Polska mesjaszem narodów?
Autor |
Wiadomość |
Qwerty2011
|
 Re: Polska mesjaszem narodów?
A ja jednak wolę wierzyć Bogu.
"Ducha nie gaście, proroctwa nie lekceważcie."
"14 Ja jestem dobrym pasterzem i znam owce moje, a moje Mnie znają" Jak można nie rozpoznać głosu Chrystusa? Przecież to proste!
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
N gru 14, 2014 22:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Qwerty2011 napisał(a): A ja jednak wolę wierzyć Bogu.
"Ducha nie gaście, proroctwa nie lekceważcie."
"14 Ja jestem dobrym pasterzem i znam owce moje, a moje Mnie znają" Jak można nie rozpoznać głosu Chrystusa? Przecież to proste! Chrześcijanin nie może żyć ciągle narzekając (papież Franciszek), bo - Zawsze się radujcie, nieustannie się módlcie.W każdym położeniu dziękujcie, taka jest bowiem wola Boża w Jezusie Chrystusie względem was......w sobotę lud wybrany radował się i modlił "raz sierpem raz młotem ....." w asyście duchownych 
|
Pn gru 15, 2014 9:32 |
|
 |
Amieeabc88
Dołączył(a): Wt lut 11, 2014 14:23 Posty: 9 Lokalizacja: Warszawa, Mazowieckie
|
Moim zdaniem nie, Polska nie jest, nie była i nigdy nie będzie mesjaszem narodów  Nie ma na to żadnych podstaw i przesłanek, chyba że przyjąć, że wystarczającym powodem dla tej tezy jest nasza skłonność do męczennictwa- i to często bezsensownego.
|
Śr gru 17, 2014 22:55 |
|
|
|
 |
Qwerty2011
|
Niesamowite świadectwo Lecha Dokowicza - reżysera, scenarzysty, producenta filmowego, dokumentalisty. Przez 20 lat pracował w Niemczech dla wielu stacji telewizyjnych. Jako operator i producent filmowy współtworzył niemiecka scenę techno.  Przeżył wstrząsające nawrócenie o którym opowiada: http://youtu.be/U3P7M_YMsjsCo mówi o Polsce: "Pociąg jechał półtorej godziny (z Berlina), po czym się zatrzymał. Poczułem, że coś się zmieniło - zacząłem się zastanawiać co. Poczułem, że nie ma tej obecności złych duchów, którą czułem cału czas wcześniej. Zdziwiłem się i w tym momencie otworzyły się drzwi. Okazało się, że wchodzi celnik - kontrola paszportowa, granica z Polską ... Dotarło do mnie, co się stało. Wjechaliśmy na obmodloną ziemię. Jesteśmy na ziemi, na której ludzie setkami tysięcy, codziennie przyjmują Jezusa. Miliony ludzi trzymają w ręku różaniec, nocami modląc się za swoje dzieci, wnuków, którzy się naśmiewają często z tych ludzi. Setki tysięcy ludzi oddaje się co roku po opiekę Matki Bożej, tak jak tutaj głównie, w Częstochowie. Wtedy dopiero mogłem pierwszy raz zasnąć, spałem do szóstej rano, kiedy pociąg przyjechał do Gdyni...
(...) Polska to jest ostatni kraj, który można nazwać katolickim w Europie."
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
So gru 20, 2014 22:30 |
|
 |
JedenPost
|
Cóż, bardzo to budujące, że Bóg respektuje naszą granicę zachodnią.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N gru 21, 2014 8:39 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
A może raczej przykry jest fakt, że w niektore miejsca Boga się nie dopuszcza, lecz pozwala na panowanie Księcia tego świata?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N gru 21, 2014 16:44 |
|
 |
proteom
|
Qwerty2011 napisał(a): (...) Polska to jest ostatni kraj, który można nazwać katolickim w Europie."[/i] Jeszcze jest Malta. Około 96% Maltańczyków to katolicy. Praktykuje 52,6% wiernych (od 36 do 88%).
|
N gru 21, 2014 20:19 |
|
 |
Qwerty2011
|
proteom napisał(a): Jeszcze jest Malta. Około 96% Maltańczyków to katolicy. Praktykuje 52,6% wiernych (od 36 do 88%). I dlatego zalegalizowali małżeństwa homo i dali im prawo do adopcji dzieci? Katolicy jak się patrzy...
|
N gru 21, 2014 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zgodnie z tym, co zapisano na Wikipedii, to Malta uznaje prawnie związki partnerskie, a nie małżeństwa homoseksualistów. To zaś jest jednak spora różnica.
|
N gru 21, 2014 21:54 |
|
 |
JedenPost
|
Qwerty2011 napisał(a): I dlatego zalegalizowali małżeństwa homo i dali im prawo do adopcji dzieci? Katolicy jak się patrzy... Musisz wiedzieć, że aby być katolikiem nie trzeba spełniać żadnych warunków dotyczących światopoglądu (czy nawet wyznania). Spytaj Yarpena.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn gru 22, 2014 5:19 |
|
 |
Verbal
|
Qwerty2011 napisał(a): N. Wjechaliśmy na obmodloną ziemię.."[/i] Można coś "obmodlić" ? JedenPost napisał(a): Cóż, bardzo to budujące, że Bóg respektuje naszą granicę zachodnią. Dokowicz mnie nie szokuje.Można się po nim takiej egzaltacji spodziewać.Autor idiotycznego filmu o Anneliese Michel - , heh z punktu widzenia Ernsta Alta i Anny Michel.
|
Pn gru 22, 2014 13:22 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Verbal napisał(a): Qwerty2011 napisał(a): N. Wjechaliśmy na obmodloną ziemię.."[/i] Można coś "obmodlić" ? Można.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pn gru 22, 2014 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O. Bashobora znowu w Polsce w styczniu 23-25. Ten kapłan tak nas odwiedza bo wie że u nas jest ostoja katolicyzmu w EU, wie że u nas jest silny Kościół, u nas jest wciąż silna wiara. Myślę że on wie o iskrze wychodzącej z Polski, przygotowującej świat na przyjście Pana i dlatego właśnie tak odwiedza Polskę. http://www.fronda.pl/a/o-bashobora-w-st ... 45510.html
|
So sty 03, 2015 12:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A moze wie, ze Polacy szczegolnie potrzebuja znakow i egzorcyzmow?
|
So sty 03, 2015 13:15 |
|
 |
WIST
|
Dla Ciebie powoli już każde wydarzenie związane jakoś z wiarą jest oznaką spełniania się Twoich proroctw. To że nie reagujesz gdy Ci się to mówi, że nie widzisz że wpadasz ze skrajności w jeszcze większą skrajność świadczy o tym że straciłeś kontakt z rzeczywistością i ludźmi. Proroku, skupiłeś się na proroctwach tak mocno, że już nic więcej nie widzisz.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So sty 03, 2015 13:18 |
|
|
|