Boże Orędzia przed mistycznym wydarzeniem pt. "The Warning"
Autor |
Wiadomość |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Boże Orędzia przed mistycznym wydarzeniem pt. "The Warni
Alus napisał(a): Nawet nie nie oznane oficjalnie objawienia, nie były przekazywane poza nadzorem Koscioła - Oława, Amsterdam, Vassula Ryden, Kamyk, Anna. Jakie objawienia miał Kamyk i skąd o tym wiesz? Masz pozwolenie na ogłaszanie tego publicznie?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr paź 19, 2011 17:19 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr paź 19, 2011 17:33 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Matko Święta, módl się za nami Kamień spadł mi z serca. Chyba przestanę czytać posty pewnych osób w ogóle. Zgodnie z Przykazaniem Miłości mam dbać o zdrowie siebie samego, a nie narażać się na zawał serca przy tej lekturze.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Śr paź 19, 2011 17:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulcan napisał(a): no a jakby to objawienie Kościół uznał? jak np. cały Synod Biskupów ogarnął by Duch Sw i każdy z biskupów miałby pzrekonanie o prawdziwości tych objawień to co wtedy? musiałbyś zmienić gadkę ... Gdyby Kosciół uznał, to osobiście nie musze wierzyć - wiara w prywatne objawienia nie jest obligatoryjna, ale jako katoliczka nie podważałabym osądu Koscioła.
|
Śr paź 19, 2011 17:55 |
|
 |
beldex
|
Czytam po kolei posty i objawienia i do głowy przychodzi mi takie pytanie: Czy Zydzi, poganie, Grecy spotykający Jezusa a np znający Pisma, nie mówiąc juz o kapłanach, nie mieli podobnego problemu co dziś my? Wiem, że wiele jest zwodzeń, ale zastanówmy się, czy warto tak bać się zwodzenia, czy coś nas ważnego i istotnego nie ominie. Nie musimy wierzyć jak Alus siebie zapewnia i usprawiedliwia, a czy apostołowie i przyjaciele Jezusa musieli? Jezus-Bóg ich też nie zmuszał, jak myslizs Alus, czy te relacje z Jezusem wczasie Jego życia i po zmartwychwstaniu nie były też traktowane przez "mądrali" jako dzisiejsze objawienia prywatne? To takie moje przemyślenia na żywo, nigdy sie nad tym głębiej nie zastanawiałam, a Ty Alus co otym myslisz?
|
Cz paź 20, 2011 8:36 |
|
|
|
 |
noOne
|
Cytuj: Otrzymano środa, 19 październik 2011, godz.14:00 Moja córko, przygotujcie świat na przybycie Mojego Ukochanego Syna Jezusa Chrystusa, gdyż On przychodzi, jak przepowiedziane, aby po raz kolejny ocalić ludzkość. Jego przybycie zwiastowane będzie w Niebie głosem trąb i chórami aniołów, którzy śpiewać będą w chwale, ogłaszając to Wielkie Wydarzenie. Mój Wielki Dar dla ludzkości okazany jest w Osobie Mojego Umiłowanego Syna, który będzie wysyłany, aby uratować was jeszcze przed Dniem Sądu Ostatecznego. Przygotujcie wasze dusze, bo gdy wasze grzechy zostaną wam objawione, nakażę upaść wam w pokorze do stóp Mojego Syna i błagać o miłosierdzie. Musicie poprosić Go, aby wam przebaczył i musicie zaakceptować karę wymaganą dla oczyszczenia waszych dusz. Jego Miłosierdzie jest tak wielkie, że nie ma takiego grzechu, nieważne jak ciężkiego, aby nie mógł być odpuszczony, jeśli okazana będzie prawdziwa skrucha. Od wszystkich was wymagana jest pokora, abyście byli godni wejścia do nowej Chwalebnej Ery Pokoju na ziemi, której czas jest bardzo blisko. Tylko te dusze, które naprawdę żałują i okazują prawdziwe oddanie Mojemu Ukochanemu Synowi, będą w stanie wejść przez bramy, gdyż musicie być wolni od grzechu, aby wejść do tego wspaniałego Nowego Raju na ziemi. Moje drogie, ukochane dzieci, przygotowałem ten Raj z wielką Miłością dla każdego z was. Jest to dziedzictwo, na które oczekiwaliście. W taki sposób Prezent Ziemi został pierwotnie podarowany Adamowi i Ewie. Każdy człowiek, który odrzuca ten Raj na ziemi, gdzie zło nie będzie istnieć w żadnej formie, odwraca się od Zbawienia. Jest to wasza Ostatnia Szansa, aby uwolnić wasze dusze z uścisku szatana i złego wpływu, który ma on na wasze życie. Przyjmijcie ten cudowny Dar Wielkiego Miłosierdzia. Przez ten Dar oferowana jest wam szansa prawdziwego Ocalenia i wspaniały Raj, którego prawdopodobnie nie możecie sobie wyobrazić. Ci słabi grzesznicy, którzy odrzucają Ofertę Przebaczenia Mojego Syna, będą mieć zapewnione więcej czasu, aby powrócić do swej wiary. Jednakże, nie będą mieli zbyt wiele czasu, gdyż Moja cierpliwość jest na wyczerpaniu. Oczekujcie teraz powrotu Mojego Syna, aby jeszcze raz uratował was od grzechu i doprowadził was do wiecznego Zbawienia. Bóg Ojciec
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Cz paź 20, 2011 8:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
beldex napisał(a): Czytam po kolei posty i objawienia i do głowy przychodzi mi takie pytanie: Czy Zydzi, poganie, Grecy spotykający Jezusa a np znający Pisma, nie mówiąc juz o kapłanach, nie mieli podobnego problemu co dziś my? Wiem, że wiele jest zwodzeń, ale zastanówmy się, czy warto tak bać się zwodzenia, czy coś nas ważnego i istotnego nie ominie. Nie musimy wierzyć jak Alus siebie zapewnia i usprawiedliwia, a czy apostołowie i przyjaciele Jezusa musieli? Jezus-Bóg ich też nie zmuszał, jak myslizs Alus, czy te relacje z Jezusem wczasie Jego życia i po zmartwychwstaniu nie były też traktowane przez "mądrali" jako dzisiejsze objawienia prywatne? To takie moje przemyślenia na żywo, nigdy sie nad tym głębiej nie zastanawiałam, a Ty Alus co otym myslisz? Myślę, że po to ustanowiom=no Kongregację d/s nauki wiary, aby weryfikować wszelkie "objawienia" i objawienia. Wiele czytałam o prywatnych objawieniach - większość to zwodzenie odciągajace od Ewangelii. Zapowiedział to Jezus i ostrzegał - Wtedy, jesliby wam kt powiedział: "Oto tu jest Mesjasz" albo "Tam", nie wierzcie! Przyjdą bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie znaki i cuda, by w błąd wprowadzić, jesli to możliwe, także wybranych (Mt 24,23-24). Kościół nie może nie respektowac, pominąć te ostrzezenia, dlatego katolik, jeśli chce wierzyć - co wedle nauki Kościoła nie jest obowiązkiem - powinienopierac sie na orzeczeniu Kosciołą
|
Cz paź 20, 2011 11:06 |
|
 |
tanie_wino
|
Cytuj: Przygotujcie wasze dusze, bo gdy wasze grzechy zostaną wam objawione, nakażę upaść wam w pokorze do stóp Mojego Syna i błagać o miłosierdzie. Musicie poprosić Go, aby wam przebaczył i musicie zaakceptować karę wymaganą dla oczyszczenia waszych dusz. Dajmy na to wydarzył się taki przypadek; złodziej kradnie mi coś drogiego ze sklepu, ja to widzę i łapię gościa, następnie ten rzuca mi się do stóp i błaga o litość. Ja mu mówię; ok wybaczam ci, ale wymierzę tobie 30 batów za karę, żebyś uważał na przyszłość. Czy to jest wybaczenie? Jak znam siebie, to odebrałbym takiemu skradzioną rzecz, pogroziłbym profilaktycznie i puścił wolno. A dodam, bo może nie wszyscy wiedzą, że nie jestem wszechmogący jak Bóg, a wg Biblii dobry też nie jestem. Może głupi tak, ale jeżeli mądrość domaga się kary, to dlaczego mówić tu o przebaczeniu. Wg mnie jeżeli się przebacza, to tym samym karę darowuje. Czy się mylę?
_________________ pajacyk.pl
|
Cz paź 20, 2011 12:44 |
|
 |
beldex
|
w orędziu jest: karę wymaganą dla oczyszczenia. skąd wiesz jaką karę, może żal i wstyd? a Ty konktretnie o jakiej karze myslisz? Ty byś puścił zlodzieja, ufając, że bedzie to ostatni raz, ale gdybys wiedział, że bez kary on po prostu bedzie dalej kradł to też byś inaczej postąpił. Bóg wie co komu się przyda dla jego dobra. Ale to tylko moje przekonanie
|
Cz paź 20, 2011 13:42 |
|
 |
noOne
|
próba ze strony człowieka "wchodzenia w skórę" Boga jest lekko mówiąc niedorzeczna, marne stworzenie próbuje ocenić i pojąć Świętą Wolę i Plan Wszechmocnego i Wszechwiedzącego Boga - Stworzyciela wszystkiego - to niedorzeczność..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Cz paź 20, 2011 13:45 |
|
 |
tanie_wino
|
Wiem że jestem marny i mało wiem o świecie, ale nie umiem całkiem wyłączyć myślenia i ślepo wierzyć Biblii, papieżowi, a tym bardziej anonimowym mistykom. Pozwolę sobie zacytować tu wypowiedz forumowicza nikiem AquilaSPQR:
Więc na koniec pozostaje nam pewne pytanie - skoro średniowieczni ludzie Kościoła mylili się w kwestii astronomicznych i wierzyli święcie, że ich religijna interpretacja jest absolutnie prawdziwa, to jaka pewność, że dzisiejsi ludzie Kościoła nie mylą się w taki sam sposób i tak samo nie są po prostu w stanie dostrzec swoich błędów i absurdów?
A jeżeli my ludzie jesteśmy tak śmieszne bezwartościowi, to po co Bóg się nami interesuje, i czy jest sens żebyśmy my interesowali się Bogiem, skoro On jest taki nie do ogarnięcia?
Wmawia się nam, że taka jest istota boskich właściwości, iż nie mogą ich ogarnąć ograniczone umysły. Naturalnym następstwem tej zasady powinien być wniosek, że właściwości boskie nie nadają się do zajmowania sobą ograniczonych umysłów. Tymczasem religia twierdzi, że umysły ograniczone nie powinny przestawać zajmować się istotą niepojętą, której właściwości nie mogą pojąć: stąd wniosek, że religia jest sztuką zajmowania ograniczonych umysłów ludzi tym, czego nie są w stanie zrozumieć. - Jan Meslier - 1664-1729, francuski ksiądz katolicki
_________________ pajacyk.pl
|
Cz paź 20, 2011 14:24 |
|
 |
beldex
|
bez przesady NoOne, to jasne że trzeba znać swoje miejsce w szeregu ale Jezus nazwał nas swoimi przyjaciółmi, jesteśmy stworzeni na obraz Boga, a nawet ludem kapłańskim itp. Tanie wino, nie bedziesz ślepo wierzył Biblii jak sie pomodlizs do Duch św o właściwą interpretację, ale Bogu to ja już, od pewnego momentu wierzę ślepo, bo zbyt dużo przeżyłam,żeby miec jakies wąty, co nie znaczy że zawsze mi odpowiada Jego wola.
|
Cz paź 20, 2011 14:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): A jeżeli my ludzie jesteśmy tak śmieszne bezwartościowi, to po co Bóg się nami interesuje, i czy jest sens żebyśmy my interesowali się Bogiem, skoro On jest taki nie do ogarnięcia?
Bezwartościowi -to chyba przegięcie w drugą stronę " Czyż może niewiasta zapomnieć o swym niemowlęciu, ta która kocha syna swego łona. A nawet, gdyby ona zapomniała, Ja nie zapomnę o tobie. Oto wyryłem cię na obu dłoniach(...)" Iz 49,15-16
|
Cz paź 20, 2011 15:30 |
|
 |
tadeuszek
|
tanie_wino napisał(a): - Jan Meslier[/i] - 1664-1729, francuski ksiądz katolicki Czy to nie ten ksiądz, który na łożu śmierci przepraszał Boga, za to że był katolikiem?
|
Cz paź 20, 2011 18:03 |
|
 |
Elbrus
|
tadeuszek napisał(a): tanie_wino napisał(a): - Jan Meslier[/i] - 1664-1729, francuski ksiądz katolicki Czy to nie ten ksiądz, który na łożu śmierci przepraszał Boga, za to że był katolikiem? A skąd to info, że ks. Meslier - ateista - przepraszał za coś Boga?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz paź 20, 2011 18:15 |
|
|
|