Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusta na Króla Polski
37 Jeruzalem, Jeruzalem! Ty zabijasz proroków i kamienujesz tych, którzy do ciebie są posłani! Ile razy chciałem zgromadzić twoje dzieci, jak ptak swe pisklęta zbiera pod skrzydła, a nie chcieliście. 38 Oto wasz dom zostanie wam pusty.
|
Pn lip 04, 2016 12:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
veros napisał(a): 37 Jeruzalem, Jeruzalem! Ty zabijasz proroków i kamienujesz tych, którzy do ciebie są posłani! Ile razy chciałem zgromadzić twoje dzieci, jak ptak swe pisklęta zbiera pod skrzydła, a nie chcieliście. 38 Oto wasz dom zostanie wam pusty. Choćbyś zacytował całą Biblię, kłamstwa o wstrzymaniu procesu beatyfikacyjnego tym nie ukryjesz. http://nspj.jezuici.pl/category/apostolowe/rozalia/
|
Pn lip 04, 2016 12:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Alus - ja wiem, że Ewangelia jest głoszona w kościele. Kościół przez swoją niesławną historię stracił autorytet wśród swoich wiernych. Świadczą o tym coraz bardziej puste kościoły. Świadczy o tym wiara jaką przyjęli ludzie. Jeżeli ludzie przestają ufać kościołowi, to jaka ma być moc ich wiary. Widzimy owoce tej wiary, a raczej niewiary we współczesnym świecie. Jezus widzi to i to Go bardzo boli, że sam ukazuje się ludziom ze swoim przesłaniem, przesłaniem dla kościoła. Co robi kościół ? oczywiście ignoruje, ignoruje żądanie Jezusa. Kościół otrzymał szansę nawrócenia, zdobycia autorytetu i co robi ? odrzuca tą szansę trwając w swym uporze. Grzech pychy występujący u prominentów kościelnych, nie pozwala na to, by kościół stał się Kościołem Bożym. Nie słuchanie głosu Boga jest całkowitą ignorancją Boga. Jak kościół chce być Kościołem Jezusowym
|
Pn lip 04, 2016 12:33 |
|
|
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): Jak ma istnieć Królestwo Boże na ziemi - skoro Wy tego nie chcecie ? Ono ma przyjść - Ojcze Nasz któryś jest w niebie, przyjdz Królestwo Twoje, bądz wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi. To Królestwo ma dopiero przyjść na ziemie, natomiast nie mam mowy żebyśmy je sami tutaj stworzyli. veros napisał(a): a nawet jak jest czysta, to na co Kościołowi święta pielęgniarka prostytutek? Jak to usłyszałem, to natychmiast pomyślałem, że ten kto ma takie wątpliwości - sam jest "moralnie podejrzany". Przecież jest ustanowiony patron prostytutek, więc dla kościoła to nie jest coś nadzwyczajnego, to są powiązane środowiska. veros napisał(a): Chrystus jest Panem tego świata, Alus, nie szatan. Żeby ci się to nigdy nie myliło. Wszyscy widzą że panem tego świata jest szatan. Gdyby panem był Chrystus, to nikt by go nie ukrzyżował.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pn lip 04, 2016 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): @Alus - ja wiem, że Ewangelia jest głoszona w kościele. Kościół przez swoją niesławną historię stracił autorytet wśród swoich wiernych. Świadczą o tym coraz bardziej puste kościoły. Świadczy o tym wiara jaką przyjęli ludzie. Jeżeli ludzie przestają ufać kościołowi, to jaka ma być moc ich wiary. Widzimy owoce tej wiary, a raczej niewiary we współczesnym świecie. Jezus widzi to i to Go bardzo boli, że sam ukazuje się ludziom ze swoim przesłaniem, przesłaniem dla kościoła. Co robi kościół ? oczywiście ignoruje, ignoruje żądanie Jezusa. Kościół otrzymał szansę nawrócenia, zdobycia autorytetu i co robi ? odrzuca tą szansę trwając w swym uporze. Grzech pychy występujący u prominentów kościelnych, nie pozwala na to, by kościół stał się Kościołem Bożym. Nie słuchanie głosu Boga jest całkowitą ignorancją Boga. Jak kościół chce być Kościołem Jezusowym Kościół polski nie odrzuca przekazu R. Celakówny, koryguje jedynie wypaczenia które narosły wokół aktu Intronizacji, postrzeganego czasem jako cudowne panaceum niezależne od woli i wiary ludzi.
|
Pn lip 04, 2016 12:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@wybrana: Kosciol (piszemy. duzej litery, chyba ze o budynku piszesz) ma strzec depozytu wiary a nie rozmywac go na rozne pomysly wizjonerow. Od kontroli objawien prywatnych, w ktore nikt wierzyc nie musi, bo one niczego do Objawienia dodac nie moga, tez jest Kosciol. Tobie akurat odpowiada idea Intronizacji w wersji jaka przeczytalas. Czy jest to ta sama, ktora uslyszala Rozalia Celakowna? A czy jej wizje byly na pewno prawdziwe?
W Holandii byly objawienia, w ktorych podobno Matka Boska zadala piatego dogmatu maryjnego, ze jest Wspolodkupcielka, bo tylko wtedy bla,bla,bla. Przepraszam, ale ja wierze w moc jedynej Ofiary Chrystusa i podejrzane warunki z “nieba“, ze jak to czy tamto, to dopiero to umozliwi Bogu pelne dzialanie sa dla mnie nieco podejrzane.
Jesli wlasnie Kosciol uzna je za sluszne, to ja sie podporzadkuje. Ale wole zeby kazdy dzialal w ramach wlasnych charyzmatow, niz przed slepa gorliwosc oparta na prywatnych interpretacjach doprowadzac do osmieszania Pana Jezusa.
Slusznie przyslowie ludowe mowi, ze co nagle to po diable.
W kazdy razie ciagle nie wiem - czego konkretnie spodziewacie sie po (“prawidlowo przeprowadzonej“ wedlug was) Intronizacji -i jak tlumaczycie (sobie), ze trzy poprzednie tych skutkow nie daly?
|
Pn lip 04, 2016 12:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): @wybrana: Kosciol (piszemy. duzej litery, chyba ze o budynku piszesz) ma strzec depozytu wiary a nie rozmywac go na rozne pomysly wizjonerow. Od kontroli objawien prywatnych, w ktore nikt wierzyc nie musi, bo one niczego do Objawienia dodac nie moga, tez jest Kosciol. Tobie akurat odpowiada idea Intronizacji w wersji jaka przeczytalas. Czy jest to ta sama, ktora uslyszala Rozalia Celakowna? A czy jej wizje byly na pewno prawdziwe?
W Holandii byly objawienia, w ktorych podobno Matka Boska zadala piatego dogmatu maryjnego, ze jest Wspolodkupcielka, bo tylko wtedy bla,bla,bla. Przepraszam, ale ja wierze w moc jedynej Ofiary Chrystusa i podejrzane warunki z “nieba“, ze jak to czy tamto, to dopiero to umozliwi Bogu pelne dzialanie sa dla mnie nieco podejrzane.
Jesli wlasnie Kosciol uzna je za sluszne, to ja sie podporzadkuje. Ale wole zeby kazdy dzialal w ramach wlasnych charyzmatow, niz przed slepa gorliwosc oparta na prywatnych interpretacjach doprowadzac do osmieszania Pana Jezusa.
Slusznie przyslowie ludowe mowi, ze co nagle to po diable.
W kazdy razie ciagle nie wiem - czego konkretnie spodziewacie sie po (“prawidlowo przeprowadzonej“ wedlug was) Intronizacji -i jak tlumaczycie (sobie), ze trzy poprzednie tych skutkow nie daly? Na razie mogę przyjąć wartość tego Aktu , gdyby był wygłoszony we właściwej oprawie tzn. z udziałem najwyższych władz państwowych, Prezydenta . Gdyby podkreślono i głoszono jego doniosłość i znaczenie dla wiernych. Nie cichaczem tak, aby wilk był syty i owca cała, ale z godnością właściwą, uznaniem i z sercem. Cała Polska powinna usłyszeć o tej doniosłej uroczystości. Słowa tego Aktu powinny dotrzeć do serca każdego wiernego. Trzy miesiące temu podpisano akt, o którym prawie nikt nie słyszał. Już powinny być ogłaszane w parafiach chęci zorganizowania wspólnej wycieczki na tą uroczystość. Świadomość tej uroczystości powinna być utrwalona w sercach wiernych.
|
Pn lip 04, 2016 13:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Prawidłowo przeprowadzona Intronizacja nie może być manifestacją obłudy. W roku 2016 biskupi się czegoś przestraszyli i szybko, na kolanie ustalili, że odbębni się intronizację, by nie dotknęła ich kara Boża, cytowana przez wybraną i mnie w Ewangelii?
No sorry, to zachowanie dziecka. I to obłudnego dziecka. Zanim odbędzie się zapoczątkowanie intronizacji, bo cokolwiek się stanie w Łagiewnikach, to nie zapowiada się tam na Intronizację z Woli Narodu, trzeba zadośćuczynić Rozalii Celakównie, rodzinie Celaków, wszystkim, którzy przez całe lata trudzili się by nie zapomniano w Polsce i w Kościele o przesłaniu Rozalii Celakówny, przede wszystkim śp. ks Tadeuszowi Kiersztynowi, ks. Piotrowi Natankowi i ks. Stanisławowi Małkowskiemu. Ci ludzie powinni być zaproszeni do Łagiewnik jako świadkowie Intronizacji. W Narodzie należy ogłosić Nowennę Intronizacyjną w intencji dotarcia z królewską misją Jezusa Chrystusa do każdej parafii, do każdej polskiej chaty w ciągu tych 9 lat, po których będzie można dokończyć tego wspaniałego dzieła i ofiarować Naród Polski i Państwo Polskie miedzy Odrą i Bugiem Królowi Jezusowi Chrystusowi.
Jezus obłudników potraktuje tak jak powiedział w cytowanej Ewangelii. Prawdziwych Jego poddanych przygarnie i ocali. Amen
|
Pn lip 04, 2016 13:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moment! Ja sie pytam o poprzednie Intronizacje. Jestescie tak w temacie, ze na pewno wszystko o nich wiecie. No i czego sie po kolejnej spodziewacie? Konkretnie.
|
Pn lip 04, 2016 13:24 |
|
 |
Robek
|
wybrana napisał(a): Na razie mogę przyjąć wartość tego Aktu , gdyby był wygłoszony we właściwej oprawie tzn. z udziałem najwyższych władz państwowych, Prezydenta Prezydent nie jest na tyle głupi żeby brać w tym udział, w końcu jest prezydentem więc musi trzymać jakiś poziom 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pn lip 04, 2016 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Powiem tak: nie wiem jaki naród się tobie, veros, roi, ale ja do niego na pewno nie należę. Należę natomiast do Narodu, razem z całą furą Polaków, którym tak rozumiana Intronizacja powiewa i powiewać będzie, nie mówiąc już o takich Polakach, którzy nie życzą jej sobie wprost. Do Narodu bowiem przynależy się przez urodzenie i wychowanie, względnie naturalizację, a niezależnie od wyznania bądź jego braku.
Dlatego twoje słowa, veros, prowokują podział w Narodzie. Nie zbierasz, ale rozpraszasz.
|
Pn lip 04, 2016 13:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Powiem tak: nie wiem jaki naród się tobie, veros, roi, ale ja do niego na pewno nie należę. Należę natomiast do Narodu, razem z całą furą Polaków, którym tak rozumiana Intronizacja powiewa i powiewać będzie, nie mówiąc już o takich Polakach, którzy nie życzą jej sobie wprost. Do Narodu bowiem przynależy się przez urodzenie i wychowanie, względnie naturalizację, a niezależnie od wyznania bądź jego braku.
Dlatego twoje słowa, veros, prowokują podział w Narodzie. Nie zbierasz, ale rozpraszasz. Bzdura. Jak nasz ksiądz chodzi po kolędzie to wierni uchylają drzwi, by ksiadz wiedział, gdzie go oczekują, a gdzie nie. I nikomu krzywda się nie dzieje jakoś. Gdy z okazji Millenium Chrztu Polski Obraz Matki Boskiej Królowej Polski peregrynował po całej Polsce przez 9 lat, to przyjmowany był i czczony w tych domach, w tych rodzinach, w których proszono o pobyt obrazu. Inni wierni z innych rodzin przybywali do tych domów by uczcić Matkę Bożą Królową Polski. Rodziny komunistyczne nie były zmuszane do uczestnictwa w tych uroczystościach i nie uczestniczyły. Jedynie lżyły i donosiły zza płota na rodziny katolickie i powodowały ich represjonowanie i wyszydzanie katolickich dzieci w szkołach. Komunistyczna bezpieka i milicja zajmowała się aresztowaniem Obrazu Matki Bożej od czasu do czasu i zamykaniem Jej do więzienia. Jednak komunistom, złym ludziom i milicjantom krzywda się nie działa. Więc o co Ci chodzi?
|
Pn lip 04, 2016 13:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Najprościej to o to, że komuniści, milicjanci i źli ludzie też należą do Narodu.
|
Pn lip 04, 2016 13:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Należą, tak samo jak ludzie o ciemnej skórze pochodzący z krajów arabskich należą do Niemiec jako ich obywatele i jeśli opcja niemiecka zwycięży w Polsce, to będą należeć także do Polski.
Jezus zapowiedział sprawiedliwą karę za grzechy, jednak karzący miecz zostanie zatrzymany nad Narodami i państwami, które oddadzą się Mu we władanie. Kolor skóry nie ma żadnego znaczenia dla Jezusa, znaczenie ma wiara i poddanie się Jezusowi z pokorą. Jeśli dokonasz tego aktu w swoim sercu i pozostaniesz w kraju który dokonał Intronizacji Jezusa, to możesz mieć dużą nadzieję, że zostaniesz ocalony. Jednak ani ja ani Jezus ani nikt nie ma na to wpływu. To sa Twoje wolne decyzje.
|
Pn lip 04, 2016 13:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hallo! Poprzednie Intronizacje!? Czy trzeba dokonywac Intronizacji z honorami panstwowymi po kazdych wyborach? Tak na wszelki wypadek?
|
Pn lip 04, 2016 14:05 |
|
|
|