Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 9:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 209 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona
 Czy Bóg istnieje, a moze jest Inny? 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy Bóg istnieje, a moze jest Inny?
@warzych
Po prostu fakty zaprzeczją Waszym wyssanym z palca stwierdzeniom, że "wiara = zło", bo przykłady są różne i wcale na to nie wskazują. Przestańcie się uważać za mądrzejszych od całego świata. "Świat ateistyczny bez wojen i podziałów" - to by było piękne, ale szkoda, że jest kłamliwe. Bo wiesz, ja też jestem za tym, żeby nie walczyć pomimo różnic w wierze, ale nawet jeśli się wyrzeczemy Boga to ja i tak nadal będę wierzył, że powinno się opiekować starcami i chorymi, a dzieci poczęte chronić, a Ty będziesz może za eutanazją i aborcją. Rozumiesz już absurd swojej utopii? Ktoś Ci pierze mózg. Opamiętaj się w porę.

@Niedoskonały
Tak, z powodu tego, że nie wierzył. W miejsce wiary weszła wiara w ewolucję (cytat1). Brak Boga i zmartwychwstania = brak odpowiedzialności. Psychiatrzy byli zakłopotani, więc nie do końca zaburzenia psychiczne, a bardziej zaburzenia moralności, bo nie wierzył w Jezusa (cytat2).
1)"And he bought 13 books that turned him from a -- an evolutionist into a creationist and from there into a Christian."
2)"L. DAHMER: Even the psychiatrist that examined him at -- for the purpose of the trial didn't really know why he did it. But he did tell me why he felt that he could do what he did. Why he felt free to do what he did.
He told me that -- and this was after reading the books on -- by these scientists on creation science, he felt that he was up -- up from the slime, as he put it. You know, molecules to amoebas to Larry type of a thing, evolution. That there was nothing, no direction by a god. No one to be accountable to. No one to answer to at all.
KING: That's what he believed?
L. DAHMER: That's what he felt. That's why he felt he could just do whatever he wanted to. That's quite different from knowing the cause."

http://creation.com/the-lion-that-wouldnt-eat-meat
"Kto zaś umie dobrze czynić, a nie czyni, grzeszy."

Cz wrz 16, 2010 14:46

hehehe
Wyprany mozg to masz raczej ty, według ciebie ateista to musi być od razu za aborcją, eutanazją itd.
Jestem za tym żeby w takich sprawach kierować się zdrowym rozsądkiem i dobrem jednostki, ale nie brać "mądrości" z bestsellera wszech czasów.
Co do tej mojej "utopii", to było "prowo" i się udało :P
Co do mojego wypranego mózgu, widzisz, tym kim jestem dzisiaj stawałem się dosyć długo, czytałem i o ewolucji jak i o kreacjonizmie, dlatego mogę mówić wprost co myślę a mam ku temu jakieś zaplecze.
Twój kreacjonizm jest zwyczajnie głupi, pozbawiony sensu. Jedyne co robi to siłą wpycha boga wszędzie gdzie tylko się da, chce prać mózgi dzieciom w szkole itd.
Tym właśnie jest kreacjonizm i co byś mi nie powiedział, co byś mi nie pokazał wątpię bym zmienił zdanie. Za dużo się o tym naczytałem, żeby mnie przekonać.
A co powiesz na to, że kreacjonizm został wyśmiany w sądzie w USA, kiedy walczyli o to by był nauczany w szkołach? Na pewno znasz ten przypadek, ja już nie pamiętam kogo dokładnie. Może mi przypomnisz ;)

Cz wrz 16, 2010 15:35

@warzych
Brawo, udowodniłeś jaki masz otwarty umysł (ironia). Koledzy ewolucjoniści są na pewno dumni z Ciebie. Trochę pozmieniam cytat z Ciebie, żebyś zobaczył jaką głupotę palnąłeś:
"Co do mojego wypranego mózgu, widzisz, tym kim jestem dzisiaj stawałem się dosyć długo, czytałem i o ewolucji jak i o kreacjonizmie, dlatego mogę mówić wprost co myślę a mam ku temu jakieś zaplecze.
Twój ewolucjonizm jest zwyczajnie głupi, pozbawiony sensu. Jedyne co robi to siłą wypycha Boga zewsząd, skąd tylko się da, chce prać mózgi dzieciom w szkole itd.
Tym właśnie jest ewolucjonizm i co byś mi nie powiedział, co byś mi nie pokazał wątpię bym zmienił zdanie. Za dużo się o tym naczytałem, żeby mnie przekonać."

Mi nie chodzi o głupie licytowanie się tylko o konkluzję i coś pozytywnego. Zrozum to może. Chcesz się dalej kłócić i wymyślać podziały, to proszę bardzo. Ja tylko mówię, że wyrzucanie Jezusa z serca ludzi robi im krzywdę i całemu społeczeństwu. Nie przynosi nic pozytywnego i to jest fakt. Może idźcie walczyć z jakimiś dzikusami z państw które wymieniłem stronę wcześniej. Ja nie kupuję nic co jest "made in china", bo tam łamią prawa mojego Boga. Możesz wziąć przykład i robić tak samo, czy może kupujesz bo tańsze? A może Ci to nie przeszkadza, bo jeśli tak wyewoluowały prawa moralne w obrębie tamtego szczepu "małpy jaką jest człowiek" i to w dodatku inna - żółta rasa, to ok?

Cz wrz 16, 2010 16:32

Magda85 napisał(a):
...nie mówiłam o Twoim umyśle, tylko (nie wiem jak to nazwać) o Twoich odczuciach duchowych. Chodzi mi o to, że nie wierzysz, że możesz doswiadczyć Boga i nawet jeżeli doznałeś Jego łaski to sobie tego nie uświadamiasz.

Odczuciach duchowych? Uważasz, że skoro nie wierzę w boga to nie jestem zdolny do okazywania i posiadania uczuć? Cóż za brednie! :D Skoro twierdzisz, że doświadczyłem boga, to powiedz mi w jaki sposób miałoby się to przejawiać? Uświadom mi to!

Magda85 napisał(a):
Ja wierzę w ewolucję i wierzę, że Bóg stworzył świat. Wierzę, że początkiem ewolucji był właśnie Bóg i Jego dzieła, które zapoczątkowały dalszy rozwój życia na Ziemi (myślę tu zarówno o świecie ożywionym jak i nieożywionym)

Dowody naukowe mówią co innego. Życie może przypadkowo tworzyć się samo w sprzyjających warunkach, a okazuje się, że takich miejsc we Wszechświecie jest całkiem sporo, około 4-5 mld lat temu było ich jeszcze więcej.

odrzucenie napisał(a):
@Deepfreeze
Nie kłam. Wojny w Bizancium, Franków z Arabami, to wojny wytoczone przez Mahometa a więc islam a nie przez chrześcijan.

Ależ Ty jesteś ignorant!!! Człowieku, przestań już się kompromitować!
Generalnie i jedni i drudzy wyrzynali się nawzajem w imię boga i samych siebie również. Nie uczyłeś się historii czy co?!!! Dla mnie to bez różnicy kto wojny wszczynał, ważne że były toczone w imię boga.

odrzucenie napisał(a):
Rekonkwista Hiszpańska nie była wojną religijną ("Rekonkwista nie była jednak procesem jednoczącym chrześcijańskich władców do walki z muzułmanami, a państwa chrześcijańskie zajmujące tereny północnej Hiszpanii walczyły ze sobą tak często jak z innowiercami.")

Cytuj:
Rekonkwista Hiszpanii została w XIII wieku obwołana krucjatą,

Cytat z tego samego źródła, który Ty cytowałeś. Ale blamaż, co?!!! :D :brawo:

odrzucenie napisał(a):
Choć powody tych wojen były w dużym stopniu religijne, to mieszały się one również z czynnikami politycznymi i ekonomicznymi. Krucjaty ogłaszane były głównie przez papieży, jednak czasami również przez innych władców, wspieranych przez papiestwo.

Ni mniej ni więcej tylko potwierdza to moją tezę.

odrzucenie napisał(a):
Krzyżacy mieli tyle samo wspólnego z wiarą chrześcijańską co PZPR, ZOMO i SB z patriotyczną Polską.

O, ja pier.....!!! :o :o :o :o :| :shock: :shock: :x :cry: :cry: :cry: :brawo:

Bierzesz coś?! :x

Wybaczcie, szanowni forumowicze, ale ja już do wypowiedzi tego ignoranta nie chcę nawiązywać... Temu człowiekowi potrzebna jest terapia...

P.S. Napisze e-mail do Zakonu Krzyżackiego i powtórzę im to, co o nich napisałeś... :lol: :mrgreen: :D :x

Cz wrz 16, 2010 17:25

Deepfreeze napisał(a):
Odczuciach duchowych? Uważasz, że skoro nie wierzę w boga to nie jestem zdolny do okazywania i posiadania uczuć? Cóż za brednie! :D Skoro twierdzisz, że doświadczyłem boga, to powiedz mi w jaki sposób miałoby się to przejawiać? Uświadom mi to!...
Dowody naukowe mówią co innego. Życie może przypadkowo tworzyć się samo w sprzyjających warunkach, a okazuje się, że takich miejsc we Wszechświecie jest całkiem sporo, około 4-5 mld lat temu było ich jeszcze więcej.

Nic nie rozumiesz i przekręcasz po swojemu. Nie powiedziałam, że nie masz uczuć ani emocji, tylko, że nie dopuszczasz Boga do siebie, a to co On robi tłumaczysz sobie jakoś racjonalnie. Ciężko, żebym Ci tłumaczyła w jaki sposób doświadczyłeś Boga skoro nie znam Twojego życia. Przeinaczasz wszystko po swojemu.

Życie może tworzyć się samo, ale kiedyś ktoś musiał dać początek nawet tej najprymitywniejszej cząstcze. Ty oczywiście w to nie wierzysz, ale ja uważam, że ten mechanizm sam się nie rozpoczął tylko ktoś musiał obrócić kołem.

Każdy swoje wie i poglądów nie zmieni. Te dyskusje większego sensu nie mają

Cz wrz 16, 2010 18:45

Magda85 napisał(a):
Deepfreeze napisał(a):
Odczuciach duchowych? Uważasz, że skoro nie wierzę w boga to nie jestem zdolny do okazywania i posiadania uczuć? Cóż za brednie! :D Skoro twierdzisz, że doświadczyłem boga, to powiedz mi w jaki sposób miałoby się to przejawiać? Uświadom mi to!...

Nic nie rozumiesz i przekręcasz po swojemu.

Przeciwnie. Ja doskonale rozumiem. To Ty się cały czas miotasz ;-)

Magda85 napisał(a):
Nie powiedziałam, że nie masz uczuć ani emocji,

A to:
Magda85 napisał(a):
..nie mówiłam o Twoim umyśle, tylko (nie wiem jak to nazwać) o Twoich odczuciach duchowych.

to do czego miało się odnosić?

Magda85 napisał(a):
tylko, że nie dopuszczasz Boga do siebie,

Nie dopuszczam, ponieważ w niego nie wierzę.

Magda85 napisał(a):
a to co On robi tłumaczysz sobie jakoś racjonalnie.

A CO ON robi???
Tłumaczę racjonalnie, ponieważ uważam, że tylko w ten sposób można opisywać i rozumieć przyrodę i Wszechświat. Racjonalny sposób myślenia jest zgodny z ludzką naturą i zgodny z logiką panującą we Wszechświecie. Po cóż więc utrudniać sobie życie wiarą w coś, czego racjonalnie (a więc naturalnie) nie da się udowodnić?

Magda85 napisał(a):
Ciężko, żebym Ci tłumaczyła w jaki sposób doświadczyłeś Boga skoro nie znam Twojego życia. Przeinaczasz wszystko po swojemu.

To, niestety, TY mieszasz pojęcia! Bóg jest kwestią wiary i tylko i wyłącznie wiary. Jeśli ktoś mówi, że "WIE, ŻE BÓG JEST", popełnia potworny błąd, ponieważ to co jest, jest doświadczane obiektywnie, a zatem istnienie tego może zostać potwierdzone. W przypadku boga to nie jest możliwe. Bóg jest doświadczany subiektywnie (jeśli tak można to określić), czyli indywidualnie. Pomimo, że wiele ludzi uważa, że go doświadcza, są to doświadczenia subiektywne. Jeżeli bóg jest tylko kwestią wiary, to skoro ja w niego nie wierzę, to jakim sposobem chcesz w ogóle zabierać się za stwierdzanie, że go w jakis sposób doświadczyłem?

Magda85 napisał(a):
Życie może tworzyć się samo, ale kiedyś ktoś musiał dać początek nawet tej najprymitywniejszej cząstcze.

Nauka wykazała, że wiele rzeczy dzieje się w świecie w sposób wydawać by się mogło nie do logicznego ogarnięcia, a jednak się dzieje! Splątanie kwantowe, tunelowanie, świecenie lasera, zasada nieoznaczoności, 26 wymiarów Wszechświata. Niby sprzeczne z logiką, a jednak działa! Twierdzenie, że życie musiało mieć sprawce jest nieuzasadnione i wprowadza kolejne pytania i niepotrzebny łańcuch wątpliwości...

Cz wrz 16, 2010 20:05

@Deepfreeze
Nie no, majstersztyk nielogicznego myślenia. Tobie też pozmieniam cytat, żebyś się zastanowił nad swoim przypadkiem:
"Nauka wykazała, że wiele rzeczy dzieje się w świecie w sposób wydawać by się mogło nie do logicznego ogarnięcia, a jednak się dzieje! Splątanie kwantowe, tunelowanie, świecenie lasera, zasada nieoznaczoności, 26 wymiarów Wszechświata. Niby sprzeczne z logiką, a jednak działa! Twierdzenie, że życie musiało mieć sprawce jest uzasadnione, bo choć też jest tak samo niby sprzeczne z logiką to bardzo prawdopodobne w przeciwieństwie do ewolucjonizmu, który wprowadza kolejne pytania i niepotrzebny łańcuch wątpliwości..."

A tak z ciekawości, to jak nauka wyjaśnia to? http://adonai.pl/cuda/?id=36

Ostatnio edytowano Cz wrz 16, 2010 21:17 przez odrzucenie, łącznie edytowano 2 razy

Cz wrz 16, 2010 21:08

Deepfreeze nie mylę pojęć i nie miotam się. Dobrze napisałam tylko Ty nie rozumiesz. Emocje a odczucia duchowe czy inaczej doświadczanie Boga to nie to samo. Emocje w kontaktach z ludźmi, których widzisz i wiesz, że istnieją są innym rodzajem odczuć i relacji niż doświadczanie łaski boskiej.

Deepfreeze napisał(a):
jakim sposobem chcesz w ogóle zabierać się za stwierdzanie, że go w jakis sposób doświadczyłem?

Bo ja wierzę, że Bóg doświadcza wszystkich. Na tej podstawie. Na podstawie wiary z czym Ty się na pewno nie zgadzasz. "To co jest doświadczane obiektywnie może zostać potwierdzone" czyli zakładasz, że już nigdy nauka nie będzie w stanie udowodnić obecności Boga? Naukowcy nadal pracują, badają ślady Jego istnienia, a Ty już wiesz, że nic nie osiągną.

Deepfreeze napisał(a):
Nauka wykazała, że wiele rzeczy dzieje się w świecie w sposób wydawać by się mogło nie do logicznego ogarnięcia, a jednak się dzieje!

Nauka nie jest doskonała, pozbawiona luk. Nauka nie wyjaśnia wszystkiego ze 100% pewnością. Nauka owszem wykazała wiele nieprawdopodobnych, samoistnych zjawisk, ale nauka nie odkryła jeszcze wszystkiego. Ona ciągle się rozwija i ciągle wnosi coś nowego.

Cz wrz 16, 2010 21:46

Bóg to wszystko co nas otacza, nasz umysł, to nasza wiara czyni go potężną Istotą bo tak naprawdę On żyje w nas wszystkich bez względu jaką ma formę bądź postać. Nie możemy go pojąć obiektywnie więc musimy wierzyć bo nasz umysł nie jest w stanie ogarnąć złożoności tego świata

Cz wrz 16, 2010 22:27

odrzucenie napisał(a):
@Deepfreeze
Nie no, majstersztyk nielogicznego myślenia. Tobie też pozmieniam cytat, żebyś się zastanowił nad swoim przypadkiem:
"Nauka wykazała, że wiele rzeczy dzieje się w świecie w sposób wydawać by się mogło nie do logicznego ogarnięcia, a jednak się dzieje! Splątanie kwantowe, tunelowanie, świecenie lasera, zasada nieoznaczoności, 26 wymiarów Wszechświata. Niby sprzeczne z logiką, a jednak działa! Twierdzenie, że życie musiało mieć sprawce jest uzasadnione, bo choć też jest tak samo niby sprzeczne z logiką to bardzo prawdopodobne w przeciwieństwie do ewolucjonizmu, który wprowadza kolejne pytania i niepotrzebny łańcuch wątpliwości..."

Bardzo paskudne i obrzydliwe, podmienianie cytatów! Idź w diabły, fundamentalisto!!!

Magda85 napisał(a):
nigdy nauka nie będzie w stanie udowodnić obecności Boga?

Raczej wszystko na to wskazuje, a jeżeli już, to na pewno nie takiego, w jakiego wierzą chrześcijanie.

Magda85 napisał(a):
Naukowcy nadal pracują, badają ślady Jego istnienia, a Ty już wiesz, że nic nie osiągną.

:D Którzy to naukowcy badają ślady jego istnienia? :o

Magda85 napisał(a):
Nauka nie jest doskonała, pozbawiona luk.

Religia w porównaniu z nauką przedstawia się jeszcze gorzej: jak ser szwajcarski pośród dziur.

Magda85 napisał(a):
Nauka nie wyjaśnia wszystkiego ze 100% pewnością.

I to jest jej urok, że zawsze jest ta furtka przy każdej teorii, że żadna teoria nie jest wersją ostateczną, że nauka zawsze dopuszcza modyfikacje i zmiany. Religia posiada dogmaty, które są niezmienne i przez to, w konfrontacji z osiągnięciami nauki, z czasem stają się one oazą śmieszności i głupoty.

Magda85 napisał(a):
Nauka owszem wykazała wiele nieprawdopodobnych, samoistnych zjawisk, ale nauka nie odkryła jeszcze wszystkiego. Ona ciągle się rozwija i ciągle wnosi coś nowego.

Czyli chcesz powiedzieć, że w miejsce tych luk należy wstawić Boga i wiarę w niego?

Nauka i racjonalizm to najlepsze metody poznawania świata, sprawdzone i te, które doprowadziły ludzkość najdalej i prowadzą nadal.

Cz wrz 16, 2010 22:32

Arhel66 napisał(a):
Bóg to wszystko co nas otacza, nasz umysł, to nasza wiara czyni go potężną Istotą bo tak naprawdę On żyje w nas wszystkich bez względu jaką ma formę bądź postać. Nie możemy go pojąć obiektywnie więc musimy wierzyć bo nasz umysł nie jest w stanie ogarnąć złożoności tego świata

Bzdura! Nasz umysł jest w stanie pojąć więcej niż złożoność tego świata! Bardzo wysoki poziom myślenia abstrakcyjnego, zwłaszcza w matematyce jest tego dowodem. A matematyka to nic jak język opisujący rzeczywistość i tę, która istnieje i tę, która może zaistnieć.

Cz wrz 16, 2010 22:34

odrzucenie napisał(a):
Jedyne co robi to siłą wypycha Boga zewsząd, skąd tylko się da, chce prać mózgi dzieciom w szkole itd.
No i widzisz - marksiści i inni lewacy z sukcesem promują TE na całym świecie i
WTŁACZAJĄ TE BREDNIE MAŁYM DZIECIOM!
Dlaczego katolicki (patriotyczny) rząd naszego kraju tego nie zmienił, kiedy miał ku temu okazję?

Arhel66 napisał(a):
Bóg to wszystko co nas otacza, nasz umysł, to nasza wiara czyni go potężną Istotą
Czyli bez nas byłby słabszą Istotą? Więc jednak Bóg nas potrzebuje.
Co to za Bóg? Chyba bardziej bożek.
Arhel66 napisał(a):
bo tak naprawdę On żyje w nas wszystkich bez względu jaką ma formę bądź postać.
Czyli dopuszczasz możliwość, że Bóg może być złym Demiurgiem?
Arhel66 napisał(a):
Nie możemy go pojąć obiektywnie więc musimy wierzyć
Jeśli wierzyć, to w JAKIEGO?
Napisałeś, że On jest, bez względu jaką ma formę bądź postać.
Czyli nawet jeśli Bogiem jest Szatan, to też musimy w Niego wierzyć? Żeby był silniejszy?
//to nasza wiara czyni go potężną Istotą
Jeśli Bogiem jest Szatan, to chyba lepiej w Niego nie wierzyć, żeby był słabszy, prawda?
Arhel66 napisał(a):
bo nasz umysł nie jest w stanie ogarnąć złożoności tego świata
Nie zna i w najbliższej przyszłości raczej nie pozna (może w ogóle).
Co komu to przeszkadza, żeby jednak próbować?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt wrz 17, 2010 9:37

odrzucenie napisał(a):
Tak, z powodu tego, że nie wierzył. W miejsce wiary weszła wiara w ewolucję (cytat1). Brak Boga i zmartwychwstania = brak odpowiedzialności. Psychiatrzy byli zakłopotani, więc nie do końca zaburzenia psychiczne
Ehh facet miał ewidentnie zaburzony obraz rzeczywistości. To nie dlatego że nie wierzył, to dlatego że sam sobie wkręcił że nie spotka go kara. A kara w cywilizowanym świecie istnieje, bo np są więzienia. Mówiąc że może robić to co mu się podoba bo nic mu za to nie będzie nie myślał w ogóle o konsekwencjach a to są zaburzenia psychiczne.
odrzucenie napisał(a):
That there was nothing, no direction by a god. No one to be accountable to. No one to answer to at all.
Tu konkretnie jest pokazane że on nie miał z nikim kontaktu (rodzina) i czuł się bezkarny (wymiar sprawiedliwośći). To nie niewiara go do tego doprowadziła ale zaburzenia w pojmowaniu rzeczywistości.

Pt wrz 17, 2010 12:27

@Niedoskonały
A jednak nie ma powiedziane, że gdyby lepiej wiedział, że czeka go więzienie to by tego nie robił. Powiedziane jest natomiast, że gdyby wierzył w Boga to by tego nie robił. Wg mnie to on nie miał kontaktu z rodzicami, bo nie potrzebował. Miał swój własny światek i sam był sobie bogiem.

@Deepfreeze
Deepfreeze napisał(a):
I to jest jej urok, że zawsze jest ta furtka przy każdej teorii, że żadna teoria nie jest wersją ostateczną, że nauka zawsze dopuszcza modyfikacje i zmiany. Religia posiada dogmaty, które są niezmienne i przez to, w konfrontacji z osiągnięciami nauki, z czasem stają się one oazą śmieszności i głupoty.

No fakt, urokiem teorii naukowych jest to, że się ją zmienia, żeby były bliższe rzeczywistości i prawdy.
Natomiast, urokiem wiary Jezusowi jest to, że nie wiara ta wymaga zmian, bo to on stworzył rzeczywistość i to co powiedział Jezus jest prawdziwe same w sobie.

Nauka, jest próbą poznania i opisu świata. Jezus jest tym który świat swtorzył. Więc, poznać Jezusa wystarczy za całą podstawę naukową. Lub odwrotnie, najpełniejsza teoria naukowa umożliwi poznanie potęgi Boga. Dlatego chrześcijanie nie powinni mieć nic przeciw nauce, ale zwalczać tylko pseudonaukowe brednie.
"Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno;
wtedy zaś [zobaczymy] twarzą w twarz.
Teraz poznaję po części,
wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany."
Skoro narazie widzimy niejasno, a teorie naukowe można zmieniać, to jakim prawem śmiesz się śmiać z Jezusa? Skąd wiesz, że teoria naukowe w tej odsłonie nie będzie za kilkanaście lat uznana za bzdurę?

So wrz 18, 2010 0:08

odrzucenie napisał(a):
@Witold
Wituś, dobrze, to walcz sobie ze mną, skoro to Ci przynosi osobiste szczęście...

Jak widać nie wystarczy ci odwagi żeby mi odpowiedzieć :D

Ale pisz sobie, pisz. Im więcej będzie takich jak ty, tym więcej będzie ateistów. Poziom twojej "argumentacji" jest taki, że ktoś może odnieść wrażenie, że to religia robi taką wodę z mózgu. Ale ja osobiście doszedłem już do wniosku, że religia po prostu pada tutaj na bardzo dobrze przygotowany grunt. Grunt zwyczajnej, pospolitej... powiedzmy eufemistycznie, że biedy intelektualnej.

Cytuj:
Twój ewolucjonizm jest zwyczajnie głupi, pozbawiony sensu. Jedyne co robi to siłą wypycha Boga zewsząd, skąd tylko się da, chce prać mózgi dzieciom w szkole itd.

Ponownie pytam o jakikolwiek merytoryczny zarzut przeciwko teorii ewolucji.

Cytuj:
A tak z ciekawości, to jak nauka wyjaśnia to? http://adonai.pl/cuda/?id=36

Nauka tego nie wyjaśnia, bo nauka się pier*ołami nie zajmuje. Ale ja mogę się poświęcić. I wyjaśnić ten wspaniały fenomen...

...który po prostu nigdy nie miał miejsca. Ta historia jest równie wiarygodna jak legenda o smoku wawelskim i spotkania z wielką stopą.

Ot, wyjaśnienie, i wszystko jasne.

Dodam jeszcze, że jeśli odrzucenie tak bardzo nalega na stosowanie (naprawdę głupiej) argumentacji z komunistów i z tego jaki to ateizm jest niemoralny, a religia moralna, to mam dla niego coś znacznie lepszego niż jakieś tam głupie krucjaty czy palenie czarownic. To są przeżytki. Nowa jakość antyreligijnej argumentacji "z krwiożerczości" to ISLAM.

Głęboko wierzący teiści tworzą państwa, w których za odejście od wiary jest kara śmierci, za seks przedmałżeński jest kara śmierci, za bycie homoseksualistą jest kara śmierci, za bycie zgwałconą kobietą jest kara śmierci, za krytyczne wypowiadanie się o religii jest kara śmierci, a za niewłaściwy ubiór jest kara chłosty. Od czasu do czasu też głęboko moralni teiści wychodzą z tych krajów by kochać bliźnich na zachodzie. Obserwujemy wtedy prawdziwe eksplozje miłości.

Ostatnio edytowano So wrz 18, 2010 11:46 przez Witold, łącznie edytowano 2 razy

So wrz 18, 2010 11:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 209 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona