Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 4:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 55  Następna strona
 Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

@Spodek

Ja niczego nie zamierzam ukrywać.

Na ile będziecie współpracować, z dobrą Wolą w kierunku poznania Prawdy o Cudach, na tyla ja Wam przekażę informacji,
zaznaczając , że sama wiedza o Tym nie uczyni Was Świętymi Nieba.

Do tego trzeba reformy własnego postępowania.

Czy wiesz , że Święta Bernadeta Soubirous,
która dostąpiła przywileju objawień Mamy Bożej, wstąpiła do Nowicjatu Sióstr w Nevers w 1866 r. i pozostała w tym domu aż do swojej śmierci 16. kwietnia 1879 r. Mało znanym jest niesamowity fakt, że ciało św. Bernadety od śmierci, aż do dnia dzisiejszego zachowuje zadziwiającą świeżość i piękno.

Wbrew wszelkim prawom natury, w ogóle nie ulega procesowi rozkładu zarówno zewnętrznego jak i wewnętrznego.

Pielgrzymi, przybywający do kaplicy konwentu Saint-Gildard, widzą nienaruszone ciało św. Bernadety Soubirous ubrane w strój zakonny. Sprawia wrażenie, że śpi.

Wydaje się, że śmierć ją przemieniła, twarz jest lekko przechylona na lewą stronę, dookoła złożonych rąk owinięty jest Różaniec.

Pt cze 12, 2009 23:34
zbanowana na stałe

@Spodek

Na ile będziecie współpracować, z dobrą Wolą w kierunku poznania Prawdy o Cudach, na tyla ja Wam przekażę informacji,

Czy wiesz , że Święta Bernadeta Soubirous,
która dostąpiła przywileju objawień Mamy Bożej, wstąpiła do Nowicjatu Sióstr w Nevers w 1866 r. i pozostała w tym domu aż do swojej śmierci 16. kwietnia 1879 r. Mało znanym jest niesamowity fakt, że ciało św. Bernadety od śmierci, aż do dnia dzisiejszego zachowuje zadziwiającą świeżość i piękno.

Wbrew wszelkim prawom natury, w ogóle nie ulega procesowi rozkładu zarówno zewnętrznego jak i wewnętrznego.

Pielgrzymi, przybywający do kaplicy konwentu Saint-Gildard, widzą nienaruszone ciało św. Bernadety Soubirous ubrane w strój zakonny. Sprawia wrażenie, że śpi.

Wydaje się, że śmierć ją przemieniła, twarz jest lekko przechylona na lewą stronę, dookoła złożonych rąk owinięty jest Różaniec.

Ciało Świętej , które nie uległo rozkładowi z innego ujęcia
Obrazek

Pt cze 12, 2009 23:37

Myśle, że to "zdjęcie" to takie samo zdjęcie jak to

Obrazek

Wg mnie są to ciekawe obrazki święte z tamtych czasów.

Tak jak napisał Spodek, takie wydarzenie nie pozostałoby w ukryciu, tymczasem, jak już tu pisalam, pierwszy raz zobaczyłam ten obrazek w necie.

Jesli chodzi o Bernadette, to spojrz na ojca Pio

Obrazek

Cytuj:
Po Mszy św. prefekt Kongregacji Spraw Kanonizacyjnych przeszedł procesyjnie do krypty w kościele Matki Bożej Łaskawej, gdzie wystawione jest ciało Ojca Pio. Umieszczono je w kryształowej urnie na piedestale. Całość zwieńczona jest baldachimem. Twarz świętego stygmatyka została pokryta woskową maską

i żeby nie było, że to z mało wiarygodnej Wiki, albo onetu, poszukałam na stronie Głosu Ojca Pio

Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/

Pt cze 12, 2009 23:40

Specjalnie dla Ciebie duch Kapitana Kaczki jako stare zdjęcie. :-) Mam nadzieję, że Ci się podoba? :-)

Obrazek

Pt cze 12, 2009 23:40

Pisałem już że jesteś wariatem...? Pisałem...
Nie traktuj tego jako obelgi, po prostu nie sposób cię traktować poważnie.

Mam dla ciebie informację frater.
NIE CHCEMY poznać prawdy o twoim cudownym zdjęciu. My ją znamy. CHCEMY wybić ci z głowy infantylną, dziecinną, naiwną, niepoważną i <antonim od słowa "mądrą"> wiarę, że jest to autentyczne zdjęcie. Na pocieszenie dodam, że wraz z porzuceniem wiary w tą bzdurę, nie musisz od razu stawać się ateistą.

Cytuj:
Mało znanym jest niesamowity fakt, że ciało św. Bernadety od śmierci, aż do dnia dzisiejszego zachowuje zadziwiającą świeżość i piękno.

Ponieważ nie jest to fakt, tylko tania bajeczka.

Pt cze 12, 2009 23:43
Jedna rzecz formalna, bo szczerze mówiąc to przeszkadza mi czytać Twoje posty. Czy mógłbyś nie stosować znacznika B (tekstu pogrubionego) do całej treści posta? To tylko taka uprzejma prośba. Rozważ proszę, iż tekst pogrubiony jest znakomitym środkiem na wyróżnienie, podkreślanie wybranych fragmentów wypowiedzi, więc jeżeli wyróżniasz całą wypowiedź, to:
a) tracisz możliwość "pogrubiania" wybranych fraz
b) dajesz do zrozumienia, że cały Twój post jest bardzo ważny. Ponieważ (moim bardzo skromnym zdaniem) niektóre części Twoich postów nie są tak ciekawe jak inne, czytanie Twoich postów sprawia mi pewien kłopot. Koniec części wstępnej, dziękuję za uwagę.

frater napisał(a):
@Spodek

Cieszę się, chwila prawdy już blisko :)

frater napisał(a):
Wiedziałem! Zawsze jest gdzieś haczyk :(

frater napisał(a):
Co takiego robimy źle?

frater napisał(a):
Czy wiesz , że Święta Bernadeta Soubirous
Nie, nie wiem. Jaki ma to związek z obrazkiem pod Twoimi postami? Czyżbyś chciał nas ewangelizować, byśmy byli kiedyś godni kliknięcia na link?

Pt cze 12, 2009 23:47
zbanowana na stałe

Dojdziemy do Prawdy, przy Waszej dobrej Woli.

Żadne zdjęcia z Cudów nie są ukrywane.

A dlaczego się o nich wiele nie mówi?

Koto pierwszy chce odpowiedzieć?

Pytanie pomocnicze;

Zdjęcie , którego św. wg Waszej wiedzy najwcześniej nie uległo rozkładowi?

Pt cze 12, 2009 23:49

Żadne zdjęcia z Cudów nie są ukrywane.

Fakty, że te "ciała które nie uległy rozkładowi" w rzeczywistości mu uległy, ulegały także konserwacji, co najśmieszeniejsze TEŻ NIE SĄ UKRYWANE, są tylko dla takich fraterów niewidzialne.

Cytuj:
Zdjęcie , którego św. wg Waszej wiedzy najwcześniej nie uległo rozkładowi?

Nie wiem, ale proponuję jego:

Obrazek

http://prawy.pl/r2_grafa_prop.php?nazwa_obrazka=./admin/felietony/gfx/1616.jpg&px=400

Pt cze 12, 2009 23:53

Dobra, ja wymiękam, nie wiem jak Wy. Gra w odkrywców prawdy już mnie znudziła, nie mam zamiaru zdobywać kolejnego levelu, bo bonusa i tak nie bedzie. Fraterze, to nie jest ewangelizaja, to zabawa ludźmi.

/Jacek Kaczmarski/

Pt cze 12, 2009 23:53
Dobra, ja wymiękam, nie wiem jak Wy. Gra w odkrywców prawdy już mnie znudziła, nie mam zamiaru zdobywać kolejnego levelu, bo bonusa i tak nie bedzie. Fraterze, to nie jest ewangelizaja, to zabawa ludźmi.
Owieczko, masz rację! Game over, prawdziwe smoki do pokonania i prawdziwe skarby do zdobycia są gdzie indziej. Over and out.

Pt cze 12, 2009 23:58
zbanowana na stałe

Dziś mogę Wam powiedzieć, że ta wiedza znacznie podnosi `poprzeczkę` na Sądzie Ostatecznym

Pt cze 12, 2009 23:59

Więcej wyjaśnie później

Dziś mogę Wam powiedzieć, że ta wiedza znacznie podnosi `poprzeczkę` na Sądzie Ostatecznym

Już się zaczynam bać.

So cze 13, 2009 0:18

Spodku, no to chodźmy szukać szmaragdowego miecza :)

/Jacek Kaczmarski/

So cze 13, 2009 1:41

ja sie poddaję myślałem że frater to myślący człowiek...
a to po prostu zwykłe oszukiwanie samego siebie tandetnym obrazkiem i powtarzanie jak mantra tego samego bełkot, miast udowodnienie swoich kruchych racji, frater sądzę że jesteś fanem RM i nie docierają do Ciebie rozumowe kwestie dotyczące tego zdjęcia. Żałosne.

Witoldzie on bardziej wierzy w to zdjęcie niż w swojego "Boga"

Pozdrawiam (nawiedzonych również)

So cze 13, 2009 6:31

Podziwiam Wasz upór, ale już chyba serio wystarczy :)
Frater jest specyficznym człowiekiem, które nic nie przekona.
Sam już nie wiem czy nie przerósł przypadkiem Seweryna :)

Żeby nie było offtopa. Dla mnie wszystkie te dziwne "cuda" są po prostu... śmieszne. Nie pasują do wyobrażeń Boga. Jeżeli ktoś myśli, że są prawdziwe i w niego wierzy, to wydaje mi się, że go w ten sposób obraża. Czemu? Bo cudeńka pokazują go w świetle komika, który zabawia się z ludzkością od czasu do czasu robiąc takie nic nie znaczące pierdoły :)

So cze 13, 2009 9:47
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 55  Następna strona