Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 15:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 60  Następna strona
 Znamię bestii 
Autor Wiadomość

Post Re: znak bestii - Apokalipsa św. Jana, - chip ?
Autor tematu idzie za orędziem (Maria z Irlandii) a tam:
Piątek, 01.06.2012, godz.20.15

Moja droga, umiłowana córko, antychryst przygotowuje już swój pokojowy plan, który przedstawi wkrótce po tym, gdy wojny rozprzestrzenią się na Środkowym Wschodzie, i kiedy ból i straszna trwoga oznaczać będą brak jakichkolwiek oznak nadziei.
Wtedy nagle pojawi się on i ogłosi się światu jako człowiek pokoju, jasny klejnot, który lśni w środku ciemności.
Kiedy ukaże się, będzie postrzegany jako jeden z najbardziej charyzmatycznych przywódców politycznych wszechczasów.
Jego pociągająca, atrakcyjna i opiekuńcza osobowość oszuka większość ludzi.
Będzie emanować miłością i współczuciem, i będzie postrzegany jako Chrześcijanin. Z czasem przyciągnie wielu zwolenników, którzy tak wzrosną liczebnie, że stanie się podobny do Mnie, Mesjasza.
Będzie postrzegany, jako promujący jedność między wszystkimi narodami i będzie kochany w prawie każdym kraju na świecie.
Następnie postrzegany będzie jako ten, który posiada nadprzyrodzone umiejętności. Wielu uwierzy, że został wysłany przez Mojego Ojca, i że on jest Mną, Jezusem Chrystusem, Zbawicielem Świata.
Będą się modlić do niego, kochać go, oddawać dla niego swoje życie, a on ich wyśmieje i wyszydzi, kiedy nie będą mogli go widzieć.
To będzie największe oszustwo wszech czasów, a planem jest kradzież waszych dusz, aby zabrać was ode Mnie.
On i fałszywy prorok, który zasiądzie jak król w Siedzibie Piotrowej, będą potajemnie kreślić intrygę jednej światowej religii.
Wydawać się ona będzie religią chrześcijańskiego typu, która propaguje miłość. Jednak nie będzie ona krzewić wzajemnej miłości, która pochodzi od Boga. Zamiast tego promować będzie miłość i przywiązanie do antychrysta, i miłość do samego siebie.
Odraza ta nie zatrzyma się, bo kiedy oni uwiodą Boże dzieci, rozpocznie się atak.
Niespodziewanie wszyscy zostaną poproszeni o zaakceptowanie jednego światowego Znaku Wierności. Zjednoczonego świata, w którym wszyscy ludzie będą musieli uczestniczyć.
Kontrolować on będzie wasze pieniądze, wasz dostęp do żywności i to, jak żyjecie.
Przepisy, wiele z nich, będą oznaczać, że staniecie się więźniami. Kluczem do waszej celi, który utrzyma was pod ich kontrolą, będzie Znak Bestii.
666 zostanie wprowadzone z ukrytym numerem, w czipie, który będziecie zmuszeni przyjąć tak samo, jak przyjęlibyście jakąś szczepionkę.
Raz wprowadzony, zatruwał będzie nie tylko wasz umysł i duszę, ale także wasze ciało. Ponieważ spowoduje zarazę mającą na celu zniszczenie większości ludności świata.
Nie wolno wam przyjąć Znaku. Zamiast tego poinstruuję was, co zrobić.
Wielu przyjmie Znak, ponieważ będą się czuli bezradni (...)
reszta: http://ostrzezenie.wordpress.com/2012/06/

Myślę, że o to chodziło autorowi tematu, ale może sam wyjaśni to inaczej.

Wt lip 17, 2012 21:12

Zgadza się i o tym pisałem.

Wt lip 17, 2012 21:47
Będąc chrześcijanka głęboko wierze, ze każdy szczegół mojego życia jest pod kontrola samego Boga.
Ewangelia Jana:
"Nie miałbyś żadnej władzy nade Mną, gdyby ci jej nie dano z góry."

Śr lip 18, 2012 1:15

Cytuj:
każdy szczegół mojego życia jest pod kontrola

O, właśnie, a czepiasz się, kiedy w kontekście Pana Boga przywołuję Kserksesa.

Bo Bóg to kochający Ojciec. Jak to, do wszystkich diabłów, nie mogę nigdy dorosnąć i iść na swoje?!

Orkiestra!

Śr lip 18, 2012 1:22
he he
fajne :-)

Śr lip 18, 2012 3:13
Post Re: Znamię bestii
Powiedzcie jak technicznie przeprowadzić wszczepienie czipów np. plemionom walczącym w Kongu, Somalii, gangom narkotycznym Kolumbii, ludności Korei Północnej?
Ten pomysł z czipami jest tak absurdalny, że może jedynie wywoływać uśmiech politowania.

Śr lip 18, 2012 12:44
Alus napisał(a):
Powiedzcie jak technicznie przeprowadzić wszczepienie czipów np. plemionom walczącym w Kongu, Somalii, gangom narkotycznym Kolumbii, ludności Korei Północnej?Ten pomysł z czipami jest tak absurdalny, że może jedynie wywoływać uśmiech politowania.

Czytając te Orędzia, choć nie widziełem takiej informacji wprost, to wydaje mi się że panowanie antychrysta i fałszywego proroka będzie miało miejsce po Ostrzeżeniu kiedy to każdy człowiek pozna swoje grzechy takimi jakie są, każdy pozna Boga i jego Miłosierdzie, a świat który jest obecnie w ciemności i grzechu, nawróci się. Miliardy ludzi się nawróci bo pozna Boga prawdziwego i jedynego. Dlatego walczący w Kongu, Somalii, gangi narkotyczne, czy podziały narodowościowe i religjne nie będa miały już żadnego znaczenia, bo świat się nawróci i pozna prawdziwego Boga.....zjednoczy się i kiedy ujawni się Antychryst, który wielu zwiedzie, masowe chipowanie będzie realne.
Ja osobiście wierzę w te Orędzia czasów ostatecznych od Boga, ale zalecałbym wielką ostrzność tym którzy je odrzucają (zwaszcza tym podającym się za wyznwców Jezusa) w urzywaniu słów, zwłaszcza kpiących i prześmiewczych, bo może się okazać że Słowo Boże jest dla Ciebie godym politowania. Radziłbym zachowoać jednak wstrzemiezliwość w wydanawniu wyroków, kpinie i ironicznych uśmiechach. Przypominam że Jezus na ziemi też tak właśnie został potraktowany.

Śr lip 18, 2012 14:11
quas napisał(a):
Alus napisał(a):
Powiedzcie jak technicznie przeprowadzić wszczepienie czipów np. plemionom walczącym w Kongu, Somalii, gangom narkotycznym Kolumbii, ludności Korei Północnej?Ten pomysł z czipami jest tak absurdalny, że może jedynie wywoływać uśmiech politowania.

Czytając te Orędzia, choć nie widziełem takiej informacji wprost, to wydaje mi się że panowanie antychrysta i fałszywego proroka będzie miało miejsce po Ostrzeżeniu kiedy to każdy człowiek pozna swoje grzechy takimi jakie są, każdy pozna Boga i jego Miłosierdzie, a świat który jest obecnie w ciemności i grzechu, nawróci się. Miliardy ludzi się nawróci bo pozna Boga prawdziwego i jedynego. Dlatego walczący w Kongu, Somalii, gangi narkotyczne, czy podziały narodowościowe i religjne nie będa miały już żadnego znaczenia, bo świat się nawróci i pozna prawdziwego Boga.....zjednoczy się i kiedy ujawni się Antychryst, który wielu zwiedzie, masowe chipowanie będzie realne.
Ja osobiście wierzę w te Orędzia czasów ostatecznych od Boga, ale zalecałbym wielką ostrzność tym którzy je odrzucają (zwaszcza tym podającym się za wyznwców Jezusa) w urzywaniu słów, zwłaszcza kpiących i prześmiewczych, bo może się okazać że Słowo Boże jest dla Ciebie godym politowania. Radziłbym zachowoać jednak wstrzemiezliwość w wydanawniu wyroków, kpinie i ironicznych uśmiechach. Przypominam że Jezus na ziemi też tak właśnie został potraktowany.

A ja zawsze trzymam się tego co naucza i głosi Kościół i radzę katolikom aby ponad wszelkie anonimowe "objawienia" przedkładali stanowisko Kościoła.....mały kamyk, Oława, J. Leary, Centuria, stanowią ewidentne potwierdzenie mamienia pod pozorem głosu Bożego.

Śr lip 18, 2012 17:12

to jest oficjalne stanowisko na temat objawień

jeżeli nie zawierają nic sprzecznego z wiarą i dobrymi obyczajami wolno je głosić a wierni mogą przyjąć je w roztropny sposób

tak uważa papież Benedykt XVI, a teks można znaleźć Katechizmie Kościoła Katolickiego

Stąd kościelna aprobata objawienia prywatnego zasadniczo mówi, że dane przesłanie niezawiera treści sprzecznych z wiarą i dobrymi obyczajami; wolno je ogłosić, a wierni mogą przyjąć je w roztropny sposób. Objawienie prywatne może wnieść nowe aspekty, przyczynić się do powstania nowych form pobożności lub do pogłębienia już istniejących. Może mieć ono pewien charakter prorocki (por. 1 Tes 5, 19- 21) i skutecznie pomagać w lepszym rozumieniu i przeżywaniu Ewangelii w obecnej epoce; dlatego nie należy go lekceważyć. Jest to pomoc, którą otrzymujemy, ale nie mamy obowiązku z niej korzystać. W każdym razie musi ono być pokarmem dla wiary, nadziei i miłości, które są dla każdego niezmienną drogą zbawienia”.
[b]Benedykt XVI, papież
[/b]

Ze względu na uchylenie kanonu 1399 i 2318 dawnego Kodeksu Prawa Kanonicznego przez Papieża Pawła VI w roku 1966 (AAS 58/16) nie ma już zakazu publikowania nowych objawień, wizji, proroctw, cudów itp. Nie obowiązuje już odtąd zakaz ich rozpowszechniania bez imprimatur Kościoła.

Śr lip 18, 2012 17:42
Zobacz profil WWW
Alus napisał(a):
A ja zawsze trzymam się tego co naucza i głosi Kościół i radzę katolikom aby ponad wszelkie anonimowe "objawienia" przedkładali stanowisko Kościoła.....mały kamyk, Oława, J. Leary, Centuria, stanowią ewidentne potwierdzenie mamienia pod pozorem głosu Bożego.

Jak widać jednak swoje stanowisko stawiasz ponad stanowiskiem Kościoła w tej sprawie, wyrokując, kpiąc i wyszydzając. Oby dla Ciebie nie okazało się że to Słowo Boże jest dla Ciebie godnym politowania, jak piszesz. Dla katolika który nie wierzy w te Orędzia, wiekszą roztropnością było by zachować neutralność, Ty natomiast swoje stanowsko i osąd w tej sprawie stawiasz ponad Kościołem, a nawet kpisz.

Śr lip 18, 2012 18:08
quas napisał(a):
Alus napisał(a):

Jak widać jednak swoje stanowisko stawiasz ponad stanowiskiem Kościoła w tej sprawie, wyrokując, kpiąc i wyszydzając. Oby dla Ciebie nie okazało się że to Słowo Boże jest dla Ciebie godnym politowania, jak piszesz. Dla katolika który nie wierzy w te Orędzia, wiekszą roztropnością było by zachować neutralność, Ty natomiast swoje stanowsko i osąd w tej sprawie stawiasz ponad Kościołem, a nawet kpisz.

Zaprezentuj oficjalne stanowisko Kościoła w kwestii czipów i "wizjonerów" straszących nimi.
Cytowana non stop wypowiedź Benedykta XVI tyczy objawień oficjalnie uznanych APROBATA objawienia prywatnego przez Kościół - nie ma żadnego odniesienia do anonimowych lub fałszywych - jak choćby zapowiedź J. Learego o wszczepianiu czipów, które kolejny "wizjoner" powtarza.
Kryteria oceny objawień prywatnych - pkt 4. Aprobata ze strony Kościoła
http://www.kerygma.pl/main.php?op=6&go=21&to=18

Ostatnio edytowano Śr lip 18, 2012 19:16 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr lip 18, 2012 18:51

Alus przeczytaj dokładnie tekst

on dotyczy wszystkich objawień, nie ma w nim wskazania na tylko te uznane oficjalnie przez Kościół

a drugi tekst jasno i wyraźnie mówi że nie ma również żadnego zakazu publikowania i rozpowszechniania takich objawień

Ze względu na uchylenie kanonu 1399 i 2318 dawnego Kodeksu Prawa Kanonicznego przez Papieża Pawła VI w roku 1966 (AAS 58/16) nie ma już zakazu publikowania nowych objawień, wizji, proroctw, cudów itp. Nie obowiązuje już odtąd zakaz ich rozpowszechniania bez imprimatur Kościoła.

Śr lip 18, 2012 19:09
Zobacz profil WWW
luk1407 napisał(a):
Alus przeczytaj dokładnie tekst

on dotyczy wszystkich objawień, nie ma w nim wskazania na tylko te uznane oficjalnie przez Kościół

a drugi tekst jasno i wyraźnie mówi że nie ma również żadnego zakazu publikowania i rozpowszechniania takich objawień

Brak zakazu publikowania nie świadczy o ich autentycznosci.
A Benedykt XVI precyzyje stąd kościelna APROBATA objawienia prywatnego, zasadniczo mówi...... - przedstaw koscielną aprobatę dla prezentowanych przez Ciebie "ostrzeżeń".

Śr lip 18, 2012 19:20

Stąd kościelna aprobata objawienia prywatnego zasadniczo mówi, że dane przesłanie niezawiera treści sprzecznych z wiarą i dobrymi obyczajami; wolno je ogłosić, a wierni mogą przyjąć je w roztropny sposób.

aprobata - czytaj akceptacja, pozwolenie

nigdzie nie ma mowy o oficjalnie uznanych objawieniach, na co też wskazuje późniejszy sens tej wypowiedzi

chodzi o wszystkie prywatne objawienia

jeżeli nie ma w nim nic sprzecznego można je głosić a wierni mogą się z nim zapoznawać

również na to wskazuje zniesienie zakazu publikacji wizji i proroctw

jeżeli Kościół oficjalnie zezwala na publikacje i rozpowszechnianie cudów, wierni też mogą się z nimi zapoznawać

"a wierni mogą przyjąć je w roztropny sposób."

Śr lip 18, 2012 20:11
Zobacz profil WWW

Nie czytałem wszystkich postów, ale odnośnie tych chipów i znamienia bestii.
Słowo Boże jest proste, nie jest skomplikowane, tak ja sobie zawsze tłumaczę, zawile nie można się usprawiedliwiać Biblią. Temat z chipem jest na dzień dzisiejszy fantastyką, która próbuje odwieść od Prawdy.
666 to wywyższenie się pychy szatana, wielokrotność nad Trójcę Świętą, którą można kojarzyć z 333. Nie znam się na numerologii, może ktoś wyjaśni 333.
6 to wg niektórych odpowiednik hebrajskiego "w", a dziś wszyscy znają "www", bankowość przez "www" to już dziś norma.
Ręka kojarzy mi się z czynami, a czoło z myśleniem duchowym. Co komu w duszy gra, takie daje świadectwo życia, po którym możemy poznać dla kogo człowiek żyje, dla Boga w pokorze Miłości lub innego boga tego świata: pieniądz, kobieta, władza, wiedze...

Śr lip 18, 2012 22:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 60  Następna strona