamania przynosil dobro dla ludzi
|
Cz lut 02, 2006 20:16 |
|
|
|
 |
gabriel
|
Cytuj: WŁAŚNIE, ALE CHYBA INACZEJ ROZUMIEMY ZŁO ZAŁÓŻMY, ŻE WSZELKIMI SPOSOBAMI BĘDĘ ZMUSZAŁ CÓRKĘ DO ZABICIA JEJ MIŁOŚCI, A ONA W ODPOWIEDZI POPEŁNI SAMOBÓJSTWO
Czy pokazywanie prawdy i jej udowadnianie prawdy to jest zmuszanie  ?
Czy pisze aby corka zabila swoja milosc ?
Czy corka jesli w cos szczerze wierzy nie moze wierzyc dalej ? kto jej kazal zmienic wiare ? sama to zrobila w imie przypodobania sie mezowi tak ?
Czy jesli ktos wybiera swiadomie nieprawde wiedzac ze to nieprawda ma nie byc nawracany na prawde ?
Mnie tylko chodzi o jedno..niech corka wierzy w to w co prawdziwie wierzy..a nie udaje ze jest religi judaistycznej sama nie wierzac w to bo wtedy jeszcze wieksza sobie szkode wyrzadza iz gdyby szczerze w to wierzyla
|
Cz lut 02, 2006 20:25 |
|
 |
roberthat
|
gabriel napisał(a): Religia zydowska opiera sie na podobnych co chrzescijanstwo zasadach tj tego samego Boga Dla nich prawda jest prawda taka sama jak my wyznajemy z tym ze oni nie uznaja Jezusa.Robia to nie tyle z przekory co z wiary ze rzeczywiscie Jezus nie jest Bogiem .Robia to poniewaz w to wierza..... Za to wg mnie nie ma potepienia Potepienie moglo by byc wtedy gyby wiedzieli ze Jezus jest Bogie a zaparli sie go ( odrzucili dobro ) . w imie doraznych celow ..i co najwazniejsze nie zalowali tego
Czyli znowu dzielisz ludzi na "murzynów" i "białych". Żyd jest teraz dobry bo religia podobna, a Muzułmanin jak napisałes wyzej to katastrofa ? czyli podludź .... gabriel napisał(a): Tak wiec jej mezowi potepienie z samej wyznawanej wiary nie grozi ..bo wierzy w to co wierzy i mysli ze dobrze postepuje...natomiast Twoja corka ..jesli wierzy w Jezusa...a zmeinai wiare w imie doraznych celow , jednym slwoem wybiera swiadomie falsz wiedzac ze to falsz..moze miec wieksze z tego powodu problemy
Widocznie moja córka nie była ortodoksą, skoro poszła za głosem serca .... ona teraz wierzy w religię męża i ja to wiem, tak więc nie ma nic wspólnego z katolicyzmem zatem nie ma mowy o apostazjii czyz nie ?
NIGDY jako dorosła osoba nie składała przysięgi na wierność KK !
_________________ Złote myśli każdej religii:
1. Wyłącznie moja religia jest religią prawdziwą
2. Wyłacznie moja religia ma pełnię prawdy
Tylko gdzie wówczas miejsce na rozmowy, na negocjacje ?
|
Cz lut 02, 2006 20:34 |
|
|
|
 |
gabriel
|
Zeby skonczyc ta przydlugawa dyskusje i nie ma temat  konkluduje
Jesli chcesz aby corka nawrocila sie na katolicyzm...postepuj tak jak napisalem w ktorys tam poscie
Jesli ona nie wierzy w religie zydowska a tkwi w niej dla milosci do meza..to taka milosc nie jest dobra ( nie mozna robic zlych zreczy w imie milosci i musisz jej to powiedziec ) ..bo prawdziwa milosc musi byc oparta na prawdzie...i szczerosci..takze szczerosci wyznania
Popelnila grzech apostazji jesli jak juz pisalem dziesiatki razy wie ze robi zle ..a robi to dalej ( czyli tkwi w apostazji ) ale sa jeszcze owoce tej apostazji ...i jesli one przynosza dobro to wierze ( to nei jest zadna teologicza wyracznia a tylko moja prywatna opinia ) ze Jezus ja zbawi ...bo Jezus przelamuje sztywne paragrafy i formulki jesli sam owoc nie przynosi zla zaparcia sie dobra i Boga
|
Cz lut 02, 2006 20:44 |
|
 |
roberthat
|
gabriel napisał(a): Cytuj: WŁAŚNIE, ALE CHYBA INACZEJ ROZUMIEMY ZŁO ZAŁÓŻMY, ŻE WSZELKIMI SPOSOBAMI BĘDĘ ZMUSZAŁ CÓRKĘ DO ZABICIA JEJ MIŁOŚCI, A ONA W ODPOWIEDZI POPEŁNI SAMOBÓJSTWO Czy pokazywanie prawdy i jej udowadnianie prawdy to jest zmuszanie ?Czy pisze aby corka zabila swoja milosc ? Czy corka jesli w cos szczerze wierzy nie moze wierzyc dalej ? kto jej kazal zmienic wiare ? sama to zrobila w imie przypodobania sie mezowi tak ?
A jeśli to pokazywanie i udowadnianie zakończy się jej samobójstwem ... czy tez byś to robił ... ja wiem że to mozliwe ...
Kto powiedział że moja córka kiedykolwiek szczerze wierzyła w KK .... to ja jej rodzic wysłałem dziecko do chrztu, komunii, bierzmowania ... ale to było dziecko które ma wolna wolę i po osiagnięciu dojrzałości może podjąć dorosłą decyzję i ona to zrobiła ... czy to maja wina że kościól bierzmuje 14-letnie dzieci które nie mają swojego zdecydowanego zdania i przede wszystkim zdolności prawnej do zawierania jakichkolwiek umów, także z Bogiem ...
|
Cz lut 02, 2006 20:44 |
|
|
|
 |
gabriel
|
Cytuj: Muzułmanin jak napisałes wyzej to katastrofa Muzulmanska wiara to nie religia szerzenia dobra a szerzenia woli allaha ..ktorego niekoniecznie wszystkie mysli spisane w Koranie jak wierza muzulamnie przynosza owoce dobra ..tylko pewnego porzadku swiatowego wg widzimisie ich Allaha Czyli wg nich mozna robic zlo o ile to jest wg wskazan ich allaha..a to sie kompletnie kloci z nasza koncepcja Boga jako tylko dobra i milosci Cytuj: Widocznie moja córka nie była ortodoksą, skoro poszła za głosem serca .... ona teraz wierzy w religię męża i ja to wiem, tak więc nie ma nic wspólnego z katolicyzmem zatem nie ma mowy o apostazjii czyz nie ?
Jesli szczerze wierzy w nowa wiare ze tylko ta wiara jest prawdziwa..to tylko bladzi w wierze ..i nie jest to apostazja ( wg mnie )
|
Cz lut 02, 2006 20:51 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: A jeśli to pokazywanie i udowadnianie zakończy się jej samobójstwem ... czy tez byś to robił ... ja wiem że to mozliwe
No coz, pytanie od wiekow czy mowic gorzka prawde czy slodki falsz w takich przypadkach
Piszac skrajnosciami bo one wyrazniej pokazuje sprawe :
Czy mowic choremu ze ma raka i czeka go najwyzej 2 mies zycia ..czy udawac ze ma tylko niegrozna chorobe
Jesli wiesz ze skonczyloby sie to samobojstwem..to pewnie nic nie rob tylko sie modl i rob dobre uczynki za jej nawrocenie ..( jesli tego pragniesz )
|
Cz lut 02, 2006 20:57 |
|
 |
roberthat
|
gabriel napisał(a): Jesli ona nie wierzy w religie zydowska a tkwi w niej dla milosci do meza..to taka milosc nie jest dobra ( nie mozna robic zlych zreczy w imie milosci i musisz jej to powiedziec ) ..bo prawdziwa milosc musi byc oparta na prawdzie...i szczerosci..takze szczerosci wyznania ...Popelnila grzech apostazji jesli jak juz pisalem dziesiatki razy [b]wie ze robi zle ..a robi to dalej ( czyli tkwi w apostazji ) ....
Ale Ona szczerze wierzy w religię męza, nie wierzy w katolicyzm, i ja to wiem na 100% tak więc wszystko w porzadku, czyz nie ?
Nie może byc zatem mowy o apostazji ..... bo Ona nie wierzy w katolicyzm
|
Cz lut 02, 2006 20:58 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: Ale Ona szczerze wierzy w religię męza, nie wierzy w katolicyzm, i ja to wiem na 100% tak więc wszystko w porzadku, czyz nie ?
Nie jest w porzadku bo bladzi w religii ( wg mnie ) ale to nie skutkuje grzechem smiertelnym o ile nie przynosi to owoce zla
|
Cz lut 02, 2006 21:09 |
|
 |
roberthat
|
gabriel napisał(a): Cytuj: A jeśli to pokazywanie i udowadnianie zakończy się jej samobójstwem ... czy tez byś to robił ... ja wiem że to mozliwe No coz, pytanie od wiekow czy mowic gorzka prawde czy slodki falsz w takich przypadkach
Nawet gdyby nie groziło samobójstwo, to ja widząc jak sie kochają NIE MAM PRAWA zabijać tej miłości  !!!!
Czy byłbyś szczęśliwy gdyby Twoja córka zabiła taka miłość i poszła do zakonu ? - bo ja nie  !!
Zakładasz jak zwykle to co w stopce każdego mojego postu.
Ja to szanuję - masz do tego prawo.
Ale ty uszanuj też inne religie, łącznie z Islamem  !!
Zauważ, że Twoje racje oparte są na 100% wierze, że tylko około 10% ludności swiata jest tego samego zdania, a może prawda jest po stronie Żydów, Prawosławnych, Muzułmanów....
|
Cz lut 02, 2006 21:10 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: Ale ty uszanuj też inne religie, łącznie z Islamem
Moge islam conajwyzej tolerowac...nie moge szanowac czegos co nie uznaje koncepcji Boga jako milosci tylko koncepcje Boga jako poddanstwa jego zachciankom..bo takim torem idac musialbym szanowac satanizm
|
Cz lut 02, 2006 21:15 |
|
 |
roberthat
|
P.S.
Chyba ktoś wielki powiedział, że aby zrozumieć inne religie trzeba spróbować spojrzeć na świat ich oczami. Troche tu popisałem i widzę, że większość ekspertów nie jest do tego zdolna. Religie takie jak Judaizm, Islam ... itp stają co niektórym ekspertom ością w gardle, jak to ktoś słusznie napisał w innym wątku ....
Trudno jest dyskutować w obliczu takiego zaślepienia jedynie słuszną wiarą ... tak więc dobranoc.
|
Cz lut 02, 2006 21:19 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: Zauważ, że Twoje racje oparte są na 100% wierze, że tylko około 10% ludności swiata jest tego samego zdania, a może prawda jest po stronie Żydów, Prawosławnych
Pisze w to co szczerze wierze ...innczej..musialbym dywagowac ze ..a moze kolor bialy to w rzeczywistosci zolty albo jasno kremowy ? ( wlasciwa kolejnosc  )
Poszanowania islamu.....musialbym przyjac dywagacje ze kolor bialy jest moze kolorem brazowym !?
Poszanowania satanizmu...dywagacje czy kolor bialy nie jest czasami kolorem czarnym 
|
Cz lut 02, 2006 21:20 |
|
 |
roberthat
|
gabriel napisał(a): Cytuj: Ale ty uszanuj też inne religie, łącznie z Islamem
Moge islam conajwyzej tolerowac...nie moge szanowac czegos co nie uznaje koncepcji Boga jako milosci tylko koncepcje Boga jako poddanstwa jego zachciankom..bo takim torem idac musialbym szanowac satanizm
A Papież jednak szanuje i rozmawia z muzułmanami ....
Gabriel: Bój się Boga !
Czy Islam = Satanizm  ??
Napisz to w jakiejs gazecie, a będzie ogólnoświatowy skandal podobny do karykatury machometa z bombą na głowie ...
|
Cz lut 02, 2006 21:23 |
|
 |
gabriel
|
Cytuj: Chyba ktoś wielki powiedział, że aby zrozumieć inne religie trzeba spróbować spojrzeć na świat ich oczami.
Albo mozna miec tak mozg wyprany aby wierzyc ze zlo to jest dobro ( da sie to odpowiednimi technikami zrobic )..i tak niektore religie i nurty spoleczne wyznaja
|
Cz lut 02, 2006 21:24 |
|
|
|