Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 28, 2025 6:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona
 Polska będzie wywyższona. 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska będzie wywyższona.
Alus napisał(a):
Cytuj:
I niby jaką to misję maja Polacy? Dowartościowujcie się dalej, dowartościowujcie. Jesteście zakompleksieni i prędko ta cecha śród katolików się nie zmieni

Tak chcę dowodów, bo bzdury każdy potrafi wygadywać, nawet kościół.

Bzdurą był Jan Paweł II, ks. J. Popiełuszko, Solidarność......a inicjatywę wyzwalania Europy od komunizmu zapoczątkowało rozwalenie muru berlińskiego....

A kim byl Jan Pawel 2 ??? zwyklym smiertelnym czlowiekiem...nikim wiecej... a Popieluszko zwyklym awanturnikiem ktory nawolywal ludzi do nieposluszenstwa ...czy tym ludziom ktorych poturbowano po jego kazaniach pomogl kosciol katolicki ??? wiec o czym mowimy ??:)

So cze 26, 2010 22:16

amadeus35 napisał(a):
Mam w takim razie pytanie czy fundamentem wiary chrzescijanskiej jest Biblia ???
czy inne opowiesci pisane bajki i legendy przez kosciol katolicki i watykan ?? :)
Fundamentem wiary chrześcijańskiej jest OBJAWIENIE, '
które w katolicyzmie obejmuje i Biblię i Tradycję.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

So cze 26, 2010 22:38

Cytuj:
A kim byl Jan Pawel 2 ??? zwykłym śmiertelnym człowiekiem...nikim wiecej
Tak, jako stworzenie Boże 9wówczas wszyscy jesteśmy równi) bo jako człowiek to juz nie.
Cytuj:
a Popieluszko zwyklym awanturnikiem ktory nawolywal ludzi do nieposluszenstwa
nieposłuszeństwa wobec czego? jakis przykład może czy tak sobie piszesz?
Cytuj:
czy tym ludziom ktorych poturbowano po jego kazaniach pomogl kosciol katolicki ???
tak

So cze 26, 2010 22:51
Cytuj:
A kim byl Jan Pawel 2 ??? zwyklym smiertelnym czlowiekiem...nikim wiecej... a Popieluszko zwyklym awanturnikiem ktory nawolywal ludzi do nieposluszenstwa ...czy tym ludziom ktorych poturbowano po jego kazaniach pomogl kosciol katolicki ??? wiec o czym mowimy ??:)

O tym, że gdyby nie te osoby wypisywałbyś swoje mądrości palcem na piasku :D ....a o wolnych mediach mógłbyś co najwyżej śnić.

Pn cze 28, 2010 9:09
amadeus35 napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:
I niby jaką to misję maja Polacy? Dowartościowujcie się dalej, dowartościowujcie. Jesteście zakompleksieni i prędko ta cecha śród katolików się nie zmieni

Tak chcę dowodów, bo bzdury każdy potrafi wygadywać, nawet kościół.

Bzdurą był Jan Paweł II, ks. J. Popiełuszko, Solidarność......a inicjatywę wyzwalania Europy od komunizmu zapoczątkowało rozwalenie muru berlińskiego....

Moze o tym, ze gdyby zamiast krytykowac innych, za to, ze za malo zrobili dla ciebie, sam moglbys zrobic cos dla innych? Naprawde WIELKIEGO! Czekamy na efekty.
Jak kazdy sie przylozy do tego, co jest jego poletkiem, a nie bedzie sie ogladal na innych, to nie ma sily: Polska bedzie potega.

Pn cze 28, 2010 9:14
Kamala napisał(a):
Moze o tym, ze gdyby zamiast krytykowac innych, za to, ze za malo zrobili dla ciebie, sam moglbys zrobic cos dla innych? Naprawde WIELKIEGO! Czekamy na efekty.
Jak kazdy sie przylozy do tego, co jest jego poletkiem, a nie bedzie sie ogladal na innych, to nie ma sily: Polska bedzie potega.

A cóż Ty takiego zrobiłaś? Już od dłuższego czasu obserwuję, ze w Internecie ludzie mają taki dziwny argument: "a co ty zrobiłeś?". To może najpierw sami się pochwalcie swoimi dokonaniami, żeby dać przykład innym i żeby wiedzieli, że się da. Bo obecnie to tylko widzę, że Polacy potrafią siedzieć na czterech literach i narzekać.

Jeszcze trochę i ludzie naprawdę wyjdą na ulicę, bo wielu już nie może na to patrzeć.

edit: właśnie zorientowałem się, że mieszkasz w Niemczech. No gratuluję naprawdę konstruktywnego podejścia :).

Pn cze 28, 2010 12:34
Oczywiscie, moze ci sie nie podobac, ze nie siedze "na czterech literach w Polsce i nie narzekam razem z tlumem". Masz prawo. Kiedys nawet spisalam sobie w ramach jednej z dyskusji, co konkretnie robie (przyznaje, nie dla Polski, ktora ma byc wywyzszona, ale posrednio na jej konto, bo obywatelstwa sie nie zrzeklam i wszyscy wiedza, ze jestem z Polski). Wtedy ktos mi napisal, ze go nie obchodzi, co ja robie, bo w dyskusji chodzilo o to (chyba) co Kosciol powinien.

Pytanie bylo z gatunku retorycznych. Zycie mnie nauczylo, ze narzekaja na caly swiat glownie ci, ktorzy maja za malo zajec. Kiedy zabrac sie do konkretnej pracy, chocby wlasnej zawodowej plus "spolecznej", czyli pomoc tym, ktorzy sa w twoim sasiedztwie akurat w potrzebie, to czasu na narzekanie brak a i okazuje sie, ze w praktyce nie zawsze jest latwo realizowac genialne pomysly na zbawienie swiata, ktore sie mialo na kanapie. No i wymagania wobec innych zmniejszaja sie do wymiarow realistycznych.

Pn cze 28, 2010 13:33
Mariusz85 napisał(a):
A cóż Ty takiego zrobiłaś? Już od dłuższego czasu obserwuję, ze w Internecie ludzie mają taki dziwny argument: "a co ty zrobiłeś?". To może najpierw sami się pochwalcie swoimi dokonaniami, żeby dać przykład innym i żeby wiedzieli, że się da. Bo obecnie to tylko widzę, że Polacy potrafią siedzieć na czterech literach i narzekać.

Mariusz, lubisz odwracać kota ogonem. Jeżeli się krytykuje osoby które bez wątpienia zrobiły coś pożytecznego dla Polski, to warto takiej osobie zadać pytanie co ona w takim razie zrobiła ważniejszego że krytykuje. Więc jak tak lubicie krytykować tak ważene osoby dla Polski, czekam co wy zrobiliści ważniejszego dla ojczyzny żeby można było o was mówić coś więcej niż ,,zwykli śmiertelnicy''. Amadeus35 rzuca pezpodstawną krytyką, a Mariusz się oburza że ktoś miał śmiałość zadać pytanie ,,a co Ty zrobiłeś''. I bardzo dobrze że do takich krytykujących osób pada takie pytanie, może się otrząsną jak po namyśle dojdzie do nich że w sprawie zasług dla kraju do pięt im nie dorastają, ale krytykować to jak najbardziej potrafią.

Pn cze 28, 2010 14:23

Elbrus napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
Mam w takim razie pytanie czy fundamentem wiary chrzescijanskiej jest Biblia ???
czy inne opowiesci pisane bajki i legendy przez kosciol katolicki i watykan ?? :)
Fundamentem wiary chrześcijańskiej jest OBJAWIENIE, '
które w katolicyzmie obejmuje i Biblię i Tradycję.

Dlatego dla mnie katolicyzm jest po prostu sekta ..i niczym wiecej .....

Wt cze 29, 2010 23:18

Alus napisał(a):
Cytuj:

O tym, że gdyby nie te osoby wypisywałbyś swoje mądrości palcem na piasku :D ....a o wolnych mediach mógłbyś co najwyżej śnić.

Widzisz jaki jestes ...glupiutki :) robisz komus swoje niemadre uwagi nawet nie wiesz z kim piszesz :)) od 30 lat zyje w wolnym swiecie i w tym Popieluszko wcale mi nie pomogl..... nie czekalem az dokona swoich cudow ... wyjechalem bez jego wiedzy... :))

Wt cze 29, 2010 23:22

A kim byl Jan Pawel 2 ??? zwyklym smiertelnym czlowiekiem...nikim wiecej... a Popieluszko zwyklym awanturnikiem ktory nawolywal ludzi do nieposluszenstwa ...czy tym ludziom ktorych poturbowano po jego kazaniach pomogl kosciol katolicki ??? wiec o czym mowimy ??:)[/quote]

Jak kazdy sie przylozy do tego, co jest jego poletkiem, a nie bedzie sie ogladal na innych, to nie ma sily: Polska bedzie potega.[/quote][/quote]

Polska niestety nigdy nie bedzie potega......to nie ta liga :)

Wt cze 29, 2010 23:25

ysuk-san napisał(a):
Cytuj:
A kim byl Jan Pawel 2 ??? zwykłym śmiertelnym człowiekiem...nikim wiecej
Tak, jako stworzenie Boże 9wówczas wszyscy jesteśmy równi) bo jako człowiek to juz nie.
Cytuj:
a Popieluszko zwyklym awanturnikiem ktory nawolywal ludzi do nieposluszenstwa
nieposłuszeństwa wobec czego? jakis przykład może czy tak sobie piszesz?
Cytuj:
czy tym ludziom ktorych poturbowano po jego kazaniach pomogl kosciol katolicki ???
tak

to podaj chociaz jeden przyklad ...komu???

Wt cze 29, 2010 23:26
quas napisał(a):
Mariusz85 napisał(a):
Mariusz, lubisz odwracać kota ogonem. Jeżeli się krytykuje osoby które bez wątpienia zrobiły coś pożytecznego dla Polski, to warto takiej osobie zadać pytanie co ona w takim razie zrobiła ważniejszego że krytykuje. Więc jak tak lubicie krytykować tak ważene osoby dla Polski, czekam co wy zrobiliści ważniejszego dla ojczyzny żeby można było o was mówić coś więcej niż ,,zwykli śmiertelnicy''. Amadeus35 rzuca pezpodstawną krytyką, a Mariusz się oburza że ktoś miał śmiałość zadać pytanie ,,a co Ty zrobiłeś''. I bardzo dobrze że do takich krytykujących osób pada takie pytanie, może się otrząsną jak po namyśle dojdzie do nich że w sprawie zasług dla kraju do pięt im nie dorastają, ale krytykować to jak najbardziej potrafią.

Chyba Ty tu odwracasz kota ogonem, bo generalnie nie mam pojęcia o co Ci chodzi :).
Dalsza wypowiedź mówi o tym samym co ja napisałem, ale Ty chyba sam nie wiesz co chciałes tym osiągnąć :).

Śr cze 30, 2010 8:22
Cytuj:
Widzisz jaki jestes ...glupiutki :) robisz komus swoje niemadre uwagi nawet nie wiesz z kim piszesz :)) od 30 lat zyje w wolnym swiecie i w tym Popieluszko wcale mi nie pomogl..... nie czekalem az dokona swoich cudow ... wyjechalem bez jego wiedzy... :))

Wyjechałeś.....ależ niesamowite osiągnięcie i akt odwagi.....predystynuje Cię do uznania niezwykłym człowiekiem.....

Śr cze 30, 2010 8:50

madeus
Cytuj:
Dlatego dla mnie katolicyzm jest po prostu sekta ..i niczym wiecej .....
Wg jakiego słownika można to tak określić? Czy to twoja własna interpretacja nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
tak

to podaj chociaz jeden przykład ...komu???
wszystkim tym, którzy w następny miesiąc również przyszli na jego kazania.

Śr cze 30, 2010 13:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona