Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 17:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
 Czy Bog modyfikuje czasoprzestrzen ? 
Autor Wiadomość

Religia zydowska opiera sie na podobnych co chrzescijanstwo zasadach tj tego samego Boga
Dla nich prawda jest prawda taka sama jak my wyznajemy z tym ze oni nie uznaja Jezusa.Robia to nie tyle z przekory co z wiary ze rzeczywiscie Jezus nie jest Bogiem .Robia to poniewaz w to wierza.....
Za to wg mnie nie ma potepienia
Potepienie moglo by byc wtedy gyby wiedzieli ze Jezus jest Bogie a zaparli sie go ( odrzucili dobro ) . w imie doraznych celow ..i co najwazniejsze nie zalowali tego

Tak wiec jej mezowi potepienie z samej wyznawanej wiary nie grozi ..bo wierzy w to co wierzy i mysli ze dobrze postepuje...natomiast Twoja corka ..jesli wierzy w Jezusa...a zmeinai wiare w imie doraznych celow , jednym slwoem wybiera swiadomie falsz wiedzac ze to falsz..moze miec wieksze z tego powodu problemy

Tak wiec widzimy sa dwa wskazniki
Czy robi to w imie doraznych korzysci .........i ( tutaj ma juz pierwsze problemy z Bogiem ..ale wydaje mi sie ze to nie jest jeszcze najgorsze...
i

Jaka to religia ktora zaczyna wyznawac i co ona propaguje ( zaprzeczenie naszej wyznawanej koncecji dobra i Boga ..np satanisci ) no i wtedy ...moze to skutkowac potepieniem
!!

Sama sztywna definicja apostazji jaka wyznaje pan Jarzebski jest typowo urzednicza ( tak pisze paragraf i koniec kropka )..a Jezus nigdy nie byl sztywniakiem..a zawsze lamal konwenanse o ile owoc tego lamania przynosil dobro dla ludzi

Cz lut 02, 2006 20:16

WŁAŚNIE, ALE CHYBA INACZEJ ROZUMIEMY ZŁO
ZAŁÓŻMY, ŻE WSZELKIMI SPOSOBAMI BĘDĘ ZMUSZAŁ CÓRKĘ DO ZABICIA JEJ MIŁOŚCI, A ONA W ODPOWIEDZI POPEŁNI SAMOBÓJSTWO

Czy pokazywanie prawdy i jej udowadnianie prawdy to jest zmuszanie ???
Czy pisze aby corka zabila swoja milosc ?
Czy corka jesli w cos szczerze wierzy nie moze wierzyc dalej ? kto jej kazal zmienic wiare ? sama to zrobila w imie przypodobania sie mezowi tak ?

Czy jesli ktos wybiera swiadomie nieprawde wiedzac ze to nieprawda ma nie byc nawracany na prawde ?
Mnie tylko chodzi o jedno..niech corka wierzy w to w co prawdziwie wierzy..a nie udaje ze jest religi judaistycznej sama nie wierzac w to bo wtedy jeszcze wieksza sobie szkode wyrzadza iz gdyby szczerze w to wierzyla

Cz lut 02, 2006 20:25

Religia zydowska opiera sie na podobnych co chrzescijanstwo zasadach tj tego samego Boga
Dla nich prawda jest prawda taka sama jak my wyznajemy z tym ze oni nie uznaja Jezusa.Robia to nie tyle z przekory co z wiary ze rzeczywiscie Jezus nie jest Bogiem .Robia to poniewaz w to wierza.....
Za to wg mnie nie ma potepienia
Potepienie moglo by byc wtedy gyby wiedzieli ze Jezus jest Bogie a zaparli sie go ( odrzucili dobro ) . w imie doraznych celow ..i co najwazniejsze nie zalowali tego

Czyli znowu dzielisz ludzi na "murzynów" i "białych". Żyd jest teraz dobry bo religia podobna, a Muzułmanin jak napisałes wyzej to katastrofa ? czyli podludź ....

gabriel napisał(a):
Tak wiec jej mezowi potepienie z samej wyznawanej wiary nie grozi ..bo wierzy w to co wierzy i mysli ze dobrze postepuje...natomiast Twoja corka ..jesli wierzy w Jezusa...a zmeinai wiare w imie doraznych celow , jednym slwoem wybiera swiadomie falsz wiedzac ze to falsz..moze miec wieksze z tego powodu problemy

Widocznie moja córka nie była ortodoksą, skoro poszła za głosem serca .... ona teraz wierzy w religię męża i ja to wiem, tak więc nie ma nic wspólnego z katolicyzmem zatem nie ma mowy o apostazjii czyz nie ?

NIGDY jako dorosła osoba nie składała przysięgi na wierność KK !

Tylko gdzie wówczas miejsce na rozmowy, na negocjacje ?

Cz lut 02, 2006 20:34

Zeby skonczyc ta przydlugawa dyskusje i nie ma temat :) konkluduje

Jesli chcesz aby corka nawrocila sie na katolicyzm...postepuj tak jak napisalem w ktorys tam poscie

Jesli ona nie wierzy w religie zydowska a tkwi w niej dla milosci do meza..to taka milosc nie jest dobra ( nie mozna robic zlych zreczy w imie milosci i musisz jej to powiedziec ) ..bo prawdziwa milosc musi byc oparta na prawdzie...i szczerosci..takze szczerosci wyznania

Popelnila grzech apostazji jesli jak juz pisalem dziesiatki razy wie ze robi zle ..a robi to dalej ( czyli tkwi w apostazji ) ale sa jeszcze owoce tej apostazji ...i jesli one przynosza dobro to wierze ( to nei jest zadna teologicza wyracznia a tylko moja prywatna opinia ) ze Jezus ja zbawi ...bo Jezus przelamuje sztywne paragrafy i formulki jesli sam owoc nie przynosi zla zaparcia sie dobra i Boga

Cz lut 02, 2006 20:44

Cytuj:
WŁAŚNIE, ALE CHYBA INACZEJ ROZUMIEMY ZŁO
ZAŁÓŻMY, ŻE WSZELKIMI SPOSOBAMI BĘDĘ ZMUSZAŁ CÓRKĘ DO ZABICIA JEJ MIŁOŚCI, A ONA W ODPOWIEDZI POPEŁNI SAMOBÓJSTWO

Czy pokazywanie prawdy i jej udowadnianie prawdy to jest zmuszanie ???
Czy pisze aby corka zabila swoja milosc ?
Czy corka jesli w cos szczerze wierzy nie moze wierzyc dalej ? kto jej kazal zmienic wiare ? sama to zrobila w imie przypodobania sie mezowi tak ?

A jeśli to pokazywanie i udowadnianie zakończy się jej samobójstwem ... czy tez byś to robił ... ja wiem że to mozliwe ...

Kto powiedział że moja córka kiedykolwiek szczerze wierzyła w KK .... to ja jej rodzic wysłałem dziecko do chrztu, komunii, bierzmowania ... ale to było dziecko które ma wolna wolę i po osiagnięciu dojrzałości może podjąć dorosłą decyzję i ona to zrobiła ... czy to maja wina że kościól bierzmuje 14-letnie dzieci które nie mają swojego zdecydowanego zdania i przede wszystkim zdolności prawnej do zawierania jakichkolwiek umów, także z Bogiem ...

Cz lut 02, 2006 20:44

Muzułmanin jak napisałes wyzej to katastrofa

Muzulmanska wiara to nie religia szerzenia dobra a szerzenia woli allaha ..ktorego niekoniecznie wszystkie mysli spisane w Koranie jak wierza muzulamnie przynosza owoce dobra ..tylko pewnego porzadku swiatowego wg widzimisie ich Allaha
Czyli wg nich mozna robic zlo o ile to jest wg wskazan ich allaha..a to sie kompletnie kloci z nasza koncepcja Boga jako tylko dobra i milosci
Cytuj:
Widocznie moja córka nie była ortodoksą, skoro poszła za głosem serca .... ona teraz wierzy w religię męża i ja to wiem, tak więc nie ma nic wspólnego z katolicyzmem zatem nie ma mowy o apostazjii czyz nie ?

Jesli szczerze wierzy w nowa wiare ze tylko ta wiara jest prawdziwa..to tylko bladzi w wierze ..i nie jest to apostazja ( wg mnie )

Cz lut 02, 2006 20:51

A jeśli to pokazywanie i udowadnianie zakończy się jej samobójstwem ... czy tez byś to robił ... ja wiem że to mozliwe

No coz, pytanie od wiekow czy mowic gorzka prawde czy slodki falsz w takich przypadkach

Piszac skrajnosciami bo one wyrazniej pokazuje sprawe :
Czy mowic choremu ze ma raka i czeka go najwyzej 2 mies zycia ..czy udawac ze ma tylko niegrozna chorobe

Jesli wiesz ze skonczyloby sie to samobojstwem..to pewnie nic nie rob tylko sie modl i rob dobre uczynki za jej nawrocenie ..( jesli tego pragniesz )

Cz lut 02, 2006 20:57

Jesli ona nie wierzy w religie zydowska a tkwi w niej dla milosci do meza..to taka milosc nie jest dobra ( nie mozna robic zlych zreczy w imie milosci i musisz jej to powiedziec ) ..bo prawdziwa milosc musi byc oparta na prawdzie...i szczerosci..takze szczerosci wyznania
...Popelnila grzech apostazji jesli jak juz pisalem dziesiatki razy [b]wie ze robi zle ..a robi to dalej ( czyli tkwi w apostazji ) ....

Ale Ona szczerze wierzy w religię męza, nie wierzy w katolicyzm, i ja to wiem na 100% tak więc wszystko w porzadku, czyz nie ?

Nie może byc zatem mowy o apostazji ..... bo Ona nie wierzy w katolicyzm

Cz lut 02, 2006 20:58

Ale Ona szczerze wierzy w religię męza, nie wierzy w katolicyzm, i ja to wiem na 100% tak więc wszystko w porzadku, czyz nie ?

Nie jest w porzadku bo bladzi w religii ( wg mnie ) ale to nie skutkuje grzechem smiertelnym o ile nie przynosi to owoce zla

Cz lut 02, 2006 21:09

Cytuj:
A jeśli to pokazywanie i udowadnianie zakończy się jej samobójstwem ... czy tez byś to robił ... ja wiem że to mozliwe

No coz, pytanie od wiekow czy mowic gorzka prawde czy slodki falsz w takich przypadkach

Nawet gdyby nie groziło samobójstwo, to ja widząc jak sie kochają NIE MAM PRAWA zabijać tej miłości !!!!!!

Czy byłbyś szczęśliwy gdyby Twoja córka zabiła taka miłość i poszła do zakonu ? - bo ja nie !!!!

Zakładasz jak zwykle to co w stopce każdego mojego postu.
Ja to szanuję - masz do tego prawo.
Ale ty uszanuj też inne religie, łącznie z Islamem !!!!

Zauważ, że Twoje racje oparte są na 100% wierze, że tylko około 10% ludności swiata jest tego samego zdania, a może prawda jest po stronie Żydów, Prawosławnych, Muzułmanów....

Cz lut 02, 2006 21:10

Ale ty uszanuj też inne religie, łącznie z Islamem

Moge islam conajwyzej tolerowac...nie moge szanowac czegos co nie uznaje koncepcji Boga jako milosci tylko koncepcje Boga jako poddanstwa jego zachciankom..bo takim torem idac musialbym szanowac satanizm

Cz lut 02, 2006 21:15

Chyba ktoś wielki powiedział, że aby zrozumieć inne religie trzeba spróbować spojrzeć na świat ich oczami. Troche tu popisałem i widzę, że większość ekspertów nie jest do tego zdolna. Religie takie jak Judaizm, Islam ... itp stają co niektórym ekspertom ością w gardle, jak to ktoś słusznie napisał w innym wątku ....

Trudno jest dyskutować w obliczu takiego zaślepienia jedynie słuszną wiarą ... tak więc dobranoc.

Cz lut 02, 2006 21:19

Zauważ, że Twoje racje oparte są na 100% wierze, że tylko około 10% ludności swiata jest tego samego zdania, a może prawda jest po stronie Żydów, Prawosławnych

Pisze w to co szczerze wierze ...innczej..musialbym dywagowac ze ..a moze kolor bialy to w rzeczywistosci zolty albo jasno kremowy ? ( wlasciwa kolejnosc :) )

Poszanowania islamu.....musialbym przyjac dywagacje ze kolor bialy jest moze kolorem brazowym !?

Poszanowania satanizmu...dywagacje czy kolor bialy nie jest czasami kolorem czarnym !!

Cz lut 02, 2006 21:20

Cytuj:
Ale ty uszanuj też inne religie, łącznie z Islamem

Moge islam conajwyzej tolerowac...nie moge szanowac czegos co nie uznaje koncepcji Boga jako milosci tylko koncepcje Boga jako poddanstwa jego zachciankom..bo takim torem idac musialbym szanowac satanizm

A Papież jednak szanuje i rozmawia z muzułmanami ....
Gabriel: Bój się Boga !

Czy Islam = Satanizm ????

Napisz to w jakiejs gazecie, a będzie ogólnoświatowy skandal podobny do karykatury machometa z bombą na głowie ...

Cz lut 02, 2006 21:23

Chyba ktoś wielki powiedział, że aby zrozumieć inne religie trzeba spróbować spojrzeć na świat ich oczami.

Albo mozna miec tak mozg wyprany aby wierzyc ze zlo to jest dobro ( da sie to odpowiednimi technikami zrobic )..i tak niektore religie i nurty spoleczne wyznaja

Cz lut 02, 2006 21:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona