Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 18:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski
sapper napisał(a):
Alus, te 20 % moze byc 100% gdy tych 80 % nie bedzie.

Samoistnie znikną, czy zmusi się je do emigracji?

N lip 03, 2016 15:31
No i dlaczego oni mają słuchać Alusa ?
Czy nie bardziej wiarygodna jest Rozalia Celakówna i Jezus Chrystus który jej przekazał okreslone treści?

N lip 03, 2016 15:33
veros napisał(a):
No i dlaczego oni mają słuchać Alusa ?
Czy nie bardziej wiarygodna jest Rozalia Celakówna i Jezus Chrystus który jej przekazał okreslone treści?

Staniesz sie wiarygodny w swych wywodach, gdy podasz autora podanego cytatu.....

N lip 03, 2016 15:35
Alus, ja nie pracuję na wiarygodność u Ciebie bo to jest przecież bez znaczenia.
Twoje stanowisko poznaliśmy i wątpię czy nawet cudowne objawienie mogłoby Ci je zmienić.
Twoje "wiarygodne" dane też już znamy.

N lip 03, 2016 15:38
veros napisał(a):
Episkopat, Rząd, Prezydent i my wszyscy mamy słuchać i wierzyć w te cenne objawienia bez dyskusji

Episkopat wcale nie mówi o intronizacji. Wczytaj się w słowa tego aktu.

N lip 03, 2016 15:39
Nie chodziło mi panią Alus, chodziło mi o to:
veros napisał(a):
Nie ma potrzeby zmiany Konstytucji, wystarczy, by wierzący w Jezusa Chrystusa Prezydent Polski, konstytucyjnie reprezentujący Naród Polski, w imieniu Narodu wziął udział w Akcie Intronizacji. Już sam Jego udział będzie symbolizował oddanie Polski pod władanie Jezusa Chrystusa.
A o to właśnie chodzi.

Wystepuje tutaj pewien niuans. Mianowicie Prezydent może swoją Osobą daną uroczystość religijną uświetnić. Nie może natomiast "symbolizować oddania Polski pod władanie" postaci czczonej w danym wyznaniu, bo to jest pokazanie tylniej części ciała Polakom z pozostałych wyznań, czyli wezwanie wprost do wojny domowej na tle religijnym.

Wyobraź sobie na przykład, że zostaję Prezydentem, po czym zgodnie z moją wiarą (jeszcze nie, ale niewiele brakuje) oficjalnie oddaję Polskę pod opiekę Amaterasu. Co się dzieje dalej?

N lip 03, 2016 15:41
Kael napisał(a):
Ta "powszechna" ankieta byla zapewne rozpowszechniona tylko w kregach "wzajemnej adoracji" i dlatego taka powszechna, jak PiS jest partia "calego Narodu".

Ciagle ani veros, ani wybrana nie znizyli sie do odpowiedzi na moje pytanie o trzy przeprowadzone Intronizacje.

Niewygodne? No coz, latwiej wierzyc w cud nawrocenia Polakow na anioly nieszufladkujace siebie nachrzescijan i niechrzescijan, na godnych pisania na tym samym forum co oni i niegodnych (ale forum dla "katolikow" z regulaminem, ktory tego pilnuje, juz jest dla nie beee) tylko za przyczyna odgornie zwolanej Uroczystosci i ustnych deklaracji na pana Macierewicza o Jezusie jako Krolu Polski (dlugopis prezesa mialby samozwancze formalne namaszczenie niebieskie), niz przyznac, ze nawet trzykrotnie przeprowadzona Intronizacja niczego w Polakach nie zmienila.
A jezeli nie zmienimy sie my sami, to zadne odgorne akty nic za nas nie zalatwia.
Amen.

To ci odpowiem.
Nawet gdy miała by to nie czwarta, ale setna intronizacja, to i tak nie było by ich za dużo w ateistycznym świecie niewiary.

Teraz ty mi odpowiedz.
Dlaczego twoje polityczne przesłanki tak bardzo przeszkadzają ci ,by kolejna Intronizacja Jezusa Pana ,była uroczystym Aktem ogłoszona w Polsce ? Czy jeżeli po raz czwarty ogłosimy, że pragniemy Królowania Jezusa, to uczynimy sobie szkodę? Czyż nie jest naszym obowiązkiem pragnąć i wielbić Imię Pana ?

Ja myślę, że ci to przeszkadza za względu na twoje poglądy polityczne.
Skoro PIS jest u władzy, to po co mu jeszcze ta chwała. Boisz się, że społeczeństwo polskie będzie jeszcze łaskawszym okiem na nich patrzeć.

Nie myśl, że należę do jakiejś partii politycznej bądz jakiejś innej organizacji. Pragnę intronizacji, bo tak pragnie Jezus.

N lip 03, 2016 15:42
Alus napisał(a):
sapper napisał(a):

Moga np. sie np. sami nawrocic, a ci zbyt zatwardziali i tak znajda sie pod kilometrowymi zwalami ziemi i skal.

N lip 03, 2016 15:43
veros napisał(a):
Alus, ja nie pracuję na wiarygodność u Ciebie bo to jest przecież bez znaczenia.
Twoje stanowisko poznaliśmy i wątpię czy nawet cudowne objawienie mogłoby Ci je zmienić.
Twoje "wiarygodne" dane też już znamy.

Pracujesz na swoją wiarygodność wobec wszystkich uczestników forum......autor...autor....
Podważyłeś dane o poparciu Polaków naszej obecności w UE, autor publicznie zaprzecza Twojemu twierdzeniu i w obliczu UE "organizacji szatańskiej" obala mit o powszechności Narodu w akcie Intronizacji.

Cytuj:

Cytuj:
Moga np. sie np. sami nawrocic, a ci zbyt zatwardziali i tak znajda sie pod kilometrowymi zwalami ziemi i skal.

Mogą, ale nie muszą...a kto zwali na nich stal i ziemię?

N lip 03, 2016 15:46
Widzisz, veros, takich właśnie ludzi jak sapper przyciągają twoje posty. Łapiesz kontakt z rzeczywistością, ale to już.

N lip 03, 2016 15:46
ErgoProxy napisał(a):
Nie chodziło mi panią Alus, chodziło mi o to:
veros napisał(a):
Nie ma potrzeby zmiany Konstytucji, wystarczy, by wierzący w Jezusa Chrystusa Prezydent Polski, konstytucyjnie reprezentujący Naród Polski, w imieniu Narodu wziął udział w Akcie Intronizacji. Już sam Jego udział będzie symbolizował oddanie Polski pod władanie Jezusa Chrystusa.
A o to właśnie chodzi.

Wystepuje tutaj pewien niuans. Mianowicie Prezydent może swoją Osobą daną uroczystość religijną uświetnić. Nie może natomiast "symbolizować oddania Polski pod władanie" postaci czczonej w danym wyznaniu, bo to jest pokazanie tylniej części ciała Polakom z pozostałych wyznań, czyli wezwanie wprost do wojny domowej na tle religijnym.

Wyobraź sobie na przykład, że zostaję Prezydentem, po czym zgodnie z moją wiarą (jeszcze nie, ale niewiele brakuje) oficjalnie oddaję Polskę pod opiekę Amaterasu. Co się dzieje dalej?

Państwo polskie, to przede wszystkim państwo chrześcijańskie.
Przyjęliśmy oficjalnie chrzest w 966 roku.

N lip 03, 2016 15:47
Znaczy wyrzucasz mnie z Polski. Tak mam to rozumieć?

Po moim trupie. Nie będę porzucał domu i rodziny tylko dlatego, że trochę Polaków zaczadziło się Mickiewiczem.

N lip 03, 2016 15:50
Cytuj:
Skoro PIS jest u władzy, to po co mu jeszcze ta chwała. Boisz się, że społeczeństwo polskie będzie jeszcze łaskawszym okiem na nich patrzeć.

A ja cały czas myślałam, że chodzi o Chrystusa, a tu rzecz w chwale PiS.....

Cytuj:
Nie myśl, że należę do jakiejś partii politycznej bądz jakiejś innej organizacji. Pragnę intronizacji, bo tak pragnie Jezus.

Jezus jest Królem niezależnie od działań człowieka na przestrzeni wieków.

N lip 03, 2016 15:51
Alus napisał(a):
Cytuj:

A ja cały czas myślałam, że chodzi o Chrystusa, a tu rzecz w chwale PiS.....

Cytuj:

Jezus jest Królem niezależnie od działań człowieka na przestrzeni wieków.

To ogłoś to całemu światu. Czemu tak radosną nowinę dusisz w sobie.
Może widząc nasze pragnienia inni też coś przemyślą.

N lip 03, 2016 15:54
ErgoProxy napisał(a):
Znaczy wyrzucasz mnie z Polski. Tak mam to rozumieć?

Po moim trupie. Nie będę porzucał domu i rodziny tylko dlatego, że trochę Polaków zaczadziło się Mickiewiczem.

Nie wyrzucam i nikt cię na pewno do niczego nie będzie zmuszał.
Decyzję o swoim życiu podejmuj sam.

N lip 03, 2016 15:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 118  Następna strona